Bella 3.7 QT Air Fryer Digital El manual del propietario

Categoría
Freidoras
Tipo
El manual del propietario

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3.7 QT
AIR FRYER WITH TOUCHSCREEN
Instruction Manual and Recipe Guide
3.7 QT
FREIDORA DE AIRE CON
PANTALLA TACTIL Manual de instrucciones y guía de recetas
17241_BELLA_Digital 3.7L Air Fryer_IM_R5.indd 1 8/5/20 4:09 PM
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17241_BELLA_Digital 3.7L Air Fryer_IM_R5.indd 2 8/5/20 4:09 PM
Table of Contents
Important Safeguards .................................................................................................................................. 2
Additional Important Safeguards ...............................................................................................................3
Notes on the Plug .........................................................................................................................................4
Notes on the Cord .......................................................................................................................................4
Plasticizer Warning ....................................................................................................................................... 4
Electric Power................................................................................................................................................4
A Versatile Appliance ................................................................................................................................... 4
Getting to Know Your Air Fryer ..................................................................................................................5
Touchscreen Control ....................................................................................................................................6
Preset Button Cooking Chart ......................................................................................................................7
Preheating the BELLA Air Convection Fryer ............................................................................................. 7
Before Using for the First Time ..................................................................................................................8
Operating Instructions ............................................................................................................................. 8-9
Helpful Hints .................................................................................................................................................. 9
Air Frying Chart ..........................................................................................................................................10
User Maintenance Instructions ................................................................................................................. 11
Care & Cleaning Instructions .................................................................................................................... 11
Storing Instructions .................................................................................................................................... 11
Recipe Guide ..........................................................................................................................................12-17
Warranty ......................................................................................................................................................18
Índice
Medidas de seguridad importantes ......................................................................................................... 19
Otras medidas de seguridad importantes ..............................................................................................20
Notas sobre el enchufe .............................................................................................................................. 21
Notas sobre el cable ...................................................................................................................................21
Advertencia sobre los plasticantes ........................................................................................................21
Corriente eléctrica ......................................................................................................................................21
Un aparato versátil ..................................................................................................................................... 21
Conozca a su freidora de aire ...................................................................................................................22
Pantalla de control táctil ............................................................................................................................23
Tabla de cocina para los ajuste preprogramados .................................................................................. 24
Precalentar la BELLA Freidora de aire por convección ......................................................................... 24
Instrucciones de funcionamiento ....................................................................................................... 25-26
Consejos útiles ............................................................................................................................................ 26
Tabla para freír con aire ............................................................................................................................. 27
Instrucciones de mantenimiento .............................................................................................................. 28
Instrucciones de cuidado y limpieza ........................................................................................................28
Instrucciones de almacenamiento ...........................................................................................................28
Recetas ................................................................................................................................................... 29-34
Garantía........................................................................................................................................................35
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2
IMPORTANT SAFEGUARDS
When using electrical appliances, basic safety precautions should always be
followed, including the following:
1. READ ALL INSTRUCTIONS.
2. Do not touch hot surfaces. Use handles or knobs. Use oven mitts
orpotholders.
3. To protect against electric shock do not immerse cord, plugs,
or applianceinwater or other liquid.
4. This appliance is not intended for use by persons (including children)
with reduced physical, sensory or mental capabilities, or lack of experience
and knowledge, unless they have been given supervision or instruction
concerning use of the appliance by a person responsible for their safety.
5. Children should be supervised to ensure that they do not play with
theappliance.
6. Unplug from outlet when not in use and before cleaning. Allow to cool
beforeputting on or taking off parts, and before cleaning the appliance.
7. Do not operate any appliance with a damaged cord or plug or after
the appliance malfunctions, or has been damaged in any manner.
Bring it to a qualied technician for examination, repair or electrical
ormechanicaladjustment.
8. The use of accessory attachments not recommended by the appliance
manufacturer may cause injuries.
9. Do not use outdoors.
10. Do not let cord hang over edge of table or counter, or touch hot surfaces.
11. Do not place on or near a hot gas or electric burner, or in a heated oven.
12. Extreme caution must be used when moving an appliance containing hot oil
or other hot liquids.
13. To disconnect, turn both the timer dial and temperature dial to OFF. Then
remove plug from wall outlet.
14. Do not use appliance for other than intended use.
15. Make sure the basket is locked into the Air Fryer.
16. Make sure the frying basket is locked securely into the front of the Air Fryer,
while the Air Fryer is in operation.
WARNING: The Air Fryer will not operate unless frying basket is fully closed.
CAUTION: After hot air frying, the crisping tray and frying basket drawer
and the cooked foods are hot. Extreme caution must be used when
handlingthehot Air Fryer basket/drawer.
FOR HOUSEHOLD USE ONLY
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3
ADDITIONAL IMPORTANT
SAFEGUARDS
CAUTION HOT SURFACES: This appliance generates heat and escaping steam
during use. Proper precautions must be taken to prevent the risk of burns, res,
orother injury to persons or damage to property.
CAUTION: This appliance is hot during operation and retains heat for some time
after turning OFF. Always use oven mitts when handling hot materials and allow
metal parts to cool before cleaning. Do not place anything on top of the appliance
while it is operating or while it is hot.
1. All users of this appliance must read and understand this instruction manual
before operating or cleaning this appliance.
2. The cord to this appliance should be plugged into a 120V AC electrical
outletonly.
3. If this appliance begins to malfunction during use, immediately unplug the
cord. Do not use or attempt to repair the malfunctioning appliance.
4. Do not leave this appliance unattended during use.
5. Do not immerse power cord in any liquid. If the power cord to this appliance
is damaged, it must be replaced by contacting Consumer Service.
6. Keep the cord out of reach from children and infants to avoid the risk of
electric shock and choking.
7. Place the Air Fryer on a at, heat-resistant work area.
8. Do not obstruct the air outlet or air inlets on the back and sides of the Air
Fryer, with any objects. Avoid escaping steam from the air outlet during
airfrying.
9. Keep appliance at least 4 inches away from walls or other objects during
operation.
10. Always use the frying basket handle to open frying basket drawer.
11. WARNING: After air frying, make sure to place the frying basket on a at,
heat-resistant surface.
12. WARNING: Under or over-lling the frying basket may damage the Air Fryer
and could result in serious personal injury.
13. Never move a hot Air Fryer or an Air Fryer containing hot food.
Allow to cool before moving.
SAVE THESE INSTRUCTIONS
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4
NOTES ON THE PLUG
This appliance has a polarized plug (one blade is wider than the other). To reduce
the risk of electric shock, this plug will t in a polarized outlet only one way. If the
plug does not t fully into the outlet, reverse the plug. If it still does not t, contact
a qualied electrician. Do not modify the plug in any way.
NOTES ON THE CORD
A. A short power-supply cord (or detachable power-supply cord) is to be
provided to reduce the risk resulting from becoming entangled in or tripping
over a longer cord.
B. Longer detachable power-supply cords or extension cords are available and
may be used if care is exercised in their use.
C. If a long detachable power-supply cord or extension cord is used :
1. The marked electrical rating of the cord or extension cord should be at least
as great as the electrical rating of the appliance;
2. If the appliance is of the grounded type, the extension cord should be a
grounding-type3-wire cord.
3. The longer cord should be arranged so that it does not drape over the
countertop or table top where it can be pulled on by children or tripped
over unintentionally.
PLASTICIZER WARNING
CAUTION: To prevent Plasticizers from migrating to the nish of the counter
top or table top or other furniture, place NON-PLASTIC coasters or place mats
between the appliance and the nish of the counter top or table top. Failure to do
so may cause the nish to darken; permanent blemishes may occur or stains can
appear.
ELECTRIC POWER
If the electrical circuit is overloaded with other appliances, your appliance may not
operate properly. It should be operated on a separate electrical circuit from other
appliances.
A Versatile Appliance
The Power BELLA Air Convection Fryer is designed to cook a wide variety of your favorite foods. The charts
and tables provided within this manual and the Recipe Guide will help you get great results. Please refer to
this information for proper time/temperature settings and proper food quantities.
Note: keep illustration
callouts aligned
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5
Getting to Know Your Air Fryer
Product may vary slightly from illustration
Air inlet
Cool Touch
Frying Basket
Handle
Crisping tray
Power Cord
withPolarized Plug
(Not shown)
Frying Basket
Frying Basket
Drawer
Digital Control
Panel
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6
Touchscreen Control
Power Button
Once the Outer Basket and Fry Basket are properly placed in the Main Unit Housing, the Power Button will
be illuminated. Selecting the Power Button one time will set the Unit to a default temperature of 370° F,
and the cooking time will be set to 15 minutes. Selecting the Power Button a second time will start the
cooking process. Pressing the Power Button during the cooking cycle will turn the Unit off. The White Fan
Icon will continue to ash for 20 seconds.
Timer Control Buttons
The + and - symbols enable you to add or decrease cooking time, one minute at a time. Keeping the button
held down will rapidly change the time.
Temperature Control Buttons
The + and - symbols enable you to add or decrease cooking temperature 5°F at a time. Keeping the button
held down will rapidly change the temperature. Temperature control range: 180°F – 400°F.
Preset Button
Selecting the M Preset Button enables you to scroll through the seven Preset Buttons. Once selected,
the predetermined time and cooking temperature function begins.
Note: You can override the Preset function by increasing or decreasing Time and Temperature manually
Preset Choices
Seven Presets to choose from: French Fries, Roast, Shrimp, Cake, Chicken, Steak, and Fish.
Time and Temperature
This display will keep track of the temperature and remaining cook time.
White Fan Icon
The ashing, White Fan Icon will appear when the Unit is turned on and for up to 20 seconds after it is
turned off.
M
Min
400
ºF
Power Button
Timer Control Buttons Temperature Control Buttons
Preset Button
Preset Choices
Time and Temperature
White Fan Icon
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7
Preset Button Cooking Chart
Food
Default
Temp
Default
Air Fry
Time
Time
range/
mins
Temp
range
Recommend
turn over
time
Action
French
Fries, Idaho
Potatoes, 2-3
cups (fresh, hand
cut, 1/4to 1/3-in.
thick
400°F 18 mins 1-60mins 180-400°F
Turn over 1
time for each
9 mins
Spray with oil,
shake 3x
Meat, Roast,
Chops,
1—2 lbs.
400°F 25 mins 1-60mins 180-400°F
Turn over 1
time for each
13mins
rub or spray with
oil, turn over,
test for
doneness
Shrimp,
(tawed, battered),
1 lb.
330°F 8 mins 1-60mins 180-400°F
Turn over 1
time for each
4 mins
spray with oil,
turn over, shake
Cake,
1 layer, 7-inch
310°F 30 mins 1-60mins 180-400°F No turn over
test for
doneness
Chicken,
1 lb. (fresh/
thawed)
400°F 20 mins 1-60mins 180-400°F
Turn over 1
time for each
10 mins
rub or spray with
oil, turn over,
test for
doneness
Steak, 1 lb.,
room temp.,
medium rare
400°F 12 mins 1-60mins 180-400°F
Turn over
1 time for
6mins
rub or spray with
oil, turn over,
test for
doneness
Fish Filet, 1 lb.,
fresh, thawed,
battered
400°F 10 mins 1-60mins 180-400°F
Turn over
1 time for
5mins
spray with oil,
turn over,
test for
doneness
Preheating the BELLA Air ConvectionFryer
You may preheat the unit for more efcient cooking simply by selecting a cook time of 2 or 3 minutes and
cook at the default or higher temperature. For preheating, you will need to place the crisping tray
and Outer Basket (assembled) into the Main Unit Housing.
WARNING: Never ll the Outer Basket with cooking oil or any other liquid! Fire hazard or personal injury
could result.
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8
Before Using for the First Time
1. Your Air Fryer is shipped with the crisping tray
locked into the drawer, inside theAir Fryer
body. Firmly grasp thefrying basket handle to
open frying basket drawer; then remove the
drawer from the machine and place on a at,
clean work area.
2. Remove all packing material and labels
from the inside and outside of the Air Fryer.
Checkthat there is no packaging underneath
and around the frying basket and drawer.
3. Wash frying basket and crisping tray in hot,
soapywater.
4. DO NOT IMMERSE THE AIR FRYER
BODYINWATER. Wipe Air Fryer body
withadampcloth. Dry all parts thoroughly.
5. Following the shape of the frying basket, turn
the crisping tray with the attened edge facing
the handle. Use the center hole of the crisping
tray to lift crisping tray up and out of the frying
basket. (See Figure 2.) Drop the tray down so
that the 4 rubber side grips t snuggly in place in the base of the basket. (See Figure 2).
6. Insert and lock the clean frying basket into the front of the Air Fryer.
Operating Instructions
WARNING! This unit should not be used to boil water.
NOTE: During rst use, the Air Fryer may emit a slight odor. This is normal.
1. Place the Air Convection Fryer on a at, heat-resistant work area, close to an electrical outlet.
2. Firmly grasp the frying basket handle to open frying basket drawer; then remove the drawer from
the body and place on a at, clean surface.
3. Place food into the frying basket. Do not overll. To ensure proper cooking and air circulation,
NEVER ll the frying basket more than 2/3 full. When air frying fresh vegetables, we do not
recommend adding more than 3 cups of food to the frying basket.
4. Insert the assembled frying basket drawer into the front of the Air Convection Fryer.
Always make sure frying basket drawer is fully closed.
5. Plug cord in the wall outlet. A lone red POWER will appear on a black background.
6. To begin, press the red POWER .
7. The control panel will appear, POWER turns green.
8. The default TIME and TEMPERATURE: 15 minutes and 370˚F will alternate on the display
9. To adjust the air frying TIME, press the (+) or (–) on the left side of the control panel toadvance
or decrease time in 1 minute increments, from 1 to 60 minutes.
10. Press the (+) or (–) on the right side of the control panel to adjust TEMPERATURE from
180°F to 400°F in 5 degree increments.
M
Min
17
M
380
ºF
Figure 4
1
Crisping Tray
Frying Basket
Figure 2
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9
1. When the desired TIME and TEMPERATURE appear on the display, press the green POWER
( ) to turn the Air Convection Fryer ON. The white convection fan ( ) willtwirl whenthe Air
Convection Fryer is in operation. The preset temperature and timewill alternate on thedisplay until
the time has expired.
IMPORTANT: The Air Convection Fryer will not heat until the green POWER( ) is pressed.
If no buttons are pressed, the display time will begin tocountdown. In15minutes, the
Air Convection Fryer will automatically turn OFF.
12. To turn the Air Convection Fryer OFF at any time, simply press the green POWER ( ).
The white convection fan ( ) will continue to twirl for 20 seconds until the lone redPOWER
( ) will appear on a black background. 5 beeps will sound.
13. To use preset menu options, simply press MENU (M). Each time MENU (M) is pressed, the next
menu option will illuminate.
14. When the desired menu option icon is illuminated, press the green POWER ( ) to turn the
Air Convection Fryer ON.
NOTE: If the MENU (M) is not pressed again, the Air Convection Fryer will automatically begin
operation in 4 seconds.
15. The white convection fan ( ) will twirl when the Air Convection Fryer is in operation.
Thepreset temperature and time will alternate on the display until the air fry timehasexpired.
16. The quantity, density, weight of food will alter the total cooking time necessary. Remember, frying
smaller batches will result in shorter cooking times and higher foodquality.
IMPORTANT: Always check food halfway though cooking time to determine nal cooktime and
temperature.
17. To adjust the air frying TIME, press (+) or (–) on the left side of the control panel toadvance or
decrease time in 1 minute increments, from 1 to 60 minutes.
18. Press the (+) or (–) on the right side of the control panel to adjust TEMPERATURE from180°F to
40F in 5 degree increments.
WARNING! ALWAYS USE A MEAT THERMOMETER TO ENSURE THAT MEAT ANDFISHARE
COOKED THOROUGHLY BEFORE EATING.
Helpful Hints
1. Olive oil spray or vegetable oil works well for air frying.
2. Use your Air Fryer to cook pre-packaged foods with a fraction of the oil, in a fraction of the time!
Asa general rule, lower the recipe baking temperature by 50ºF and reduce the cooking time by
30%to 50% depending on the food and amount.
3. Do not overll frying basket with food. NEVER ll any frying basket more than 2/3 full. When air frying
fresh vegetables, we do not recommend adding more than 3 cups of food to the frying basket.
4.
For best results
, some foods need to be shaken vigorously or turned over during the air fry time.
Consult the Air Frying Chart following as a general guide.
5. To avoid excess smoke, when cooking naturally high fat foods, such as chicken wings or sausages,
it may be necessary to empty fat from the frying basket drawer between batches.
6. Always pat food dry before cooking to encourage browning and avoid excess smoke.
7. Air fry small batches of freshly breaded foods. Press breading onto food to help it adhere.
Arrangein frying basket so that food is not touching to allow air ow on all surfaces.
8. The Air Fryer can be used to reheat food. Set the temperature to 300ºF for up to 10 minutes.
M
Min
M
380
ºF
Figure 5
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10
Air Frying Chart
WARNING! ALWAYS USE A MEAT THERMOMETER TO ENSURE THAT MEAT, POULTRY AND FISH ARE
COOKED THOROUGHLY BEFORE EATING. The following chart is intended as a guide only. The quantity
offood air fried at one time, the thickness or density of the food, and whether the food is fresh, thawed,
orfrozen may alter the total cooking time necessary.
1. To assure even cooking/browning, open the frying basket drawer halfway through the cooking time.
Check, turn or vigorously shake foods in the frying basket. This chart lists average total air frying
time, the time at which some action is required, and what action is to be taken for best results.
2. Remember, frying smaller batches will result in shorter cooking times and higher food quality.
Adjust air frying temperatures and times as necessary to suit your taste.
IMPORTANT NOTE: Unless food is pre-packaged and pre-oiled, for browned and crispy results,
allfoods should be lightly oiled before air frying.
Oil may be sprayed or brushed onto foods.
Spray oils work well as oil is evenly distributed and smaller quantities of oil are needed.
To ensure crispy results, make sure foods are dried before adding oil.
Cut pieces smaller to create more surface area for crispier results.
Blanching is a term that refers to pre-cooking foods at a lower temperature before the nal air fry.
Add 3 minutes to the AIR FRY TIME to allow the Air Fryer to preheat.
FOOD TEMP AIR FRY TIME* TIME ACTION
Mixed Vegetables (roasted) 400ºF 15 - 20 minutes 8 minutes shake
Broccoli (roasted) 400ºF 15 - 20 minutes 8 minutes shake
Onion Rings (frozen) 400ºF 12 – 18 minutes 8 minutes shake
Cheese Sticks (frozen) 350ºF 8 – 12 minutes
Fried Sweet Potato Chips (fresh, hand cut, 1/8 to 1/16-in. thick)
Blanch (Step 1) 325ºF 15 minutes 8 minutes shake
Air Fry (Step 2) 350ºF 10 – 15 minutes 5 minutes shake
French Fries, (fresh, hand cut, 1/4 to 1/3-in. thick)
Blanch (Step 1) 325ºF 15 minutes 8 minutes shake
Air Fry (Step 2) 350ºF 10 – 15 minutes 5 minutes shake
French Fries, thin (frozen) 3 cups 40F 12 – 16 minutes 8 minutes shake
French Fries, thick (frozen) 3 cups 40F 17 – 21 minutes 10 minutes shake
Meatloaf, 1 lb. 350ºF 35 – 40 minutes
Hamburgers, 1/4 lb. (up to 4) 350ºF 10 – 14 minutes (rare to well done)
Hot Dogs /Sausages 350ºF 10 – 15 minutes 6 minutes turn over
Chicken Wings (fresh/thawed),
Blanch (Step 1) 325ºF 15 minutes 8 minutes shake
Air Fry (Step 2) 350ºF 10 minutes 5 minutes shake
Chicken Tenders/Fingers,
Blanch (Step 1) 350ºF 13 minutes 13 minutes turn over
Air Fry (Step 2) 400ºF 5 minutes 3 minutes shake
Chicken Pieces 350ºF 20 - 30 minutes 10 minutes turn over
Chicken Nuggets (frozen) 350ºF 10 - 15 minutes 5 minutes shake
Catsh Fingers (thawed, battered) 400ºF 10 - 15 minutes 5 minutes turn over
Fish Sticks (frozen) 40F 10 - 15 minutes 5 minutes turn over
Apple Turnovers 400ºF 10 minutes
Donuts 350ºF 8 minutes 4 minutes turn over
Fried Cookies 350ºF 8 minutes 4 minutes turn over
*Add 3 minutes to the AIR FRY TIME to allow the Air Fryer to preheat.
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11
PLEASE NOTE:
The USDA recommends that meats such as beef and lamb, etc. should be cooked to an internal temperature
of 145ºF/63ºC. Pork should be cooked to an internal temperature of 160ºF/71ºC and poultry products should be
cooked to an internal temperature of 170ºF/77ºC - 180ºF/82ºC to be sure any harmful bacteria has been killed.
When reheating meat/poultry products, they should also be cooked to an internal temperature of 165ºF/74ºC
User Maintenance Instructions
This appliance requires little maintenance. It contains no user-serviceable parts. Any servicing requiring
disassembly other than cleaning must be performed by a qualied appliance repair technician.
Care & Cleaning Instructions
WARNING! Allow the Air Fryer to cool fully before cleaning.
1. Unplug the Air Fryer. Remove frying basket from the drawer. Make sure the frying basket drawer
and frying basket have cooled completely before cleaning.
2. Wash the basket drawer and frying basket in hot soapy water. Do not use metal kitchen utensils or
abrasive cleansers or cleaning products as this may damage the non-stick coating.
3. The frying basket and frying basket drawer are dishwasher-safe. For best results, place in the top
rack of your dishwasher to clean.
4. Wipe the Air Fryer body with a soft, non-abrasive damp cloth to clean.
Storing Instructions
1. Make sure the Air Fryer is unplugged and all parts are clean and dry before storing.
2. Never store the Air Fryer while it is hot or wet.
3. Store Air Fryer in its box or in a clean, dry place.
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Recipes
12 12
Stuffed Chicken Breasts
Serves 3
3 large skinless, boneless chicken breasts, pounded
1/2 box (3 oz.) Stove Top® (or any boxed stufng mix)
1/2 cup water
1 egg, beaten
seasoned salt, to taste
garlic salt, to taste
freshly ground black pepper, to taste
1. Place chicken breast between 2 pieces of plastic wrap. To prevent shredding,
add a smallsplatter of water between the chicken and the wrap. Pound the thickest
partsof the chicken breasts and atten to a consistent 1/4- to 3/8-inch thickness.
2. In a medium mixing bowl, add stufng mix and water. Let stufng stand for 5 minutes.
Addbeaten egg and mix well.
3. Add 1/2 cup stufng to the center of each chicken breast.
4. Roll each breast and place seam side down into the frying basket.
5. Sprinkle seasoned salt, garlic salt and black pepper over the tops of each rolled
chickenbreast.
6. Set Air Fryer to 350º and air fry for 20 -25 minutes.
7. An audible beep can be heard when the air frying time has expired. Cut a slit into
thethickest piece of chicken to test doneness. When done, juices should run clear.
NOTE: Air frying times may vary based on size and thickness of chicken breast.
8. Remove cooked chicken breasts from frying basket, or replace frying basket and
set timer to air fry for 5 minute intervals until fully cooked.
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Stuffed Eggplant Boats
Serves 4
2 (6-inch) eggplants
2 tablespoons salt
1/3 cup chopped onions
6 oz. Italian sausage,
bulk or casing removed
1/2 cup Italian tomato sauce
2 cloves garlic, minced
1 cup shredded mozzarella
2 tablespoons Parmesan cheese
2 tablespoons olive oil
Kosher salt
fresh ground black pepper to taste
1. Cut tops off eggplants; then slice in half horizontally.
2. Scoop esh from eggplants halves to make boats. Chop insides into small 1/4” pieces
andplace in colander over a plate or in the sink.
3. Salt eggplant pieces. Salt eggplant halves (boats) and place cut side down in colander.
Allow eggplant to drain for 40 minutes to 2 hours.
4. Rinse pieces and each eggplant boat under cold water.
5. Prepare lling: Sauté onions and sausage until golden brown. Add tomato sauce,
eggplantpieces and garlic. Simmer for 20 minutes.
6. Allow stufng to cool. Add mozzarella and mix well.
7. Place 4 eggplant shells into the basket.
8. Set Air Fryer to 350º and air fry for 15 minutes.
9. Remove par-cooked eggplant boats. Brush insides with olive oil and sprinkle salt and
pepper to taste.
10. Stuff eggplant boats and top with Parmesan cheese.
11. Add 2 stuffed eggplant boats to the frying basket.
12. Set Air Fryer to 400º and air fry for 10 minutes.
13. Check eggplant with a fork. Remove cooked eggplant boats from frying basket,
or replacefrying basket and set timer to air fry for 5 minute intervals until fully cooked.
14. Repeat with 2 remaining stuffed boats.
Air Fried Bacon Topped Meatloaf
1 lb. ground beef, 80/20
2/3 cup Italian bread crumbs
1/4 cup ketchup
1 teaspoon salt
1 teaspoon pepper
1 tablespoon dried onion
1 egg, beaten
2 strips thin sliced bacon
barbeque sauce of your choice
1. Combine meatloaf ingredients in a medium mixing bowl.
2. Shape into a 6” loaf.
3. Add to frying basket.
9. Set Air Fryer to 350º and air fry for 20 minutes.
4. An audible beep can be heard when the air frying time has expired.
5. Cut bacon strips in half and add to top of meatloaf. Brush with your favorite
barbeque sauce. Replace frying basket.
6. Set timer to air fry for 15 minutes.
7. Test meatloaf for doneness. Remove from frying basket, or replace frying basket
and set timer to air fry for 5 minute intervals until fully cooked.
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Francheezie Sliders
Makes: 12 Sliders
6 rashers bacon
4 hot dogs
1/4 cup shredded cheddar cheese
12 Hawaiian dinner rolls
Cut each hot dog into 3 equal pieces.
Cut each rasher of bacon in half.
1. Cut each hot dog into 3 equal pieces. Cut each rasher of bacon in half.
2. Split tops of hot dogs and pull slightly to open.
3. Add a pinch of shredded cheddar cheese. Wrap in 1/2 piece of bacon.
4. Set Air Fryer to 350º and air fry for 15 minutes.
Air Fried Sweet Potato Chips
1 large sweet potato
2 teaspoons vegetable oil
cinnamon sugar or brown sugar, optional
1. Wash the sweet potato and peel if desired.
2. If available, use a mandolin to cut thin and even potato chips.
3. To cut by hand, rst cut potato in half, and with the at side on the cutting board,
hand cut into very thin chips.
4. Place vegetable oil into a large bowl. Add raw potatoes and use your hands to mix well,
making sure every chip is oiled on all sides.
5. Transfer oiled chips to the frying basket.
6. Set Air Fryer to 32F and air fry for 15 minutes. Shake the frying basket/drawer
vigorouslyhalfway through air fry time.
7. Increase heat to 35F and air fry for 10 minutes. Shake the frying basket/drawer
vigorouslyhalfway through air fry time.
8. Remove from Air Fryer. Sprinkle hot potatoes with cinnamon sugar or brown sugar
foraspecial sweet treat.
Air Fried Chicken Tenders
1 -1-1/4 lb. chicken tenders
(8 tenders per package)
1 tablespoon mayonnaise
1 tablespoon honey mustard
1/2 – 3/4 cup panko
bread crumbs, seasoned
Spray olive oil
1. Use chicken tenders whole or cut 8 chicken tenders into pieces.
2. Set up 2-bowl breading station:
•Add mayonnaise and honey mustard to a small bowl. Mix well.
•Add bread crumbs to a plate; place it next to the mayonnaise bowl.
3. Working one piece at a time, use a brush or knife to apply honey mustard on both sides
ofthe chicken. Dip and use a fork to press and coat both sides with panko bread crumbs.
4. Add 4 breaded chicken tenders (half the chicken) to the air frying basket.
Allow air circulation on all sides of each chicken piece for best browning.
5. Spray with olive oil. (optional)
6. Set Air Fryer to 350ºF and air fry for 12 minutes. Turn chicken at 6 minutes.
7. Set Air Fryer to 400ºF and continue to air fry for 6 minutes. Turn chicken at 3 minutes.
8. Repeat with remaining chicken.
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Fish & Chips
Makes 12 nuggets
Serves 3 to 4
Treat your family to a delicious Fish & Chips dinner. These sweet and juicy catsh nuggets
are crunchy good and pair fabulously with fresh hand cut French fries (recipe follows).
Serve with fresh slaw and the meal is complete!
1 catsh let
1/2 cup our
1 tablespoon Old Bay® seasoning
1 egg + 1 egg white
1 cup seasoned panko bread crumbs
olive oil spray
1. Cut the catsh into strips approximately 1-inch by 2.5-inches in length.
2. Season each piece of sh, top and bottom, with Old Bay® seasoning.
3. Set up 3-bowl breading station:
•Flour
•Whisk egg and egg white until well blended
•Panko bread crumbs
4. Place each piece of catsh into the our.
Pat gently with your hands to remove any excess.
5. Dip both sides into egg.
6. Dip and use a fork to press and coat both sides with panko bread crumbs.
7. Add 4 to 6 pieces to air frying basket.
Allow air circulation on all sides of each sh piece for best browning.
8. Spray with olive oil. (optional)
9. Set Air Fryer to 400ºF and air fry for 8 to 10 minutes. Turn sh at 5 minutes.
10. Repeat with remaining sh
Chips (Fresh Hand Cut French Fries)
Serves 3 to 4
2 russet potatoes
4 teaspoons vegetable oil
Kosher salt,
to taste
Brine
6 to 8 cups water 4 tablespoons salt
1. Cut potatoes into 1/4” x 1/4” French fries. Two medium potatoes will yield 4 cups raw cut
potatoes. It is best to fry in 2 batches.
2. Soak potatoes in brine for 1 hour to overnight.
3. Dry on clean kitchen towel.
4. Place 4 teaspoons of vegetable oil into a large bowl.
Add raw potatoes and use your hands to mix well,
making sure every potato is oiled on all sides.
5. Transfer oiled potatoes to the frying basket.
6. Set Air Fryer to 32F and air fry for 15 minutes.
Shake the frying basket/drawer vigorously halfway through air fry time.
7. Increase heat to 35F and air fry for 10 minutes.
Shake the frying basket/drawer vigorously halfway through air fry time.
8. Remove from Air Fryer and add Kosher salt, or your choice of seasonings, to taste.
9. Repeat with remaining potatoes.
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Air Fried Chicken Wings 2 Ways
6 fresh or frozen (thawed) chicken wings
olive oil spray
Brine
2 cups water
1/4 cup Ponzu
1 tangerine (may substitute
orange or any citrus)
1. Trim chicken wings into drummettes, ats, tips.
HINT: Save/Freeze wing tips for soups or stocks for later use.
2. Add chicken and brine to a bowl or resalable container.
Refrigerate for 1 hour to overnight.
3. Drain chicken wings and discard brine.
4. Place wings on a clean kitchen town and wrap to dry.
Naked Air Fried Chicken Wings
5. Set Air Fryer to 32F and air fry for 15 minutes. Turn wings over.
6. Increase temperature to 35F for 10 minutes.
Breaded Air Fried Chicken Wings
7. Set up 3-bowl breading station:
•Add Old Bay® seasoning to our
•Whisk egg and egg white until well blended
•Add panko bread crumbs
8. Place each wing piece into the our.
Pat gently with your hands to remove any excess.
9. Dip both sides into egg.
10. Dip and use a fork to press and coat both sides with panko bread crumbs.
11. Add to air frying basket.
12. Spray with olive oil.
13. Set Air Fryer to 32F and air fry for 15 minutes. Turn wings over.
14. Increase temperature to 350ºF for 10 minutes.
Air Fried Donuts and Donut Holes
1 can pre-made (refrigerated) buttermilk
biscuits
cinnamon sugar or powdered sugar
jelly, jam, fruit preserves of your choice
Plain (unlled) donuts:
1. Use an overturned glass or cookie cutter to make donuts out of biscuit dough.
Use a small cap or hand cut the center hole.
Filled donuts:
2. On a clean working surface, stretch dough and add 1 teaspoon lling.
Encase the lling andshape into a slightly attened ball.
3. Set Air Fryer to 350ºF and air fry for 8 minutes. Turn donuts over at 4 minutes.
4. Sprinkle warm donuts with sugar and serve fresh donuts warm out of the frying basket.
5. If desired, prepare vanillia and/or chocolate drizzle and add to warm,
freshly air frieddonuts.
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Apple Turnovers with Vanilla Drizzle
Makes 6 large turnovers
1 frozen, prepared puff pastry sheet,
thawed
3/4 cups apple pie lling (or any prepared
avor of your choice)
1/2 teaspoon cinnamon
3 teaspoons golden raisins (optional)
Vanilla* Drizzle
1/2 cup confectioner’s sugar
1 tablespoon milk
1/4 teaspoon vanilla* extract
Chocolate Drizzle
1/2 cup confectioner’s sugar
2 tablespoons cocoa powder (unsweetened)
1 tablespoon milk
1/4 teaspoon vanilla* extract
1. Prepare icings to drizzle on turnovers. Combine ingredients in a small bowl and mix well.
*May substitute caramel, maple, almond, lemon, or orange extract.
1. Unfold thawed puff pastry sheet onto a lightly oured surface.
2. Using a sharp knife, cut puff pastry sheet down the middle, and then into thirds to make 6
(5-in. x 5-in.) squares.
3. Spoon 2 tablespoons lling into the center of each square.
4. Fold pastry over the lling to form a triangle. Crimp edges with a fork to seal.
Add 2 large turnovers to the frying basket.
5. Set Air Fryer to 400º and air fry for 10 minutes.
6. Remove turnover from frying basket. Allow to cool.
7. Repeat with 4 remaining turnovers.
8. Use a small spoon to drizzle vanilla in a zig zag pattern over the top.
*May substitute any avor prepared canned pie lling.
Variation: Cherry Turnovers with Chocolate Drizzle
1. Follow the turnover recipe above. Use cherry pie lling.
2. Drizzle with chocolate icing.
3. Serve warm turnovers topped with your favorite ice cream.
Air Fried Oreos
1 pack pre-made (refrigerated) buttermilk
biscuits
16 Oreo® cookies (or any other sandwich
cookie of your choice)
cinnamon sugar
1. Flatten biscuit dough with your hands and stretch to t around cookie.
NOTE: If you are using “Jumbo” or “Grand” sized dough, you may get 2 cookies
perpre-cutbiscuit.
2. Sprinkle outstretched dough with cinnamon sugar.
3. Add one cookie to the middle of the dough and wrap dough to encase.
4. Set Air Fryer to 350ºF and air fry for 8 minutes. Turn cookies over at 4 minutes.
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Limited TWO-YEAR Warranty
SENSIO Inc. hereby warrants that for a period of TWO YEARS from the date
of purchase, this product will be free from mechanical defects in material and
workmanship, and for 90 days in respect to non-mechanical parts. At its sole
discretion, SENSIO Inc. will either repair or replace the product found to be
defective, or issue a refund on the product during the warranty period.
The warranty is only valid for the original retail purchaser from the date of initial
retail purchase and is not transferable. Keep the original sales receipt, as proof
of purchase is required to obtain warranty validation. Retail stores selling this
product do not have the right to alter, modify, or in any way revise the terms and
conditions of the warranty.
EXCLUSIONS:
The warranty does not cover normal wear of parts or damage resulting from
any of the following: negligent use of the product, use of improper voltage or
current, improper routine maintenance, use contrary to the operating instructions,
disassembly, repair, or alteration by anyone other than qualied SENSIO Inc.
personnel. Also, the warranty does not cover Acts of God such as re, oods,
hurricanes, or tornadoes.
SENSIO Inc. shall not be liable for any incidental or consequential damages
caused by the breach of any express or implied warranty. Apart from the extent
prohibited by applicable law, any implied warranty of merchantability or tness
for a particular purpose is limited in time to the duration of the warranty. Some
states, provinces or jurisdictions do not allow the exclusion or limitation of
incidental or consequential damages, or limitations on how long an implied
warranty lasts, and therefore, the above exclusions or limitations may not apply to
you. The warranty covers specic legal rights which may vary by state, province
and/or jurisdiction.
HOW TO OBTAIN WARRANTY SERVICE:
You must contact Customer Service at our toll-free number: 1-866-832-4843.
A Customer Service Representative will attempt to resolve warranty issues
over the phone. If the Customer Service Representative is unable to resolve the
problem, you will be provided with a case number and asked to return the product
to SENSIO Inc. Attach a tag to the product that includes: your name, address,
daytime contact telephone number, case number, and description of the problem.
Also, include a copy of the original sales receipt. Carefully package the tagged
product with the sales receipt, and send it (with shipping and insurance prepaid)
to SENSIO Inc.’s address. SENSIO Inc. shall bear no responsibility or liability for
the returned product while in transit to SENSIO Inc.’s Customer Service Center.
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MEDIDAS DE SEGURIDAD
IMPORTANTES
Cuando se usan artefactos eléctricos, se deben siempre seguir las precauciones
básicas de seguridad, incluso lo siguiente:
1. LEA TODAS LAS INSTRUCCIONES.
2. No toque las supercies calientes. Utilice las asas o los mangos. Utilice
guantes de cocina.
3. Para protegerse del riesgo de descarga eléctrica, no sumerja el cable, el
enchufe ni la unidad en agua ni en ningún otro líquido.
4. Este electrodoméstico no debe ser utilizado por personas (incluidos niños)
con capacidades físicas, sensoriales o mentales reducidas, o con falta de
experiencia y conocimientos, a menos que una persona responsable de su
seguridad les haya brindado supervisión o instrucciones sobre el uso de los
electrodomésticos.
5. Los niños deben ser supervisados para asegurarse de que no juegan con
el aparato.
6. Desenchufe el electrodoméstico del tomacorriente cuando no esté en uso
y antes de limpiarlo. Deje que el aparato se enfríe antes de colocar o
retirar piezas.
7. No utilice ningún electrodoméstico que tenga un cable o enchufe dañado,
que muestre un funcionamiento defectuoso o que se haya dañado de
cualquier manera. Lleve el electrodoméstico a un técnico calicado para
que lo examine, lo repare o le haga ajustes eléctricos o mecánicos.
8. El uso de accesorios no recomendados o vendidos por el fabricante puede
causar fuego, descarga eléctrica o lesiones.
9. No lo utilice en exteriores.
10. No permita que el cable cuelgue del borde de la mesa o encimera o toque
supercies calientes.
11. NO coloque el aparato encima de, cerca de o en un quemador eléctrico o de
gases calientes, ni dentro una estufa encendida.
12. Se debe tener extrema precaución al mover un aparato que contenga aceite
caliente u otros líquidos calientes.
13. Para desconectar, gire el dial del temporizador y el dial de temperatura a
OFF (Apagado). Retire el enchufe de la toma de corriente.
14. No utilice el aparato para otro uso que no sea el previsto.
15. Asegúrese de que la bandeja para dorar esté en su lugar antes de agregar
alimentos para freír con aire.
16. Asegúrese de que la cesta de freír esté bien bloqueada en la parte delantera
de la freidora de aire, mientras la freidora de aire está en funcionamiento.
ADVERTENCIA: La freidora de aire no funcionará a menos que el cajón de la
cesta de frituras esté completamente cerrado.
PRECAUCIÓN: Después de freír el aire caliente, la cesta de frituras y el cajón
de la cesta de frituras y los alimentos cocidos están calientes. Se debe tener
extrema precaución al manejar la cesta / cajón de la cesta de fritura caliente.
SOLO PARA EL USO DOMESTICO
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20
OTRAS MEDIDAS DE
SEGURIDAD IMPORTANTES
PRECAUCIÓN, SUPERFICIES CALIENTES: Este aparato emite calor y se escape el
vapor durante el uso. Se deben tomar las medidas necesarias para evitar riesgos
de quemaduras, incendios u otras lesiones a personas o daños a la propiedad.
PRECAUCIÓN: Este aparato está caliente durante el funcionamiento y retiene
el calor durante algún tiempo después de apagarlo. Siempre use guantes de
horno cuando maneje materiales calientes y permita que las partes metálicas se
enfríen antes de limpiar. No coloque nada encima del aparato mientras esté en
funcionamiento o mientras esté caliente..
1. Todos los usuarios de este electrodoméstico deben leer y comprender este
manual de instrucciones antes de poner en funcionamiento o limpiar el
aparato.
2. Enchufe la unidad solamente en un tomacorriente de 120V de CA.
3. Si el aparato comienza a funcionar mal durante el uso, desenchúfelo
inmediatamente. No utilice ni intente reparar el aparato que funciona mal.
4. No deje este aparato desatendido durante el uso.
5. No sumerja el cable de alimentación en ningún líquido. Si el cable de
alimentación de este aparato está dañado, debe ser reemplazado por el
servicio de atención al consumidor.
6. Mantenga el cable fuera del alcance de los niños y bebés para evitar el riesgo
de descarga eléctrica y asxias.
7. Coloque la freidora de aire sobre una supercie plana, resistente al calor.
8. No obstruya la salida de aire o las entradas de aire en la parte posterior y en
los laterales de la freidora con cualquier objeto. Evite el escape de vapor de la
salida de aire cuando freía con aire.
9. Keep appliance at least 4 inches away from walls or other objects during
operation.
10. Mantenga el aparato alejado al menos 4 pulgadas de las paredes u otros
objetos durante su funcionamiento.
11. ADVERTENCIA: De freír con aire, asegúrese de colocar la cesta de freír en una
supercie plana y resistente al calor.
12. ADVERTENCIA: El llenado insuciente o excesivo de la cesta de freír puede
dañar la freidora y provocar lesiones graves.
13. Nunca mueva la freidora caliente o la freidora cuando contenga comidas
calientes. Deje que se enfríe antes de moverse.
GUARDE ESTAS
INSTRUCCIONES
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NOTAS SOBRE EL ENCHUFE
Este aparato tiene un enchufe polarizado (una hoja es más ancha que la otra).
Para reducir el riesgo de descarga eléctrica, este enchufe encajará en una toma de
corriente polarizada sólo de una manera. Si el enchufe no entra completamente
en el tomacorriente, invierta el enchufe. Si el enchufe no puede encajar en la toma
eléctrica, póngase en contacto con un electricista calicado. No modique el
enchufe de ninguna manera.
NOTAS SOBRE EL CABLE
A. El aparato cuenta con un cable de alimentación corto para evitar que se
enrede o que sea un obstáculo.
B. Es posible utilizar una extensión eléctrica con vigilancia.
C. Si utiliza una extensión:
1. Asegúrese de que el calibre indicado en el cordón sea como mínimo tan
alto como las características eléctricas indicadas en el aparato;
2. La extensión debe contar con un cordón de 3 conductores con puesta a
tierra, si el aparato contara con el conductor de puesta a tierra.
3. El cordón y la extensión se deben colocar de modo que no cuelguen de
una supercie plana o una mesa para evitar que estén al alcance de los
niños o que representen un obstáculo para ellos.
ADVERTENCIA SOBRE LOS PLASTIFICANTES
PRECAUCION: A n de evitar que los plasticantes se adhieran al acabado de la
encimera, la mesa u otro mueble, coloque un posafuentes o salvamanteles que
NO SEA DE PLÁSTICO entre el electrodoméstico y la supercie de la encimera
o mesa. Si no se hace esto, es posible que el acabado se oscurezca, se formen
marcas permanentes o aparezcan manchas.
CORRIENTE ELÉCTRICA
Si el circuito eléctrico esta sobrecargado con otros artefactos, es posible que el
electrodoméstico no funcione correctamente. El electrodoméstico debe funcionar
en un circuito eléctrico separado de otros aparatos.
Un aparato versátil
La BELLA freidora de aire de convección está diseñada para cocinar una variedad de sus comidas
favoritas. Las cartas y tablas proporcionados en este manual y la guía de recetas le ayudarán a obtener
los mejores resultados. Por favor reérase a esta información para los ajustes apropiados de tiempo /
temperatura y cantidades adecuadas de alimentos.
Note: keep illustration
callouts aligned
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22
Conozca a su freidora de aire
El producto puede diferir levemente de las ilustraciones
Válvula de aire
Mangos de
la cesta de
frituras,
frescos al tacto
Handle
El cable con
enchufe polarizado
(no mostrado)
Cesta de frituras
Pantalla de
control digital
Pantalla de control táctil
Botón de encendido
Una vez que la cesta exterior y la cesta de fritura estén bien colocadas en la caja de la unidad principal,
el botón de encendido se iluminará. Si selecciona el botón de encendido una vez, la unidad se ajustará a
una temperatura preajustadas de 370°F y el tiempo de cocción se ajustará a 15 minutos. Seleccionando el
botón de encendido una segunda vez se iniciará el proceso de cocción. Al presionar el botón de encendido
durante el ciclo de cocción, la unidad se apagará. El icono del ventilador blanco seguirá parpadeando
durante 20 segundos.
Botones para ajustar el temporizador
Los símbolos + y - le permiten añadir o disminuir el tiempo de cocción, un minuto a la vez. Mantener
pulsado el botón ajustará rápidamente el tiempo.
Botones para ajustar la temperatura
Los símbolos + y - le permiten añadir o disminuir la temperatura de cocción de 5°F a la vez. Mantener
pulsado el botón cambiará rápidamente la temperatura. Rango de control de temperatura: 180°F - 400°F.
Botón de preajustes
Al seleccionar el botón M preajustado, le permitirá desplazarse por los siete botones de preajustes. Una
vez seleccionado, el tiempo preajustado y la función de temperatura de cocción comienzan.
Nota: Puede anular la función preajustado aumentando o disminuyendo el TIEMPO y TEMPERATURA
manualmente.
Ajustes preprogramados
Siete preajustes para elegir: papas fritas, asado, camarones, pastel, pollo, lete y pescado.
Tiempo y temperatura
Esta pantalla mantendrá un registro de la temperatura y el tiempo de cocción que queda.
Icono del ventilador blanco
El icono parpadeante del ventilador blanco aparecerá cuando la unidad esté encendida y hasta 20
segundos después de que se apaga.
M
Min
400
ºF
Botón de encendido
Botones para ajustar el
temporizador
Botones para ajustar la
temperatura
Botón de preajustes
Ajustes preprogramados
Tiempo y temperatura
Ícono de ventilador blanco
Bandeja para dorar
Cesta de frituras
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23
Pantalla de control táctil
Botón de encendido
Una vez que la cesta exterior y la cesta de fritura estén bien colocadas en la caja de la unidad principal,
el botón de encendido se iluminará. Si selecciona el botón de encendido una vez, la unidad se ajustará a
una temperatura preajustadas de 370°F y el tiempo de cocción se ajustará a 15 minutos. Seleccionando el
botón de encendido una segunda vez se iniciará el proceso de cocción. Al presionar el botón de encendido
durante el ciclo de cocción, la unidad se apagará. El icono del ventilador blanco seguirá parpadeando
durante 20 segundos.
Botones para ajustar el temporizador
Los símbolos + y - le permiten añadir o disminuir el tiempo de cocción, un minuto a la vez. Mantener
pulsado el botón ajustará rápidamente el tiempo.
Botones para ajustar la temperatura
Los símbolos + y - le permiten añadir o disminuir la temperatura de cocción de 5°F a la vez. Mantener
pulsado el botón cambiará rápidamente la temperatura. Rango de control de temperatura: 180°F - 400°F.
Botón de preajustes
Al seleccionar el botón M preajustado, le permitirá desplazarse por los siete botones de preajustes. Una
vez seleccionado, el tiempo preajustado y la función de temperatura de cocción comienzan.
Nota: Puede anular la función preajustado aumentando o disminuyendo el TIEMPO y TEMPERATURA
manualmente.
Ajustes preprogramados
Siete preajustes para elegir: papas fritas, asado, camarones, pastel, pollo, lete y pescado.
Tiempo y temperatura
Esta pantalla mantendrá un registro de la temperatura y el tiempo de cocción que queda.
Icono del ventilador blanco
El icono parpadeante del ventilador blanco aparecerá cuando la unidad esté encendida y hasta 20
segundos después de que se apaga.
M
Min
400
ºF
Botón de encendido
Botones para ajustar el
temporizador
Botones para ajustar la
temperatura
Botón de preajustes
Ajustes preprogramados
Tiempo y temperatura
Ícono de ventilador blanco
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Tabla de cocina para los ajuste preprogramados
Alimentos Temp Tiempo
de freír
al aire
Rango de
tiempo /
minutos
Rango de
temperatura
Recommend
turn over time
Action tarea
Papas fritas,
patatas de
Idaho, 2-3 copas
(frescas, cortadas
a mano, 1/4a 1/3-
pulg. de espesor
400°F 18 mins 1-60mins 180-400°F
Dé la vuelta
1vez por cada
9minutos
Aplique aceite,
agítelo 3x
Carne, asado,
chuletas,
1—2 lb.
400°F 25 mins 1-60mins 180-400°F
Dé la vuelta
1vez por cada
13minutos
Mezcle o roc
con aceite,
dé la vuelta,
compruebe si
este listo.
Camarones,
(descongelados,
rebozado), 1 lb.
330°F 8 mins 1-60mins 180-400°F
Dé la vuelta
1vez por cada
4minutos
Mezcle con
aceite, dé la
vuelta, agítelo
Pasteles,
1 capa,
7-pulgadas
310°F 30 mins 1-60mins 180-400°F No voltear
Compruebe si
este listo
Pollo,
1 lb. (fresco/
descongelado)
400°F 20 mins 1-60mins 180-400°F
Dé la vuelta
1vez por cada
10minutos
Mezcle o roc
con aceite,
dé la vuelta,
compruebe si
este listo
Bistec, 1 lb.,
temp.
ambiente., poco
hecho
400°F 12 mins 1-60mins 180-400°F
Dé la vuelta
1vez por cada
6minutos
Mezcle o roc
con aceite,
dé la vuelta,
compruebe si
este listo
Filete de
pescado, 1 lb.,
fresco,
descongelado,
rebozado
400°F 10 mins 1-60mins 180-400°F
Dé la vuelta
1vez por cada
5minutos
Mezcle o roc
con aceite,
dé la vuelta,
compruebe si
este listo
Precalentar la BELLA Freidora de aire por convección
Se puede precalentar la unidad para una cocción más eciente basta con seleccionar un tiempo de
cocción de 2 o 3 minutos y cocinar a la temperatura
por defecto o una más alta. Para el precalentamiento,
deberá colocar la bandeja crujiente y la canasta externa
(ensamblada) en la carcasa de la unidad principal.
ADVERTENCIA: ¡Nunca llene la cesta exterior con aceite
de cocina ni ningún otro líquido! Se puede resultar en
un peligro de incendio o lesiones personales.
Antes de utilizar por primera vez
1. Su Air Fryer se envía con la canasta de frr
encerrada en el cajón, dentro del cuerpo de la Air
Fryer. Sujete rmemente el asa de la cesta de freír
para abrir el cajón de la cesta de freír; luego retire
el cajón de la máquina y coquelo en un área de
trabajo plana y limpia.
2. Retire todo el material de embalaje y las etiquetas
desde el interior y fuera de la freidora de aire.
Comprueba que no hay embalaje debajo o
alrededor de la cesta de frr.
3. Lave la cesta de freír y bandeja para dorar en el
agua caliente y jabonosa.
Bandeja
para dorar
Cesta de frituras
Figura 2
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25
4. NO SUMERJA EL CUERPO DE LA FREIDORA EN AGUA. Limpie el cuerpo de la freidora con un trapo
húmedo. Seque bien todas las partes.
5. En la misma forma de la cesta de freír, gire la bandeja para dorar con el borde del mango. Use el
agujero de la bandeja para levantarla y sacarla de la cesta de freír. (Véase la gura 2) Deje caer la
bandeja de modo que las cuatro agarraderas de goma queden bien en su lugar en la base de la
cesta. (Véase gura 2).
6. Coloque y asegure la cesta de freír limpia en la parte delantera de la freidora de aire.
Instrucciones de funcionamiento
¡ADVERTENCIA! Esta unidad no debe utilizarse para hervir agua.
NOTA: Durante el primer uso, la freidora de aire puede emitir un ligero olor. Esto es normal.
1. Coloque la freidora de aire por convección en un área de trabajo plana y resistente al calor, cerca de
un tomacorriente.
2. Agarre rmemente el mango de la cesta de frituras para abrir el cajón de la cesta de fritura;
Luego retire el cajón de la caja principal y colóquelo en una supercie plana y limpia.
3. Coloque los alimentos en la cesta de fritura. No llene demasiado. Para asegurar una cocción y
circulacn de aire adecuadas, NUNCA llene la cesta de fritura más de 2/3. Al freír las verduras
frescas con aire, no recomendamos agregar más de 3 tazas de comida a la cesta de frituras.
4. Inserte el cajón ensamblado de la cesta de frituras en la parte frontal de la freidora por convección.
Asegúrese siempre de que el cajón de la cesta de fritura esté completamente cerrado.
5. Enchufe el cable en la toma de corriente. La palabra “POWER” aparecerá en rojo en un fondo negro.
6. Para empezar, presione el botón POWER en rojo.
7. Aparecerá el panel de control, POWER se volverá verde.
8. El TIEMPO y TEMPERATURA por defecto: 15 minutos y 37F alternarán en la pantalla.
9. Para ajustar el tiempo de frr con aire, presione el bon (+) o (-) en el lado izquierdo del panel de
control para avanzar o disminuir el tiempo en incrementos de 1 minuto, de 1 a 60 minutos.
10. Presione (+) o (-) en el lado derecho del panel de control para ajustar la TEMPERATURA de 180°F a
40F en incrementos de 5 grados.
11. Cuando aparezca la hora y la TEMPERATURA deseadas en la pantalla, presione el botón POWER en
verde ( ) para encender la freidora por convección. El ventilador de conveccn blanco
( ) girará cuando la freidora de convección esté en funcionamiento. La temperatura y la hora
preajustadas alternarán en la pantalla hasta que el tiempo haya expirado.
IMPORTANTE: La freidora de aire por convección no se calienta hasta que se presione la tecla de
POWER en verde ( ). Si no se pulsa ningún botón, el tiempo mostrado comenzará a contar hacia
abajo. En 15 minutos, la freidora se apagará autoticamente.
12. Para apagar la freidora por convección en cualquier momento, basta con presionar la tecla verde
POWER ( ). El ventilador blanco de convección ( ) seguirá girando durante 20 segundos hasta
que el POWER en rojo ( ) aparecerá en un fondo negro. Se escuchará 5 pitidos.
13. Para usar los ajustes de menú preprogramados, basta con presionar MENU (M). Cada vez que se
presione MENU (M), la siguiente opción del menú se iluminará.
M
Min
17
M
380
ºF
Figura 4
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26
.
14. Cuando el ícono de la opcn deseada esté iluminado, presione el bon verde POWER ( )
para encender la freidora (ON).
NOTA: Si no se presiona de nuevo el MENÚ (M), la freidora comenzará a funcionar
automáticamente en 4 segundos.
15. El ventilador blanco de convección ( ) girará cuando la freidora de convección esté en
funcionamiento.
La temperatura y las horas preajustadas se alternarán en la pantalla hasta que el tiempo de frr
haya expirado.
16. La cantidad, densidad y peso de los alimentos alterará el tiempo de cocción necesario.
Recuerde, freír en lotes más pequeños resultará en tiempos de cocción más cortos y una mayor
calidad de los alimentos.
IMPORTANTE: Compruebe siempre los alimentos a la mitad del tiempo de coccn para determinar
el tiempo nal de cocción y la temperatura.
17. Para ajustar el tiempo de freír, presione (+) o (-) en el lado izquierdo del panel de control para
avanzar o disminuir el tiempo en incrementos de 1 minuto, de 1 a 60 minutos.
18. Presione el botón (+) o (-) en el lado derecho del panel de control para ajustar la TEMPERATURA de
180°F a 400°F en incrementos de 5 grados.
¡ADVERTENCIA! UTILICE SIEMPRE UN TERMÓMETRO DE CARNE PARA ASEGURAR QUE LAS
CARNES Y LOS PESCADOS SE COCINEN COMPLETAMENTE ANTES DE COMER.
Consejos útiles
1. Aceite de oliva en aerosol o aceite vegetal es bien para freír por aire.
2. ¡Utilice su freidora de aire para cocinar alimentos preempaquetados con una fracción del aceite,
en una fracción del tiempo! Como regla general, baje la temperatura de coccn de la receta en 50ºF
y reduzca el tiempo de coccn en un 30% a 50% dependiendo del alimento y la cantidad.
3. No llene demasiado la cesta con los alimentos. NUNCA llene ninguna cesta de fritura más de 2/3.
Al freír el aire las verduras frescas, no recomendamos agregar más de 3 tazas de comida a la cesta
de frituras.
4. Para obtener mejores resultados, algunos alimentos deben ser agitados vigorosamente o devueltos
durante el tiempo de fritada. Consulte la tabla de freiduras de aire como guía general.
5. Para evitar el exceso de humo, al cocinar alimentos naturalmente ricos en grasa, como alitas de pollo
o salchichas, puede ser necesario vaciar la grasa del cajón de la cesta de frituras entre los lotes.
6. Siempre seque la comida antes de cocinar para estimular el dorado y evitar el exceso de humo.
7. Fríe por aire pequeños lotes de alimentos recn empanados. Presione el pan sobre los alimentos
para ayudarlo a adherirse. Coloque en la cesta de frituras para que los alimentos no se toquen para
permitir el ujo de aire en todas las supercies.
8. La freidora de aire se puede utilizar para recalentar los alimentos. Ajuste la temperatura a 300ºF por
hasta 10 minutos.
M
Min
M
380
ºF
Figura 5
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27 27
Tabla para freír con aire
¡ADVERTENCIA! UTILICE SIEMPRE UN TERMÓMETRO DE CARNE PARA ASEGURAR QUE LAS CARNES
Y LOS PESCADOS SE COCINEN COMPLETAMENTE ANTES DE COMER. La tabla siguiente tiene el
propósito de ser solamente una guía. La cantidad de alimento que se alimenta en el aire, el espesor o
densidad del alimento y si el alimento es fresco, descongelado o congelado puede alterar el tiempo de
cocción necesario.
1. Para asegurar la cocción / dorado uniforme, abra el cajón de la cesta de fritura hasta la mitad del
tiempo de coccn. Compruebe, dé vuelta o agite vigorosamente los alimentos en la cesta de
frituras. Esta tabla indica el promedio de tiempos para freír con aire, el momento en que se requiere
alguna tarea y la tarea que se debe hacer para obtener los mejores resultados
2. Recuerde que freír en lotes más pequeños resultará en tiempos de cocción más cortos y una mayor calidad
de los alimentos. Ajuste las temperaturas y tiempos de freír como sea necesario para adaptarse a su gusto.
NOTA IMPORTANTE: A menos que los alimentos estén preenvasados y pre-engrasados, para obtener
resultados dorados y crujientes, todos los alimentos deben ser ligeramente aceitados antes de freír con aire.
El aceite puede rociarse o aplicarse sobre los alimentos.
Los aceites aerosoles funcionan bien, ya que el aceite se distribuye uniformemente y se necesitan
cantidades menores de aceite.
Para asegurar resultados crujientes, aserese de que los alimentos se sequen antes de agregar aceite.
Corte piezas más pequas para permitir más supercie para obtener resultados más crujientes.
Blanquear es un término que se reere a pre-cocinar los alimentos a una temperatura más baja
antes de freírlos.
ada 3 minutos al TIEMPO DE FREÍR CON AIRE para permitir que la freidora se precaliente.
Alimentos TEMP
TIEMPO DE FREÍR CON AIRE*
TIEMPO TAREA
Verduras (asadas) 400ºF 15 - 20 minutos 8 minutos agítelo
Brócoli (asado) 400ºF 15 - 20 minutos 8 minutos agítelo
Aros de cebolla fritos (congelados) 400ºF 12 – 18 minutos 8 minutos agítelo
Tequeños (congelados) 350ºF 8 – 12 minutos
Batatas fritas (frescas, cortadas a mano, 1/8 a 1/16-pulg. de espesor)
Blanquear (Etapa 1) 325ºF 15 minutos 8 minutos agítelo
Freír con aire (Etapa 2) 350ºF 10 – 15 minutos 5 minutos agítelo
Papas fritas, (frescas, cortadas a mano, 1/4 a 1/3-pulg. de espesor)
Blanquear (Etapa 1) 325ºF 15 minutos 8 minutos agítelo
Freír con aire (Etapa 2) 350ºF 10 – 15 minutos 5 minutos agítelo
Papas fritas, nas (congeladas) 3 copas 40F 12 – 16 minutos 8 minutos agítelo
Papas fritas, gruesas (congeladas) 3 copas 400ºF 17 – 21 minutos 10 minutos agítelo
Rollo de carne, 1 lb. 350ºF 35 – 40 minutos
Hamburguesas, 1/4 lb. (hasta 4) 350ºF 10 – 14 minutos (poco a bien hecho)
Hot Dogs /Salchichas 350ºF 10 – 15 minutos 6 minutos voltéalo
Alitas de pollo (frescas/descongeladas),
Blanquear (Etapa 1) 325ºF 15 minutos 8 minutos agítelo
Freír con aire (Etapa 2) 350ºF 10 minutos 5 minutos agítelo
Palitos de pollo,
Blanquear (Etapa 1) 350ºF 13 minutos 13 minutos voltéalo
Freír con aire (Etapa2) 400ºF 5 minutos 3 minutos agítelo
Pollo 350ºF 20 - 30 minutos 10 minutos voltéalo
Pollo empanado (congelado) 350ºF 10 - 15 minutos 5 minutos agítelo
Palitos de bagre (descongelados, rebozados) 400ºF 10 - 15 minutos 5 minutos voltéalo
Palitos de pescado (congelados) 40F 10 - 15 minutos 5 minutos voltéalo
Tartas de manzana 400ºF 10 minutos
Donuts 350ºF 8 minutos 4 minutos voltéalo
Galletas fritas 350ºF 8 minutos 4 minutos voltéalo
*Add 3 minutes to the AIR FRY TIME to allow the Air Fryer to preheat.
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28 28
TENGA EN CUENTA:
El USDA recomienda que las carnes como la carne de res y el cordero, etc., se cocinen a una temperatura
interna de 145ºF / 63ºC. El cerdo debe cocinarse a una temperatura interna de 160ºF / 71ºC y las carnes de ave
deben ser cocinados a una temperatura interna de 170ºF/77ºC - 180ºF/82ºC para asegurarse de que cualquier
bacteria dañina ha sido matada. En el recalentamiento de carnes/carnes de ave, también deben cocinarse a
una temperatura interna de 165ºF/74ºC.
Instrucciones de mantenimiento
Este aparato requiere poco mantenimiento. No contiene piezas que el usuario pueda reparar. Cualquier
servicio que requiera el desmontaje que no sea la limpieza debe ser realizada por un técnico calicado.
Instrucciones de cuidado y limpieza
¡ADVERTENCIA! Deje que la freidora se enfríe completamente antes de limpiar.
1. Desenchufe la freidora de aire. Retire la cesta de frituras del cajón. Asegúrese de que el cajón de la cesta
de frituras y la cesta de fritura se hayan enfriado completamente antes de limpiar.
2. Lave el cajón de la cesta y la cesta de frituras en agua jabonosa y caliente. No utilice utensilios de cocina
metálicos ni limpiadores o productos de limpieza abrasivos, ya que esto podría dañar la capa antiadherente
3. La cesta de freír y el cajón de la cesta de freír son aptos para lavaplatos. Para obtener los mejores
resultados, colóquelo en el estante superior de su lavaplatos para limpiar.
4. Limpie el cuerpo de la freidora de aire con un paño húmedo, suave y no abrasivo para limpiar.
Instrucciones de almacenamiento
1. Asegúrese de que la freidora esté desenchufada y todas las piezas estén limpias y secas antes de guardarlas.
2. Nunca almacene la freidora de aire mientras esté caliente o húmeda.
3. Almacene la freidora de aire en su caja o en un lugar limpio y seco.
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Recetas
29 29
Pechugas de pollo rellenas
Sirve 3 comensales
3 grandes pechugas de pollo deshuesadas
y sin piel, golpeados
1/2 caja (3 onzas) de Stove Top®
(o cualquier mezcla de relleno en caja)
1/2 taza de agua
1 huevo batido
Sal sabrosa, al gusto
Sal de ajo, al gusto
Pimienta negra recién molida, al gusto
1. Coloque la pechuga de pollo entre 2 trozos de envoltura de pstico. Para evitar la
trituración, Agregue una pequeña salpicadura de agua entre el pollo y el envoltorio.
Golpee las partes más gruesas de las pechugas de pollo y aplane a un espesor consistente
de 1 / 4- a 3/8-pulg.
2. En un tan de mezcla mediano, agregue la mezcla de relleno y agua. Deje reposar durante
5 minutos. Añada el huevo batido y mezcle bien.
3. Agregue 1/2 taza de relleno al centro de cada pechuga de pollo.
4. Enrolle cada pechuga y coloque el lado de la costura hacia abajo en la cesta de frituras.
5. Espolvoree la sal, la sal de ajo y la pimienta negra sobre las tapas de cada pechuga
de pollo enrollada.
6. Ajuste la freidora de aire a 350º y fe el aire durante 20-25 minutos.
7. Se escuchará un pitido audible cuando haya transcurrido el tiempo de freír.
Cortar una hendidura en el trozo de pollo más grueso para probar la cocción.
Cuando se hace, los jugos deben correr claro.
NOTA: Los tiempos de freír pueden variar en función del tamaño y espesor de la pechuga
de pollo.
8. Retire las pechugas de pollo cocidas de la cesta de fritura, o reemplace la cesta de fritura y
ajuste el temporizador para freír por 5 minutos hasta que esté completamente cocido.
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Recetas
30
Barcas de berenjenas rellenas
Sirve 4 comensales
2 berenjenas (6 pulgadas)
2 cucharadas de sal
1/3 taza de cebolla picada
6 onzas. Salchicha italiana,
carcasa extraída
1/2 taza de salsa de tomate italiana
2 dientes de ajo picados
1 taza de mozzarella rallada
2 cucharadas de queso parmesano
2 cucharadas de aceite de oliva
Sal kosher
Pimienta negra fresca al gusto
1. Corte las tapas de las berenjenas; Luego corte en la mitad horizontalmente.
2. Recoja la carne de las mitades de berenjenas para hacer los barcos. Pique en pequos
trozos de 1/4 “y colocarlos en un colador sobre un plato o en el fregadero.
3. Sale las piezas de berenjena. Sale las mitades de berenjena (barcos) y coloque el lado
cortado hacia abajo en el colador. Deje que la berenjena se drene durante 40 minutos a 2
horas.
4. Enjuague las piezas y cada barco de berenjena en agua fa.
5. Prepare el relleno: Saltee las cebollas y las salchichas hasta que estén doradas. Añada salsa
de tomate, piezas de berenjena y ajo. Cocine a fuego lento durante 20 minutos.
6. Deje enfriar el relleno. Añade la mozzarella y mezcle bien.
7. Coloque 4 cáscaras de berenjena en la cesta.
8. Ajuste la freidora de aire a 350º y fa durante 15 minutos.
9. Saque los botes de berenjena poco cocinados. Aplique los interiores con aceite de oliva y
espolvoree sal y pimienta al gusto.
10. Coloque las berenjenas y salpíquelas con queso parmesano.
11. Agregue 2 botes rellenos de berenjena a la cesta de frituras.
12. Ajuste la freidora de aire a 400º y fa durante 10 minutos.
13. Compruebe la berenjena con un tenedor. Quite los barcos de berenjena cocinados de la
canasta de frituras, o reemplace la cesta de frituras y ajuste el temporizador para frr por 5
minutos hasta que esté completamente cocido.
14. Repita con 2 botes de peluche que quedan.
Rollo de carne con tocino
1 lb de carne picada, 80/20
2/3 taza de migas de pan italiano
1/4 taza de ketchup
1 cucharadita de sal
1 cucharadita de pimienta
1 cucharada de cebolla seca
1 huevo batido
2 tiras de tocino en rodajas nas
Salsa de barbacoa de su elección
1. Combine los ingredientes de pan de carne en un tan de mezclar.
2. Forma en un pan de 6".
3. Agregue a la cesta de fritura.
9. Ajuste la freidora de aire a 350º y fa durante 20 minutos.
4. Se escuchará un pitido audible cuando haya transcurrido el tiempo de freír.
5. Corte las tiras de tocino por la mitad y agregue a la parte superior del pan de carne.
Aplique con su salsa de barbacoa favorita. Vuelva a colocar la cesta de frituras.
6. Ajuste el temporizador para freír aire durante 15 minutos.
7. Compruebe el rollo de carne para la coccn. Retire de la cesta de frituras, o reemplace la
cesta de frituras y ajuste el temporizador para freír aire durante 5 minutos hasta que es
completamente cocido.
30
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Recetas
31
Hamburguesitas con tocino
Cocina 12 hamburguesitas
6 lonjas de tocino
4 hot dogs
1/4 taza de queso cheddar rallado
12 rollos de cena hawaiana
1. Corte cada hot dog en 3 pedazos iguales. Corte cada lonja de tocino por la mitad.
2. Divida las tapas de los hot dogs y tire ligeramente para abrirlos.
3. ada una pizca de queso cheddar rallado. Envuelva en 1/2 lonja de tocino.
4. Coloque la freidora de aire a 350º y fría durante 15 minutos.
Batatas fritas de aire
1 gran batata
2 cucharaditas de aceite vegetal
Azúcar de canela o azúcar negra, opcional
1. Lave la batata y la piel si se desea.
2. Si está disponible, utilice un rebanador para cortar las papas fritas delgadas e en partes
iguales.
3. Para cortar a mano, corte la patata por la mitad por primero y con el lado plano en la tabla
de cortar, corte a mano en pedazos muy nos.
4. Coloque el aceite vegetal en un tan grande. Agregue las patatas crudas y use sus manos
para mezclar bien, asegundose de que cada pedazo esté engrasado en todos los lados.
5. Transera los chips engrasados a la cesta de frituras.
6. Ajuste la freidora de aire a 325ºF y fría durante 15 minutos.
Agite vigorosamente la cesta / can de frituras a mitad de tiempo de freír.
7. Aumente el calor a 350 ºF y fa por 10 minutos. Agite vigorosamente la cesta / cajón de
frituras a mitad de tiempo de freír.
8. Saque todo de la freidora. Espolvoree las patatas calientes con azúcar de canela o azúcar
negra para un dulce especial.
Palitos de pollo con aire
1 1/4 libras de palitos de pollo
(8 palitos por paquete)
1 cucharada de mayonesa
1 cucharada de mostaza de miel
1/2 - 3/4 taza de panko
Migas de pan, sazonadas
Rocíe con aceite de olive
1. Utilice los palitos de pollo enteros o corte los 8 palitos en trozos.
2. Prepare una estacn de empanado de 2 tazones:
Agregue la mayonesa y la mostaza de miel a un tazón pequeño. Mezcle bien.
Agregue migas de pan a un plato; Colóquelo al lado del plato de mayonesa.
3. Con una pieza a la vez, use un cepillo o un cuchillo para aplicar mostaza de miel en ambos
lados del pollo. Utilice un tenedor para prensar y cubrir ambos lados con migas de pan
panko.
4. Agregue 4 palitos de pollo empanados (la mitad del pollo) a la cesta de frituras.
Permita la circulación de aire en todos los lados de cada pieza de pollo para obtener lo
mejor dorado.
5. Rocíe con aceite de oliva. (Opcional)
6. Ajuste la freidora de aire a 350 ºF y fa durante 12 minutos. Dé vuelta al pollo después
de 6 minutos.
7. Ajuste la freidora de aire a 400 ºF y siga enfriando por 6 minutos. Dé vuelta al pollo desps
de 3 minutos.
8. Repita con el pollo que queda.
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Recetas
32
Nuggets de bagre fritos
Cocina 12 nuggets
Sirve 3 a 4
Trate a su familia a una cena deliciosa de pescado y papas fritas. Estes nuggets dulces y
jugosos de bagre son crujientes y el par fabulosamente con las patatas fritas cortadas a mano
(la receta sigue). ¡Servir con repollo fresco y la comida está completa!
1 lete de bagre
1/2 taza de harina
1 cucharada de condimento Old Bay®
1 huevo + 1 clara de huevo
1 taza de migas de pan panko sazonadas
Aerosol de aceite de oliva
1. Corte el bagre en tiras de aproximadamente 1 pulgada por 2.5 pulgadas de largo.
2. Sazone cada pieza de pescado, arriba y abajo, con el condimento de Old Bay ®.
3. Prepare su estacn de empanado de 3 tazones:
Harina
• Bata el huevo y la clara de huevo hasta que estén bien mezclados
Migas de pan Panko
4. Coloque cada pieza de bagre en la harina. Aplane suavemente con las manos para eliminar
cualquier harina exceso.
5. Coloque ambos lados en el huevo.
6. Aplane y use un tenedor para prensar y cubrir ambos lados con migas de pan panko.
7. ada 4 a 6 piezas a la cesta de frituras. Permita la circulacn de aire en todos los lados
de cada pedazo del pescado para el mejor bronceado.
8. Rocíe con aceite de oliva. (Opcional)
9. Ajuste la freidora de aire a 400 ºF y fa durante 8 a 10 minutos. Gire el pescado
a los 5 minutos.
10. Repita con los otros pedazos de bagre.
Papas fritas (Papas fritas frescas cortado a mano)
Para 3 a 4 personas
2 papas rojizas
4 cucharaditas de aceite vegetal
Sal kosher, al gusto
Poner al salmuera
6 a 8 tazas de agua 4 cucharadas de sal
1. Corte las papas en pedazos de 1/4 x 1/4 pulgadas.
Dos papas medianas producirán 4 tazas de papas cortadas. Lo mejor es freírlas en 2 tandas.
2. Remoje las papas en salmuera durante 1 hora.
3. quelas en un po de cocina limpiado.
4. ada 4 cucharaditas de aceite vegetal en un bol grande. Añada las papas y con las manos,
mezcle todo bien para asegurar que las papas son bienengrasadas.
5. raslade las papas engrasadas en la cesta para freír.
6. Ajuste la freidora a 32F y falas por 15 minutos.
Agite fuerte la cesta/cajón para freír a la mitad del tiempo de fritura sugerido.
7. Aumente la temperatura a 350 ° F y falas por 10 minutos.
Agite fuerte la cesta/cajón para freír a la mitad del tiempo de fritura sugerido.
8. Saque las papas de la freidora y añada sal kosher u el condimento de su preferencia,
algusto .
9. Repita esta receta con las papas restantes.
32
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Recetas
33
Alitas de pollo fritas con aire a dos maneras
6 alitas de pollo frescas o congeladas
(descongeladas)
Aerosol de aceite de oliva
Poner en salmuera
2 tazas de agua
1/4 taza de Ponzu
1 mandarina (puede sustituir con naranja o
cualquier fruta cítrica)
1. Corte las alas de pollo en pisos. Consejo: Guarde/congele las puntas de alas para sopas o
para el uso posterior.
2. Agregue el pollo y la salmuera a un tazón o recipiente salado. Enfríe por 1 hora a la noche.
3. Cole las alas de pollo y eche la salmuera.
4. Coloque las alas en una encimera de cocina limpia y envuelva para secar.
Alitas de pollo desnudas y fritas con aire
5. Set Air Fryer to 32F and air fry for 15 minutes. Turn wings over.
6. Increase temperature to 35F for 10 minutes.
Alitas de pollo empanadas y fritas con aire
7. Prepare su estacn de empanado de 3 tazones:
Harina
• Bata el huevo y la clara de huevo hasta que estén bien mezclados
• Migas de pan Panko
8. Coloque cada pieza de bagre en la harina. Aplane suavemente con las manos para eliminar
cualquier harina exceso.
9. Coloque ambos lados en el huevo.
10. Aplane y use un tenedor para prensar y cubrir ambos lados con migas de pan Panko.
11. Añada a la cesta de frituras de aire.
12. Rocíe con aceite de oliva.
13. Ajuste la freidora de aire a 325 ° F y fría durante 15 minutos. Voltea las alas.
14. Aumente la temperatura a 350 ºF durante 10 minutos.
Donuts y bolas de donuts fritas con aire
1 lata de mantequilla pre-hecha
(refrigerada) las galletas
Azúcar de canela o azúcar en polvo
Jalea, mermelada, conservas de frutas de
su elección
Plain (unlled) donuts:
1. Utilice una tasa o un cortador de galletas para hacer donuts de masa de galleta.
Utilice una pequeña tapa o corte el agujero a mano.
Donuts con rellenos:
2. En una supercie de trabajo limpia, estire la masa y agregue 1 cucharadita de relleno.
Ponga el relleno y forma la masa en una bola ligeramente aplanada.
3. Ajuste la freidora de aire a 350 ºF y fría durante 8 minutos. Voltea los donuts en 4 minutos.
4. Rocíe los donuts calientes con el acar y sirva los donuts frescos fuera de la cesta de
frituras.
5. Si lo desea, prepare la vainilla y / o la llovizna de chocolate y agregue a los donuts recién
hechos.
33
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Recetas
34
Tartas de manzana con llovizna de chocolate
Hace 6 tartas grandes
1 hoja de hoja de masa preparada,
descongelada
3/4 taza de relleno de pastel de manzana
(o cualquier sabor preparado de su
elección)
1/2 cucharadita de canela
3 cucharaditas de pasas doradas (opcional)
Llovizna de vainilla
1/2 taza de acar de contería
1 cucharada de leche
1/4 cucharadita de extracto de vainilla
Llovizna de chocolate
1/2 taza de acar de contería
2 cucharadas de cacao en polvo (sin azúcar)
1 cucharada de leche
1/4 cucharadita de extracto de vainilla
1. Prepare las glaseados para salpicar las tartas. Combine los ingredientes en un tazón
pequeño y mezcle bien.
* Puede sustituir el extracto de caramelo, arce, almendra, lin o naranja.
1. Despliegue la hoja de masa descongelada sobre una supercie ligeramente enharinada.
2. Con un cuchillo alado, corte la hoja de masa en el centro y luego en los tercios para hacer
6 cuadrados (5-pulg. X 5-pulg.)
3. Cuchara 2 cucharadas de relleno en el centro de cada cuadrado.
4. Doble la masa sobre el relleno para formar un trngulo. Enrosque los bordes con un
tenedor para sellar. Coloque 2 tartas grandes en la cesta de frituras.
5. Ajuste la freidora de aire a 400º y fa durante 10 minutos.
6. Saque la tarta de la cesta de frituras. Deje enfriarse.
7. Repita con las 4 tartas que quedan.
8. Utilice una cuchara pequa para salpicar la vainilla en un patn de zigzag sobre las tapas.
* Puede sustituir con cualquier sabor de relleno de pastel preparado.
Variación: Tartas de cereza con llovizna de chocolate
1. Siga la receta de tartas anterior. Utilice relleno de pastel de cereza.
2. Salpique con la llovizna de chocolate.
3. Sirve las tartas con su helado preferido.
Oreos fritos con aire
1 paquete de galletas de mantequilla
preparadas (refrigeradas)
16 galletas Oreo® (o cualquier otra galleta
de sándwich de su elección)
Azúcar de canela
1. Aplane la masa de galletas con las manos y estire para caber alrededor la galleta.
NOTA: Si utilice una masa “Jumbo” o “Grande”, puede obtener 2 galletas por galleta
precortada.
2. Salpique la masa con acar de canela
3. ada una galleta a la mitad de la masa y envolver la masa para cubrir la galleta.
4. Ajuste la freidora de aire a 350 ºF y fríe por 8 minutos. Voltea las galletas en 4 minutos.
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Garantía limitada de DOS AÑOS
Mediante la presente, SENSIO Inc. garantiza que, durante el plazo de DOS AÑOS
a partir de la fecha de compra, este producto no presentará defectos mecánicos
en el material ni en la mano de obra, y durante 90 días, no los presentará en las
piezas no mecánicas. A su entera discreción, SENSIO Inc. reparará o reemplazará
el producto que resulte defectuoso, o emitirá un reembolso por el producto
durante el plazo de garantía.
Esta garantía es válida únicamente para el comprador minorista original a partir
de la fecha de compra minorista inicial y no es transferible. Conserve el recibo de
compra original, ya que se exige una prueba de compra para obtener la validación
de la garantía. Las tiendas minoristas no tienen derecho a alterar, modicar ni
corregir de ninguna manera los términos y condiciones de la garantía.
EXCLUSIONES:
La garantía no cubre el desgaste normal de las piezas ni el daño ocasionado
por cualquiera de las siguientes causas: uso negligente del producto, uso de
un voltaje o corriente incorrectos, mantenimiento de rutina inadecuado, uso
contrario al de las instrucciones de funcionamiento, desarmado, reparación o
alteración a cargo de personas que no sean miembros del personal calicado
de SENSIO Inc. Asimismo, la garantía no cubre actos de la naturaleza, como
incendios, inundaciones, huracanes o tornados.
SENSIO Inc. no asumirá responsabilidad por daños incidentales o resultantes
ocasionados por la violación de cualquier garantía expresa o implícita. Salvo en
la medida en que lo prohíban las leyes aplicables, cualquier garantía implícita de
comerciabilidad o aptitud para un prosito particular se limita temporalmente
a la duración de la garantía. Algunos estados, provincias o jurisdicciones no
permiten la exclusión ni la limitación de daños incidentales o resultantes, o
limitaciones sobre la duración de una garantía implícita y, por lo tanto, es posible
que las exclusiones o limitaciones mencionadas no le correspondan. La garantía
cubre derechos legales especícos que pueden variar de un estado, una provincia
o una jurisdicción a otros.
MO OBTENER EL SERVICIO DE GARANA:
Debe comunicarse con el Servicio de atención al cliente a nuestro número
telefónico gratuito: 1-866-832-4843. Un representante del Servicio de atención
al cliente intentará resolver los problemas referidos a la garantía por teléfono.
Si este no puede resolver el problema, le proporcionarán un número de caso
y le solicitarán que devuelva el producto a SENSIO Inc. Adhiera una etiqueta
al producto que incluya: su nombre, dirección, número telefónico de contacto
durante el día, número de caso y descripción del problema. Además, incluya
una copia del recibo de compra original. Envuelva cuidadosamente el producto
etiquetado con el recibo de compra, y envíelo (con el envío y el seguro
prepagados) a la dirección de SENSIO Inc. SENSIO Inc. no asumirá obligación ni
responsabilidad alguna por el producto devuelto que esté en el trayecto hacia el
Centro de servicio al cliente de SENSIO Inc.
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Bella 3.7 QT Air Fryer Digital El manual del propietario

Categoría
Freidoras
Tipo
El manual del propietario
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