Bella 17278 Manual de usuario

Categoría
Freidoras
Tipo
Manual de usuario
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2.9QT
TOUCHSCREEN AIR FRYER
Instruction Manual and Recipe Guide
2.9QT
FREIDORA DE AIRE
DE CON PANTALLA TÁCTIL
Manual de instrucciones y guía de recetas
17276, 17277, 17278, 17279 BELLA Digital Air Fryer 2.9QT IM_r4.indd 117276, 17277, 17278, 17279 BELLA Digital Air Fryer 2.9QT IM_r4.indd 1 3/29/21 8:53 AM3/29/21 8:53 AM
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Table of Contents
Important Safeguards .................................................................................................................................. 2
Additional Important Safeguards ...............................................................................................................3
Notes on the Plug .........................................................................................................................................3
Notes on the Cord .......................................................................................................................................4
Plasticizer Warning .......................................................................................................................................4
Electric Power................................................................................................................................................4
A Versatile Appliance ................................................................................................................................... 4
Getting to Know Your Air Fryer ..................................................................................................................5
Touchscreen Control ....................................................................................................................................6
Preset Button Cooking Chart ......................................................................................................................6
Preheating the BELLA Air Fryer ..................................................................................................................7
Before Using for the First Time ..................................................................................................................7
Operating Instructions ..............................................................................................................................7-9
Air Frying Chart .......................................................................................................................................9-10
User Maintenance Instructions .................................................................................................................10
Care & Cleaning Instructions ....................................................................................................................10
Storing Instructions ....................................................................................................................................10
Recipe Guide .......................................................................................................................................... 11-16
Warranty ......................................................................................................................................................17
Índice
Medidas de seguridad importantes ......................................................................................................... 18
Otras medidas de seguridad importantes ..............................................................................................19
Notas sobre el enchufe .............................................................................................................................. 20
Notas sobre el cable ...................................................................................................................................20
Advertencia sobre los plasticantes ........................................................................................................20
Corriente eléctrica ......................................................................................................................................20
Un aparato versátil .....................................................................................................................................20
Conozca a su freidora de aire ...................................................................................................................21
Pantalla de control táctil ............................................................................................................................ 22
Tabla de cocina para los ajuste preprogramados .................................................................................. 23
Precalentamiento de la freidora de aire BELLA .....................................................................................23
Antes de utilizar por primera vez .............................................................................................................23
Instrucciones de funcionamiento ....................................................................................................... 23-25
Consejos útiles ............................................................................................................................................ 25
Consejos ................................................................................................................................................ 28-29
Tabla para frr con aire ....................................................................................................................... 26-27
Instrucciones de mantenimiento para el usuario ..................................................................................27
Instrucciones de cuidado y limpieza ........................................................................................................27
Instrucciones de almacenamiento ...........................................................................................................28
Recetas ................................................................................................................................................... 28-33
Garantía........................................................................................................................................................34
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2
IMPORTANT SAFEGUARDS
When using electrical appliances, basic safety precautions should always be
followed, including the following:
1. READ ALL INSTRUCTIONS.
2. Do not touch hot surfaces. Use handles or knobs. Use oven mitts
orpotholders.
3. To protect against electric shock do not immerse cord, plugs,
or applianceinwater or other liquid.
4. This appliance is not intended for use by persons (including children)
with reduced physical, sensory or mental capabilities, or lack of experience
and knowledge, unless they have been given supervision or instruction
concerning use of the appliance by a person responsible for their safety.
5. Children should be supervised to ensure that they do not play with
theappliance.
6. Unplug from outlet when not in use and before cleaning. Allow to cool
beforeputting on or taking off parts, and before cleaning the appliance.
7. Do not operate any appliance with a damaged cord or plug or after
the appliance malfunctions, or has been damaged in any manner.
Bring it to a qualied technician for examination, repair or electrical
ormechanicaladjustment.
8. The use of accessory attachments not recommended by the appliance
manufacturer may cause injuries.
9. Do not use outdoors.
10. Do not let cord hang over edge of table or counter, or touch hot surfaces.
11. Do not place on or near a hot gas or electric burner, or in a heated oven.
12. Extreme caution must be used when moving an appliance containing hot oil
or other hot liquids.
13. Always attach plug to appliance rst, then plug cord into the wall outlet.
To disconnect, turn any control to off”’ then remove plug from the
wall outlet.
14. Do not use appliance for other than intended use.
15. Make sure the crisping tray is in place before adding food to be air fried.
16. Make sure the frying basket is locked securely into the front of the Air Fryer,
while the Air Fryer is in operation. WARNING: The Air Fryer will not operate
unless frying basket is fully closed.
CAUTION: After hot air frying, extreme caution must be used when handling
the hot frying basket, crisping tray, and cooked foods.
SAVE THESE INSTRUCTIONS
FOR HOUSEHOLD USE ONLY
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3
ADDITIONAL IMPORTANT
SAFEGUARDS
CAUTION HOT SURFACES: This appliance generates heat and escaping steam
during use. Proper precautions must be taken to prevent the risk of burns, res,
orother injury to persons or damage to property.
CAUTION: This appliance is hot during operation and retains heat for some time
after turning OFF. Always use oven mitts when handling hot materials and allow
metal parts to cool before cleaning. Do not place anything on top of the appliance
while it is operating or while it is hot.
1. All users of this appliance must read and understand this instruction manual
before operating or cleaning this appliance.
2. The cord to this appliance should be plugged into a 120V AC electrical
outletonly.
3. If this appliance begins to malfunction during use, immediately unplug the
cord. Do not use or attempt to repair the malfunctioning appliance.
4. Do not leave this appliance unattended during use.
5. Do not immerse power cord in any liquid. If the power cord to this appliance
is damaged, it must be replaced by contacting Consumer Service.
6. Keep the cord out of reach from children and infants to avoid the risk of
electric shock and choking.
7. Place the Air Fryer on a at, heat-resistant work area.
8. Do not obstruct the air outlet or air inlets on the back and sides of the Air
Fryer, with any objects. Avoid escaping steam from the air outlet during
airfrying.
9. Keep appliance at least 4 inches away from walls or other objects during
operation.
10. Always use the frying basket handle to open frying basket drawer.
11. Never move a hot Air Fryer or an Air Fryer containing hot food. Allow to cool
before moving.
NOTES ON THE PLUG
This appliance has a polarized plug (one blade is wider than the other). To reduce
the risk of electric shock, this plug will t in a polarized outlet only one way. If the
plug does not t fully into the outlet, reverse the plug. If it still does not t, contact
a qualied electrician. Do not modify the plug in any way.
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4
NOTES ON THE CORD
A. A short power-supply cord (or detachable power-supply cord) is to be
provided to reduce the risk resulting from becoming entangled in or tripping
over a longer cord.
B. Longer detachable power-supply cords or extension cords are available and
may be used if care is exercised in their use.
C. If a long detachable power-supply cord or extension cord is used :
1. The marked electrical rating of the cord or extension cord should be at least
as great as the electrical rating of the appliance;
2. If the appliance is of the grounded type, the extension cord should be a
grounding-type3-wire cord.
3. The longer cord should be arranged so that it does not drape over the
countertop or table top where it can be pulled on by children or tripped
over unintentionally.
PLASTICIZER WARNING
CAUTION: To prevent Plasticizers from migrating to the nish of the counter
top or table top or other furniture, place NON-PLASTIC coasters or place mats
between the appliance and the nish of the counter top or table top. Failure to do
so may cause the nish to darken; permanent blemishes may occur or stains can
appear.
ELECTRIC POWER
If the electrical circuit is overloaded with other appliances, your appliance may not
operate properly. It should be operated on a separate electrical circuit from other
appliances.
A Versatile Appliance
The Power BELLA Air Fryer is designed to cook a wide variety of your favorite foods. The charts and tables
provided within this manual and the Recipe Guide will help you get great results. Please refer to this
information for proper time/temperature settings and proper food quantities.
Note: keep illustration
callouts aligned
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5
Getting to Know Your Air Fryer
Product may vary slightly from illustration Air inlet
Cool Touch
Frying Basket
Handle
Crisping Tray
Power Cord
withPolarized Plug
(Not shown)
Frying Basket
Frying Basket
Digital Control
Panel
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6
Touchscreen Control
TIME
TEMP
ROASTAIR FRY BROIL BAKE REHEAT KEEP
WARM BACON FRENCH
FRIES
START
PAUSE POWER MENU
˚F
MIN
Start/Pause
Button
Time and
Temperature
indicator Time and
Temperature
adjustment
Power Button
Preset Choices
Menu Button
Power Button
Once the basket is properly placed in the main unit housing, the digital display will be illuminated.
Selecting the Power button one time will set the unit to Manual Function and the default temperature of
370°F and cooking time will be set to 15 minutes. Selecting the Power Button a second time will turn the
unit OFF.
Timer Control Buttons
Press the time button, then press the and symbols enable you to increase or decrease cooking time,
one minute at a time. Keeping the button held down will rapidly change the time.
Temperature Control Buttons
Press the temperature button, then press the and symbols enable you to increase or decrease
cooking temperature 10°F at a time. Keeping the button held down will rapidly change the temperature.
Temperature control range: 170°F – 400°F.
Preset Button
Selecting the MENU Preset Button enables you to scroll through the 8 Preset Buttons. Once selected,
press the START/PAUSE button.
Note: You can not override the time and temperature on the 8 preset choices.
Preset Choices
8 Presets to choose from: Air Fry, Roast, Bake, Reheat, Keep Warm, Bacon, French Fries.
Time and Temperature
This display will keep track of the temperature and remaining cook time.
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Preset Button Cooking Chart
MENU DEFAULT
TEMP
DEFAULT
TIME TEMP RANGE TIME RANGE ACTION
AIR FRY 400 °F 18 mins 170-400 ° F 1-60 mins Shake 1 time for each 9 mins
ROAST 400 °F 25 mins 350-400 °F 1-60 mins Turn over 1 time for 15 mins
BROIL 400 °F 20 mins 400 °F 1-30 mins Turn over 1 time for 10 mins
BAKE 350 °F 16 mins 170-400 °F 1-60 mins Turn over 1 time for 8 mins
REHEAT 250 °F 6 mins 170-400 °F 1-60 mins No turn over
KEEP
WARM 170 °F 60 mins 150-200 °F 1-60 mins No turn over
BACON 330 °F 4 mins 170-400 °F 1-30 mins Turn over 1 time for 2 mins
FRENCH
FRIES 360 °F 18 mins 170-400 °F 1-60 mins Shake 1 time for 2 mins
Preheating the BELLA Air Fryer
You may preheat the unit for more efcient cooking simply by selecting a cook time of 2 or 3 minutes and
cook at the default or higher temperature. For preheating, you will need to insert the empty Fry Basket
into the Main Unit Housing.
WARNING: Never ll the Basket with cooking oil or any other liquid! Fire hazard or personal injury
could result.
Before Using for the First Time
1. Your Air Fryer is shipped with the frying basket locked into the front of the Air Fryer body. Firmly grasp the
handle to open frying basket; then remove the basket from the machine and place onaat, clean work area.
2. Remove all packing material and labels from the inside and outside of the Air Fryer. Check that there is no
packaging underneath and around the frying basket.
3. Wash the frying basket and crisping tray in hot, soapy water.
4. DO NOT IMMERSE THE AIR FRYER BODY IN WATER. Wipe Air Fryer body with a damp cloth. Dry all
parts thoroughly.
5. To ensure the crisping tray ts snugly into the frying basket drawer, there are 4 rubber tips attached to
the sides of the tray. Before using, check to make sure all
4 rubber tips are in place. If they become separated from the tray, simply slide onto the tabs as shown.
Operating Instructions
WARNING! This unit should not be used to boil water.
NOTE: During rst use, the Air Fryer may emit a slight odor. This is normal.
1. Place the Air Fryer on a at, heat-resistant work area, close to an electrical outlet.
2. Firmly grasp the frying basket handle to open frying basket drawer; then remove the drawer from
the body and place on a at, clean surface.
Crisping Tray
Frying Basket
Figure 2
3. Place food into the frying basket. Do not overll. To
ensure proper cooking and air circulation, NEVER ll the
frying basket more than 2/3 full. When air frying fresh
vegetables, we do not recommend adding more than
3 cups of food to the frying basket.
4. Insert the assembled frying basket drawer into the front
of the Air Fryer. Always make sure frying basket drawer
is fully closed.
5. Plug cord in the wall outlet. The Air Fryer will beep, the
digital display will briey illuminate.
In the display “---” will appear.
6. To begin, press the POWER button POWER with a beep sound.
7. The Air Fry function will illuminate. The default temperature 370F will illuminate on the display.
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8
8. To adjust the air frying TIME, press the TIME button TIME and then or to advance
or decrease time in 1 minute increments, from 1 to 60 minutes.
9 To adjust the air frying TEMPERATURE, press the TEMP button TEMP and then or
to advance or decrease temperature in 10 degree increments, from 170F to 400F.
TIME
TEMP
ROASTAIR FRY BROIL BAKE REHEAT KEEP
WARM BACON FRENCH
FRIES
START
PAUSE POWER MENU
˚F
MIN
TIME
TEMP
ROASTAIR FRY BROIL BAKE REHEAT KEEP
WARM BACON FRENCH
FRIES
START
PAUSE POWER MENU
˚F
MIN
10. When the desired TIME and TEMPERATURE appear on the display, press the START/PAUSE
button START
PAUSE to turn the Air Fryer ON. The preset temperature and time will alternate on the display
unit the time has expired.
11. To PAUSE the Air Fryer, press the START/PAUSE button START
PAUSE and the motor and heater will stop.
The digital display will remain ashing.
12 To turn the Air Fryer OFF at any time, press the POWER button POWER .
13. To use the preset menu options, simply press the Menu button MENU . Each time the Menu button MENU .
is pressed, the next menu option will illuminate.
TIME
TEMP
ROASTAIR FRY BROIL BAKE REHEAT KEEP
WARM BACON FRENCH
FRIES
START
PAUSE POWER MENU
˚F
MIN
TIME
TEMP
ROASTAIR FRY BROIL BAKE REHEAT KEEP
WARM BACON FRENCH
FRIES
START
PAUSE POWER MENU
˚F
MIN
14. When the desired menu option is illuminated, press the START/STOP button START
PAUSE to turn
the Air Fryer ON.
15. The quantity, density, weight of food will alter the total cooking time necessary.
Remember, frying smaller batches will result in shorter cooking times and higher foodquality.
IMPORTANT: Always check food halfway though cooking time to determine nal cooktime
and temperature.
WARNING! ALWAYS USE A MEAT THERMOMETER TO ENSURE THAT MEAT ANDFISHARE
COOKED THOROUGHLY BEFORE EATING.
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Helpful Hints
1. Olive oil spray or vegetable oil works well for air frying.
2. Use your Air Fryer to cook pre-packaged foods with a fraction of the oil, in a fraction of the time!
Asa general rule, lower the recipe baking temperature by 50ºF and reduce the cooking time by
30%to 50% depending on the food and amount.
3. Do not overll frying basket with food. NEVER ll any frying basket more than 2/3 full. When air frying
fresh vegetables, we do not recommend adding more than 3 cups of food to the frying basket.
4.
For best results
, some foods need to be shaken vigorously or turned over during the air fry time.
Consult the Air Frying Chart following as a general guide.
5. To avoid excess smoke, when cooking naturally high fat foods, such as chicken wings or sausages,
it may be necessary to empty fat from the frying basket drawer between batches.
6. Always pat food dry before cooking to encourage browning and avoid excess smoke.
7. Air fry small batches of freshly breaded foods. Press breading onto food to help it adhere.
Arrangein frying basket so that food is not touching to allow air ow on all surfaces.
8. The Air Fryer can be used to reheat food. Set the temperature to 300ºF for up to 10 minutes.
Air Frying Chart
WARNING! ALWAYS USE A MEAT THERMOMETER TO ENSURE THAT MEAT, POULTRY AND FISH ARE
COOKED THOROUGHLY BEFORE EATING. The following chart is intended as a guide only. The quantity
offood air fried at one time, the thickness or density of the food, and whether the food is fresh, thawed,
orfrozen may alter the total cooking time necessary.
1. To assure even cooking/browning, open the frying basket drawer halfway through the cooking time.
Check, turn or vigorously shake foods in the frying basket. This chart lists average total air frying
time, the time at which some action is required, and what action is to be taken for best results.
2. Remember, frying smaller batches will result in shorter cooking times and higher food quality.
Adjust air frying temperatures and times as necessary to suit your taste.
IMPORTANT NOTE: Unless food is pre-packaged and pre-oiled, for browned and crispy results,
allfoods should be lightly oiled before air frying.
Oil may be sprayed or brushed onto foods.
Spray oils work well as oil is evenly distributed and smaller quantities of oil are needed.
To ensure crispy results, make sure foods are dried before adding oil.
Cut pieces smaller to create more surface area for crispier results.
Blanching is a term that refers to pre-cooking foods at a lower temperature before the nal air fry.
Add 3 minutes to the AIR FRY TIME to allow the Air Fryer to preheat.
FOOD TEMP AIR FRY TIME* TIME ACTION
Mixed Vegetables (roasted) 400ºF 15 - 20 minutes 8 minutes shake
Broccoli (roasted) 400ºF 15 - 20 minutes 8 minutes shake
Onion Rings (frozen) 400ºF 12 – 18 minutes 8 minutes shake
Cheese Sticks (frozen) 350ºF 8 – 12 minutes — —
Fried Sweet Potato Chips (fresh, hand cut, 1/8 to 1/16-in. thick)
Blanch (Step 1) 325ºF 15 minutes 8 minutes shake
Air Fry (Step 2) 350ºF 10 – 15 minutes 5 minutes shake
French Fries, (fresh, hand cut, 1/4 to 1/3-in. thick)
Blanch (Step 1) 325ºF 15 minutes 8 minutes shake
Air Fry (Step 2) 350ºF 10 – 15 minutes 5 minutes shake
French Fries, thin (frozen) 3 cups 400ºF 12 – 16 minutes 8 minutes shake
French Fries, thick (frozen) 3 cups 400ºF 17 – 21 minutes 10 minutes shake
Meatloaf, 1 lb. 350ºF 35 – 40 minutes — —
Hamburgers, 1/4 lb. (up to 4) 350ºF 10 – 14 minutes (rare to well done)
Hot Dogs /Sausages 350ºF 10 – 15 minutes 6 minutes turn over
Chicken Wings (fresh/thawed),
Blanch (Step 1) 325ºF 15 minutes 8 minutes shake
Air Fry (Step 2) 350ºF 10 minutes 5 minutes shake
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10 10
Chicken Tenders/Fingers,
Blanch (Step 1) 350ºF 13 minutes 13 minutes turn over
Air Fry (Step 2) 400ºF 5 minutes 3 minutes shake
Chicken Pieces 350ºF 20 - 30 minutes 10 minutes turn over
Chicken Nuggets (frozen) 350ºF 10 - 15 minutes 5 minutes shake
Catsh Fingers (thawed, battered) 400ºF 10 - 15 minutes 5 minutes turn over
Fish Sticks (frozen) 400ºF 10 - 15 minutes 5 minutes turn over
Apple Turnovers 400ºF 10 minutes — —
Donuts 350ºF 8 minutes 4 minutes turn over
Fried Cookies 350ºF 8 minutes 4 minutes turn over
*Add 3 minutes to the AIR FRY TIME to allow the Air Fryer to preheat.
PLEASE NOTE:
The USDA recommends that meats such as beef and lamb, etc. should be cooked to an internal temperature
of 145ºF/63ºC. Pork should be cooked to an internal temperature of 160ºF/71ºC and poultry products should be
cooked to an internal temperature of 170ºF/77ºC - 180ºF/82ºC to be sure any harmful bacteria has been killed.
When reheating meat/poultry products, they should also be cooked to an internal temperature of 165ºF/74ºC
User Maintenance Instructions
This appliance requires little maintenance. It contains no user-serviceable parts. Any servicing requiring
disassembly other than cleaning must be performed by a qualied appliance repair technician.
Care & Cleaning Instructions
WARNING! Allow the Air Fryer to cool fully before cleaning.
1. Unplug the Air Fryer. Remove frying basket from the drawer. Make sure the frying basket drawer
and frying basket have cooled completely before cleaning.
2. Wash the basket drawer and frying basket in hot soapy water. Do not use metal kitchen utensils or
abrasive cleansers or cleaning products as this may damage the non-stick coating.
3. The frying basket and frying basket drawer are dishwasher-safe. For best results, place in the top
rack of your dishwasher to clean.
4. Wipe the Air Fryer body with a soft, non-abrasive damp cloth to clean.
Storing Instructions
1. Make sure the Air Fryer is unplugged and all parts are clean and dry before storing.
2. Never store the Air Fryer while it is hot or wet.
3. Store Air Fryer in its box or in a clean, dry place.
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Recipes
11 11
Stuffed Chicken Breasts
Serves 3
3 large skinless, boneless chicken breasts, pounded
1/2 box (3 oz.) Stove Top® (or any boxed stufng mix)
1/2 cup water
1 egg, beaten
seasoned salt, to taste
garlic salt, to taste
freshly ground black pepper, to taste
1. Place chicken breast between 2 pieces of plastic wrap. To prevent shredding,
add a smallsplatter of water between the chicken and the wrap. Pound the thickest
partsof the chicken breasts and atten to a consistent 1/4- to 3/8-inch thickness.
2. In a medium mixing bowl, add stufng mix and water. Let stufng stand for 5 minutes.
Addbeaten egg and mix well.
3. Add 1/2 cup stufng to the center of each chicken breast.
4. Roll each breast and place seam side down into the frying basket.
5. Sprinkle seasoned salt, garlic salt and black pepper over the tops of each rolled
chickenbreast.
6. Set Air Fryer to 350º and air fry for 20 -25 minutes.
7. An audible beep can be heard when the air frying time has expired. Cut a slit into
thethickest piece of chicken to test doneness. When done, juices should run clear.
NOTE: Air frying times may vary based on size and thickness of chicken breast.
8. Remove cooked chicken breasts from frying basket, or replace frying basket and
set timer to air fry for 5 minute intervals until fully cooked.
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Recipes
12
Stuffed Eggplant Boats
Serves 4
2 (6-inch) eggplants
2 tablespoons salt
1/3 cup chopped onions
6 oz. Italian sausage,
bulk or casing removed
1/2 cup Italian tomato sauce
2 cloves garlic, minced
1 cup shredded mozzarella
2 tablespoons Parmesan cheese
2 tablespoons olive oil
Kosher salt
fresh ground black pepper to taste
1. Cut tops off eggplants; then slice in half horizontally.
2. Scoop esh from eggplants halves to make boats. Chop insides into small 1/4” pieces
andplace in colander over a plate or in the sink.
3. Salt eggplant pieces. Salt eggplant halves (boats) and place cut side down in colander.
Allow eggplant to drain for 40 minutes to 2 hours.
4. Rinse pieces and each eggplant boat under cold water.
5. Prepare lling: Sauté onions and sausage until golden brown. Add tomato sauce,
eggplantpieces and garlic. Simmer for 20 minutes.
6. Allow stufng to cool. Add mozzarella and mix well.
7. Place 4 eggplant shells into the basket.
8. Set Air Fryer to 350º and air fry for 15 minutes.
9. Remove par-cooked eggplant boats. Brush insides with olive oil and sprinkle salt and
pepper to taste.
10. Stuff eggplant boats and top with Parmesan cheese.
11. Add 2 stuffed eggplant boats to the frying basket.
12. Set Air Fryer to 400º and air fry for 10 minutes.
13. Check eggplant with a fork. Remove cooked eggplant boats from frying basket,
or replacefrying basket and set timer to air fry for 5 minute intervals until fully cooked.
14. Repeat with 2 remaining stuffed boats.
Air Fried Bacon Topped Meatloaf
1 lb. ground beef, 80/20
2/3 cup Italian bread crumbs
1/4 cup ketchup
1 teaspoon salt
1 teaspoon pepper
1 tablespoon dried onion
1 egg, beaten
2 strips thin sliced bacon
barbeque sauce of your choice
1. Combine meatloaf ingredients in a medium mixing bowl.
2. Shape into a 6” loaf.
3. Add to frying basket.
9. Set Air Fryer to 350º and air fry for 20 minutes.
4. An audible beep can be heard when the air frying time has expired.
5. Cut bacon strips in half and add to top of meatloaf. Brush with your favorite
barbeque sauce. Replace frying basket.
6. Set timer to air fry for 15 minutes.
7. Test meatloaf for doneness. Remove from frying basket, or replace frying basket
and set timer to air fry for 5 minute intervals until fully cooked.
12
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Recipes
13
Francheezie Sliders
Makes: 12 Sliders
6 rashers bacon
4 hot dogs
1/4 cup shredded cheddar cheese
12 Hawaiian dinner rolls
Cut each hot dog into 3 equal pieces.
Cut each rasher of bacon in half.
1. Cut each hot dog into 3 equal pieces. Cut each rasher of bacon in half.
2. Split tops of hot dogs and pull slightly to open.
3. Add a pinch of shredded cheddar cheese. Wrap in 1/2 piece of bacon.
4. Set Air Fryer to 350º and air fry for 15 minutes.
Air Fried Sweet Potato Chips
1 large sweet potato
2 teaspoons vegetable oil
cinnamon sugar or brown sugar, optional
1. Wash the sweet potato and peel if desired.
2. If available, use a mandolin to cut thin and even potato chips.
3. To cut by hand, rst cut potato in half, and with the at side on the cutting board,
hand cut into very thin chips.
4. Place vegetable oil into a large bowl. Add raw potatoes and use your hands to mix well,
making sure every chip is oiled on all sides.
5. Transfer oiled chips to the frying basket.
6. Set Air Fryer to 325ºF and air fry for 15 minutes. Shake the frying basket/drawer
vigorouslyhalfway through air fry time.
7. Increase heat to 350ºF and air fry for 10 minutes. Shake the frying basket/drawer
vigorouslyhalfway through air fry time.
8. Remove from Air Fryer. Sprinkle hot potatoes with cinnamon sugar or brown sugar
foraspecial sweet treat.
Air Fried Chicken Tenders
1 -1-1/4 lb. chicken tenders
(8 tenders per package)
1 tablespoon mayonnaise
1 tablespoon honey mustard
1/2 – 3/4 cup panko
bread crumbs, seasoned
Spray olive oil
1. Use chicken tenders whole or cut 8 chicken tenders into pieces.
2. Set up 2-bowl breading station:
•Add mayonnaise and honey mustard to a small bowl. Mix well.
•Add bread crumbs to a plate; place it next to the mayonnaise bowl.
3. Working one piece at a time, use a brush or knife to apply honey mustard on both sides
ofthe chicken. Dip and use a fork to press and coat both sides with panko bread crumbs.
4. Add 4 breaded chicken tenders (half the chicken) to the air frying basket.
Allow air circulation on all sides of each chicken piece for best browning.
5. Spray with olive oil. (optional)
6. Set Air Fryer to 350ºF and air fry for 12 minutes. Turn chicken at 6 minutes.
7. Set Air Fryer to 400ºF and continue to air fry for 6 minutes. Turn chicken at 3 minutes.
8. Repeat with remaining chicken.
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Recipes
14
Fish & Chips
Makes 12 nuggets
Serves 3 to 4
Treat your family to a delicious Fish & Chips dinner. These sweet and juicy catsh nuggets
are crunchy good and pair fabulously with fresh hand cut French fries (recipe follows).
Serve with fresh slaw and the meal is complete!
1 catsh let
1/2 cup our
1 tablespoon Old Bay® seasoning
1 egg + 1 egg white
1 cup seasoned panko bread crumbs
olive oil spray
1. Cut the catsh into strips approximately 1-inch by 2.5-inches in length.
2. Season each piece of sh, top and bottom, with Old Bay® seasoning.
3. Set up 3-bowl breading station:
•Flour
•Whisk egg and egg white until well blended
•Panko bread crumbs
4. Place each piece of catsh into the our.
Pat gently with your hands to remove any excess.
5. Dip both sides into egg.
6. Dip and use a fork to press and coat both sides with panko bread crumbs.
7. Add 4 to 6 pieces to air frying basket.
Allow air circulation on all sides of each sh piece for best browning.
8. Spray with olive oil. (optional)
9. Set Air Fryer to 400ºF and air fry for 8 to 10 minutes. Turn sh at 5 minutes.
10. Repeat with remaining sh
Chips (Fresh Hand Cut French Fries)
Serves 3 to 4
2 russet potatoes
4 teaspoons vegetable oil
Kosher salt,
to taste
Brine
6 to 8 cups water 4 tablespoons salt
1. Cut potatoes into 1/4” x 1/4” French fries. Two medium potatoes will yield 4 cups raw cut
potatoes. It is best to fry in 2 batches.
2. Soak potatoes in brine for 1 hour to overnight.
3. Dry on clean kitchen towel.
4. Place 4 teaspoons of vegetable oil into a large bowl.
Add raw potatoes and use your hands to mix well,
making sure every potato is oiled on all sides.
5. Transfer oiled potatoes to the frying basket.
6. Set Air Fryer to 325ºF and air fry for 15 minutes.
Shake the frying basket/drawer vigorously halfway through air fry time.
7. Increase heat to 350ºF and air fry for 10 minutes.
Shake the frying basket/drawer vigorously halfway through air fry time.
8. Remove from Air Fryer and add Kosher salt, or your choice of seasonings, to taste.
9. Repeat with remaining potatoes.
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Recipes
15
Air Fried Chicken Wings 2 Ways
6 fresh or frozen (thawed) chicken wings
olive oil spray
Brine
2 cups water
1/4 cup Ponzu
1 tangerine (
may substitute orange or any citrus)
1. Trim chicken wings into drummettes, ats, tips.
HINT: Save/Freeze wing tips for soups or stocks for later use.
2. Add chicken and brine to a bowl or resalable container.
Refrigerate for 1 hour to overnight.
3. Drain chicken wings and discard brine.
4. Place wings on a clean kitchen town and wrap to dry.
Naked Air Fried Chicken Wings
5. Set Air Fryer to 325ºF and air fry for 15 minutes. Turn wings over.
6. Increase temperature to 350ºF for 10 minutes.
Breaded Air Fried Chicken Wings
7. Set up 3-bowl breading station:
•Add Old Bay® seasoning to our
•Whisk egg and egg white until well blended
•Add panko bread crumbs
8. Place each wing piece into the our.
Pat gently with your hands to remove any excess.
9. Dip both sides into egg.
10. Dip and use a fork to press and coat both sides with panko bread crumbs.
11. Add to air frying basket.
12. Spray with olive oil.
13. Set Air Fryer to 325ºF and air fry for 15 minutes. Turn wings over.
14. Increase temperature to 350ºF for 10 minutes.
Air Fried Donuts and Donut Holes
1 can pre-made (refrigerated) buttermilk
biscuits
cinnamon sugar or powdered sugar
jelly, jam, fruit preserves of your choice
Plain (unlled) donuts:
1. Use an overturned glass or cookie cutter to make donuts out of biscuit dough.
Use a small cap or hand cut the center hole.
Filled donuts:
2. On a clean working surface, stretch dough and add 1 teaspoon lling.
Encase the lling andshape into a slightly attened ball.
3. Set Air Fryer to 350ºF and air fry for 8 minutes. Turn donuts over at 4 minutes.
4. Sprinkle warm donuts with sugar and serve fresh donuts warm out of the frying basket.
5. If desired, prepare vanillia and/or chocolate drizzle and add to warm,
freshly air frieddonuts.
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Recipes
16
Apple Turnovers with Vanilla Drizzle
Makes 6 large turnovers
1 frozen, prepared puff pastry sheet,
thawed
3/4 cups apple pie lling (or any prepared
avor of your choice)
1/2 teaspoon cinnamon
3 teaspoons golden raisins (optional)
Vanilla* Drizzle
1/2 cup confectioner’s sugar
1 tablespoon milk
1/4 teaspoon vanilla* extract
Chocolate Drizzle
1/2 cup confectioner’s sugar
2 tablespoons cocoa powder (unsweetened)
1 tablespoon milk
1/4 teaspoon vanilla* extract
1. Prepare icings to drizzle on turnovers. Combine ingredients in a small bowl and mix well.
*May substitute caramel, maple, almond, lemon, or orange extract.
1. Unfold thawed puff pastry sheet onto a lightly oured surface.
2. Using a sharp knife, cut puff pastry sheet down the middle, and then into thirds to make 6
(5-in. x 5-in.) squares.
3. Spoon 2 tablespoons lling into the center of each square.
4. Fold pastry over the lling to form a triangle. Crimp edges with a fork to seal.
Add 2 large turnovers to the frying basket.
5. Set Air Fryer to 400º and air fry for 10 minutes.
6. Remove turnover from frying basket. Allow to cool.
7. Repeat with 4 remaining turnovers.
8. Use a small spoon to drizzle vanilla in a zig zag pattern over the top.
*May substitute any avor prepared canned pie lling.
Variation: Cherry Turnovers with Chocolate Drizzle
1. Follow the turnover recipe above. Use cherry pie lling.
2. Drizzle with chocolate icing.
3. Serve warm turnovers topped with your favorite ice cream.
Air Fried Oreos
1 pack pre-made (refrigerated) buttermilk
biscuits
16 Oreo® cookies (or any other sandwich
cookie of your choice)
cinnamon sugar
1. Flatten biscuit dough with your hands and stretch to t around cookie.
NOTE: If you are using “Jumbo” or “Grand” sized dough, you may get 2 cookies
perpre-cutbiscuit.
2. Sprinkle outstretched dough with cinnamon sugar.
3. Add one cookie to the middle of the dough and wrap dough to encase.
4. Set Air Fryer to 350ºF and air fry for 8 minutes. Turn cookies over at 4 minutes.
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Limited TWO-YEAR Warranty
SENSIO Inc. hereby warrants that for a period of TWO YEARS from the date
of purchase, this product will be free from mechanical defects in material and
workmanship, and for 90 days in respect to non-mechanical parts. At its sole
discretion, SENSIO Inc. will either repair or replace the product found to be
defective, or issue a refund on the product during the warranty period.
The warranty is only valid for the original retail purchaser from the date of initial
retail purchase and is not transferable. Keep the original sales receipt, as proof
of purchase is required to obtain warranty validation. Retail stores selling this
product do not have the right to alter, modify, or in any way revise the terms and
conditions of the warranty.
EXCLUSIONS:
The warranty does not cover normal wear of parts or damage resulting from
any of the following: negligent use of the product, use of improper voltage or
current, improper routine maintenance, use contrary to the operating instructions,
disassembly, repair, or alteration by anyone other than quali ed SENSIO Inc.
personnel. Also, the warranty does not cover Acts of God such as  re,  oods,
hurricanes, or tornadoes.
SENSIO Inc. shall not be liable for any incidental or consequential damages
caused by the breach of any express or implied warranty. Apart from the extent
prohibited by applicable law, any implied warranty of merchantability or  tness
for a particular purpose is limited in time to the duration of the warranty. Some
states, provinces or jurisdictions do not allow the exclusion or limitation of
incidental or consequential damages, or limitations on how long an implied
warranty lasts, and therefore, the above exclusions or limitations may not apply to
you. The warranty covers speci c legal rights which may vary by state, province
and/or jurisdiction.
HOW TO OBTAIN WARRANTY SERVICE:
You must contact Customer Service at our toll-free number: 1-866-832-4843.
A Customer Service Representative will attempt to resolve warranty issues
over the phone. If the Customer Service Representative is unable to resolve the
problem, you will be provided with a case number and asked to return the product
to SENSIO Inc. Attach a tag to the product that includes: your name, address,
daytime contact telephone number, case number, and description of the problem.
Also, include a copy of the original sales receipt. Carefully package the tagged
product with the sales receipt, and send it (with shipping and insurance prepaid)
to SENSIO Inc.’s address. SENSIO Inc. shall bear no responsibility or liability for
the returned product while in transit to SENSIO Inc.’s Customer Service Center.
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MEDIDAS DE SEGURIDAD
IMPORTANTES
Cuando se usan artefactos eléctricos, se deben siempre seguir las precauciones
básicas de seguridad, incluso lo siguiente:
1. LEA TODAS LAS INSTRUCCIONES.
2. No toque las supercies calientes. Utilice las asas o los mangos. Utilice
guantes de cocina.
3. Para protegerse del riesgo de descarga eléctrica, no sumerja el cable, el
enchufe ni la unidad en agua ni en ningún otro líquido.
4. Este electrodoméstico no debe ser utilizado por personas (incluidos niños)
con capacidades físicas, sensoriales o mentales reducidas, o con falta de
experiencia y conocimientos, a menos que una persona responsable de su
seguridad les haya brindado supervisión o instrucciones sobre el uso de los
electrodomésticos.
5. Los niños deben ser supervisados para asegurarse de que no juegan con
el aparato.
6. Desenchufe el electrodoméstico del tomacorriente cuando no esté en uso
y antes de limpiarlo. Deje que el aparato se enfríe antes de colocar o
retirar piezas.
7. No utilice ningún electrodoméstico que tenga un cable o enchufe dañado,
que muestre un funcionamiento defectuoso o que se haya dañado de
cualquier manera. Lleve el electrodoméstico a un técnico calicado para
que lo examine, lo repare o le haga ajustes eléctricos o mecánicos.
8. El uso de accesorios no recomendados o vendidos por el fabricante puede
causar fuego, descarga eléctrica o lesiones.
9. No lo utilice en exteriores.
10. No permita que el cable cuelgue del borde de la mesa o encimera o toque
supercies calientes.
11. NO coloque el aparato encima de, cerca de o en un quemador eléctrico o de
gases calientes, ni dentro una estufa encendida.
12. Se debe tener extrema precaución al mover un aparato que contenga aceite
caliente u otros líquidos calientes.
13. Para desconectar, gire el dial del temporizador y el dial de temperatura a
OFF (Apagado). Retire el enchufe de la toma de corriente.
14. No utilice el aparato para otro uso que no sea el previsto.
15. Asegúrese de que la bandeja para dorar esté en su lugar antes de agregar
alimentos para freír con aire.
16. Asegúrese de que la cesta de freír esté bien bloqueada en la parte delantera
de la freidora de aire, mientras la freidora de aire está en funcionamiento.
ADVERTENCIA: La freidora de aire no funcionará a menos que el cajón de la
cesta de frituras esté completamente cerrado.
PRECAUCIÓN: Después de freír el aire caliente, la cesta de frituras y el cajón
de la cesta de frituras y los alimentos cocidos están calientes. Se debe tener
extrema precaución al manejar la cesta / cajón de la cesta de fritura caliente.
SOLO PARA EL USO DOMESTICO
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OTRAS MEDIDAS DE
SEGURIDAD IMPORTANTES
PRECAUCIÓN, SUPERFICIES CALIENTES: Este aparato emite calor y se escape el
vapor durante el uso. Se deben tomar las medidas necesarias para evitar riesgos
de quemaduras, incendios u otras lesiones a personas o daños a la propiedad.
PRECAUCIÓN: Este aparato está caliente durante el funcionamiento y retiene
el calor durante algún tiempo después de apagarlo. Siempre use guantes de
horno cuando maneje materiales calientes y permita que las partes metálicas se
enfríen antes de limpiar. No coloque nada encima del aparato mientras esté en
funcionamiento o mientras esté caliente..
1. Todos los usuarios de este electrodoméstico deben leer y comprender este
manual de instrucciones antes de poner en funcionamiento o limpiar el
aparato.
2. Enchufe la unidad solamente en un tomacorriente de 120V de CA.
3. Si el aparato comienza a funcionar mal durante el uso, desenchúfelo
inmediatamente. No utilice ni intente reparar el aparato que funciona mal.
4. No deje este aparato desatendido durante el uso.
5. No sumerja el cable de alimentación en ningún líquido. Si el cable de
alimentación de este aparato está dañado, debe ser reemplazado por el
servicio de atención al consumidor.
6. Mantenga el cable fuera del alcance de los niños y bebés para evitar el riesgo
de descarga eléctrica y asxias.
7. Coloque la freidora de aire sobre una supercie plana, resistente al calor.
8. No obstruya la salida de aire o las entradas de aire en la parte posterior y en
los laterales de la freidora con cualquier objeto. Evite el escape de vapor de la
salida de aire cuando freía con aire.
9. Mantenga el aparato alejado al menos 4 pulgadas de las paredes u otros
objetos durante su funcionamiento.
10. No reemplace el cajón de la cesta de fritura vacía (sin la cesta de fritura)
en el cuerpo de la freidora de Aire. Compruebe que la cesta de frituras esté
bloqueada en su posición en el cajón.
ADVERTENCIA: Después de freír el aire, asegúrese de colocar el cajón de
la cesta de frituras sobre una supercie plana y resistente al calor antes de
presionar el botón de apertura de la cesta.
ADVERTENCIA: El llenado o el llenado excesivo de la cesta de frituras puede
dañar la freidora y causar lesiones graves.
11. Nunca mueva una freidora de aire caliente o una freidora de aire que
contenga alimentos calientes. Deje enfriar antes de mover.
GUARDE ESTAS
INSTRUCCIONES
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NOTAS SOBRE EL ENCHUFE
Este aparato tiene un enchufe polarizado (una hoja es más ancha que la otra).
Para reducir el riesgo de descarga eléctrica, este enchufe encajará en una toma de
corriente polarizada sólo de una manera. Si el enchufe no entra completamente
en el tomacorriente, invierta el enchufe. Si el enchufe no puede encajar en la toma
eléctrica, póngase en contacto con un electricista calicado. No modique el
enchufe de ninguna manera.
NOTAS SOBRE EL CABLE
A. El aparato cuenta con un cable de alimentación corto para evitar que se
enrede o que sea un obstáculo.
B. Es posible utilizar una extensión eléctrica con vigilancia.
C. Si utiliza una extensión:
1. Asegúrese de que el calibre indicado en el cordón sea como mínimo tan
alto como las características eléctricas indicadas en el aparato;
2. La extensión debe contar con un cordón de 3 conductores con puesta a
tierra, si el aparato contara con el conductor de puesta a tierra.
3. El cordón y la extensión se deben colocar de modo que no cuelguen de
una supercie plana o una mesa para evitar que estén al alcance de los
niños o que representen un obstáculo para ellos.
ADVERTENCIA SOBRE LOS PLASTIFICANTES
PRECAUCION: A n de evitar que los plasticantes se adhieran al acabado de la
encimera, la mesa u otro mueble, coloque un posafuentes o salvamanteles que
NO SEA DE PLÁSTICO entre el electrodoméstico y la supercie de la encimera
o mesa. Si no se hace esto, es posible que el acabado se oscurezca, se formen
marcas permanentes o aparezcan manchas.
CORRIENTE ELÉCTRICA
Si el circuito eléctrico esta sobrecargado con otros artefactos, es posible que el
electrodoméstico no funcione correctamente. El electrodoméstico debe funcionar
en un circuito eléctrico separado de otros aparatos.
Un aparato versátil
La BELLA freidora de aire de convección está diseñada para cocinar una variedad de sus comidas
favoritas. Las cartas y tablas proporcionados en este manual y la guía de recetas le ayudarán a obtener
los mejores resultados. Por favor reérase a esta información para los ajustes apropiados de tiempo /
temperatura y cantidades adecuadas de alimentos.
Note: keep illustration
callouts aligned
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21
Conozca a su freidora de aire
El producto puede diferir levemente de las ilustraciones Entrada de aire
Mangos
de la cesta
de frituras,
frescos al tacto
Bandeja para dorar
El cable con
enchufe polarizado
(no mostrado)
Cesta de frituras
Cesta de
frituras
Pantalla de
control digital
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22
Pantalla de control táctil
TIME
TEMP
ROASTAIR FRY BROIL BAKE REHEAT KEEP
WARM BACON FRENCH
FRIES
START
PAUSE POWER MENU
˚F
MIN
Botón Start/Stop
(Inicio/Detener)
Botones de control
de temperatura Botones
de control
de tiempo
Botón Power
(Alimentación)
Opciones
preconguradas
Botón de menú
Botón Power (Alimentación)
Una vez que la canasta esté colocada correctamente en la carcasa de la unidad principal, la pantalla digital
se iluminará. Al seleccionar el botón de alimentación una vez, la unidad pasará a la función manual
y la temperatura predeterminada de 370 °F (188 °C) y el tiempo de cocción se jará en 15 minutos.
Si selecciona el botón POWER POWER (Alimentación) por segunda vez, la unidad se apagará.
Botones de control del temporizador
Presione el botón de temperatura, luego presione ;os símbolos y le permiten aumentar o disminuir
el tiempo de cocción, un minuto cada vez.
Al mantener el botón presionado, cambiará rápidamente la hora.
Botones de control de temperatura
Presione el botón de tiempo, luego presione ;os símbolos y le permiten aumentar o disminuir la
temperatura de cocción, 10 °F (-12 °C) a la vez.
Al mantener el botón presionado, cambiará rápidamente la temperatura. Rango de control de temperatura:
170 °F (77 °C) a 400 °F (204 °C)
Botón de preconguración
Al seleccionar el botón de preconguración MENU , se puede desplazar a través de los 8 botones
de preconguración. . Una vez seleccionada, presione el botón POWER/START.
Nota: No se puede anular el tiempo y la temperatura en las 8 opciones preconguradas.
Opciones preconguradas
8 conguraciones para elegir: Freír al aire (Air Fry), Asar (Roast), Hornear (Bake), Recalentar (Reheat),
Mantener Calientte (Keep Warm), Tocino (Bacon), Prapas tas (French Fries).
Tiempo y temperatura
Esta pantalla llevará un registro de la temperatura y del tiempo de cocción restante.
.
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23
Tabla de cocina para los ajuste preprogramados
MENÚ TEMP. POR
DEFECTO
DEFAULT
TIME
TIEMPO POR
DEFECTO
INTERVALO
DE TIEMPO ACCIÓN
AIR FRY 400 °F 18 mins 170-400 ° F 1-60 mins Shake 1 time for each 9 mins
ROAST 400 °F 25 mins 350-400 °F 1-60 mins Turn over 1 time for 15 mins
BROIL 400 °F 20 mins 400 °F 1-30 mins Turn over 1 time for 10 mins
BAKE 350 °F 16 mins 170-400 °F 1-60 mins Turn over 1 time for 8 mins
REHEAT 250 °F 6 mins 170-400 °F 1-60 mins No turn over
KEEP
WARM 170 °F 60 mins 150-200 °F 1-60 mins No turn over
BACON 330 °F 4 mins 170-400 °F 1-30 mins Turn over 1 time for 2 mins
FRENCH
FRIES 360 °F 18 mins 170-400 °F 1-60 mins Shake 1 time for 2 mins
Precalentamiento de la freidora de aire BELLA
Es posible precalentar la unidad para una cocción más eciente simplemente al seleccionar un tiempo de
cocción de 2 o 3 minutos y cocinar a la temperatura predeterminada o a una temperatura más alta.
Para el precalentamiento, insertar la canasta para freír vacía en la carcasa de la unidad principal.
ADVERTENCIA: ¡No llenar la canasta con aceite de cocina o cualquier otro líquido! Podría haber peligro de
incendio o daños físicos.
Antes de utilizar por primera vez
1. Su freidora de aire se ena con la canasta para freír bloqueada en la parte delantera del cuerpo de
la freidora de aire. Agarrar rmemente el asa de
la canasta para freír a n de abrirla; luego sacar
la canasta de la máquina y colocarla sobre una
supercie de trabajo plana y limpia.
2. Quitar todo el material de embalaje y las etiquetas
del interior y exterior de la freidora de aire.
Comprobar que no haya material de empaque
debajo y alrededor de la canasta para frr.
3. Lavar la canasta para freír y la bandeja de
crujientes en agua caliente y jabón.
4. NO SUMERGIR EL CUERPO DE LA FREIDORA DE AIRE
EN AGUA. Limpiar el cuerpo de la freidora de aire con
un trapo húmedo. Secar bien todas las piezas.
5. Para asegurarse de que la bandeja de crujientes
encaje bien en el cajón de la canasta para frr, jar
las 4 puntas de goma colocadas en los lados de la
bandeja. Antes de usar, comprobar que las 4 puntas de goma estén en su lugar. Si se separan de la
bandeja, simplemente deslizarlas sobre las lengüetas tal como se muestra.
Instrucciones de funcionamiento
ADVERTENCIA: Esta unidad no debe utilizarse para hervir agua.
NOTA: Durante el primer uso, la freidora de aire puede emitir un ligero olor. Esto es normal.
1. Colocar la freidora de aire en un área de trabajo plana y resistente al calor, cerca de un tomacorriente.
2. Agarrar rmemente el asa de la canasta para freír a n de abrir el cajón de la canasta; luego sacar el
cajón del cuerpo y colocarlo sobre una supercie plana y limpia.
3. Colocar la comida en la canasta para freír. No llenar la jarra en exceso. Para asegurar la correcta
cocción y la circulacn de aire, NUNCA se debe llenar la canasta para freír más de 2/3 de su
capacidad. Al cocer verduras frescas con aire, recomendamos no añadir más de 3 tazas de alimento
a la canasta para freír.
Bandeja
para dorar
Cesta de
frituras
Figura 2
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4. Insertar el can de la canasta para freír ensamblado en la parte delantera de la freidora de aire.
Asegurarse siempre de que el cajón de la canasta para freír esté completamente cerrado.
5. Enchufar el cable en el tomacorriente de la pared. La freidora de aire emitirá un sonido y la pantalla
digital se iluminará brevemente. En la pantalla, aparecerá “---”.
6. Para empezar, pulsar el botón POWER POWER (Alimentacn) con un sonido del indicador.
7. La funcn Manual (M) se iluminará. La temperatura predeterminada 370F se iluminará
en la pantalla.
8. Para ajustar el TIEMPO de coccn con aire, pulsar el botón TIME TIME (Tiempo)
y luego o para aumentar o disminuir el tiempo en incrementos de 1 minuto, de 1 a 60
minutos.
9. Para ajustar la TEMPERATURA de coccn con aire, presionar el botón TEMP TEMP
(Temperatura) y luego o para aumentar o disminuir la temperatura en incrementos
de 10 grados, de 170 °F (77 °C) a 400 °F (204 °C).
10. Cuando la HORA y la TEMPERATURA deseadas aparezcan en la pantalla, presionar el bon
START/PAUSE START
PAUSE (Inicio/Pausa) para encender la freidora de aire. La temperatura y la hora
preconguradas se alternan en la pantalla hasta que el tiempo haya terminado.
11. Para poner en PAUSA la freidora de aire, presionar el bon START/PAUSE START
PAUSE (Inicio/Pausa)
y el motor se detendrá. La pantalla digital seguirá parpadeando.
12. Para apagar la freidora de aire en cualquier momento, presionar el botón POWER POWER .(Alimentacn).
13. Para utilizar las opciones de menú preconguradas, simplemente presionar el bon de meMENU .
Cada vez que se presiona el botón de menú MENU , se iluminará la siguiente opción del me.
TIME
TEMP
ROASTAIR FRY BROIL BAKE REHEAT KEEP
WARM BACON FRENCH
FRIES
START
PAUSE POWER MENU
˚F
MIN
TIME
TEMP
ROASTAIR FRY BROIL BAKE REHEAT KEEP
WARM BACON FRENCH
FRIES
START
PAUSE POWER MENU
˚F
MIN
TIME
TEMP
ROASTAIR FRY BROIL BAKE REHEAT KEEP
WARM BACON FRENCH
FRIES
START
PAUSE POWER MENU
˚F
MIN
TIME
TEMP
ROASTAIR FRY BROIL BAKE REHEAT KEEP
WARM BACON FRENCH
FRIES
START
PAUSE POWER MENU
˚F
MIN
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14. Cuando se ilumina la opción de menú deseada, presionar el botón START/STOP START
PAUSE (Inicio/Detener)
para encender la freidora de aire.
15. La cantidad, la densidad y el peso de la comida alterarán el tiempo total de coccn necesario.
Recordamos que la coccn en tandas más pequas resultarán en tiempos de cocción más breves
y una mayor calidad de los alimentos.
IMPORTANTE: Siempre revisar los alimentos en la mitad del ciclo de cocción para determinar el
tiempo de coccn nal y la temperatura.
ADVERTENCIA: UTILIZAR SIEMPRE UN TERMÓMETRO DE CARNE PARA ASEGURARSE DE QUE LA
CARNE Y EL PESCADO ESTÉN BIEN COCIDOS ANTES DE COMER.
Consejos útiles
1. El aceite de oliva en aerosol o el aceite vegetal funcionan bien para la cocción.
2. Utilizar la freidora de aire para cocinar alimentos preenvasados con una fraccn de aceite, ¡en una
fraccn de tiempo! Como regla general, bajar la temperatura de coccn de la receta en 50 °F
(10 °C) y reducir el tiempo de cocción entre un 30 % y un 50 % dependiendo de la comida y la
cantidad.
3. No sobrecargar la canasta para freír con alimentos. NUNCA llenar más de 2/3 de la capacidad
de la canasta para freír. Al cocer verduras frescas con aire, recomendamos no añadir más de 3 tazas
de alimento a la canasta para frr.
4. Para obtener los mejores resultados, se debe agitar vigorosamente o dar vuelta algunos alimentos
durante el tiempo de cocción con aire. Consultar la tabla de cocción con aire que sigue como
guía general.
5. Para evitar el exceso de humo, al cocinar alimentos que sean naturalmente ricos en grasa,
como alas de pollo o salchichas, es posible que sea necesario vaciar la grasa del cajón de la canasta
para freír entre tanda y tanda.
6. Siempre secar los alimentos antes de cocinarlos para lograr que se doren y evitar el exceso
de humo.
7. Cocinar pequas tandas de alimentos recn empanados. Presionar el empanado sobre los
alimentos para que se adhiera. Colocar los alimentos en la canasta para frr de manera tal que
no se toquen y el aire uya por todas las supercies.
8. La freidora de aire se puede usar para recalentar la comida. Colocar la temperatura a 300 °F (149 °C)
hasta 10 minutos.
Tabla para freír con aire
ADVERTENCIA: UTILIZAR SIEMPRE UN TERMÓMETRO DE CARNE PARA ASEGURARSE DE QUE LA
CARNE, LAS AVES Y EL PESCADO ESTÉN BIEN COCIDOS ANTES DE COMER. La siguiente tabla es solo
una guía. La cantidad de alimentos que se cocinan con aire de una sola vez, el grosor o la densidad
de los alimentos, y si los alimentos son frescos, descongelados o congelados pueden alterar el tiempo
total de cocción necesario.
1. Para asegurar una coccn/dorado uniforme, abrir el cajón de la canasta para frr a la mitad del
tiempo de coccn. Revisar, girar o agitar vigorosamente los alimentos en la canasta para freír.
En esta tabla, se indica el tiempo total promedio de coccn con aire, el momento en que se
requiere alguna accn y qué medidas se deben tomar para obtener mejores resultados.
2. Recordamos que la coccn en tandas más pequas resultarán en tiempos de cocción más breves
y una mayor calidad de los alimentos. Ajustar las temperaturas y tiempos de coccn con aire según
sea necesario para adaptarse a su gusto.
NOTA IMPORTANTE: A menos que los alimentos estén preenvasados y preengrasados,
para obtener resultados dorados y crujientes, se debe colocar un poco de aceite previamente
a todos los alimentos antes de la cocción con aire.
El aceite se puede rociar o pincelar sobre los alimentos.
Los aceites en aerosol funcionan bien, ya que el aceite se distribuye uniformemente y se necesita
menos cantidad de aceite.
Para lograr resultados crujientes, asegurarse de que los alimentos estén secos antes de añadir
el aceite.
Cortar los trozos más pequos para crear una mayor supercie y obtener resultados
s crujientes.
El blanqueado es un término que se reere a la cocción previa de los alimentos a una temperatura
s baja antes de la coccn con aire nal.
adir 3 minutos al TIEMPO DE COCCIÓN CON AIRE para permitir que la freidora se precaliente
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ALIMENTO TEMP.
TIEMPO DE COCCIÓN CON AIRE*
TIEMPO ACCIÓN
Verduras (asadas) 400ºF 15 - 20 minutos 8 minutos agítelo
Brócoli (asado) 400ºF 15 - 20 minutos 8 minutos agítelo
Aros de cebolla fritos (congelados) 400ºF 12 – 18 minutos 8 minutos agítelo
Tequeños (congelados) 350ºF 8 – 12 minutos — —
Batatas fritas (frescas, cortadas a mano, 1/8 a 1/16-pulg. de espesor)
Blanquear (Etapa 1) 325ºF 15 minutos 8 minutos agítelo
Frr con aire (Etapa 2) 350ºF 10 – 15 minutos 5 minutos agítelo
Papas fritas, (frescas, cortadas a mano, 1/4 a 1/3-pulg. de espesor)
Blanquear (Etapa 1) 325ºF 15 minutos 8 minutos agítelo
Frr con aire (Etapa 2) 350ºF 10 – 15 minutos 5 minutos agítelo
Papas fritas, nas (congeladas) 3 copas 400ºF 12 – 16 minutos 8 minutos agítelo
Papas fritas, gruesas (congeladas) 3 copas 400ºF 17 – 21 minutos 10 minutos agítelo
Rollo de carne, 1 lb. 350ºF 35 – 40 minutos — —
Hamburguesas, 1/4 lb. (hasta 4) 350ºF 10 – 14 minutos (poco a bien hecho)
Hot Dogs /Salchichas 350ºF 10 – 15 minutos 6 minutos voltéalo
Alitas de pollo (frescas/descongeladas),
Blanquear (Etapa 1) 325ºF 15 minutos 8 minutos agítelo
Frr con aire (Etapa 2) 350ºF 10 minutos 5 minutos agítelo
Palitos de pollo,
Blanquear (Etapa 1) 350ºF 13 minutos 13 minutos voltéalo
Frr con aire (Etapa2) 400ºF 5 minutos 3 minutos agítelo
Pollo 350ºF 20 - 30 minutos 10 minutos voltéalo
Pollo empanado (congelado) 350ºF 10 - 15 minutos 5 minutos agítelo
Palitos de bagre (descongelados, rebozados) 400ºF 10 - 15 minutos 5 minutos voltéalo
Palitos de pescado (congelados) 400ºF 10 - 15 minutos 5 minutos voltéalo
Tartas de manzana 400ºF 10 minutos — —
Donuts 350ºF 8 minutos 4 minutos voltéalo
Galletas fritas 350ºF 8 minutos 4 minutos voltéalo
* Añadir 3 minutos al TIEMPO DE COCCIÓN CON AIRE para permitir que la freidora se precaliente.
RECORDAR:
La USDA recomienda que las carnes como la carne de vaca y cordero, y otras, se cocinen a una temperatura
interna de 145 °F (63 °C). La carne de cerdo debe ser cocinada a una temperatura interna de 160 °F (71 °C) y
los productos de ave deben ser cocinados a una temperatura interna de 170 °F a 180 °F (77 °C a 82 °C) para
asegurar la eliminación que cualquier bacteria dañina. Cuando se recalienten los productos de carne y aves,
también deben cocinarse a una temperatura interna de 165 °F (74 °C).
Instrucciones de mantenimiento para el usuario
Este electrodoméstico necesita poco mantenimiento. No contiene piezas que el usuario pueda reparar.
Cualquier tipo de mantenimiento, aparte de la limpieza, que requiera desarmar el aparato, debe ser realizado
por un técnico calicado que repare electrodomésticos.
Instrucciones de cuidado y limpieza
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Instrucciones de cuidado y limpieza
ADVERTENCIA: Dejar que la freidora de aire se enfríe completamente antes de limpiarla.
1. Desconectar la freidora de aire. Retirar la canasta para freír del cajón. Asegurarse que el cajón de la
canasta y la canasta para freír se hayan enfriado completamente antes de limpiarlas.
2. Lavar el cajón de la canasta y la canasta para freír en agua caliente y jabón. No utilizar utensilios
de cocina de metal o limpiadores abrasivos o productos de limpieza, ya que esto puede dañar el
revestimiento antiadherente.
3. La canasta para freír y el cajón de la canasta son aptos para el lavavajillas. Para obtener mejores
resultados, colocarlos en el estante superior del lavavajillas para limpiarlo.
4. Limpiar el cuerpo de la freidora de aire con un paño húmedo suave y no abrasivo.
Instrucciones de almacenamiento
1. Vericar que la freidora esté desenchufada y todas las piezas estén limpias y secas antes de guardarla.
2. Nunca guardar la freidora de aire mientras está caliente o mojada.
3. Guardar la freidora de aire en su caja o en un lugar limpio y seco.
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Recetas
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Pechugas de pollo rellenas
Sirve 3 comensales
3 grandes pechugas de pollo deshuesadas
y sin piel, golpeados
1/2 caja (3 onzas) de Stove Top®
(o cualquier mezcla de relleno en caja)
1/2 taza de agua
1 huevo batido
Sal sabrosa, al gusto
Sal de ajo, al gusto
Pimienta negra recn molida, al gusto
1. Coloque la pechuga de pollo entre 2 trozos de envoltura de plástico. Para evitar la
trituración, Agregue una pequeña salpicadura de agua entre el pollo y el envoltorio.
Golpee las partes más gruesas de las pechugas de pollo y aplane a un espesor consistente
de 1 / 4- a 3/8-pulg.
2. En un tazón de mezcla mediano, agregue la mezcla de relleno y agua. Deje reposar durante
5 minutos. Añada el huevo batido y mezcle bien.
3. Agregue 1/2 taza de relleno al centro de cada pechuga de pollo.
4. Enrolle cada pechuga y coloque el lado de la costura hacia abajo en la cesta de frituras.
5. Espolvoree la sal, la sal de ajo y la pimienta negra sobre las tapas de cada pechuga
de pollo enrollada.
6. Ajuste la freidora de aire a 350º y fe el aire durante 20-25 minutos.
7. Se escuchará un pitido audible cuando haya transcurrido el tiempo de freír.
Cortar una hendidura en el trozo de pollo más grueso para probar la cocción.
Cuando se hace, los jugos deben correr claro.
NOTA: Los tiempos de freír pueden variar en funcn del tamaño y espesor de la pechuga
de pollo.
8. Retire las pechugas de pollo cocidas de la cesta de fritura, o reemplace la cesta de fritura
y ajuste el temporizador para freír por 5 minutos hasta que esté completamente cocido.
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Recetas
29
Barcas de berenjenas rellenas
Sirve 4 comensales
2 berenjenas (6 pulgadas)
2 cucharadas de sal
1/3 taza de cebolla picada
6 onzas. Salchicha italiana,
carcasa extraída
1/2 taza de salsa de tomate italiana
2 dientes de ajo picados
1 taza de mozzarella rallada
2 cucharadas de queso parmesano
2 cucharadas de aceite de oliva
Sal kosher
Pimienta negra fresca al gusto
1. Corte las tapas de las berenjenas; Luego corte en la mitad horizontalmente.
2. Recoja la carne de las mitades de berenjenas para hacer los barcos. Pique en pequeños
trozos de 1/4 “y colocarlos en un colador sobre un plato o en el fregadero.
3. Sale las piezas de berenjena. Sale las mitades de berenjena (barcos) y coloque el lado
cortado hacia abajo en el colador. Deje que la berenjena se drene durante 40 minutos a 2
horas.
4. Enjuague las piezas y cada barco de berenjena en agua fa.
5. Prepare el relleno: Saltee las cebollas y las salchichas hasta que estén doradas. Añada salsa
de tomate, piezas de berenjena y ajo. Cocine a fuego lento durante 20 minutos.
6. Deje enfriar el relleno. Añade la mozzarella y mezcle bien.
7. Coloque 4 cáscaras de berenjena en la cesta.
8. Ajuste la freidora de aire a 350º y fa durante 15 minutos.
9. Saque los botes de berenjena poco cocinados. Aplique los interiores con aceite de oliva y
espolvoree sal y pimienta al gusto.
10. Coloque las berenjenas y salpíquelas con queso parmesano.
11. Agregue 2 botes rellenos de berenjena a la cesta de frituras.
12. Ajuste la freidora de aire a 400º y fa durante 10 minutos.
13. Compruebe la berenjena con un tenedor. Quite los barcos de berenjena cocinados de la
canasta de frituras, o reemplace la cesta de frituras y ajuste el temporizador para freír por 5
minutos hasta que esté completamente cocido.
14. Repita con 2 botes de peluche que quedan.
Rollo de carne con tocino
1 lb de carne picada, 80/20
2/3 taza de migas de pan italiano
1/4 taza de ketchup
1 cucharadita de sal
1 cucharadita de pimienta
1 cucharada de cebolla seca
1 huevo batido
2 tiras de tocino en rodajas nas
Salsa de barbacoa de su eleccn
1. Combine los ingredientes de pan de carne en un tazón de mezclar.
2. Forma en un pan de 6".
3. Agregue a la cesta de fritura.
9. Ajuste la freidora de aire a 350º y fa durante 20 minutos.
4. Se escuchará un pitido audible cuando haya transcurrido el tiempo de freír.
5. Corte las tiras de tocino por la mitad y agregue a la parte superior del pan de carne.
Aplique con su salsa de barbacoa favorita. Vuelva a colocar la cesta de frituras.
6. Ajuste el temporizador para freír aire durante 15 minutos.
7. Compruebe el rollo de carne para la cocción. Retire de la cesta de frituras, o reemplace la
cesta de frituras y ajuste el temporizador para freír aire durante 5 minutos hasta que es
completamente cocido.
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Recetas
30
Hamburguesitas con tocino
Cocina 12 hamburguesitas
6 lonjas de tocino
4 hot dogs
1/4 taza de queso cheddar rallado
12 rollos de cena hawaiana
1. Corte cada hot dog en 3 pedazos iguales. Corte cada lonja de tocino por la mitad.
2. Divida las tapas de los hot dogs y tire ligeramente para abrirlos.
3. ada una pizca de queso cheddar rallado. Envuelva en 1/2 lonja de tocino.
4. Coloque la freidora de aire a 350º y fría durante 15 minutos.
Batatas fritas de aire
1 gran batata
2 cucharaditas de aceite vegetal
Azúcar de canela o azúcar negra, opcional
1. Lave la batata y la piel si se desea.
2. Si está disponible, utilice un rebanador para cortar las papas fritas delgadas e en partes
iguales.
3. Para cortar a mano, corte la patata por la mitad por primero y con el lado plano en la tabla
de cortar, corte a mano en pedazos muy nos.
4. Coloque el aceite vegetal en un tan grande. Agregue las patatas crudas y use sus manos
para mezclar bien, asegurándose de que cada pedazo esté engrasado en todos los lados.
5. Transera los chips engrasados a la cesta de frituras.
6. Ajuste la freidora de aire a 32F y fría durante 15 minutos.
Agite vigorosamente la cesta / can de frituras a mitad de tiempo de freír.
7. Aumente el calor a 350 ºF y fría por 10 minutos. Agite vigorosamente la cesta / can de
frituras a mitad de tiempo de freír.
8. Saque todo de la freidora. Espolvoree las patatas calientes con azúcar de canela o azúcar
negra para un dulce especial.
Palitos de pollo con aire
1 1/4 libras de palitos de pollo
(8 palitos por paquete)
1 cucharada de mayonesa
1 cucharada de mostaza de miel
1/2 - 3/4 taza de panko
Migas de pan, sazonadas
Rocíe con aceite de olive
1. Utilice los palitos de pollo enteros o corte los 8 palitos en trozos.
2. Prepare una estacn de empanado de 2 tazones:
Agregue la mayonesa y la mostaza de miel a un tazón pequeño. Mezcle bien.
Agregue migas de pan a un plato; Colóquelo al lado del plato de mayonesa.
3. Con una pieza a la vez, use un cepillo o un cuchillo para aplicar mostaza de miel en ambos
lados del pollo. Utilice un tenedor para prensar y cubrir ambos lados con migas de pan
panko.
4. Agregue 4 palitos de pollo empanados (la mitad del pollo) a la cesta de frituras.
Permita la circulacn de aire en todos los lados de cada pieza de pollo para obtener lo
mejor dorado.
5. Rocíe con aceite de oliva. (Opcional)
6. Ajuste la freidora de aire a 350 ºF y fría durante 12 minutos. Dé vuelta al pollo después
de 6 minutos.
7. Ajuste la freidora de aire a 400 ºF y siga enfriando por 6 minutos. Dé vuelta al pollo después
de 3 minutos.
8. Repita con el pollo que queda.
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Recetas
31
Nuggets de bagre fritos
Cocina 12 nuggets
Sirve 3 a 4
Trate a su familia a una cena deliciosa de pescado y papas fritas. Estes nuggets dulces y
jugosos de bagre son crujientes y el par fabulosamente con las patatas fritas cortadas a mano
(la receta sigue). ¡Servir con repollo fresco y la comida está completa!
1 lete de bagre
1/2 taza de harina
1 cucharada de condimento Old Bay®
1 huevo + 1 clara de huevo
1 taza de migas de pan panko sazonadas
Aerosol de aceite de oliva
1. Corte el bagre en tiras de aproximadamente 1 pulgada por 2.5 pulgadas de largo.
2. Sazone cada pieza de pescado, arriba y abajo, con el condimento de Old Bay ®.
3. Prepare su estación de empanado de 3 tazones:
• Harina
• Bata el huevo y la clara de huevo hasta que estén bien mezclados
• Migas de pan Panko
4. Coloque cada pieza de bagre en la harina. Aplane suavemente con las manos para eliminar
cualquier harina exceso.
5. Coloque ambos lados en el huevo.
6. Aplane y use un tenedor para prensar y cubrir ambos lados con migas de pan panko.
7. ada 4 a 6 piezas a la cesta de frituras. Permita la circulación de aire en todos los lados
de cada pedazo del pescado para el mejor bronceado.
8. Rocíe con aceite de oliva. (Opcional)
9. Ajuste la freidora de aire a 400 ºF y fría durante 8 a 10 minutos. Gire el pescado
a los 5 minutos.
10. Repita con los otros pedazos de bagre.
Papas fritas (Papas fritas frescas cortado a mano)
Para 3 a 4 personas
2 papas rojizas
4 cucharaditas de aceite vegetal
Sal kosher, al gusto
Poner al salmuera
6 a 8 tazas de agua 4 cucharadas de sal
1. Corte las papas en pedazos de 1/4 x 1/4 pulgadas.
Dos papas medianas producin 4 tazas de papas cortadas. Lo mejor es freírlas en 2 tandas.
2. Remoje las papas en salmuera durante 1 hora.
3. Séquelas en un paño de cocina limpiado.
4. Añada 4 cucharaditas de aceite vegetal en un bol grande. Añada las papas y con las manos,
mezcle todo bien para asegurar que las papas son bienengrasadas.
5. raslade las papas engrasadas en la cesta para freír.
6. Ajuste la freidora a 32F y fríalas por 15 minutos.
Agite fuerte la cesta/can para freír a la mitad del tiempo de fritura sugerido.
7. Aumente la temperatura a 350 ° F y fríalas por 10 minutos.
Agite fuerte la cesta/can para freír a la mitad del tiempo de fritura sugerido.
8. Saque las papas de la freidora y añada sal kosher u el condimento de su preferencia,
algusto .
9. Repita esta receta con las papas restantes.
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Recetas
32
Alitas de pollo fritas con aire a dos maneras
6 alitas de pollo frescas o congeladas
(descongeladas)
Aerosol de aceite de oliva
Poner en salmuera
2 tazas de agua
1/4 taza de Ponzu
1 mandarina (puede sustituir con naranja o
cualquier fruta cítrica)
1. Corte las alas de pollo en pisos. Consejo: Guarde/congele las puntas de alas para sopas o
para el uso posterior.
2. Agregue el pollo y la salmuera a un tazón o recipiente salado. Enfe por 1 hora a la noche.
3. Cole las alas de pollo y eche la salmuera.
4. Coloque las alas en una encimera de cocina limpia y envuelva para secar.
Alitas de pollo desnudas y fritas con aire
5. Set Air Fryer to 325ºF and air fry for 15 minutes. Turn wings over.
6. Increase temperature to 350ºF for 10 minutes.
Alitas de pollo empanadas y fritas con aire
7. Prepare su estación de empanado de 3 tazones:
• Harina
• Bata el huevo y la clara de huevo hasta que estén bien mezclados
• Migas de pan Panko
8. Coloque cada pieza de bagre en la harina. Aplane suavemente con las manos para eliminar
cualquier harina exceso.
9. Coloque ambos lados en el huevo.
10. Aplane y use un tenedor para prensar y cubrir ambos lados con migas de pan Panko.
11. ada a la cesta de frituras de aire.
12. Rocíe con aceite de oliva.
13. Ajuste la freidora de aire a 325 ° F y fría durante 15 minutos. Voltea las alas.
14. Aumente la temperatura a 350 ºF durante 10 minutos.
Donuts y bolas de donuts fritas con aire
1 lata de mantequilla pre-hecha
(refrigerada) las galletas
Azúcar de canela o azúcar en polvo
Jalea, mermelada, conservas de frutas de
su elección
Plain (unlled) donuts:
1. Utilice una tasa o un cortador de galletas para hacer donuts de masa de galleta.
Utilice una pequeña tapa o corte el agujero a mano.
Donuts con rellenos:
2. En una supercie de trabajo limpia, estire la masa y agregue 1 cucharadita de relleno.
Ponga el relleno y forma la masa en una bola ligeramente aplanada.
3. Ajuste la freidora de aire a 350 ºF y fa durante 8 minutos. Voltea los donuts en 4 minutos.
4. Rocíe los donuts calientes con el azúcar y sirva los donuts frescos fuera de la cesta de
frituras.
5. Si lo desea, prepare la vainilla y / o la llovizna de chocolate y agregue a los donuts recn
hechos.
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Recetas
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Tartas de manzana con llovizna de chocolate
Hace 6 tartas grandes
1 hoja de hoja de masa preparada,
descongelada
3/4 taza de relleno de pastel de manzana
(o cualquier sabor preparado de su
elección)
1/2 cucharadita de canela
3 cucharaditas de pasas doradas (opcional)
Llovizna de vainilla
1/2 taza de azúcar de contería
1 cucharada de leche
1/4 cucharadita de extracto de vainilla
Llovizna de chocolate
1/2 taza de azúcar de contería
2 cucharadas de cacao en polvo (sin acar)
1 cucharada de leche
1/4 cucharadita de extracto de vainilla
1. Prepare las glaseados para salpicar las tartas. Combine los ingredientes en un tan
pequo y mezcle bien.
* Puede sustituir el extracto de caramelo, arce, almendra, limón o naranja.
1. Despliegue la hoja de masa descongelada sobre una supercie ligeramente enharinada.
2. Con un cuchillo alado, corte la hoja de masa en el centro y luego en los tercios para hacer
6 cuadrados (5-pulg. X 5-pulg.)
3. Cuchara 2 cucharadas de relleno en el centro de cada cuadrado.
4. Doble la masa sobre el relleno para formar un trngulo. Enrosque los bordes con un
tenedor para sellar. Coloque 2 tartas grandes en la cesta de frituras.
5. Ajuste la freidora de aire a 400º y fría durante 10 minutos.
6. Saque la tarta de la cesta de frituras. Deje enfriarse.
7. Repita con las 4 tartas que quedan.
8. Utilice una cuchara pequeña para salpicar la vainilla en un patn de zigzag sobre las tapas.
* Puede sustituir con cualquier sabor de relleno de pastel preparado.
Variación: Tartas de cereza con llovizna de chocolate
1. Siga la receta de tartas anterior. Utilice relleno de pastel de cereza.
2. Salpique con la llovizna de chocolate.
3. Sirve las tartas con su helado preferido.
Oreos fritos con aire
1 paquete de galletas de mantequilla
preparadas (refrigeradas)
16 galletas Oreo® (o cualquier otra galleta
de sándwich de su elección)
Azúcar de canela
1. Aplane la masa de galletas con las manos y estire para caber alrededor la galleta.
NOTA: Si utilice una masa “Jumbo” o “Grande”, puede obtener 2 galletas por galleta
precortada.
2. Salpique la masa con acar de canela
3. Añada una galleta a la mitad de la masa y envolver la masa para cubrir la galleta.
4. Ajuste la freidora de aire a 350 ºF y fe por 8 minutos. Voltea las galletas en 4 minutos.
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Garantía limitada de DOS AÑOS
Mediante la presente, SENSIO Inc. garantiza que, durante el plazo de DOS AÑOS
a partir de la fecha de compra, este producto no presentará defectos mecánicos
en el material ni en la mano de obra, y durante 90 días, no los presentará en las
piezas no mecánicas. A su entera discreción, SENSIO Inc. reparará o reemplaza
el producto que resulte defectuoso, o emitirá un reembolso por el producto
durante el plazo de garantía.
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de la fecha de compra minorista inicial y no es transferible. Conserve el recibo de
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de la garantía. Las tiendas minoristas no tienen derecho a alterar, modi car ni
corregir de ninguna manera los términos y condiciones de la garantía.
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por cualquiera de las siguientes causas: uso negligente del producto, uso de
un voltaje o corriente incorrectos, mantenimiento de rutina inadecuado, uso
contrario al de las instrucciones de funcionamiento, desarmado, reparación o
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de SENSIO Inc. Asimismo, la garantía no cubre actos de la naturaleza, como
incendios, inundaciones, huracanes o tornados.
SENSIO Inc. no asumirá responsabilidad por daños incidentales o resultantes
ocasionados por la violacn de cualquier garantía expresa o implícita. Salvo en
la medida en que lo prohíban las leyes aplicables, cualquier garantía implícita de
comerciabilidad o aptitud para un propósito particular se limita temporalmente
a la duración de la garantía. Algunos estados, provincias o jurisdicciones no
permiten la exclusión ni la limitación de daños incidentales o resultantes, o
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cubre derechos legales especí cos que pueden variar de un estado, una provincia
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telefónico gratuito: 1-866-832-4843. Un representante del Servicio de atención
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durante el día, número de caso y descripción del problema. Ades, incluya
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responsabilidad alguna por el producto devuelto que esté en el trayecto hacia el
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Bella 17278 Manual de usuario

Categoría
Freidoras
Tipo
Manual de usuario

en otros idiomas