11
CA
CUINAR ALIMENTS
FILM TRANSPARENT I BOSSES
ÚS RECOMANAT I SUGGERIMENTS
retireu les brides de filferro de les bosses de
paper o plàstic abans de ficar-les a l’interior del
forn de microones.
el film trAnspArent s’hA de tAllAr o punxar amb
una forquilla per alliberar la pressió i evitar
explosions a causa del vapor que s’acumula
durant la cocció.
Si voleu cuinar diverses peces alhora, convé
col·locar-les en cercle perquè n’hi hagi al màxim
possible a la part exterior, ja que
les microones només
penetren als aliments fins a una profunditat limitada.
l
es peces petites es cuinen més ràpidament que
les grosses.
Per aconseguir una cocció homogènia,
tAlleu els
Aliments en trossos de mida uniforme.
Durant la cocció amb microones s’AlliberA vApor.
Per reduir la pèrdua d’humitat, cobriu el
recipient
Amb unA tApA.
lA mAjor pArt d’Aliments continuen coent-se un
cop finalitzada la cocció amb microones. Per
això, convé deixar reposar sempre els aliments
per finalitzar la cocció.
Habitualment, durant la cocció amb microones
cAl remenAr els Aliments. Quan remeneu, desplaceu
les porcions exteriors (més cuites) cap al centre i
les parts interiors (més crues) cap als extrems.
col·loqueu els tAlls fins de cArn l’un sobre l’altre o
entrellaçats. Els talls més gruixuts, com ara els
de pastís de carn o les salsitxes, s’han de
col·locar a prop l’un de l’altre.
LÍQUIDS
els líquids es poden escAlfAr més enllà del punt
d’ebullició sense que s’hi observin bombolles visibles.
Per això, els líquids calents es poden vessar de cop.
per impedir-ho:
q
Eviteu l’ús de recipients amb costats rectes
i coll estret.
w
Remeneu el líquid abans de col·locar el
recipient a l’interior del forn de microones
i deixeu la cullereta al recipient.
e
Després de l’escalfament, torneu a
remenar abans de retirar amb cura el
recipient del forn de microones.
ALIMENTS PER A INFANTS
després d’escAlfAr Aliments o líquids destinAts A
nAdons en un biberó o en un recipient per a
farinetes, remeneu sempre i comproveu-ne la
temperatura abans de servir.
d’AquestA mAnerA us Assegureu que l’escalfor es
distribueixi uniformement i eviteu el risc
d’escaldament o cremada.
trAieu sempre el tap i la tetina abans d’escalfar.
ALIMENTS CONGELATS
per obtenir el millor resultAt, descongeleu els
aliments directament sobre el plat giratori de
vidre. Si cal, podeu utilitzar un recipient de
plàstic lleuger apte per a microones.
els Aliments bullits, els estofats i les salses de
carn es descongelen millor si es remenen
durant el procés de descongelació.
sepAreu les peces quan comencin a descongelar-
se. Les rodanxes individuals es descongelen
més fàcilment.
COM ES LLEGEIX LA TAULA DE COCCIÓ
el quAdre indicA les funcions més adequades
per a cada tipus d’aliment. Els temps de cocció,
quan s’indiquen, comencen quan s'ha ficat el
menjar al forn, sense tenir en compte el
preescalfament (quan calgui).
les opcions i els temps de cocció són només orientatius i
dependran de la quantitat de menjar i del tipus
d’accessori utilitzat. Cuineu els aliments durant el
temps mínim i després comproveu si ja són cuits.
per obtenir millors resultAts, seguiu amb cura els
consells de la taula de cocció a l’hora de triar els
accessoris (si s’hi inclouen) que s’han d’utilitzar.