DESCRIPCIÓ GENERAL
La funció de cocció amb vapor del vostre forn us permet cuinar els aliments traient el màxim profit dels
beneficis que ofereix la cocció amb vapor. En comparació amb el flux de cocció d'aire calent tradicional, el
vapor s'estén de forma més regular pels aliments, reduint el temps de cocció, conservant el seu valor
nutritiu i garantint els millors resultats i més atractius per a la vostres receptes.
FUNCIÓ DE COCCIÓ AMB VAPOR
Gireu el mànec de "selecció de funcions" fins a la funció "STEAM" per accedir a la funció de cocció amb
vapor. El control "+/-" permet seleccionar les funcions que descrivim a continuació. Després de seleccionar
la funció premeu "OK" per iniciar la cocció.
Funcions combinades:
- carn
- aviram
- peix
- verdures farcides
Amb l'afegit del vapor al mètode de cocció tradicional, les funcions combinades permeten obtenir resultats
professionals. La quantitat de vapor, la durada i la temperatura a l'interior del compartiment del forn s'han
definit i optimitzat per a cada tipus d'aliment. Si seleccioneu la funció específica per al vostre aliment en
concret i consulteu la taula corresponent trobareu suggerències sobre els temps de cocció òptims.
• Mantenir calent
Aquesta funció permet mantenir calent menjar ja preparat fins a un màxim de 4 hores, conservant el gust i
la consistència.
Una petita injecció de vapor evita que els aliments es deshidratin, de manera que conserva els nivells
d'humitat al mateix temps que manté el menjar calent.
• Manual
La funció manual permet definir el temps de cocció i la temperatura seleccionant una de les 3 funcions
manuals (alt, mig, baix). Amb aquesta funció de cocció combinada amb vapor/tradicional es poden cuinar
els aliments seleccionant la temperatura més adient (entre 130ºC i 250ºC) i el millor nivell de vapor, des
de suau (baix) fins a fort (alt). Si seleccioneu la funció específica per al vostre plat en concret i consulteu la
taula corresponent trobareu suggerències sobre els temps i les temperatures de cocció òptims.
Al llibre de receptes adjunt s'inclouen algunes mostres.
Funció només vapor:
• Vaporadora
Si feu servir la vaporadora subministrada (vegeu la secció corresponent), es pot fer servir vapor pur per
cuinar tot tipus de plats, com ara peix, fruita i verdura de tot tipus, així com arròs, cremes i púdings.
Aquest tipus de cocció us donarà l'oportunitat d'experimentar completament el gust, la consistència i el
color dels aliments, i al mateix temps mantenir el valor nutritiu. Si seleccioneu la funció específica per al
vostre tipus d'aliment en concret i consulteu la taula corresponent trobareu suggerències sobre els temps i
les temperatures de cocció òptims. Al llibre de receptes adjunt s'inclouen algunes mostres.
No cal un cicle inicial de preescalfament mentre es fa servir una de les funcions amb vapor. Es
recomana introduir els aliments amb el forn fred. El detector de calor (vegeu la secció
corresponent) es pot fer servir per a la carn, l'aviram i les funcions manuals.
PRECAUCIÓ: Durant la cocció el forn s'escalfa. Per evitar cremades provocades pel vapor, no
obriu la porta del forn durant la cocció amb vapor. Aneu amb compte quan obriu la porta
després de la cocció: el vapor residual pot provocar cremades.
És normal que es produeixi condensació a la porta del forn durant el cicle de cocció del forn.
Funció per cuinar al vapor
18