14
• MANTENIR CALENT
Mantingueu la temperatura constant a dins del forn a 60ºC per escalfar els aliments abans de menjar. És
millor fer servir la primera posició. Es pot definir el final i la durada de la funció.
• DESCONGELAR
Per descongelar aliments a temperatura ambient. Deixeu els aliments al seu embalatge per evitar que
s'assequi.
• PROVAR MASSES
Mantingueu la temperatura constant a dins del forn: per fer pasta, pa, pizza.
• FRUITES SEQUES
Per assecar tot tipus de fruita. Feu servir el prestatge de deshidratació, si ve inclòs als accessoris, o una
reixa de ferro amb foradets, col·locada a sobre del prestatge metàl·lic subministrat, per deixar que passi
l’aire i evitar que caiguin trossets de menjar a mesura que redueixin la mida mentre es va assecant.
• VERDURA SECA
Per assecar qualsevol tipus de verdura, per exemple per preparar conserves. Feu servir el prestatge de
deshidratació, si ve inclòs als accessoris, o una reixa de ferro amb foradets, col·locada a sobre del
prestatge metàl·lic subministrat, per deixar que passi l’aire i evitar que caiguin trossets de menjar a
mesura que redueixin la mida mentre es va assecant.
• BOLETS SECS
Per assecar bolets i conservar-los i fer-los servir més endavant. Feu servir el prestatge de deshidratació,
si ve inclòs als accessoris, o una reixa de ferro amb foradets, col·locada a sobre del prestatge metàl·lic
subministrat, per deixar que passi l’aire i evitar que caiguin trossets de menjar a mesura que redueixin la
mida mentre es va assecant.
• IOGURT
Per preparar iogurt casolà (vegeu Receptes). És millor fer servir un plat de ceràmica amb una tapa de
ceràmica o de vidre trempat, no de plàstic.
• CARN LENTA
Per cuinar carn a temperatura baixa durante més temps per obtenir resultats òptims.
• COCCIÓ LENTA DE PEIX
Per cuinar peix amb delicadesa i obtenir els millors resultats.
• FUNCIÓ QUICHE
Funció útil per fer quiches, pastissos dolços o salats amb un farcit humit (quiche lorraine, pastís de
formatge, etc.) Amb aquesta funció, el forn definirà automàticament el procediment de cocció i la
temperatura ideal. Només s’ha de definir manualment el temps de cocció. Normalment és d’entre 40 i
50 minuts, segons la quantitat d’ingredients utilitzats. La safata s’ha col·locar amb el forn fred, no cal
preescalfar-lo. Es poden cuinar més d’un plat a la vegada en dos nivells: si només cuineu a un nivell,
col·loqueu la graella a la segona posició, quan cuineu a dos nivells, col·loqueu les graelles a la primera i la
quarta posició.
• NETEJA
És una funció creada per facilitar la neteja del forn:
- vesseu a poc a poc un màx. de 250 ml d’aigua a la part inferior del forn
- seleccioneu la funció i premeu “OK”
- al final de la funció, deixeu refredar el forn i netegeu-lo amb un drap humit.
NOTA: És millor no interrompre la cocció, per tant heu d’introduir el menjar amb el forn fred,
o amb una temperatura molt baixa, ja que el forn intentarà reiniciar la cocció des del principi i
esperarà fins que la temperatura del forn hagi tornat a la temperatura ambient. Si la cocció
s’ha d’interrompre i no podeu esperar a que el forn es refredi, us recomanem que reinicieu el
procés de cocció fent servir la funció estàtica i definint una temperatura adequada (vegeu la
taula de cocció de la pàgina 8).
Funcions especials