Transcripción de documentos
Fitxa del producte
Descripció del producte
4
Accessoris
5
Plafó de control
5
Descripció del plafó de control
6
Primer ús
6
Opcions
6
Restablir l’idioma
7
Mode de prova
7
Característiques de seguretat
8
Temporitzador
9
Funcions especials
10
Funcions professionals
11
Taula de funcions del forn
12
Taula per cuinar amb graella-turbograella
13
Taula per a cuina estàtica i amb ventilador
14
Taula de cuina professional i especial
16
Neteja
17
Funció de cocció amb vapor
18
Taula de cocció amb vapor
19
Fer servir el detector de calor
20
Omplir/buidar l’aigua
21
Vaporadora
22
Descripció del producte
1. Plafó de control
2. Calaix per omplir l’aigua
3. Ventilador (no visible)
El ventilador pot continuar funcionant fins i
tot després d’apagar l’aparell. Això ajuda a
que el forn es refredi.
4. Broquet per buidar l’aigua
5. Protector de la reixa
Evita el contacte directe amb la reixa. Us
recomanem no tocar la reixa i el seu
protector perquè s’escalfaran durant
l’operació.
6. Element de la reixa
7. Tub d’injecció de vapor
8. Tap del detector de calor
9. Llum
10. Element circular (no visible)
11. Ventilador del forn
12. Element inferior (no visible)
13. Porta del forn freda
!
§
Nivel superior
Nivel medio
Nivel inferior
4
)
Q
=
E
"
$
%
&
/
(
W
Accessoris
Safata de degoteig
Safata per al forn
Detector de calor
Vaporadora
Graella de ferro
Prestatge de
deshidratació
Plafó de control
5
1. On/off - Mànec de control de selecció de funcions
2. Botó de cancel·lar la selecció o tornar a la selecció prèvia
3. Botó de confirmació
4. Mànec de control per canviar els nivells predefinits (temperatura/temps/nivells) i passar d’una funció a
una altra.
5. Calaix per omplir l’aigua
Quan acabeu de cuinar, gireu el mànec de control a 0.
5
Descripció del plafó de control
El mànec de control de la selecció de funcions es fa servir per seleccionar les diferents funcions del forn.
Cada gir del mànec de control correspon a una funció:
Gireu el mànec de control F quatre posicions en el sentit contrari de les manetes del rellotge. Apareix la
paraula SETTINGS.
Si premeu el botó de cancel·lació "<<", cancel·leu l’operació establerta i torneu a la pantalla anterior.
Quan aparegui l’opció desitjada, destacada a la pantalla, podeu confirmar prement el botó d’”OK” i passar
a l’etapa següent del programa.
Segons la funció seleccionada, el mànec de control de navegació “-/+” té diferents usos:
• Navegar entre els menús i els submenús.
• Augmentar/reduir els nivells indicats.
• Navegar entre les funcions de cocció.
• Augmentar/reduir el temps i la temperatura de cocció.
Primer ús
La primera vegada que s’encén el forn l’usuari haurà d’introduir els següents paràmetres:
• Idioma
• Lluminositat
• Nitidesa
• L’hora a l’opció “Rellotge”
Introduïu els valors desitjats fent servir el mànec de control “-/+”, després confirmeu prement el botó
“OK”.
Opcions
Gireu el botó de control de funcions cinc posicions a l’esquerra.
Apareixerà el següent missatge:
SETTINGS
-/+ TO CHANGE
En ordre, es pot definir:
• IDIOMA (idiomes disponibles: ANGLÈS (opció de fàbrica), ALEMANY, FRANCÈS, ITALIÀ, ESPANYOL,
HOLANDÈS, SUEC, NORUEC, DANÈS, FINÈS).
• RELLOTGE
• ALARMA
• NITIDESA
• LLUMINOSITAT
Restabliu les opcions de lluminositat i nitidesa.
Per posar les opcions de fàbrica de lluminositat i nitidesa:
Gireu el mànec de control F a “0”.
Gireu el mànec de control F cap a les opcions.
Premeu el botó de control OK durant 5 segons.
Així l’aparell tornarà a les opcions de fàbrica.
6
Restablir l’idioma
Per canviar un idioma mal definit, procediu de la manera següent:
1. Poseu el mànec de control Funcions en la posició “SETTINGS”, roteu fins a “Language” i confirmeu
prement “OK”.
2. Seleccioneu l’idioma desitjat amb el mànec de control “-/+” i confirmeu la selecció prement “OK”.
Mode de prova
Si apareix la paraula "KitchenAid" a la pantalla, el forn és en mode de prova i els elements del forn no
s’escalfen.
Per sortir del mode de prova i tornar al mode de funcionament normal del forn procediu de la manera
següent:
1. Desendolleu el forn i torneu-lo a connectar des del corrent elèctric dins de 60 segons:
2. Després gireu el botó de control On/off - Selecció de funcions fins a la posició
“Preescalfament
ràpid”
3. Premeu el botó "<<"
4. Gireu el botó de control On/off - Selecció de funcions fins a la posició “0”
5. Premeu el botó “OK”.
Feu el mateix per introduir la seqüència en mode de prova.
7
Característiques de seguretat
Tancament del plafó de control per seguretat infantil.
Per activar o desactivar el dispositiu de “seguretat infantil”:
Premeu simultàniament els botons "<<" i "OK" durant com a mínim 5 segons.
Si està encès, el mànec de control de funcions i els polsadors estan bloquejats i apareix la icona
pantalla.
Nota: aquesta funció es pot activar mentre esteu cuinant.
a la
Apagat automàtic del dispositiu
Per motius de seguretat, el forn s’apagarà automàticament després de 4h 30 minuts de funcionament
continu (excepte per a funcions especials).
Sol·licitud de confirmació quan es canvien les opcions
Si torneu a posar el mànec de control en la seva posició original, a la pantalla apareixeran de nou les
opcions de cocció actuals. En qualsevol cas, fins que l’usuari confirma el seu desig de canviar les opcions, el
forn continua amb la cocció. Si el mànec de control de les funcions es gira durant la cocció, el forn demana
la confirmació d’aquesta elecció per evitar canviar per accident les opcions de cocció.
Repòs
Per estalviar energia podeu apagar la pantalla (OFF mètode de pantalla) prement el botó "<<" amb el
mànec de control de les funcions en la posició “0”. Per poder veure de nou la pantalla, premeu de nou el
botó "<<" amb el mànec de control de funcions en la posició “0”.
8
Temporitzador
El temporitzador només es pot fer servir quan el forn no està encès i us permet fixar un temps màxim de
3 hores 59 minuts.
Per posar el temporitzador:
1. Poseu el mànec de control de funcions en la posició “0”.
2. Si gireu el mànec de control “+/-“, apareixerà la paraula “TIMER”.
3. Gireu el control “+/-“ per fixar el temps necessari.
4. Premeu el botó “OK” per confirmar-ho i activar el temporitzador.
El temporitzador comença un compte enrere; quan s’esgota el temps indicat, se sent un senyal i apareix la
paraula “END” a la pantalla. Si premeu el botó “OK” per a la confirmació, el temporitzador s’apaga i
apareix l’hora actual a la pantalla. Tanmateix, es pot apagar el temporitzador en qualsevol moment
prement dues vegades el botó "<<".
Seleccioneu la durada de la cocció/inici diferit (llevat de les funcions professionals i les funcions
de cocció al vapor amb detector de calor):
El temps de cocció permet que el forn funcioni durant un període determinat. El temps màxim de cocció
que es pot programar és de 3 hores i 59 minuts.
Un cop iniciada la cocció, podeu definir el temps de cocció prement el botó “OK”.
El símbol parpellejant
apareix a la pantalla.
1. Gireu el control “+/-“ fins que aparegui el temps de cocció necessari. Confirmeu prement “OK”.
2. En aquesta etapa podeu fixar el final de la cocció de manera que el plat estigui preparat a l’hora
desitjada.
3. Si premeu el mànec de control “OK”, apareix el símbol parpellejant
a la pantalla.
4. Gireu el control “+/-“ fins que aparegui el temps de final de cocció necessari.
9
Funcions especials
• MANTENIR CALENT
Manté calent el menjar ja preparat. El forn mantindrà una temperatura constant de 60ºC. És millor fer
servir la posició inferior de la safata. Es pot definir el final i la durada de la funció.
• DESCONGELAR
Per descongelar aliments a temperatura ambient. Deixeu els aliments al seu embalatge per evitar que
s’assequi.
• PROVAR MASSES
Recomanada per provar massa de pasta, pa i pizza.
• FRUITES SEQUES
Per assecar tot tipus de fruita. Feu servir el prestatge de deshidratació, si en teniu, o una reixa de ferro
amb foradets, col·locada a sobre del prestatge metàl·lic subministrat, per deixar que passi l’aire i evitar
que caiguin trossets de menjar a mesura que redueixi la mida mentre es va assecant.
• VERDURA SECA
Per assecar tot tipus de verdures. Feu servir el prestatge de deshidratació, si en teniu, o una reixa de
ferro amb foradets, col·locada a sobre del prestatge metàl·lic subministrat, per deixar que passi l’aire i
evitar que caiguin trossets de menjar a mesura que redueixi la mida mentre es va assecant.
• BOLETS SECS
Per assecar bolets i conservar-los per guardar-los. Feu servir el prestatge de deshidratació, si en teniu, o
una reixa de ferro amb foradets, col·locada a sobre del prestatge metàl·lic subministrat, per deixar que
passi l’aire i evitar que caiguin trossets de menjar a mesura que redueixi la mida mentre es va assecant.
• IOGURT
Per preparar iogurt casolà (vegeu Receptes). És millor fer servir un plat de ceràmica amb una tapa de
ceràmica o de vidre trempat, no de plàstic.
• CARN LENTA
Per cuinar carn amb delicadesa i obtenir els millors resultats.
• COCCIÓ LENTA DE PEIX
Per cuinar peix amb delicadesa i obtenir els millors resultats.
NOTA: És millor no interrompre la cocció, per tant heu d’introduir el menjar amb el forn fred,
o amb una temperatura molt baixa, ja que el forn intentarà reiniciar la cocció des del principi i
esperarà fins que la temperatura del forn hagi tornat a la temperatura ambient. Si la cocció
s’interromp i no podeu esperar a que el forn es refredi, us recomanem que reinicieu el procés
de cocció fent servir la funció STATIC i definint una temperatura adequada (vegeu la taula de
cocció).
10
Funcions professionals
Si poseu el control “Selecció de funcions” a una de les funcions professionals “PRO”, podreu accedir a les
funcions de cocció professional predefinides.
Podeu seleccionar la recepta que vulgueu entre les 11 receptes memoritzades fent servir el botó de
control “+/-“.
Premeu “OK” per seleccionar la funció i començar a cuinar.
Consulteu les Receptes per obtenir informació sobre l’ús d’aquestes funcions.
Les funcions disponibles es mostren a continuació.
Els temps i les temperatures de cocció de cada funció es mostren a les següents taules.
Funcions professionals per fer pa
Tradic. Pa
Pa de malt
Pa de pizza
Pizza fina
Focaccia
Palets de pa
Funcions professionals per fer pastissos
Bunyols
Croissant
Pa de pessic
Plum-cake
Pasta trencada
11
Taula de funcions del forn
Funció
Temperatura
predefinida
Escalfament
ràpid
Estàtic
200 °C
200 ºC
Temperatura
ajustable
Descripció de la funció
50 °C - 250 °C
Per preescalfar el forn ràpidament.
Quan s’arriba a la temperatura establerta, la funció s’apaga
automàticament i s’emet un senyal per indicar el canvi automàtic
del forn a la funció STATIC.
Es recomana per cuinar carn, peix i aviram.
50 °C - 250 °C
Adient per a tot tipus d’aliments.
Preescalfeu el forn a la temperatura necessària i introduïu el
menjar quan soni el senyal que indica que el forn està a la
temperatura necessària.
Per fer a la graella llonzes, salsitxes, gratinar verdures i fer
pa negre. La funció GRILL es pot ajustar de 1 a 5 per
obtenir diferents nivells de potència. Preescalfeu el forn durant 35 minuts. La porta del forn ha d’estar tancada mentre es cuina.
Quan cuineu carn, vesseu una mica d’aigua a la safata de degoteig
situada a la primera alçada per tal de reduir els fums i les
esquitxades de greix. Gireu els aliments durant la cocció.
Graella/graella
turbo
3
Aire calent
160 ºC
1-5
Per fer a la graella peces grans de carn (rosbif, rostits). La
funció TURBOGRILL es pot ajustar de 1 a 5 per obtenir
diferents nivells de potència. Preescalfeu el forn durant 3-5
minuts. La porta del forn ha d’estar tancada mentre es cuina.
Quan cuineu carn, vesseu una mica d’aigua a la safata de degoteig
situada a la primera alçada per tal de reduir els fums i les
esquitxades de greix. Heu de girar la carn mentre la cuineu.
50 °C - 250 °C
Per cuinar aliments que necessiten la mateixa temperatura de
cocció sense preescalfament, a una o més alçades (p. ex.: peix,
verdura, pastissos).
Funcions especials
Vegeu el full de programes (a continuació).
Opcions
Vegeu el full de programes (a continuació).
Funcions especials
Vegeu el full de programes (a continuació).
Funció professional per fer pa
Vegeu el full de programes (a continuació).
Funció professional per fer pastissos
Vegeu el full de programes (a continuació).
Funció per cuinar al vapor
Vegeu el full de programes (a continuació).
12
Taula per cuinar amb graella-turbograella
ALIMENTS
Preescalfament
(5 minuts)
Posició de la safata
(des d’avall)
Nivell de calor Temps de cocció
(màx.)
(minuts)
Bistecs
X
3-4
5
30 - 40
Llonzes
X
3-4
5
30 - 40
Salsitxes
X
3-4
5
30 - 40
Talls
X
3-4
5
35 - 45
Peix (rodanxes)
X
3-4
5
30 - 40
Cuixes de pollastre
X
3-4
5
40 - 50
Kebabs
X
3-4
5
35 - 45
Costelletes
X
3-4
5
35 - 45
Mig pollastre
X
3
5
45 - 55
Preescalfament
(5 minuts)
Posició de la safata
(des d’avall)
Nivell de calor Temps de cocció
(màx.)
(minuts)
Mig pollastre
X
3-4
5
45 - 55
Pollastre sencer
X
3-4
5
60 - 70
Rostit de vedella o de porc
X
3-4
5
60 - 70
Ànec
X
3-4
5
70 - 80
Pota de xai
X
3-4
5
70 - 80
Rosbif
X
3-4
5
50 - 60
Patates rostides
X
3-4
5
50 - 60
Daurada sencera
X
3-4
5
50 - 60
ALIMENTS
Funció
Funció
13
Taula per a cuina estàtica i amb ventilador
Aliments
Funció
Preescalfament
Posició de
la safata
(des d’avall)
Nivell per
daurar més
Temperatura
(°C)
Temps de cocció
(minuts)
X
2
2
200
95 - 110
-
2
2
200
100 - 110
X
2
2
200
95 - 110
-
2
3
200
100 - 110
X
2
3
200
80 - 90
-
2
3
200
80 - 90
X
1
3
200
160 - 180
-
1
3
200
160 - 180
X
2
3
210
100 - 130
-
2
3
200
100 - 130
X
2
1
200
45 - 55
-
2
1
200
45 - 55
X
2
2
190
40 - 50
-
2
2
190
40 - 50
X
2
-
220
50 - 60
-
2
-
200
50 - 60
X
2
3
220
50 - 60
-
2
3
200
50 - 60
X
2
-
180
40 - 50
X
2
-
170
40 - 50
Xai, cabrit
Rostits (vedella,
porc, bou)
(1 kg)
Pollastre, conill,
ànec
Gall dindi
(4-6 kg) + nivell 3
de daurat
Oca (2 kg)
PEIX (SENCER)
(1-2 kg) Daurada,
llobarro, tonyina,
salmó, bacallà
PEIX
(RODANXES)
(1 kg.) Peix
espasa, tonyina
VERDURA
Pebrots i
tomàquets farcits
Patates rostides
POSTRES,
PASTISSOS, ETC.
Pastissos que
pugen
14
Taula per a cuina estàtica i amb ventilador
Aliments
Pastes farcides
(formatge)
Tartes
Strudel
Galetes
Pasta de full
Pastes salades
Lasanya
Pastissos de fruites
farcits, p. ex. pastís
de poma, de
préssec
Merengues
Vol-au-vent
Suflé
Funció
Preescalfament
Posició de
la safata
(des d’avall)
Nivell per
daurar més
Temperatura
(°C)
Temps de cocció
(minuts)
X
2
-
180
80 - 90
-
2
-
170
70 - 80
X
2
-
190
40 - 50
-
2
-
180
40 - 50
X
2
-
200
50 - 55
-
1-3
-
200
50 - 55
X
2
-
180
20 - 30
-
1-3
-
170
20 - 30
X
2
-
180
35 - 45
-
1-3
-
180
35 - 45
X
2
-
200
40 - 50
-
2
-
190
40 - 50
X
2
1
200
45 - 60
-
2
1
200
45 - 60
X
2
-
190
50 - 60
-
2
-
190
40 - 50
-
2
-
90
120 - 150
-
1-3
-
90
120 - 150
X
2
-
220
35 - 45
-
1-3
-
200
35 - 45
X
2
-
190
40 - 50
-
2
-
180
45 - 55
15
Taula de cuina professional i especial
Funció professional
FER PA
Preescalfament
Posició de la safata
(des d’avall)
Temperatura
(°C)
Temps de cocció
(minuts)
Tradic. pa
Pa de malt
Pa de pizza
Pizza fina
Focaccia
Palets de pa
Automàtic
Automàtic
Automàtic
Automàtic
Automàtic
Automàtic
2
2
2
2
2
2
190
195
195
230
205
180
40-50
40-50
30-40
12-20
35-40
20-30
Funció professional
FER PASTISSOS
Preescalfament
Posició de la safata
(des d’avall)
Temperatura
(°C)
Temps de cocció
(minuts)
Bunyols
Croissant
Pa de pessic
Plum-cake
Pasta trencada
Automàtic
Automàtic
Automàtic
Automàtic
Automàtic
2
2
2
2
2
170
160
170
160
170
30-40
20-30
30-40
75-85
25-35
Funciones especiales
Preescalfament
Posició de la safata
(des d’avall)
Temperatura
(°C)
Temps de cocció
(hores)
Provar masses
Cocció lenta
Iogurt
Fruita seca
Verdures seques
Bolets secs
no
no
no
no
no
no
2
2
2
tots els nivells
tots els nivells
tots els nivells
40
85 - 95
65 - 47
80
60
50
1- 2
3-5
6-8
8
7
7
16
Neteja
La funció de neteja ofereix les següents opcions:
• Neteja amb vapor
• Desincrustació
Fer servir la funció de neteja amb vapor
La funció de neteja amb vapor facilita la neteja del forn.
És especialment útil per netejar el vidre interior de la porta.
Totes les restes de menjar s’han de retirar amb una esponja humida abans de fer servir aquesta funció.
Comproveu que el dipòsit d’aigua estigui ple fins al nivell mig o màxim (si cal ompliu-lo seguint les
instruccions de la secció Omplir el dipòsit).
El cicle de neteja té una durada aproximada de 60 minuts, inclòs el temps de refredament. Al final del cicle
netegeu el forn i la porta de vidre amb una esponja i detergents suaus adients, seguint les instruccions del
fabricant.
Al final del cicle gireu el mànec de funcions fins a la posició “0” i premeu el botó “OK” per veure el temps.
PRECAUCIÓ: Durant el cicle de neteja amb vapor, el forn s’escalfa. Per evitar cremades
provocades pel vapor, no obriu la porta del forn durant aquest període.
Fer servir la funció de desincrustació
L’aparell compta amb un dispositiu que informa l’usuari quan cal una desincrustació del forn.
Quan apareix el missatge “Descaling” al plafó, s’ha de fer una desincrustació de l’aparell.
Abans de començar l’operació de descalcificació comproveu que teniu aproximadament 2 litres de vinagre
blanc a mà (no feu servir cap altre producte).
Buideu completament el dipòsit (vegeu el paràgraf “Buidar el dipòsit”) i ompliu-lo de vinagre fins que
aparegui a la pantalla del forn “reservoir full” (normalment entre 1,5 i 1,7 litres serà suficient). Tanqueu el
calaix i premeu “OK” per començar el cicle. L’operació de descalcificació triga aproximadament 2 hores.
Durant aquest període no es pot activar cap operació de cocció. El final del procediment s’indicarà amb un
senyal acústic. Torneu a buidar el dipòsit seguint les instruccions de la pantalla.
El sistema s’ha d’esbandir per retirar totes les restes de vinagre. Ompliu el dipòsit amb aproximadament
entre 1,5 i 1,7 litres d’aigua, fins que aparegui “reservoir full” a la pantalla del forn. Premeu “OK”. Buideu
el líquid del broquet corresponent (vegeu el paràgraf “Buidar el dipòsit”) mentre premeu el botó “OK”.
Nota: un cop començat, el procediment de descalcificació sempre s’ha d’acabar.
Es recomana que la posició del control de funcions no canviï durant l’operació de descalcificació.
No es podrà fer servir el forn tot i que el control hagi quedat en la posició “0” o a qualsevol altra funció
per error.
Torneu a posar el control de funcions a la posició de “neteja”: el temps que queda fins el final del
procediment de descalcificació parpellejarà a la pantalla. Premeu el botó “OK” per reiniciar i finalitzar el
cicle com s’explica al paràgraf anterior.
Durant el cicle de desincrustació mantingueu tancat el calaix de càrrega d’aigua i no l’ompliu
d’aigua. L’olor a vinagre es deu al cicle de desincrustació.
17
Funció de cocció amb vapor
DESCRIPCIÓ GENERAL
La funció de cocció amb vapor del vostre forn us permet cuinar els aliments traient el màxim profit dels
beneficis que ofereix la cocció amb vapor. En comparació amb el flux de cocció d’aire calent tradicional, el
vapor s’estén de forma més regular pels aliments, reduint el temps de cocció, conservant el seu valor
nutritiu i garantint els millors resultats i més atractius per a la vostres receptes.
FUNCIÓ DE COCCIÓ AMB VAPOR
Gireu el mànec de “selecció de funcions” fins a la funció “STEAM” per accedir a la funció de cocció amb
vapor. El control “+/-“ permet seleccionar les funcions que descrivim a continuació. Després de
seleccionar la funció premeu “OK” per iniciar la cocció.
Funcions combinades:
- carn
- aviram
- peix
- verdures farcides
Amb l’afegit del vapor al mètode de cocció tradicional, les funcions combinades permeten obtenir resultats
professionals. La quantitat de vapor, la durada i la temperatura a l’interior del compartiment del forn s’han
definit i optimitzat per a cada tipus d’aliment. Si seleccioneu la funció específica per al vostre aliment en
concret i consulteu la taula corresponent trobareu suggerències sobre els temps de cocció òptims.
Mantenir calent
Aquesta funció permet mantenir calent menjar ja preparat fins a un màxim de 4 hores, conservant el gust i
la consistència.
Una petita injecció de vapor evita que els aliments es deshidratin, de manera que conserva els nivells
d’humitat al mateix temps que manté el menjar calent.
Manual
La funció manual permet definir el temps de cocció i la temperatura seleccionant una de les 3 funcions
manuals (alt, mig, baix). Amb aquesta funció de cocció combinada amb vapor/tradicional es poden cuinar
els aliments seleccionant la temperatura més adient (entre 130ºC i 250ºC) i el millor nivell de vapor, des
de suau (baix) fins a fort (alt). Si seleccioneu la funció específica per al vostre plat en concret i consulteu la
taula corresponent trobareu suggerències sobre els temps i les temperatures de cocció òptims.
Al llibre de receptes adjunt s’inclouen algunes mostres.
Funció només vapor:
Vaporadora
Si feu servir la vaporadora subministrada (vegeu la secció corresponent), es pot fer servir vapor pur per
cuinar tot tipus de plats, com ara peix, fruita i verdura de tot tipus, així com arròs, cremes i púdings.
Aquest tipus de cocció us donarà l’oportunitat d’experimentar completament el gust, la consistència i el
color dels aliments, i al mateix temps mantenir el valor nutritiu. Si seleccioneu la funció específica per al
vostre tipus d’aliment en concret i consulteu la taula corresponent trobareu suggerències sobre els temps i
les temperatures de cocció òptims. A les receptes adjuntes s’inclouen algunes mostres.
No cal un cicle inicial de preescalfament mentre es fa servir una de les funcions amb vapor. Es
recomana introduir els aliments amb el forn fred. El detector de calor (vegeu la secció
corresponent) es pot fer servir per a la carn, l’aviram i les funcions manuals.
PRECAUCIÓ: Durant la cocció el forn s’escalfa. Per evitar cremades provocades pel vapor, no
obriu la porta del forn durant la cocció amb vapor. Aneu amb compte quan obriu la porta
després de la cocció: el vapor residual pot provocar cremades.
És normal que es produeixi condensació a la porta del forn durant el cicle de cocció del forn.
18
Taula de cocció amb vapor
** Per a cada tipus d’aliment s’indica la quantitat d’aigua que s’ha d’introduir al dipòsit.
Aliments
Contenidor
Funció
CARN
Màxim
nivell
rosbif med.
rosbif pos habitual
vedella rostida
porc rostit
pota de xai
pírex
pírex
pírex
pírex
pírex
carn
carn
carn
carn
carn
2
2
2
2
2
210
210
210
210
210
54
48
68
55
48
55-60
45-55
70-75
55-70
60-70
AVIRAM
Màxim
nivell
pollastre
gall dindi 6-7 kg
ànec
oca
pírex
safata de degoteig
pírex
safata de degoteig
pollastre
pollastre
pollastre
pollastre
2
1
2
2
200
200
200
200
83
83
80
80
55-65
130-160
70-75
70-80
PEIX
Nivell
mig
filet de salmó 1 kg
rodanxes de salmó
tros de salmó
daurada 350 g
només 350 g
llobarro 1 kg
filets/rodanxes de círvia
círvia 600-800 g
rèmol
rondaxes de tonyina
pírex
pírex
pírex
pírex
pírex
pírex
pírex
pírex
pírex
pírex
peix
peix
peix
peix
peix
peix
peix
peix
peix
peix
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
180
180
180
180
180
180
180
180
180
180
28-35
18-20
25-30
25-30
18-25
40-45
15-20
35-40
30-45
18-20
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
2
2
2
2
2
2
2
2
100
100
100
100
100
100
100
100
25-30
30-35
17-23
35-40
18-20
18-20
25-35
10-12
pírex/safata de rostir
pírex/safata de rostir
pírex/safata de rostir
pírex/safata de rostir
pírex/safata de rostir
pírex/safata de rostir
pírex/safata de rostir
pírex/safata de rostir
pírex/safata de rostir
verdura
verdura
verdura
verdura
verdura
verdura
verdura
verdura
verdura
2
2
2
2
2
2
2
2
2
185
185
185
185
185
185
185
185
185
20-25
30-35
30-35
45-50
25-40
30-35
30-35
20-25
25-30
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
vaporadora
2
2
2
2
2
2
2
2
2
100
100
100
100
100
100
100
100
100
30-35
25-30
30-35
22-28
35-40
22-28
20-30
20-30
22-28
manual mig
manual mig
manual baix
manual baix
2
2
2
2
180
170
170
185
40-50
35-40
40-50
18-22
pa tradicional
plum-cake
crema de caramel
crema
safata de degoteig
motlle de pastissos
safata de degoteig
safata metàl·lica
de magdalenes
safata de degoteig
motlle de pa
vaporadora
vaporadora
manual mig
manual mig
vaporadora
vaporadora
2
2
2
2
180
170
100
100
40-50
50-55
20-25
25-30
pasta trencada
pastissos de fruita farcits
pastís de Pasqua
pastís de formatge
mantegada
motlle de pastissos
pírex - rodó
motlle metàl·lic
motlle metàl·lic
safata per al forn
manual mig
manual mig
manual mig
manual mig
manual baix
2
2
2
2
2
170
170
170
170
170
30-35
45-50
50-60
50-60
18-20
filet de salmó 1 kg
daurada 350 g
PEIX
només 350 g
(amb
vaporadora) llobarro 1 kg
rodanxes de salmó
Màxim
filets/rodanxes de círvia
nivell
rèmol
gambes
Verdura/
fruita
farcida
Màxim
nivell
tomàquets
albergínia
carbassó
carxofes
pebrots
cebes
pomes
albercocs
préssecs
pestanagues
carbassó
carxofes
Verdura
pebrots
(amb
vaporadora) fonoll
carbassa
Màxim
patates
nivell
cols de Brussel·les
bròcoli
Pa /
postres
Massa
prova
Màxim
nivell
Postres
Màxim
nivell
pa/pa de barra
pastís/pa de pessic
focaccia
magdalena
Posició de la safata Temperatura Detector de calor Temps de
(°C)
(°C)
cocció (minuts)
(des d’avall)
19
Fer servir el detector de calor
El detector de calor es pot fer servir durant la cocció amb les
funcions de vapor per a carn, aviram o manual. Abans de fer servir el
detector, s’ha de definir la funció desitjada.
• Introduïu el detector de calor a la part més gruixuda de la carn
(vegeu el diagrama).
• Col·loqueu la safata al forn i connecteu el detector al forn a la
paret de la dreta del forn FENT SERVIR UN GUANT PER AL
FORN PER TAL D’EVITAR CREMAR-SE (vegeu l’esquema).
• Un cop connectat el detector, apareixerà el símbol “P” a la
pantalla. Gireu el control “+/-“ per definir la temperatura del
detector segons les suggerències de les taules de cocció i premeu
“OK” per iniciar el procés de cocció.
• Quan s’arribi a la temperatura definida, la cocció s’aturarà. Llavors
es podrà allargar el temps de cocció (fent servir el control “+/-“).
• Quan feu servir la funció manual, definiu primer la temperatura
del forn (entre 130ºC i 250ºC), i després la temperatura del
detector de calor.
• Si no cal el detector de calor, només premeu “OK” per confirmar,
definiu el temps de cocció amb el control “+/-“ i premeu “OK”
per iniciar la cocció.
20
Omplir/buidar l’aigua
Omplir el dipòsit d’aigua
Quan feu servir la funció de vapor ompliu el dipòsit d’aigua a l’interior
del forn fent servir el calaix del plafó de control. Premeu lleument el
calaix per obrir-lo. Vesseu l’aigua fent servir una gerra amb mesures
(vegeu la imatge). Tanqueu el calaix empenyent-lo suaument fins que
quedi completament tancat. Llevat que s’estigui carregant l’aigua al
dipòsit, el calaix sempre hauria d’estar tancat. El dipòsit té una
capacitat màxima d’aproximadament un litre. Tanmateix, es recomana
omplir el dipòsit només amb la quantitat indicada a les taules de cocció
del llibre de receptes subministrat. Quan seleccioneu la funció
“Vapor”, apareixerà a la pantalla la quantitat d’aigua al dipòsit amb una
seqüència de guions (llums).
- sense guió: dipòsit buit
- un guió: nivell mínim
- dos guions: nivell mig
- tres guions: nivell màxim
En cas que la quantitat d’aigua sigui insuficient per al tipus de cocció seleccionat, apareixerà el missatge
“Aigua massa baixa” o “Afegir aigua” a la pantalla i s’activarà un senyal acústic: empleneu amb aigua fins
arribar al nivell mig. En cas d’arribar al nivell màxim, un doble senyal acústic us advertirà de que no s’ha
d’afegir més aigua: si confirmeu prement el botó podreu passar als passos següents.
PRECAUCIÓ: no vesseu mai aigua al calaix quan el mànec estigui en la posició “0” ni quan cuineu sense
vapor. Si no ho respecteu, apareixerà el missatge “No es necessita aigua”, seguir d’un senyal acústic per
informar-vos que heu de parar d’emplenar el dipòsit immediatament.
Buidar el dipòsit d’aigua
La funció de buidatge us permet buidar el dipòsit d’aigua. És necessari per evitar estancaments al dipòsit i
durant les operacions de desincrustació (vegeu el paràgraf
corresponent).
1. Premeu el control de “Selecció de funcions” i seleccioneu “Buidar”
amb el control “+/-“. Obriu la porta i col·loqueu una gerra gran
sota el broquet de sortida a la part inferior a la dreta del plafó
(vegeu la imatge).
2. Amb la gerra al seu lloc premeu “OK”. El forn ara està preparat per
a l’operació de buidatge (no començarà quan l’aigua estigui massa
calenta).
3. Deixeu el botó “OK” sense prémer, l’aigua sortirà cap el recipient.
S’activarà un senyal acústic quan el dipòsit estigui buit. L’absència de
guions de nivell a la pantalla confirmarà que el dipòsit està completament buit.
Un cop finalitzada la cocció amb vapor i amb el mànec de funcions en la posició “0”, el plafó de control
esperarà a que l’aigua del dipòsit arribi a una temperatura segura abans d’avisar que s’ha de buidar el
dipòsit. Si la temperatura de l’aigua és massa alta, el plafó de control indicarà que l’aigua s’està refredant.
Un cop s’arribi a la temperatura segura, el plafó donarà l’aprovació per continuar. Si premeu el botó "<<"
s’esborraran les dades del plafó de control.
Recomanem buidar el dipòsit amb cada ús o com a mínim amb regularitat.
PRECAUCIÓ: Deixeu sempre la porta oberta mentre buideu el dipòsit i comproveu que la gerra segueix
sota el broquet de sortida en tot moment.
21
Vaporadora
FUNCIÓ vaporadora
Seleccioneu la funció STEAMER i procediu de la manera següent:
1. Col·loqueu el menjar llest per cuinar a la safata foradada i
comproveu que estigui ben col·locada dins la safata de degoteig
(vegeu imatges 1-2)
2. Col·loqueu el suport de la graella del forn i comproveu que els 4
peus estiguin ben col·locats al seu lloc (vegeu imatges 3-4).
3. Col·loqueu la safata de degoteig amb el menjar al suport de la
graella (vegeu imatge 5).
4. Introduïu l’accessori de goma als forats de la tapa de vidre (vegeu
imatges 6-7).
5. Col·loqueu correctament la tapa de vidre a sobre de la safata de
degoteig i comproveu que encaixi dins la safata de degoteig i que
no hi hagi aliments que obstrueixin el forat d’entrada del vapor
(accessori de goma) (vegeu imatge 8).
6. Aixequeu-ho tot per les vores exteriors de la safata metàl·lica del
forn i col·loqueu-la a la segona posició des d'avall (vegeu imatge 9).
7. Poseu la safata al fons del forn i comproveu que hi ha connexió
entre l’accessori de goma i el tub d’entrada de vapor. La connexió
es fa quan la safata metàl·lica s’empeny fins al fons de la cavitat.
Definiu el temps de cocció amb el mànec “+/-“ i premeu “OK” per
iniciar el cicle de cocció. Un cop finalitzat el cicle de cocció, traieu
amb precaució la vaporadora: Feu servir guants per al forn per evitar
cremades.
Comproveu que no hi hagi menjar que obstrueixi el forat d’entrada
de vapor evitant posar menjar a la safata metàl·lica massa a prop de
l’accessori de goma.
Feu servir la funció de vaporadora només amb l’accessori
subministrat: l’ús de qualsevol altre recipient podria comprometre el
correcte funcionament del producte.
L’ús d’aquesta funció només està garantit quan la vaporadora estigui
connectada amb el tub d’injecció de vapor a l’interior del forn.
Col·loqueu sempre la vaporadora a la segona posició: qualsevol altra
posició impedirà una connexió correcta i posarà en perill el
funcionament del forn.
Traieu la vaporadora només un cop finalitzada la cocció: aneu amb
compte amb la calor que surt de la vaporadora, pot provocar
cremades. La vaporadora no és apta per a rentaplats: recomanem
rentar-la amb aigua i detergents suaus
La vaporadora només s’ha d’introduir a un forn fred i només quan
estigui seleccionada la funció específica de vapor: altres funcions
poden posar en perill els resultats de la cocció.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
22
Printed in Italy
09/11
5019 710 01116
n
CA