7
GENERAL
Aquest aparell només s’ha dissenyat per a un ús
domèstic!
Aquest aparell està pensat per fer-se servir. No el
feu servir de forma independent.
Aquest aparell està pensat per escalfar aliments i
begudes. Assecar aliments o roba i escalfar coixins
tèrmics, sabatilles, esponges, draps o similars podria
causar lesions o incendis.
Si voleu practicar amb la manipulació del forn,
poseu un got d'aigua a l'interior. L'aigua absorbirà
l'energia de les microones i el forn quedarà protegit.
No feu servir la cavitat del forn per a usos
d'emmagatzematge de cap mena.
Traieu els petits filferros tancadors de les bosses
de paper o plàstic abans de col·locar-les al forn.
FREGIDORA
No feu servir el forn de microones per fregir, ja
que no es pot controlar la temperatura de l'oli.
Feu servir agafadors o guants de forn per
evitar cremades a l'hora de tocar recipients, parts
del forn i cassoles després de cuinar.
LÍQUIDS
P. EX. begudes o aigua. Es pot produir un
sobreescalfament del líquid per damunt del punt
d'ebullició sense que el borbolleig sigui evident.
Això pot portar a una ebullició i un vessament
sobtats del líquid calent.
Per tal de prevenir aquesta incidència s'han de
seguir les instruccions següents:
1. Eviteu l'ús de recipients amb costats rectes i coll
estret.
2. Remeneu el líquid abans de col·locar el recipient
al forn i deixeu la cullereta dins del recipient.
3. Després d'escalfar, deixeu reposar un moment i
torneu a remenar abans de retirar amb cura el
recipient del forn.
PROTECCIÓ CONTRA
INCLINACIÓ
La graella de ferro té
una petita protuberància
que ha de mirar sempre
cap amunt.
Serveix com a protecció
contra inclinació quan la
graella de ferro es fa
servir sola.
Assegureuvos que la protuberància de protecció
contra inclinació estigui sempre a la part posterior
quan introduïu la graella de ferro al forn.
Aixequeu lleugerament la part frontal de la
graella quan s’aturi a causa de la protecció contra
inclinació i estireu amb cura per salvar l’obstacle.
PRECAUCIONS
Consulteu sempre els llibres de cuina amb
microones per a més informació. Especialment a
l'hora de cuinar o de tornar a escalfar menjar que
contingui alcohol.
Aliments i alcohol. Extremeu les precaucions
quan cuineu o escalfeu menjar que contingui
alcohol. Si afegiu alcohol (per exemple, rom,
conyac, vi, etc.), recordeu que s'evapora fàcilment
a temperatures altes. Per tant, heu de tenir en
compte que el vapors alliberats, en contacte amb
l'element escalfador elèctric, poden entrar en
ignició. Si és possible, hauríeu d'evitar l'ús de
l'alcohol en aquest forn.
Després d'escalfar menjar per a nadons o líquids
en un biberó, remeneu-los sempre i comproveu-ne la
temperatura abans de servir. Així, garantireu la
correcta repartició de la calor i evitareu el risc
d'escaldadures o cremades.
Assegureu-vos d'enretirar el tap i la tetina abans
d'escalfat!
TEMPERATURA DE COCCIÓ
La sonda de temperatura s'ha
d'inserir de manera que la
punta es clavi a la part més
gruixuda del
aliment, atès que és la part que triga
més a escalfar-se.
La punta de la sonda no ha d'entrar
en contacte amb els ossos que pugui
tenir l'aliment. Eviteu
clavar la sonda en
zones greixoses de
l'aliment, ja que
s'escalfen més
ràpidament i podrien
provocar confusió amb la
temperatura.
La sonda, si això és possible, hauria de col·locar-se
de manera que l'extrem no toqués les parets o el
fons del recipient de cocció.
La temperatura que mostrés seria més alta que la
temperatura de l'aliment en aquell moment.
No és possible fer servir la sonda en fer dolços,
compota o melmelada, o plats que han de cuinar-se
molt lentament. Això es així perquè la temperatura
més alta que es pot establir és de 90°C.
No submergiu mai la sonda a l'aigua quan la
Precaucions importants