Transcripción de documentos
Aquestes instruccions també estaran disponibles al lloc web: www.whirlpool.eu
INSTRUCCIONS DE SEGURETAT IMPORTANTS
LA VOSTRA SEGURETAT I LA DELS ALTRES ÉS MOLT IMPORTANT
Aquest manual i el propi aparell proporcionen advertències importants de seguretat, que s'han de llegir i seguir en tot moment.
Aquest és el símbol de perill, que pertany a la seguretat, que avisa els usuaris de riscs potencials per a ells mateixos i per
als altres.
Totes les advertències de seguretat porten al davant el símbol de perill i els termes següents:
PERILL
Indica una situació perillosa que, si no s’evita, provocarà lesions greus.
ADVERTÈNCIA
Indica una situació perillosa que, si no s’evita, pot provocar lesions greus.
Totes les advertències de seguretat proporcionen detalls específics del
risc potencial present i indiquen com reduir el risc de lesió, danys i
descàrrega elèctrica com a conseqüència de l’ús inadequat de l’aparell.
Seguiu amb cura les instruccions següents:
- Feu servir guants de protecció per desembalar l’aparell i instal·larlo.
- Abans de dur a terme cap feina d'instal·lació, cal desconnectar
l'aparell del subministrament elèctric.
- La instal·lació i el manteniment ha de realitzar-los un tècnic
qualificat, tot respectant les instruccions del fabricant i la normativa
local de seguretat. No repareu ni substituïu cap part de l'aparell
llevat que s'indiqui expressament al manual de l'usuari.
- La substitució del cable d’alimentació l’ha de dur a terme un
electricista qualificat. Contacteu amb un Centre d’Assistència
Tècnica.
- Segons la normativa, és obligatori que l’aparell estigui connectat a
terra.
- El cable d’alimentació ha de ser prou llarg per connectar l’aparell,
muntat a la seva ubicació, a la presa de corrent.
- Perquè la instal·lació compleixi la normativa de seguretat vigent,
s'ha d'utilitzar un interruptor de desconnexió de tots els terminals
amb una separació mínima entre contactes de 3 mm.
- No utilitzeu adaptadors d’endolls múltiples si el forn està equipat
amb un endoll.
- No utilitzeu allargadors.
- No tibeu el cable d’alimentació.
- Els components elèctrics han de ser inaccessibles per a l’usuari
després de la instal·lació.
CA1
- Si la superfície de la placa d’inducció està esquerdada, no feu servir
la placa i desconnecteu l’aparell per evitar la possibilitat de
descàrregues elèctriques (només en els models amb funció
d’inducció).
- No toqueu l’aparell amb cap part del cos humida i no l’utilitzeu amb
els peus descalços.
- L'aparell està dissenyat únicament per al seu ús com a aparell
domèstic per cuinar aliments. No es permet cap altre ús (com ara
escalfar habitacions). El fabricant renuncia a tota responsabilitat per
l'ús inapropiat o l'ajustament incorrecte dels comandaments.
- El dispositiu i les seves parts accessibles s’escalfen durant l’ús. S’ha
de procurar no tocar els elements tèrmics. Els nens menors de 8
anys han de mantenir-se’n allunyats, tret que se’ls supervisi
contínuament.
- Els nens més grans de 8 anys i les persones amb capacitats físiques,
sensorials o mentals reduïdes o manca d’experiència i
coneixements poden fer servir aquest aparell si estan supervisats o
han rebut instruccions sobre l’ús segur de l’aparell i si són
conscients dels perills als quals s’exposen. Els nens no poden jugar
amb l’aparell. Els nens no poden realitzar la neteja ni el
manteniment d’usuari sense supervisió.
- Durant i després de l’ús, no toqueu els elements tèrmics ni les
superfícies interiors de l’aparell, ja que hi ha risc de cremades. No
deixeu que l’aparell toqui la roba o altres materials inflamables fins
que tots els components no s’hagin refredat completament.
- Al final de la cocció, aneu amb compte en obrir la porta de l’aparell i
deixeu sortir gradualment l’aire calent o el vapor abans d’accedir al
forn. Quan la porta de l’aparell està tancada, surt aire calent per
l’obertura de damunt del tauler de control. No obstruïu les
obertures de ventilació.
- Feu servir guants per treure les cassoles i els accessoris, tenint cura
de no tocar els elements escalfadors.
- No col·loqueu materials inflamables dins o a prop de l'aparell: pot
iniciar-se un incendi si l'aparell s'encén sense voler.
CA2
- No escalfeu ni cuineu pots ni recipients hermètics a l’aparell. La
pressió que s'acumula a l'interior pot fer explotar el pot i fer malbé
l'aparell.
- No feu servir recipients fabricats amb materials sintètics.
- Els olis i greixos sobreescalfats s’encenen fàcilment. Estigueu
sempre alerta quan cuineu aliments rics en greixos i oli.
- Mai deixeu de vigilar l’aparell quan assequeu menjar.
- Si feu servir begudes alcohòliques per cuinar aliments (com ara
rom, conyac o vi), recordeu que l’alcohol s’evapora a altes
temperatures. Com a conseqüència, existeix el risc que els vapors
que desprèn l’alcohol s’encenguin en entrar en contacte amb
l’element tèrmic elèctric.
- No utilitzeu mai aparells de neteja amb vapor.
- No toqueu el forn durant el cicle de piròlisi. Mantingueu els nens
lluny del forn durant el cicle de piròlisi. Cal que traieu les restes de
menjar de la cavitat del forn abans d’iniciar el cicle de neteja
(només en aquells forns amb funció de piròlisi).
- Mantingueu els animals allunyats de l’àrea on es trobi l’aparell
durant i després del cicle de piròlisi (només als forns amb funció de
piròlisi).
- Feu servir només la sonda de temperatura recomanada per a
aquest forn.
- No feu servir netejadors abrasius ni rascadors metàl·lics esmolats
per netejar el vidre de la porta del forn, ja que poden ratllar la
superfície, la qual cosa pot provocar que el vidre es trenqui.
- Assegureu-vos que l’aparell estigui apagat abans de substituir-ne la
bombeta per evitar la possibilitat d’una descàrrega elèctrica.
- No feu servir paper d'alumini per tapar el menjar al recipient de
cocció (només en els forns que inclouen un recipient de cocció ).
Rebuig d'aparells domèstics
-
Aquest aparell està fabricant amb materials reciclables o reutilitzables. Elimineu-lo d'acord amb la normativa local
d'eliminació de residus. Abans de llençar-lo, talleu el cable d'alimentació.
Per a més informació sobre el tractament, la recuperació i el reciclatge d'aparells elèctrics domèstics, contacteu amb
l'autoritat local pertinent, amb el servei de recollida de residus domèstics o amb la botiga on el vau comprar.
INSTAL·LACIÓ
Després de desembalar el forn, assegureu-vos que no s’ha danyat durant el transport i que la porta del forn tanca correctament.
En cas de problemes, poseu-vos en contacte amb el distribuïdor o el servei postvenda més proper. Per evitar qualsevol dany, no
traieu el forn de la base d’escuma de poliestirè fins al moment de la instal·lació.
CA3
PREPARACIÓ DE LA CARCASSA
•
•
Les unitats de cuina en contacte amb el forn han de ser resistents a la calor (mín. 90 °C).
Realitzeu totes les operacions de tall dels armaris abans de muntar el forn i la carcassa, i elimineu amb compte totes les
restes de fusta i serradures.
Després de la instal·lació, és possible que ja no es pugui accedir a la part inferior del forn.
Per a un funcionament correcte de l’aparell no obstruïu la separació mínima entre el taulell i la part superior del forn.
•
•
CONNEXIÓ ELÈCTRICA
Assegureu-vos que la tensió indicada a la placa de característiques de l'aparell és la mateixa que la del subministrament elèctric.
La placa de característiques es troba a la part de davant del forn (visible en obrir la porta).
•
La substitució del cable d’alimentació (tipus H05 RR-F 3 x 1,5 mm2) l’ha de fer un electricista qualificat. Contacteu amb un
Centre d’Assistència Tècnica autoritzat.
RECOMANACIONS GENERALS
Abans de l’ús:
-
Retireu les peces protectores de cartró, la pel·lícula de plàstic de protecció i les etiquetes adhesives dels accessoris.
Retireu els accessoris del forn i escalfeu-lo a 200° durant una hora aproximadament per eliminar l’olor i els vapors del
material aïllant i el greix protector.
Durant l’ús:
-
No col·loqueu objectes pesants sobre la porta ja que es podria fer malbé.
No us repengeu a la porta ni pengeu res del mànec.
No cobriu l’interior del forn amb paper d’alumini.
No vesseu mai aigua a l’interior d’un forn calent, ja que això podria destruir el revestiment d’esmalt.
Mai arrossegueu cassoles ni paelles pel fons del forn perquè es podria fer malbé el revestiment esmaltat.
Assegureu-vos que els cables elèctrics d’altres aparells no toquen parts calentes del forn ni queden atrapats amb la porta.
No exposeu el forn als agents atmosfèrics.
PROTECCIÓ DEL MEDI AMBIENT
Eliminació del material d’embalatge
El material d’embalatge és 100% reciclable i està marcat amb el símbol de reciclatge ( ). Per tant, cal que elimineu les diferents
parts de manera responsable i estrictament d’acord amb la normativa d’eliminació de residus vigent a la vostra zona.
Desballestament de l’aparell
-
Aquest aparell compleix la Directiva europea 2012/19/CE sobre residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE).
Eliminant aquest producte correctament contribuïu a evitar potencials conseqüències negatives per al medi ambient i la
salut humana que podrien produir-se a causa de la manipulació inadequada del producte al final del seu cicle de vida.
-
El símbol
que apareix al producte o a la documentació que l’acompanya indica que no s’ha de tractar com a brossa
domèstica, sinó que s’ha de dur a un centre de recollida apropiat per al reciclatge d’aparells elèctrics i electrònics.
Consells per a l’estalvi d’energia
-
Preescalfeu el forn només si s’indica al quadre de cocció o la vostra recepta.
Feu servir motlles de forn lacats o esmaltats, perquè absorbeixen millor l’escalfor.
Apagueu el forn 10/15 minuts abans del temps de cocció establert. Els aliments que requereixen una cocció llarga seguiran
cuinant-se inclús una vegada apagat el forn.
DECLARACIÓ DE CONFORMITAT
-
Aquest aparell s'ha dissenyat, fabricat i comercialitzat de conformitat amb els requisits de les directives europees: LVD
2014/35/UE, EMC 2014/30/UE i RoHS 2011/65/UE.
Aquest forn, dissenyat per entrar en contacte amb aliments, compleix el reglament europeu ( ) núm. 1935/2004.
Aquest aparell compleix els requisits de disseny ecològic dels reglaments europeus núm. 65/2014 i núm. 66/2014 de
conformitat amb la Norma europea EN 60350-1.
GUIA DE RESOLUCIÓ DE PROBLEMES
El forn no funciona:
•
•
Comproveu la presència d’alimentació elèctrica i si el forn està connectat al subministrament elèctric.
Apagueu el forn i torneu-lo a engegar per veure si l’anomalia persisteix.
CA4
La porta no s'obre:
•
•
Apagueu el forn i torneu-lo a engegar per veure si l'anomalia persisteix.
Important: durant l'autoneteja, la porta del forn no s'obrirà. Espereu fins que es desbloquegi automàticament (vegeu el
paràgraf "Cicle de neteja dels forns amb funció de piròlisi").
El programador electrònic no funciona:
•
Si a la pantalla apareix la lletra “ ” i un número a continuació, contacteu amb el servei postvenda més proper. En aquest
cas, indiqueu el número que segueix la lletra “ ”.
SERVEI POSTVENDA
Abans de trucar al Servei Postvenda:
1.
Vegeu si podeu resoldre el problema pels vostres mitjans amb l'ajuda dels suggeriments de la "Guia de resolució de
problemes".
2.
Apagueu l’aparell i torneu-lo a encendre per veure si s'ha resolt el problema.
Si el problema persisteix després d'aquestes comprovacions, contacteu amb el Servei Postvenda més proper.
Indiqueu sempre:
•
una breu descripció del tipus d’avaria;
•
el tipus i model exacte del forn;
•
el número de servei (el número després de la paraula Service (Servei) a la placa identificativa), que es troba al cantó dret
de la cavitat del forn (visible quan la porta del forn és oberta). El número de servei també s’indica al fullet de la garantia;
•
la vostra adreça completa;
•
el vostre número de telèfon.
Si cal cap reparació, contacteu amb un Servei Postvenda autoritzat (per tal de garantir que es faran servir recanvis originals i les
reparacions es faran correctament).
NETEJA
ADVERTÈNCIA
-
Mai utilitzeu aparells de neteja amb vapor.
Netegeu el forn només quan ja s’ha refredat i és segur tocar-lo amb les mans.
Desconnecteu l’aparell de la xarxa elèctrica.
Part exterior del forn
IMPORTANT: no feu servir detergents corrosius o abrasius. Si algun d’aquests productes entra en contacte
accidentalment amb l’aparell, netegeu-lo immediatament amb un drap de microfibra humit.
•
Netegeu les superfícies amb un drap de microfibra humit. Si estan molt brutes, afegiu unes gotes de detergent a l’aigua.
Per acabar, passeu-hi un drap sec.
Interior del forn
IMPORTANT: no feu servir esponges abrasives ni rascadors o fregalls metàl·lics. Amb el temps, poden fer malbé les
superfícies esmaltades i el vidre de la porta del forn.
•
Després de cada ús, deixeu que es refredi el forn i netegeu-lo preferiblement mentre encara està calent per poder eliminar
la brutícia acumulada i les taques produïdes pels residus de menjar (com ara menjar amb un alt contingut de sucre).
•
Feu servir detergents especials per a forns i seguiu les instruccions del fabricant al peu de la lletra.
•
Netegeu el vidre de la porta amb un detergent líquid adient. La porta del forn es pot desmuntar per facilitar la neteja
(vegeu MANTENIMENT).
•
L'element escalfador superior del gratinador (vegeu MANTENIMENT) es pot abaixar (només alguns models) per netejar el
sostre del forn.
Nota: durant la cocció perllongada d'aliments amb un alt contingut en aigua (com ara pizza, verdures, etc.) es pot formar
condensació a l'interior de la porta i al voltant de la junta. Amb el forn fred, assequeu l'interior de la porta amb un drap
o una esponja.
Accessoris:
•
•
Remulleu els accessoris en aigua amb detergent immediatament després de l’ús, manipulant-los amb cura amb guants de
forn si encara estan calents.
Les restes de menjar es poder eliminar fàcilment amb un fregall o una esponja.
CA5
Neteja de la paret posterior i dels panells laterals catalítics del forn (si n'hi ha):
IMPORTANT: no empreu detergents corrosius o abrasius, raspalls durs, fregalls per cassoles o esprais per a forns que
podrien fer malbé la superfície catalítica i les seves propietats d'autoneteja.
•
Feu funcionar el forn buit amb la funció de ventilador a 200 °C durant una hora
•
A continuació, deixeu refredar l'aparell abans d'eliminar qualsevol resta de menjar amb una esponja.
Cicle de neteja dels forns amb funció de piròlisi (si en té):
ADVERTÈNCIA
-
No toqueu el forn durant el cicle de piròlisi.
Mantingueu els nens lluny del forn durant el cicle de piròlisi.
Aquesta funció incinera les esquitxades produïdes durant la cocció a una temperatura aproximada de 500 °C. A aquesta
temperatura tan alta, les incrustacions queden reduïdes a una cendra lleugera que es pot eliminar fàcilment amb un drap humit
quan el forn és fred. No seleccioneu la funció de piròlisi després de cada vegada que feu servir el forn; feu-ho només quan el forn
estigui molt brut o quan produeixi fums o vapors durant el preescalfament o la cocció.
•
Si el forn s’ha instal·lat sota una placa de cocció, assegureu-vos que tots els cremadors o plaques de cocció elèctrica
estiguin apagats durant la funció d’autoneteja (piròlisi).
•
Retireu tots els accessoris abans de fer anar la funció pirolítica.
•
Per aconseguir una neteja òptima de la porta del forn, elimineu la brutícia més dura amb una esponja humida abans de
fer servir la funció pirolítica.
L'aparell inclou 2 funcions pirolítiques:
1.
El cicle d’estalvi d’energia, (NETEJA PIROLÍTICA RÀPIDA/ECO): que consumeix aproximadament un 25% menys d’energia
que el cicle estàndard. Seleccioneu-lo a intervals regulars (després de coure carn 2 o 3 vegades consecutives).
2.
Cicle estàndard (PYRO): adient per netejar un forn molt brut.
•
En qualsevol cas, després d’haver fet servir el forn un cert nombre de vegades i depenent del grau de brutícia, un missatge
a la pantalla del forn us avisarà que activeu el cicle d’autoneteja.
Nota: durant la funció de piròlisi, la porta del forn no s’obre; resta tancada fins que la temperatura interior torna a un
nivell segur.
MANTENIMENT
ADVERTÈNCIA
-
Feu servir guants de protecció.
Assegureu-vos que el forn està fred abans de continuar amb les operacions següents.
Desconnecteu l’aparell de la xarxa elèctrica.
RETIRADA DE LA PORTA
Per desmuntar la porta:
1.
2.
3.
Obriu completament la porta.
Apugeu els fiadors i empenyeu-los cap endavant fins el màxim (fig. 1).
Tanqueu completament la porta (A), apugeu-la (B) i gireu-la (C) fins que es desprengui (D) (fig. 2).
Per muntar la porta:
1.
2.
3.
4.
Fig. 1
Inseriu les frontisses als seus allotjaments.
Obriu completament la porta.
Abaixeu els dos fiadors.
Tanqueu la porta.
Fig. 2
CA6
COM EXTREURE LES REIXETES LATERALS
En alguns modeles les reixetes laterals opcionals van equipades amb cargols de subjecció (Fig. 3) per a una
estabilitat òptima.
1. Extraieu els cargols i les seves respectives làmines dels costats drets i esquerre amb una moneda o un
estri(Fig. 4).
2. Per extreure les reixetes, alceu-les (1) i gireu-les (2) tal com mostra la Fig. 5.
1
Fig. 3
Fig. 4
Fig. 5
2
DESPLAÇAMENT DE L’ELEMENT TÈRMIC SUPERIOR (NOMÉS ALGUNS MODELS)
1.
2.
3.
Desmunteu les graelles laterals portaaccessoris.
Traieu lleugerament l’element calefactor (Fig. 6) i abaixeu-lo (Fig. 7).
Per tornar a col·locar l'element escalfador, apugeu-lo tirant lleugerament cap a fora i assegureu-vos
que es recolza als suports laterals.
Fig. 6
Fig. 7
CA7
CANVI DELA BOMBETA DEL FORN
Per canviar el llum posterior (si n'hi ha):
1. Desendolleu el forn.
2. Descargoleu la tapa del llum (Fig. 8), canvieu la bombeta (vegeu la nota pel tipus de bombeta) i
caragoleu de nou la tapa del llum.
3. Torneu a endollar el forn.
Per canviar el llum posterior (si n'hi ha):
1. Desendolleu el forn.
2. Traieu les reixetes laterals portaaccessoris, si n'hi ha.
3. Fent palanca amb un tornavís, traieu la tapa del llum.
4. Substituïu la bombeta (vegeu la nota per al tipus de llum).
5. Torneu a col·locar la tapa del llum i premeu-la fermament fins que encaixi al seu lloc.
6. Torneu a muntar les graelles laterals de suport dels accessoris.
7. Torneu a endollar el forn.
Fig. 8
Fig. 9
Fig. 10
Fig. 11
NOTA:
Feu servir només bombetes incandescents de 25-40 W/230 V del tipus E-14, T300 °C o bombetes
halògenes de 20-40 W/230 V del tipus G9, T300 °C.
La bombeta que es fa servir a l’aparell s’ha dissenyat específicament per a aparells elèctrics i no és
adequada per a la il·luminació domèstica (Norma de la Comissió (CE) Núm. 244/2009).
Les bombetes estan disponibles al nostre Servei Postvenda.
IMPORTANT:
Si feu servir bombetes halògenes, no les manipuleu amb les mans nues, ja que les empremtes
digitals les poden malmetre.
No feu servir el forn fins que hàgiu tornat a col·locar la tapa del llum.
CA8
INSTRUCCIONS D’ÚS DEL FORN
PER A LA CONNEXIÓ ELÈCTRICA, VEGEU LA SECCIÓ D’INSTAL·LACIÓ
1.
Tauler de control
2.
Element calefactor/gratinador superior
3.
Ventilador (no visible)
4.
Placa de característiques (no s’ha de treure)
5.
Bombeta
6.
Element d’escalfament circular (no visible)
7.
Ventilador
8.
Mecanisme de gir de l’ast (si n’hi ha)
9.
Element calefactor inferior (no visible)
10. Porta
11. Posició del prestatges (el nombre de prestatges s'indica a la part davantera del forn)
12. Paret posterior
Nota:
Durant la cocció, es possible que el ventilador es posi en marxa a estones per minimitzar el consum d’energia.
Al final de la cocció, una vegada desconnectat el forn, és possible que el ventilador segueixi funcionant uns instants.
Si s’obre la porta del forn durant la cocció, els elements tèrmics s’apaguen.
ACCESSORIS SUBMINISTRATS
Fig. A
Fig. B
Fig. C
A.
GRAELLA: La graella es pot fer servir per rostir a la graella o com a suport de cassoles, motlles de pastissos i altres
recipients de cocció aptes pel forn.
B. SAFATA DE DEGOTEIG: La safata de degoteig està dissenyada per col·locar-la sota la graella i recollir el greix, o com a
safata de forn per cuinar carn, peix, verdures, focaccia, etc.
C. GUIES LLISCANTS: Per facilitar l'inserció i la retirada d'accessoris.
El nombre d’accessoris pot variar en funció del model que hàgiu adquirit.
ACCESSORIS NO SUBMINISTRATS
Podeu comprar altres accessoris per separat a través del Servei Postvenda, com ara panells catalítics i un ast giratori.
CA9
INTRODUCCIÓ DE LES GRAELLES I ALTRES ACCESSORIS AL FORN
1.
2.
Inseriu la graella horitzontalment, amb el vorell “A” mirant amunt (fig. 1).
Els altres accessoris, com la safata de degoteig i la d'enfornar, s'insereixen de la mateixa manera que
la reixeta (fig. 2).
A
Fig. 1
Fig. 2
DESCRIPCIÓ DEL TAULER DE CONTROL
PROGRAMADOR ELECTRÒNIC
DISPLAY
1
3
2
1.
COMANDAMENT SELECTOR DE FUNCIONS: Botó d'encendre/apagar i de selecció
2.
COMANDAMENT D'EXPLORACIÓ: Per recórrer el menú i ajustar els valors prefixats
Nota: els comandaments son retràctils. Premeu al centre per extreure'ls del seu allotjament.
3.
BOTÓ DE SELECCIÓ/CONFIRMACIÓ
Nota: la pantalla mostra per a les indicacions corresponents a aquest botó.
LLISTA DE FUNCIONS
Gireu el comandament de “Funcions” a qualsevol posició i el forn s'encén: a la pantalla apareixen les funcions o els menús
secundaris relacionats.
Els submenús estan disponibles i es poden seleccionar girant el comandament fins a les funcions GRILL, AJUSTAMENTS, PA/
PIZZA, NETEJA AUTOMÀTICA DEL FORN.
Nota: per a la llista i descripció de les funcions, vegeu el quadre corresponent.
DESCRIPCIÓ DE LA PANTALLA
I
H G
F
E
A
B
A.
B.
C.
D.
E.
F.
G.
H.
I.
C
D
Indicació dels elements escalfadors activats durant les diferents funcions de cocció
Símbols de control del temps: temporitzador, temps de cocció, fi del temps de cocció, hora
Informació sobre les funcions seleccionades
Funció “BREAD/PIZZA” (PA/PIZZA) automàtica seleccionada
Indicació de porta tancada durant el cicle de neteja automàtica (piròlisi)
Temperatura interna del forn
Funció de piròlisi
Daurat
Funcions especials: descongelació, manteniment en calent, llevar, eco ventilació forçada.
CA10
POSADA EN MARXA DEL FORN: CONFIGURACIÓ D'IDIOMA
En encendre el forn per primer cop, la pantalla mostra: ENGLISH.
Gireu el comandament d'exploració fins que es mostri l'idioma que desitgeu i, a continuació, premeu el botó 3 per confirmarne l'elecció.
CONFIGURACIÓ DE L'HORA
Una vegada configurat l'idioma, cal ajustar l'hora del rellotge. A la pantalla apareixen intermitents els dos dígits de l'hora.
1.
Gireu el comandament d'exploració per mostrar l'hora correcta.
2.
Premeu el botó 3 per confirmar; els dos dígits de l'hora parpellegen a la pantalla.
3.
Gireu el comandament d'exploració per mostrar els minuts correctes.
4.
Premeu el botó 3 per confirmar.
Per canviar l'hora, per exemple després d'un tall de subministrament elèctric, consulteu el següent paràgraf (CONFIGURACIÓ).
SELECCIÓ DE LES FUNCIONS DE COCCIÓ
1.
2.
Gireu el comandament de funcions a la funció desitjada. Els ajustaments de cocció apareixen a la pantalla.
Si els valors que apareixen són els desitjats, premeu 3 . Per canviar-los, seguiu les indicacions a continuació.
CONFIGURACIÓ DE TEMPERATURA/POTÈNCIA DEL GRILL
Per canviar la temperatura o la potència del grill, seguiu aquest procediment:
1.
2.
Gireu el comandament d'exploració per mostrar el valor desitjat.
Premeu el botó 3 per confirmar.
PREESCALFAMENT RÀPID
1.
Gireu el comandament de funcions al símbol
2.
3.
Confirmeu prement 3 : els ajustaments apareixen a la pantalla.
Si la temperatura proposada és la desitjada, premeu el botó 3 . Per canviar la temperatura, seguiu els passos dels
paràgrafs anteriors. El missatge PRE apareix a la pantalla. En arribar a la temperatura establerta, apareixerà el valor
corresponent (p. ex. 200 ºC) a la pantalla i sonarà un senyal acústic. En acabar-se el preescalfament, el forn selecciona
.
automàticament la funció convencional
En aquest moment es pot col·locar el menjar al forn per cuinar-lo.
Si desitgeu ajustar una funció de cocció diferent, gireu el comandament de funcions i seleccioneu la funció desitjada.
4.
per seleccionar la funció de preescalfament ràpid.
CA11
CONFIGURACIÓ DEL TEMPS DE COCCIÓ
Aquesta funció es pot fer servir per cuinar menjars durant un temps determinat, des d’un mínim d’un minut fins al temps màxim
que permeti la funció seleccionada; a continuació, el forn s’apaga de manera automàtica.
1.
Una vegada confirmada la temperatura, el símbol
parpelleja.
2.
3.
Gireu el comandament d'ajustament per mostrar el temps de cocció desitjat.
Per confirmar el temps de cocció, premeu el botó 3 .
AJUSTAMENT DE L'HORA DE FINALITZACIÓ DE LA COCCIÓ/INICI DIFERIT
IMPORTANT: L'ajustament d'inici diferit no està disponible per a les següents funcions: PREESCALFAMENT RÀPID, PA/
PIZZA.
Nota: Amb aquest ajustament, s'arriba a la temperatura seleccionada de manera més progressiva, per la qual cosa els
temps de cocció seran lleugerament més llargs que els indicats al quadre de coccions.
Per configurar la finalització del temps de cocció es pot retardar l’inici fins a un màxim de 23 hores i 59 minuts. Això només es
pot fer una vegada configurat el temps de cocció.
Quan s'ha configurat el temps de cocció, la pantalla mostra els temps de fi de cocció (per exemple, 15:45) i el símbol
es
mostra intermitent.
Per retardar la fi del temps de cocció, i per tant també l'inici de la cocció, seguiu aquest procediment:
1.
Gireu el comandament d'exploració per mostrar l'hora a la qual desitgeu finalitza la cocció (per exemple, 16:00).
2.
Confirmeu el valor seleccionat prement el botó 3 : els dos punts de la finalització del temps de cocció parpellegen,
indicant que l'ajustament s'ha fet correctament.
3.
El forn retarda de manera automàtica l'inici de la cocció per tal d'acabar-la a l'hora fixada.
TEMPORITZADOR
Aquesta funció només es pot fer servir amb el forn apagat i resulta útil, per exemple, per controlar el temps de cocció de la pasta.
El temps màxim que es pot programar és de 23 hores i 59 minuts.
1.
Gireu el comandament de funcions a zero i gireu el comandament d'exploració per mostrar el temps desitjat.
2.
Premeu el botó 3 per iniciar el compte enrere. Un cop transcorregut el temps establert, a la pantalla apareixerà “FI” i
sonarà un senyal acústic. Per anular el so del senyal acústic, premeu el botó 3 (l'hora del dia apareix a la pantalla).
SELECCIÓ DE FUNCIONS ESPECIALS
Gireu el regulador de funcions fins al símbol
per accedir a un submenú que conté quatre funcions especials.
Per veure-les, seleccionar-les i posar-les en marxa, seguiu aquest procediment:
1.
2.
3.
Gireu el comandament de funcions al símbol
: la pantalla mostra «DESCONGELACIÓ» juntament amb el símbol que
correspon a aquesta funció.
Gireu el comandament d'exploració per desplaçar-vos per la llista de funcions: DESCONGELACIÓ, MANTENIMENT EN
CALENT, LLEVAT, ECO AIRE FORÇAT.
Premeu el botó 3 per confirmar.
CA12
DAURAT
Al final de la cocció, i amb determinades funcions, la pantalla mostra la possibilitat del daurat addicional. Aquesta funció només
es pot fer servir una vegada configurat el temps de cocció.
Al final del temps de cocció, la pantalla mostra: «PREMEU PER DAURAR». Premeu el botó 3 , i el forn iniciarà un cicle de daurat
de 5 minuts. Aquesta funció es pot seleccionar un màxim de dues vegades seguides.
SELECCIÓ DE FUNCIÓ PA/PIZZA
Gireu el regulador de funcions fins al símbol
a «pa» i «pizza».
per accedir a un submenú que conté dues funcions de cocció automàtica per
Pa
1.
2.
3.
4.
Gireu el comandament de funcions al símbol
: la pantalla mostra «PA» i AUTO l'una al costat de l'altra.
Premeu 3 per seleccionar la funció.
Feu girar el comandament de navegació per definir la temperatura necessària (entre 180 °C i 220 °C) i confirmeu-la amb el
botó 3 .
Gireu el comandament d'exploració per ajustar la duració de la cocció desitjada i premeu 3 per iniciar la cocció.
Pizza
1.
2.
3.
4.
5.
Gireu el regulador de funcions fins al símbol
: la pantalla mostra “PA”. Per seleccionar la funció «PIZZA», procediu de la
següent manera:
Gireu el comandament d'exploració: apareix “PIZZA” a la pantalla.
Premeu 3 per seleccionar la funció.
Gireu el comandament d'exploració per ajustar la temperatura desitjada (entre 220°C i 250°C) i confirmeu-la amb el botó
3 .
Gireu el comandament d'exploració per ajustar la duració de la cocció desitjada i premeu 3 per iniciar la cocció.
AJUSTAMENTS
Gireu el comandament de funcions al símbol
per accedir a un menú secundari que conté cinc valors de configuració que
es poden canviar.
Idioma
1.
2.
3.
Gireu el comandament d'exploració per mostrar IDIOMA.
Premeu 3 per accedir a la configuració.
Gireu el comandament d'exploració fins que es mostri l'idioma que desitgeu i, a continuació, premeu el botó de
confirmació 3 .
Rellotge
Gireu el comandament d'exploració per mostrar RELLOTGE. Per canviar l'hora, consulteu el paràgraf anterior
(CONFIGURACIÓ DE L'HORA).
Eco
Amb el mode ECO seleccionat (ON), la pantalla redueix la lluminositat i mostra el rellotge quan el forn està en mode d'espera
durant 3 minuts. Per veure informació a la pantalla, només heu de prémer un botó o bé girar un selector.
1.
Gireu el comandament d'exploració per mostrar "ECO".
2.
Premeu 3 per accedir a la configuració d'encesa/apagada (ON/OFF).
3.
Gireu el comandament d'exploració per seleccionar l'ajustament desitjat i confirmeu prement el botó 3 .
4.
Quan hi ha una funció de cocció en marxa, si la funció “Mode ECO” està activada, la llum de l'interior s'apaga després d' 1
minut de cocció i es torna a encendre cada vegada que l'usuari interactua amb l'aparell.
CA13
Senyal acústic
Per activar o desactivar el senyal acústic, seguiu aquest procediment:
1.
Gireu el comandament d'«Exploració» per mostrar «SO».
2.
Premeu 3 per accedir a la configuració d'encesa/apagada (ON/OFF).
3.
Gireu el comandament d'exploració per seleccionar l'ajustament desitjat i confirmeu prement el botó 3 .
Lluminositat
Per canviar la brillantor de la pantalla, seguiu aquest procediment:
1.
Gireu el comandament d'«Exploració» per mostrar «LLUMINOSITAT».
2.
Premeu el botó 3 : apareix el número 1 a la pantalla.
3.
Feu girar el comandament de navegació per augmentar o disminuir la brillantor i premeu 3 per confirmar-la.
NETEJA AUTOMÀTICA DEL FORN
Per veure la descripció d'aquesta funció, consulteu la secció NETEJA i la taula de funcions de pàg. 15.
Per activar el cicle de neteja automàtica del forn (piròlisi), procediu de la següent manera:
1.
Gireu el comandament de funcions al símbol
: apareix la paraula PYRO a la pantalla.
2.
Premeu el botó 3 per confirmar la vostra selecció i iniciar el cicle de neteja pirolítica.
Per seleccionar la funció de piròlisi ECO, gireu el regulador de navegació: apareix la paraula ECO a la part inferior dreta de la
pantalla. Premeu el botó 3 per iniciar el programa curt.
Durant la neteja pirolítica, la porta del forn es bloqueja automàticament i apareix el símbol
a la pantalla. La porta romandrà
bloquejada un cop acabat el cicle de neteja: el terme «REFREDAMENT» apareix a la pantalla per indicar que el forn encara està
en procés de refredament. Quan el forn es refreda fins a una temperatura segura, el símbol
s'apaga i apareix «END» (Fi) a la
pantalla.
NOTA: si el procediment de control de bloqueig automàtic de la porta no s'executa correctament, el símbol
apareix a la
pantalla. Si, en canvi, la porta resta tancada per una avaria del sistema de bloqueig,
apareix «PORTA BLOQUEJADA» a la
pantalla. En aquest cas, poseu-vos en contacte amb el Servei Postvenda.
CA14
TAULA DE DESCRIPCIÓ DE FUNCIONS DEL FORN
COMANDAMENT SELECTOR DE FUNCIONS/
«OFF» (APAGADA)
BOMBETA
FUNCIONS ESPECIALS
DESCONGELACI
Ó
MANTENIR
CALENT
Per parar la cocció i desconnectar el forn.
Per encendre i apagar el llum interior del forn.
Per accelerar la descongelació d’aliments. Col·loqueu els aliments al prestatge del mig. Deixeu el
menjar al seu embalatge per evitar que s’assequi l’exterior.
Per mantenir el menjar acabat de cuinar calent i cruixent (p. ex.: carn, fregits o flams). Col·loqueu els
aliments al prestatge del mig. La funció no s'activarà si la temperatura del forn és superior als 65 °C.
LLEVADA
Per llevar de manera òptima les masses dolces o salades. Col·loqueu la massa al 2n prestatge. El forn
no s'ha de preescalfar. Per garantir la qualitat de la llevada, no activeu la funció si el forn encara està
calent després d’un cicle de cocció.
ECO AIRE
FORÇAT
Per cuinar rostits farcits i carn a peces en una safata. Aquesta funció utilitza un mode de ventilador
suau i discontinu per evitar que el menjar s’assequi massa. Amb aquesta funció “ECO”, el llum roman
apagat durant la cocció i pot encendre’s puntualment prement el botó de confirmació. Per utilitzar
el cicle ECO i reduir el consum d'energia, no s'ha d'obrir la porta del forn fins que no s'hagi acabat la
cocció. És aconsellable fer servir el tercer nivell. El forn no s'ha de preescalfar.
CONVENCIONAL
Per cuinar qualsevol plat només a un prestatge. Feu servir el 3r prestatge. Per fer pizza, pastissos
salats i dolços amb farcits líquids, feu servir la primera o la segona posició. Preescalfeu el forn abans
d'introduir-hi el menjar.
FORN DE
CONVECCIÓ
Per cuinar carn i pastissos amb farciment líquid (dolç o salat) a un sol prestatge. Empreu el 2n
prestatge. Preescalfeu el forn abans de cuinar.
VENTILACIÓ
FORÇADA
Per cuinar alhora diferents tipus d'aliments que requereixin una mateixa temperatura de cocció en
dos nivells
(p. ex. peix, verdures, pastissos). Aquesta funció permet coure els aliments sense que se’n barregin
les olors. Feu servir el 2n prestatge si cuineu només en un prestatge. Si cuineu en dos prestatges, feu
servir el 1r i el 4t un cop preescalfat el forn.
GRATINADOR
Per rostir bistecs, kebabs i salsitxes, coure verdures gratinades i torrar pa. Col·loqueu el menjar al 4t o
5è prestatge. Quan gratineu carn, feu servir la safata de degoteig per recollir els sucs de la cocció.
Col·loqueu-la al 3r o 4t prestatge i afegiu-hi mig litre d'aigua aproximadament. El forn no s'ha de
preescalfar. Durant la cocció, mantingueu tancada la porta del forn.
GRILL TURBO
Per rostir peces grans de carn (cuixes, rosbif, pollastres). Col·loqueu el menjar als prestatges del mig.
Feu servir la safata de degoteig per recollir els sucs de la cocció. Col·loqueu-la al 1r/2n nivell amb
mig litre d'aigua aproximadament. El forn no s'ha de preescalfar. Durant la cocció, mantingueu
tancada la porta del forn. Amb aquesta funció podeu fer servir l'ast, si n'hi ha.
AJUSTAMENTS
Per a la configuració de la pantalla (idioma, hora, lluminositat, volum del senyal acústic, funció
d'estalvi d'energia).
PA/PIZZA
Per cuinar diferents tipus i mides de pizza i pa. Aquesta funció conté dos programes amb
configuració predefinida. Només cal indicar els valors desitjats (temperatura i temps) i el forn
gestiona el cicle de cocció de manera automàtica. Col·loqueu la massa al 2n prestatge un cop
preescalfat el forn.
NETEJA
AUTOMÀTICA DEL
FORN
Per cremar les esquitxades que s’han produït durant la cocció amb un cicle a una temperatura
extremadament alta (aprox. 500°). Hi ha dos cicles d’autoneteja disponibles: el cicle més complet
(PYRO) i un cicle més curt (ECO). El cicle complet és millor fer-lo servir només en cas de forns molt
bruts, i el cicle més curt s’ha de fer servir amb regularitat.
PREESCALFAMENT
Per preescalfar ràpidament el forn.
RÀPID
CA15
Recepta
Funció
Preescalfa
ment
Prestatge
(des de baix)
Temperatura
(°C)
Sí
2
180-190
Temps Accessoris
(min)
35-45
Pastissos salats (pastís
de verdures, quiche)
Sí
2-3
180-190
45-60
Sí
2
190-200
20-30
Vol-au-vents/galetes de
pasta de full
motlle de pastissos a la reixeta
Prestatge 3: motlle de pastissos a
la reixeta
Prestatge 2: motlle de pastissos a
la reixeta
Safata de degoteig / safata
d’enfornar
Prestatge 3: safata d'enfornar
sobre la graella
Sí
1-3
180-190
20-40
Lasanya / Pasta al forn /
Canelons / Flams
Sí
2
190-200
45-65
Safata de degoteig o safata
d'enfornar sobre la graella
Xai/vedella/bou/
porc 1 kg
Sí
2
190-200
70-100
Safata de degoteig o safata
d'enfornar sobre la graella
Pollastre/Conill/Ànec
1 kg
Sí
2
200-230
50-100
Safata de degoteig o safata
d'enfornar sobre la graella
Gall dindi/Oca 3 kg
Sí
1/2
190-200
80-130
Safata de degoteig o safata
d'enfornar sobre la graella
Peix al forn / a la
papillota (filet, sencer)
Sí
2
180-200
40-60
Safata de degoteig o safata
d'enfornar sobre la graella
Verdures farcides
(tomàquet, carbassó,
albergínia)
Sí
2
180-200
50-60
Safata d'enfornar sobre la graella
Torrades
-
4
3 (alta)
2-5
Filets de peix / bistecs
Salsitxes / kebabs /
costelles /
hamburgueses
-
-
4
4
2 (mitjà)
2-3 (mitjà-alt)
2 (mitjà)
Pollastre rostit 1‐1,3 kg
-
20-35
15-40
50-65
Prestatge 1: safata de degoteig /
safata d’enfornar
Reixeta
Prestatge 4: graella (tombeu el
menjar durant la cocció)
Prestatge 3: safata de degoteig
amb aigua
Prestatge 4: graella (tombeu el
menjar durant la cocció)
Prestatge 3: safata de degoteig
amb aigua
Prestatge 2: graella (tombeu el
menjar dos terços durant la cocció
si cal)
Prestatge 1: safata de degoteig
amb aigua
2
Prestatge 2: Ast
Rosbif poc fet 1 kg
-
2
3 (alta)
60-80
2 (mitjà)
35-45
Safata d’enfornar sobre la reixeta
(tombeu el menjar dos terços
durant la cocció si cal)
Prestatge 1: safata de degoteig
amb aigua
Cuixa de xai / Braons
-
2
2 (mitjà)
60-90
Safata de degoteig o safata
d'enfornar sobre la reixeta
(tombeu el menjar dos terços
durant la cocció si cal)
Patates rostides
-
2
2 (mitjà)
45-55
Safata de degoteig/safata
d'enfornar (tombeu el menjar dos
terços durant la cocció si cal)
CA17
Recepta
Verdures gratinades
Lasanya i carn
Carn amb patates
Funció
Preescalfa
ment
Prestatge
(des de baix)
Temperatura
(°C)
-
2
3 (alta)
Sí
Sí
1-3
200
1-3
200
Temps Accessoris
(min)
10-15
50-100*
45-100*
Safata d'enfornar sobre la graella
Prestatge 3: safata d'enfornar
sobre la graella
Prestatge 1: safata de degoteig o
safata d’enfornar a la graella
Prestatge 3: safata d'enfornar
sobre la graella
Prestatge 1: safata de degoteig o
safata d’enfornar a la graella
Prestatge 3: safata d'enfornar
sobre la graella
Peix amb verdures
Sí
1-3
180
30-50*
Rostir peces farcides
-
3
200
80-120*
Safata de degoteig o safata
d'enfornar sobre la graella
Peces de carn (conill,
pollastre, xai)
-
3
200
50-100*
Safata de degoteig o safata
d'enfornar sobre la graella
*
Prestatge 1: safata de degoteig o
safata d’enfornar a la graella
Temps de cocció aproximat. Podeu treure el menjar del forn abans o després en funció de les vostres preferències.
CA18
RECEPTES PROVADES (d'acord amb IEC 60350-1:2011-12 i DIN 3360-12:07:07)
Recepta
Funció
Preescalfa Prestatge
ment
(des de baix)
Temp. (°C)
Temps
(min)
Accessoris i observacions
IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.2
Safata de degoteig / safata
d’enfornar
Sí
2
170
15-25
Sí
1-3
150
30-45
Sí
3
170
20-30
Sí
1-3
160
25-35
Prestatge 1: safata de
degoteig / safata d’enfornar
Sí
2
170
30-40
motlle de pastissos a la reixeta
Galetes de mantega
Prestatge 3: safata d’enfornar
**
Prestatge 1: safata de
degoteig / safata d’enfornar
IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.3
Pastissets
Safata de degoteig / safata
d’enfornar
Prestatge 3: safata d’enfornar
**
IEC 60350-1:2011-12 § 7.6.1
Pa de pessic sense greix
**
Sí
1-3
160
35-45
Sí
2
185
70-90
Prestatge 3: motlle de pastissos
a la reixeta
Prestatge 1: motlle de pastissos
a la reixeta
IEC 60350-1:2011-12 § 7.6.2
2 pastissos de poma
**
Sí
1-3
175
70-90
-
4
3 (alta)
3-5
motlle de pastissos a la
reixeta
Prestatge 3: motlle de
pastissos a la reixeta
Prestatge 1: motlle de
pastissos a la reixeta
IEC 60350-1:2011-12 § 9.2
Torrades*
Reixeta
IEC 60350-1:2011-12 § 9.3
Hamburgueses*
-
4
3 (alta)
30-40
Sí
2
180
30-40
Sí
1-3
160
55-65
-
2
190
150-170
Sí
2
170
35-45
Sí
1-3
170
40-50
Prestatge 4: graella (tombeu
el menjar durant la cocció)
Prestatge 3: safata de
degoteig amb aigua
DIN 3360-12:07 § 6.5.2.3
Pastís de poma, pastís en
motlle
Safata de degoteig / safata
d’enfornar
Prestatge 3: safata d’enfornar
**
Prestatge 1: safata de
degoteig / safata d’enfornar
DIN 3360-12:07 § 6.6
Porc rostit
Prestatge 2: safata de
degoteig amb aigua
DIN 3360-12:07 annex C
Pastís pla
Safata de degoteig / safata
d’enfornar
Prestatge 3: safata d’enfornar
**
Prestatge 1: safata de
degoteig / safata d’enfornar
** El quadre de coccions indica la funció i la temperatura de cocció ideals per obtenir els millors resultats amb totes les receptes.
Si voleu cuinar només en un prestatge amb la funció assistida per ventilador, col·loqueu el menjar al segon prestatge i
seleccioneu la temperatura recomanada per a la funció «VENTILACIÓ FORÇADA»
en diversos prestatges.
Les indicacions de la taula són aplicables sense les guies. Feu les proves sense utilitzar les guies.
CA19
* Quan rostiu aliments, deixeu un espai de 3-4 cm a la part davantera per facilitar-ne l'extracció del forn.
Classe d'eficiència energètica (segons EN!s60350-1:2013-07)
Per fer la prova, utilitzeu la taula amb indicacions específiques.
ÚS RECOMANAT I SUGGERIMENTS
Com es llegeix la taula de cocció
La taula indica la millor funció a utilitzar per qualsevol menjar, per cuinar-lo en un o més prestatges al mateix temps. El temps
de cocció comencen una vegada col·locat el menjar al forn, sense tenir en compte el preescalfament (quan calgui). Les
temperatures i els temps de cocció són només orientatius i dependran de la quantitat de menjar i del tipus d'accessori utilitzat.
Feu servir els valors recomanats més baixos per començar i, si el menjar no és prou cuit, podeu augmentar els valors. Feu servir
els accessoris subministrats i preferiblement motlles i safates de forn de metall i color fosc. També podeu fer servir estris i
accessoris de pyrex o ceràmica, però tingueu en compte que els temps de cocció seran lleugerament més llargs. Per obtenir
millors resultats, seguiu amb cura els consells del quadre de coccions per triar els accessoris (subministrats) que s'han de col·locar
als diferents prestatges.
Cocció de diferents aliments alhora
Utilitzant la funció d’“AIRE FORÇAT”, podeu cuinar diferents aliments que requereixin la mateixa temperatura de cocció al mateix
temps (per exemple: peix i verdures), fent servir diferents prestatges. Retireu els aliments que requereixen menys temps de
cocció i deixeu els que necessiten més temps al forn.
Postres
-
-
Cuineu les postres delicades amb la funció convencional en un sol prestatge. Feu servir motlles de pastissos de metall i
col·loqueu-los sempre sobre la graella subministrada. Per cuinar en més d'un prestatge, seleccioneu la funció d'aire forçat
i repartiu la posició dels motlles de pastissos als prestatges de manera que permeti una òptima circulació d'aire calent.
Per comprovar si un pastís que ha de pujar és cuit, inseriu un escuradents de fusta al mig del pastís. Si l'escuradents surt
net, el pastís està fet.
Si feu servir motlles de pastissos antiadherents, no poseu mantega a les vores perquè potser el pastís no pujarà per igual
per les vores.
Si el pastís "s'enfonsa" durant la cocció, ajusteu una temperatura inferior la propera vegada, reduïu la quantitat de líquid
de la barreja i barregeu més suaument.
Per als dolços amb farciments humits (partís de formatge o pastís de fruita), utilitzeu la funció “CONVECTION BAKE” (FORN
DE CONVECCIÓ). Si la base del pastís està humida, abaixeu el prestatge i repartiu molles de pa o de galetes pel fons del
pastís abans d'afegir el farciment.
Carn
-
Feu servir qualsevol tipus de safata de forn o plata de pyrex adequada a la grandària de la peça de carn que s'ha de cuinar.
Per costelles rostides, és millor afegir una mica de brou al fons de la plata, regant la carn durant la cocció per donar-li més
sabor. Quan el rostit estigui a punt, deixeu-lo reposar al forn uns altres 10-15 minuts, o emboliqueu-lo en paper d'alumini.
Quan vulgueu rostir carn, trieu talls amb un gruix semblant per obtenir uns resultats de cocció uniformes. Les peces de
carn molt gruixudes necessiten més temps de cocció. Per evitar que es cremi la carn per fora, abaixeu la posició de la
graella i mantingueu allunyada la carn del gratinador. Tombeu la carn quan hagin transcorregut dos terços del temps de
cocció.
Per recollir els sucs de la cocció es recomana col·locar una safata de degoteig amb mig litre d'aigua directament sota la graella
on està col·locada la carn. Reompliu quan calgui.
Ast (només en alguns models)
Feu servir aquest accessori per rostir peces de carn i d'aviram de manera uniforme. Col·loqueu la carn a l'ast giratori, lligant-la
amb cordill de cuinar si es tracta de pollastre, i comproveu que estigui ben subjecta abans d'inserir l'ast al forat del mecanisme
de la part del fons del forn i fent que descansi sobre el suport corresponent. Per evitar el fum i recollir els sucs, es recomana
col·locar una safata de degoteig amb mig litre d'aigua al primer nivell. L'ast té un mànec de plàstic que s'ha de treure abans de
començar la cocció, i es fa servir al final de la cocció per evitar cremades en treure el menjar del forn.
Pizza
Greixeu lleugerament les safates per assegurar-vos que la base de la pizza estigui cruixent. Repartiu la mozzarella per sobre de
la pizza quan quedi una tercera part del temps de cocció.
Funció de llevada
Sempre és millor cobrir la massa amb un drap humit abans de col·locar-la al forn. En utilitzar aquesta funció, el temps de
fermentació de la massa es redueix aproximadament un terç respecte al temps de fermentació a temperatura ambient (20-25
°C). El temps de fermentació per a 1 kg de massa de pizza és aproximadament d’una hora.
CA20
400010867121
CA
Marca registrada de Whirlpool®/Marca TM de Whirlpool, EUA
Imprès a Itàlia