FANTAST slouží jako teploměr na měření teploty
jídla a zároveň jako časovač. Funkce můžete
přepínat pomocí páčky v zadní části tohoto pří-
stroje: posunutím páčky doprava zvolíte funkci
časovač (TIMER), posunutím páčky doleva funkci
teploměr (COOK).
Návod k použití časovače
— Posunutím páčky v zadní části přístroje do-
prava zvolíte funkci časovač (TIMER).
— Displej ukazuje minuty (MIN) a sekundy
(SEC). Pro nastavení minut stiskněte tlačítko 2
(viz obrázek). Pro nastavení sekund stiskněte
tlačítko 3.
— Časovač spustíte a zastavíte stisknutím
tlačítka 1.
— Pro vymazání časovače stiskněte a podržte
tlačítka 2 a 3 zároveň.
Návod k použití teploměru
— Posunutím páčky v zadní části přístroje na-
stavíte funkci teploměru (COOK).
— Sondu zapojte k teploměru. Sonda je horku-
vzdorná a snese teplotu do 220ºC (428ºF).
— Displej zobrazuje změřenou teplotu v stup-
ních Celsia nebo Fahrenheita. Stupnici, která
vám vyhovuje, si vyberte stisknutím tlačítka 1 (viz
obrázek).
— Požadovanou teplotu nastavte tlačítkem
2 (zvýšení teploty) nebo tlačítkem 3 (snížení
teploty).
— Sondu vložte do jídla, které se chystáte vařit.
Teplota pokrmu se zobrazí na displeji vlevo. Jak-
mile teplota pokrmu dosáhne zvolené hodnoty,
teploměr zapípá.
Užitečné informace
— Časovač lze nastavit maximálně na 99 minut
a 59 sekund. Teploměr lze nastavit na maximální
teplotu 130ºC (266ºF).
— Časovač lze spustit i bez zadání času
(tlačítkem 1). Místo odpočítávání bude počítat
vzestupně jako stopky a bez konečného zvonění.
Když dosáhne výše uvedeného časového limitu,
začne znovu od nuly.
— Časovač/teploměr má vzadu magnet, takže
se může připevnit například k chladničce.
— Funguje s baterií LR03 AAA 1,5 V (není
součástí výrobku).
FANTAST es una combinación de termómetro
para carne y cronómetro. Para cambiar de
modo, presiona el botón en la parte trasera
hacia la derecha para el cronómetro (TIMER) o
hacia la izquierda para el termómetro (COOK).
Cronómetro: modo de empleo
— Presiona el botón en la parte trasera hacia el
modo TIMER.
— El visor muestra minutos (MIN) y segundos
(SEC). Para jar los minutos, presiona 2 (ver ilus-
tración). Para jar los segundos, presiona 3.
— Para poner en marcha y detener el cronóme-
tro: Presiona 1.
— Para poner a cero en cronómetro: Mantén
presionados 2 y 3 simultáneamente.
Cómo emplear este termómetro
— Presiona el botón en la parte trasera del
termómetro hacia el modo COOK.
— Conecta el cable en un lateral del termó-
metro. El cable resiste temperaturas de hasta
220ºC (428ºF).
— El visor muestra la temperatura en grados
Celsius o Fahrenheit. Para seleccionar la escala
de tu elección, presiona 1 (ver ilustración).
— Para jar la temperatura deseada, presiona
2 (para una temperatura superior) o 3 (para una
temperatura inferior).
— Introdu ce la sonda del cable en la pieza
que vayas a cocinar. La temperatura aparece
a la izquierda del visor. Cuando la pieza haya
alcanzado la temperatura elegida, el termóme-
tro emitirá un pitido.
Información importante
— El cronómetro puede jarse a un máx. de
99 minutos y 59 segundos. El termómetro para
carne puede jarse a un máx. de 130ºC (266ºF).
— El cronómetro puede ponerse en funciona-
miento aunque no se haya seleccionado ningún
tiempo (presionar 1). Iniciará un cómputo ascen-
dente sin que suene la alarma. Cuando haya
llegado al límite, reiniciará el cómputo de nuevo
a partir de 0.
— El cronómetro /termómetro de carne tiene
un imán en la parte trasera para adherirse a la
puerta de un frigoríco, por ejemplo.
— Funciona con una pila LR03 AAA 1.5 V (que
no se incluye).
ČESKY ESPAÑOL12 13