10
CA
CUINAR ALIMENTS
FILM ADHESIU I BOSSES
ÚS RECOMANAT I SUGGERIMENTS
retireu leS brideS de filferro de les bosses de
paper o plàstic abans de car-les a l’interior del
forn de microones.
el film tranSparent s’ha de tallar o punxar amb
una forquilla per alliberar pressió i evitar
explosions a causa del vapor que s’acumula
durant la cocció.
Si voleu cuinar diverSeS peceS alhora, convé
col·locar-les en cercle perquè n’hi hagi al màxim
possible a la part exterior, ja que les microones
només penetren en els aliments ns a una
profunditat limitada.
leS peceS petiteS es couen més ràpidament que
les grans.
per aconSeguir una cocció homogènia, talleu els
aliments en trossos de mida uniforme.
durant la cocció amb microones s’allibera vapor.
per reduir la pèrdua d’humitat, cobriu el recipient
amb una tapa.
la major part d’alimentS continuen coent-se un
cop nalitzada la cocció amb microones. Per
això, convé deixar reposar sempre els aliments
per nalitzar la cocció.
habitualment, durant la cocció amb microones
cal remenar els aliments. Quan remeneu,
desplaceu les porcions exteriors (més cuites)
cap al centre i les parts interiors (més crues) cap
als extrems.
col·loqueu elS tallS finS de carn l’un a sobre l’altre
o entrellaçats. Els talls més gruixuts, com ara els
de pastís de carn o les salsitxes, s’han de
col·locar a prop l’un de l’altre.
LÍQUIDS
elS líquidS eS poden eScalfar més enllà del punt
d’ebullició sense que s’hi observin bombolles
visibles. Per això, els líquids calents es poden
vessar de cop.
per impedir-ho:
q
Eviteu l’ús de recipients amb costats rectes
i coll estret.
w
Remeneu el líquid abans de col·locar el
recipient a l’interior del forn de microones
i deixeu la cullereta al recipient.
e
Després de l’escalfament, torneu a
remenar abans de retirar amb cura el
recipient del forn de microones.
ALIMENTS PER A INFANTS
deSpréS d’eScalfar elS alimentS deStinatS alS nadonS
o els líquids en un biberó o en un recipient per a
farinetes, remeneu sempre i comproveu-ne la
temperatura abans de servir.
d’aqueSta manera uS aSSegureu que la calor s’ha
distribuït uniformement i s’evita el risc
d’escaldament o cremada.
traieu Sempre el tap i la tetina abans d’escalfar.
ALIMENTS CONGELATS
per obtenir el millor reSultat, descongeleu els
aliments directament damunt del plat giratori
de vidre. Si cal, podeu utilitzar un recipient de
plàstic lleuger apte per a microones.
elS alimentS bullitS, els estofats i les salses de
carn es descongelen millor si es remenen
durant el procés de descongelació.
Separeu leS peceS quan comencin a descongelar-
se. Les rodanxes individuals es descongelen
més fàcilment.