HOW TO USE THE SLOW COOKER
1. Always cook with the lid on, for the recommended time.
2. Follow recommended cooking times.
3. Do not use the slow cooker stoneware for storage of foods.
4. Do not reheat foods in your slow cooker.
5. Do not set heated unit lled with food on a nished wood table.
6. Unplug when cooking is done and before cleaning.
7. Removable stoneware is ovenproof and microwave safe. Do not
use removable stoneware on gas or electric burner or under broiler.
CAUTION: Always place protective padding under stoneware
before setting on table or countertop.
NOTE: Do not cook or reheat foods on the Warm Setting.
HINTS
• Trim fats and wipe meats well to remove residue. (If meats contain
fats, brown in a separate skillet or broiler and drain well before
adding to cooker.) Season with salt and pepper. Place meat in
cooker on top of vegetables.
• For roasts and stews, pour liquid over meat. Use no more liquid
than specied in the recipe. More juices in meats and vegetables
are retained in slow cooking than in conventional cooking.
• Most vegetables should be thinly sliced or placed near the sides or
bottom of the stoneware. Meats generally cook faster than most
vegetables in a slow cooker.
• Use whole leaf herbs and spices for best and truest avor for all-
day cooking. If ground herbs and spices are used, they should be
stirred in during the last hour.
• Because there is no direct heat at the bottom, always ll the
stoneware at least half full to conform to recommended times. Small
quantities may be prepared, but cooking time will be affected.
• A specic liquid called for in a recipe may be varied if an equal
quantity is substituted. (Such as substituting a 103⁄4 ounce can of
soup plus 4 ounces of water for a 141⁄2 ounce can of tomatoes OR 1⁄2
cup beef or chicken broth for 1⁄2 cup of wine.)
• Beans must be softened completely before combining with sugar
GUIA PARA COCINAR LENTO
Hace algún tiempo, se cocinaba en grandes ollas, con mucha paciencia por muchas horas,
hasta que las comidas adquirían un sabor único, tierno y jugoso. Su olla de cocido lento ha
sido diseñada para producirle esos mismos resultados, pero aún dejándole tiempo para hacer
otras cosas indispensables, lo que es perfecto para el estilo de vida atareado de nuestros
días.
Como casi todas las comidas se cocinan por mas de 6-9 horas, se pueden preparar los
ingredientes la noche anterior, y colocarlos en la olla a la mañana siguiente, encender la olla
de cocido lento y dejarlos cocinándose durante el día. Al regresar a casa del trabajo, su comida
caliente y deliciosa le estará esperando.
Todo es cuestión de tiempo.
Siempre permita el tiempo necesario para cocinar. Es casi imposible de re-cocinar con la olla de
cocido lento, particularmente al cocinar con las opciones BAJO y CALENTADO CONTINUO.
El tiempo que duren sus comidas para cocinarse varía de acuerdo a los ingredientes, de todas
formas la mayoría de sus recetas pueden ser cocinadas satisfactoriamente con cualquiera
de las 3 opciones. Cada receta le recomendará la temperatura especíca y la duración
sugerida.
Duraciones
Su receta tradicional puede adaptarse fácilmente disminuyendo la cantidad de líquido y
prolongando el cocinado. Use la siguiente guía como referencia para adaptar sus recetas
favoritas.
Duración Tradicional Duración de Cocido Lento
15-30 minutos 4-6 horas en LOW/BAJO
60 minutos 6-8 horas en LOW/BAJO
1-3 horas 8-12 horas en LOW /BAJO
Aclaración: Estas duraciones son aproximadas. La duración puede variar dependiendo de la
cantidad y cualidad de sus ingredientes.