Whirlpool BMVE 8200/IN Guía del usuario

Tipo
Guía del usuario
CA1
LA VOSTRA SEGURETAT I LA DELS ALTRES ÉS FONAMENTAL
Aquest manual y el propi aparell proporciona advertències importants de seguretat, que s'han de llegir i seguir en tot moment.
Totes les advertències de seguretat proporcionen detalls específics del
risc potencial present i indiquen com reduir el risc de lesió, danys i
descàrrega elèctrica com a conseqüència de l'ús inadequat de l'aparell.
Seguiu atentament les instruccions següents:
- Feu servir guants de protecció per desembalar l'aparell i instal·lar-lo.
- Abans de dur a terme cap feina d'instal·lació, cal desconnectar
l'aparell del subministrament elèctric.
- La instal·lació i el manteniment ha de realitzar-los un tècnic
qualificat, tot respectant les instruccions del fabricant i la normativa
local de seguretat. No repareu ni substituïu cap part de l'aparell a
menys que s'indiqui expressament al manual de l'usuari.
- La substitució del cable d'alimentació l'ha de dur a terme un
electricista qualificat. Poseu-vos en contacte amb un centre de
servei autoritzat.
- La normativa requereix que l'aparell estigui connectat a terra.
- El cable d'alimentació ha de ser prou llarg per connectar l'aparell,
muntat a la seva ubicació, a la presa de corrent.
- Perquè la instal·lació compleixi la normativa de seguretat vigent,
s'ha d'utilitzar un interruptor de desconnexió de tots els terminals
amb una separació mínima entre contactes de 3 mm.
- No utilitzeu adaptadors de múltiples endolls si el forn està equipat
amb un endoll.
- No utilitzeu allargadors.
- No tibeu el cable d'alimentació.
- Els components elèctrics han de quedar inaccessibles per a l'usuari
després de la instal·lació.
INSTRUCCIONS IMPORTANTS DE SEGURETAT
Aquest és el símbol de perill, que pertany a seguretat, que avisa als usuaris de riscs potencials per a ells mateixos i per
als altres.
Totes les advertències de seguretat porten al davant el símbol de perill i els termes següents:
PERILL
Indica una situació perillosa que, si no s'evita, provocarà lesions greus.
ADVERTÈNCIA
Indica una situació perillosa que, si no s'evita, pot provocar lesions greus.
CA2
- Si la superfície de la placa d'inducció està esquerdada, no feu servir
la placa i desconnecteu l'aparell per evitar la possibilitat de
descàrregues elèctriques (només en els models amb funció
d'inducció).
- No toqueu l'aparell amb cap part del cos humida i no l'utilitzeu amb
els peus descalços.
- L'aparell s'ha dissenyat exclusivament per a la cocció domèstica
d'aliments. No es permet cap altre ús (com ara escalfar habitacions).
El fabricant renuncia a tota responsabilitat per l'ús inapropiat o
l'ajustament incorrecte dels comandaments.
- L'aparell i les seves parts accessibles s'escalfen durant l'ús. S'ha de
parar atenció per no tocar els elements escalfadors. Els infants (de 3
a 8 anys) i nens molt petits (de 0 a 3 anys) han de mantenir-se'n
allunyats tret que se supervisin contínuament.
- Els nens més grans de 8 anys i les persones amb capacitats físiques,
sensorials o mentals reduïdes o manca d'experiència i
coneixements poden fer servir aquest aparell si estan supervisats o
han rebut instruccions sobre l'ús segur de l'aparell i si comprenen
els perills als quals s'exposen. Els nens no han de jugar amb
l'aparell. Els nens no poden realitzar la neteja ni el manteniment
d'usuari sense supervisió.
- Durant i després de l'ús, no toqueu els elements escalfadors ni les
superfícies interiors de l'aparell, ja que existeix el risc de cremades.
No deixeu que l'aparell toqui la roba o altres materials inflamables
fins que tots els components s'hagin refredat completament.
- Al final de la cocció, tingueu cura en obrir la porta de l'aparell i
deixeu sortir gradualment l'aire calent o el vapor abans d'accedir al
forn. Quan la porta de l'aparell està tancada, surt aire calent per
l'obertura de damunt del tauler de control. No obstruïu les
obertures de ventilació.
- Feu servir guants per treure les cassoles i accessoris, tenint cura de
no tocar els elements escalfadors.
- No col·loqueu materials inflamables dins o a prop de l'aparell: pot
iniciar-se un foc si l'aparell s'encén sense voler.
CA3
- No escalfeu pots hermètics ni recipients de menjar cuinat a l'aparell.
La pressió que s'acumula a l'interior pot fer explotar el pot i fer
malbé l'aparell.
- No feu servir recipients fabricats amb materials sintètics.
- Els olis i greixos sobreescalfats s'encenen fàcilment. Estigueu
sempre atents quan cuineu aliments rics en greixos i oli.
- No deixeu de vigilar l'aparell quan hi assequeu menjar.
- Si feu servir begudes alcohòliques per cuinar aliments (com ara
rom, conyac o vi), recordeu que l'alcohol s'evapora a molta
temperatura. Com a conseqüència, existeix el risc que els vapors
que desprèn l'alcohol s'encenguin en entrar en contacte amb
l'element escalfador elèctric.
- No utilitzeu mai aparells de neteja amb vapor.
- No toqueu el forn durant el cicle de piròlisi. Mantingueu els nens
lluny del forn durant el cicle de piròlisi. Cal que traieu les restes de
menjar de la cavitat del forn abans d'iniciar el cicle de neteja
(només en aquells forns amb funció de piròlisi).
- Feu servir només la sonda de temperatura recomanada per a
aquest forn.
- No feu servir netejadors abrasius ni rascadors metàl·lics esmolats
per netejar el vidre de la porta del forn, ja que poden ratllar la
superfície, la qual cosa pot provocar que el vidre es trenqui.
- Assegureu-vos que l'aparell estigui apagat abans de substituir la
bombeta per evitar la possibilitat d'una descàrrega elèctrica.
- No feu servir paper d'alumini per tapar el menjar al recipient de
cocció (només en aquells forns amb els quals se subministra un
recipient de cocció).
Rebuig d'aparells domèstics
- Aquest aparell està fabricat amb materials reciclables o reutilitzables. Elimineu-lo d'acord amb la normativa local
d'eliminació de residus. Abans de llençar-lo, talleu el cable d'alimentació.
- Per a més informació sobre el tractament, la recuperació i el reciclatge d'aparells elèctrics domèstics, contacteu amb
l'autoritat local pertinent, amb el servei de recollida de residus domèstics o amb la botiga on el vau comprar.
Després de desembalar el forn, assegureu-vos de que no s'ha danyat durant el transport i que la porta del forn tanca
correctament. En cas de problemes, contacteu amb el distribuïdor o el servei postvenda més proper. Per evitar qualsevol dany,
traieu únicament el forn de la seva base d'escuma de poliestirè en el moment de la instal·lació.
INSTAL·LACIÓ
CA4
PREPARACIÓ DE LA CARCASSA
Les unitats de cuina en contacte amb el forn han de ser resistents a la calor (mín. 90 °C).
Realitzeu totes les operacions de tall dels armaris abans de muntar el forn i la carcassa, i elimineu amb compte totes les
restes de fusta i serradures.
Després de la instal·lació, és possible que ja no es pugui accedir a la part inferior del forn.
Per un funcionament correcte de l'aparell no obstruïu la separació mínima entre el taulell i la part superior del forn.
CONNEXIÓ ELÈCTRICA
Assegureu-vos que la tensió indicada a la placa de característiques de l'aparell és la mateixa que la del subministrament elèctric.
La placa de característiques es troba a la part del davant del forn (visible al obrir la porta).
La substitució del cable d'alimentació (tipus H05 RR-F 3 x 1,5 mm
2
) l'ha de fer un electricista qualificat. Contacteu amb un
centre de servei autoritzat.
RECOMANACIONS GENERALS
Abans de l'ús:
- Retireu les peces protectores de cartró, la pel·lícula de plàstic de protecció i les etiquetes adhesives dels accessoris.
- Retireu els accessoris del forn i escalfeu-lo a 200 °C durant una hora aproximadament per eliminar l'olor i els vapors del
material aïllant i el greix protector.
Durant l'ús:
- No col·loqueu objectes pesants sobre la porta ja que es podria fer malbé.
- No us repengeu a la porta ni pengeu res del mànec.
- No cobriu l'interior del forn amb paper d'alumini.
- Mai vesseu aigua a dins d'un forn calent; això podria fer malbé el revestiment esmaltat.
- Mai arrossegueu cassoles ni paelles pel fons del forn perquè es podria fer malbé el revestiment esmaltat.
- Assegureu-vos que els cables elèctrics d'altres aparells no toquen parts calentes del forn ni queden atrapats amb la porta.
- No exposeu el forn als agents atmosfèrics.
Rebuig del material d'embalatge
El material d’embalatge és 100% reciclable i ve marcat amb el símbol de reciclatge ( ). Per tant, les diferents parts s'han
d'eliminar de manera responsable i complint totalment la normativa de l'autoritat local sobre eliminació de residus.
Rebuig de l'aparell
- Aquest aparell compleix la Directiva Europea 2002/96/CE sobre Residus d'Aparells Elèctrics i Electrònics (WEEE).
- En assegurar-vos que aquest producte es rebutja correctament, contribuïu a evitar potencials conseqüències negatives
pel medi ambient i la salut humana, que podrien produir-se per la manipulació inadequada del residus d'aquest producte.
- El símbol en el producte o la documentació que l'acompanya indica que no s'hauria de tractar com la brossa
domèstica sinó que s'hauria de portar a un centre de recollida apropiat per al reciclatge d'aparells elèctrics i electrònics.
Estalvi d'energia
- Preescalfeu el forn només si així s'indica al quadre de cocció o la vostra recepta.
- Feu servir motlles de forn lacats o esmaltats, perquè absorbeixen millor l'escalfor.
- Apagueu el forn 10/15 minuts abans del temps de cocció establert. Els aliments que requereixen una cocció llarga seguiran
cuinant-se inclús una vegada apagat el forn.
- Aquest forn, que està preparat per tenir contacte amb aliments, compleix el Reglament Europeu ( ) n.1935/2004 i s'ha
dissenyat, fabricat i venut d'acord amb els requisits de seguretat de la directiva de “Baixa Tensió” 2006/95/CE (que
substitueix la 73/23/CEE i les subsegüents esmenes) i els requisits de protecció d' “EMC” 2004/108/CE.
El forn no funciona:
Comproveu la presència de alimentació elèctrica i si el forn està connectat al subministrament elèctric.
Apagueu el forn i torneu-lo a engegar per veure si l'anomalia persisteix.
CONSERVACIÓ DEL MEDI AMBIENT
DECLARACIÓ DE CONFORMITAT
GUÍA DE RESOLUCIÓ DE PROBLEMES
CA5
La porta no s'obre:
Apagueu el forn i torneu-lo a engegar per veure si l'anomalia persisteix.
Important: durant l'autoneteja, la porta del forn no s'obrirà. Espereu a que es desbloquegi automàticament (vegeu el
paràgraf “Cicle de neteja dels forns amb funció de piròlisi”).
El programador electrònic no funciona:
Si a la pantalla apareix la lletra “ ” i un número a continuació, contacteu amb el servei postvenda més proper. En aquest
cas, indiqueu el número que segueix la lletra “ .
Abans de trucar al Servei Postvenda:
1. Vegeu si podeu resoldre el problema pels vostres mitjans amb l'ajuda dels suggeriments de la “Guia de resolució de
problemes”.
2. Apagueu l'aparell i torneu-lo a encendre per veure si l'anomalia persisteix.
Si després d'això el problema persisteix, contacteu amb el servei postvenda més proper.
Indiqueu sempre:
una breu descripció del tipus d’avaria;
el tipus i model exacte del forn;
el número de servei (el número després de la paraula Service (Servei) a la placa identificativa), que es troba al cantó dret
de la cavitat del forn (visible quan la porta del forn és oberta). El número de servei també s'indica al manual de garantía;
la vostra adreça completa;
el vostre número de telèfon.
Si cal qualsevol reparació, contacteu un Servei Postvenda autoritzat (per tal de garantir que es faran servir recanvis originals i
les reparacions es faran correctament).
Part exterior del forn
IMPORTANT: no feu servir detergents corrosius o abrasius. Si qualsevol d’aquests productes entra en contacte sense
voler amb l’aparell, netegeu-lo immediatament amb un drap humit de microfibra.
Netegeu les superfícies amb un drap humit de microfibra. Si estan molt brutes, afegiu unes gotes de detergent a l'aigua.
Acabeu passant un drap sec.
Interior del forn
IMPORTANT: no feu servir esponges abrasives ni rascadors o fregalls metàl·lics. Amb el temps, poden fer malbé les
superfícies esmaltades i el vidre de la porta del forn.
Després de cada ús, deixeu que es refredi el forn i netegeu-lo preferiblement mentre encara està calent per poder eliminar
la brutícia acumulada i les taques pels residus de menjar (com ara menjar amb un alt contingut de sucre).
Feu servir detergents especials per forns i seguiu les instruccions del fabricant al peu de la lletra.
Netegeu el vidre de la porta amb un detergent líquid adient. La porta del forn es pot desmuntar per facilitar la neteja
(vegeu MANTENIMENT).
L'element escalfador superior del gratinador (vegeu MANTENIMENT) es pot abaixar (només alguns models) per netejar el
sostre del forn.
Nota: durant la cocció perllongada d'aliments amb un alt contingut en aigua (com ara pizza, verdures, etc.) es pot formar
condensació a l'interior de la porta i al voltant de la junta. Amb el forn fred, assequeu l'interior de la porta amb un drap
o esponja.
Accessoris:
Remulleu els accessoris en aigua amb detergent immediatament després de l'ús, manipulant-los amb cura amb guants de
forn si encara estan calents.
Les restes de menjar es poder eliminar fàcilment amb un fregall o esponja.
SERVEI POSTVENDA
NETEJA
ADVERTÈNCIA
- Mai empreu aparells de neteja amb vapor.
- Netegeu el forn només quan estigui fred al tacte.
- Desendolleu l'aparell de l'alimentació.
CA6
DESMUNTATGE DE LA PORTA
Per desmuntar la porta:
1. Obriu completament la porta.
2. Apugeu els fiadors i empenyeu-los cap endavant fins el màxim (fig. 1).
3. Tanqueu completament la porta (A), apugeu-la (B) i gireu-la (C) fins que es desprengui (D) (fig. 2).
Per muntar la porta:
1. Inseriu les frontisses als seus allotjaments.
2. Obriu completament la porta.
3. Abaixeu els dos fiadors.
4. Tanqueu la porta.
DESPLAÇAMENT DE L'ELEMENT ESCALFADOR SUPERIOR (NOMÉS ALGUNS MODELS)
1. Desmunteu les graelles laterals de suport dels accessoris (Fig. 3).
2. Traieu lleugerament l'element calefactor (Fig. 4) i abaixeu-lo (Fig. 5).
3. Per tornar a col·locar l'element escalfador, apugeu-lo tirant lleugerament cap a fora i assegureu-vos que es recolza als
suports laterals.
CANVI DE LA LLUM DEL FORN
Per canviar la llum posterior (si n'hi ha):
1. Desendolleu el forn de l'alimentació.
2. Descargoleu la tapa del llum (Fig. 6), canvieu-la bombeta (vegeu la nota pel tipus de bombeta) i cargoleu de nou la tapa
del llum.
3. Torneu a endollar el forn a l'alimentac.
Per canviar la llum lateral (si n'hi ha):
1. Desendolleu el forn de l'alimentació.
2. Desmunteu les graelles laterals de suport dels accessoris, si n'hi ha (Fig. 3).
3. Feu servir un tornavís per fer palanca i extreure la tapa del llum (Fig. 7).
4. Torneu a col·locar el llum (vegeu la nota sobre el tipus de bombeta) (Fig. 8).
5. Torneu a col·locar la tapa del llum, prement fermament fins que encaixi al seu lloc (Fig. 9).
6. Torneu a muntar les graelles laterals de suport dels accessoris.
7. Torneu a endollar el forn a l'alimentac.
MANTENIMENT
ADVERTÈNCIA
- Feu servir guants de seguretat.
- Assegureu-vos de que el forn està fred abans de continuar amb les operacions
següents.
- Desendolleu el forn de la xarxa elèctrica.
Fig. 1 Fig. 2
Fig. 3 Fig. 4 Fig. 5
CA7
Nota:
- Empreu només bombetes incandescents 25-40 W/230 V de tipus E-14 i T300 °C o bombetes halògenes 20-40 W/230 V de
tipus G9, T300 °C.
- La bombeta utilitzada en aquest aparell ha estat dissenyada específicament per a aparells elèctrics i no és adequada per a
la il·luminació d'espais domèstics (Normativa de la Comissió (CE) núm. 244/2009).
- Les bombetes estan disponibles al Servei Postvenda.
IMPORTANT:
- Si feu servir bombetes halògenes, no les manipuleu amb les mans descobertes perquè les empremtes poden
danyar-les.
- No feu servir el forn fins que la tapa del llum s'hagi col·locat de nou.
Fig. 6 Fig. 7 Fig. 8 Fig. 9
CA8
PER LA CONNEXIÓ ELÈCTRICA, VEGEU LA SECCIÓ D'INSTAL·LACIÓ
1. Tauler de control
2. Element calefactor/gratinador superior
3. Ventilador (no visible)
4. Placa de característiques (no s'ha de treure)
5. Llum
6. Element calefactor circular (no visible)
7. Ventilador
8. Mecanisme de gir de l'ast (si n'hi ha)
9. Element calefactor inferior (no visible)
10. Porta
11. Posició del prestatges (el nombre de prestatges s'indica a la part davantera del forn)
12. Paret posterior
Nota:
- Durant la cocció, es possible que el ventilador es posi en marxa a estones per minimitzar el consum
d'energia.
- Al final de la cocció, una vegada desconnectat el forn, és possible que el ventilador segueixi
funcionant uns instants.
- Si s'obre la porta del forn durant la cocció, els elements calefactors s'apaguen.
ACCESSORIS SUBMINISTRATS
A. GRAELLA: La graella es pot fer servir per rostir a la graella o com a suport de cassoles, motlles de
pastissos i altres recipients de cocció aptes pel forn.
B. SAFATA D'ENFORNAR: La safata d'enfornar es pot fer servir per cuinar pa i productes de pastisseria,
així com carn rostida, peix en papillota, etc.
El nombre d'accessoris pot variar en funció del model que hàgiu adquirit.
ACCESSORIS NO SUBMINISTRATS
Podeu comprar altres accessoris per separat a través del servei postvenda.
INSTRUCCIONS D'ÚS DEL FORN
Fig. A Fig. B
CA9
INTRODUCCIÓ DE LES GRAELLES I ALTRES ACCESSORIS AL FORN
1. Inseriu la graella horitzontalment, amb el vorell “A” mirant amunt (Fig. 1).
2. Els altres accessoris, com la safata de degoteig i la safata d'enfornar, s'insereixen amb el vorell de la
part plana “B” mirant amunt (Fig. 2).
DESCRIPCIÓ DEL TAULER DE CONTROL
PROGRAMADOR ELECTRÒNIC
1. COMANDAMENT SELECTOR DE FUNCIONS: Comandament d'encesa/apagada i selector de
funcions
2. COMANDAMENT D'EXPLORACIÓ: per explorar el menú i ajustar els valors predeterminats
Nota:els dos comandaments son retràctils. Premeu els comandaments al mig i emergiran.
3. BOTÓ : per tornar a la pantalla anterior
4. BOTÓ : per seleccionar i confirmar ajustaments
Nota: la pantalla mostra com a indicació en relació al botó .
LLISTA DE FUNCIONS
Gireu el comandament de “Funcions” a qualsevol posició i el forn s'encén: a la pantalla apareixen les
funcions o els menús secundaris relacionats.
Per accedir i seleccionar els submenús, feu girar el comandament fins a les funcions “GRILL” (GRATINADOR),
“SPECIALS” (ESPECIALS), “SETTINGS” (AJUSTAMENTS), “BREAD/PIZZA” (PA/PIZZA).
Nota:per veure la llista i les descripcions de les funcions, consulteu la taula de la pàgina 14.
DESCRIPCIÓ DE LA PANTALLA
A. Indicació dels elements escalfadors activats durant les diferents funcions de cocció
B. Símbols de control del temps: temporitzador, temps de cocc, fi del temps de cocció, hora
C. Informació sobre les funcions seleccionades
D. Funció de PA/PIZZA automàtica seleccionada
E. Indicació de porta tancada durant el cicle de neteja automàtica (no disponible en aquests models).
F. Temperatura interna del forn
G. Funció de piròlisi (no disponible en aquests models)
H. Daurat
I. Funcions especials: “Defrost” (Descongelar), “Keep Warm” (Mantenir calent), “Rising” (Llevada),
“Slow cooking meat” (Cocció lenta de carn), “Slow cooking fish” (Cocció lenta de peix).
Fig. 1 Fig. 2
1 23 4
DISPLAY
PANTALLA
A
B C D
E
I H G F
CA10
AJUSTAMENT DE L'IDIOMA
Quan encengueu el forn per primera vegada, la pantalla mostrarà: “ENGLISH” (ANGLÈS)
Feu girar el comandament de navegació fins que aparegui l'idioma que vulgueu i premeu el botó per
confirmar-lo.
AJUSTAMENT DE L'HORA
Després de definir l'idioma, cal que ajusteu el rellotge. Els dos dígits de l'hora parpellegen a la pantalla.
1. Gireu el comandament d'exploració per mostrar l'hora correcta.
2. Premeu el botó per confirmar; els dos dígits dels minuts parpellegen a la pantalla.
3. Gireu el comandament d'exploració per mostrar els minuts correctes.
4. Premeu el botó per confirmar.
Per canviar l'hora, per exemple després d'un tall de corrent, vegeu el següent paràgraf (CONFIGURACIÓ).
SELECCIÓ DE FUNCIONS DE COCCIÓ
1. Gireu el comandament de funcions a la funció desitjada. Els ajustaments de cocció apareixen a la
pantalla.
2. Si els valors que apareixen són els desitjats, premeu . Per canviar-los, procediu com s'indica a
continuació.
AJUSTAMENT DE LA TEMPERATURA/POTÈNCIA DEL GRATINADOR
Per canviar la temperatura o la potència del gratinador, procediu de la següent manera:
1. Gireu el comandament d'exploració per mostrar el valor desitjat.
2. Premeu el botó per confirmar.
PREESCALFAMENT RÀPID
1. Gireu el comandament de funcions al símbol per seleccionar la funció de preescalfament ràpid.
2. Confirmeu prement : els ajustaments apareixen a la pantalla.
3. Si la temperatura proposada és la desitjada, premeu el botó . Per canviar la temperatura,
procediu com s'indica en els paràgrafs anteriors. El missatge PRE apareix a la pantalla. Quan s'arriba
a la temperatura establerta, apareixerà el valor corresponent (p. ex. 200 °C) i sonarà un senyal acústic.
En acabar-se el preescalfament, el forn selecciona automàticament la funció convencional .
En aquest moment es pot col·locar el menjar al forn per cuinar-lo.
4. Si desitgeu ajustar una funció de cocció diferent, gireu el comandament de funcions i seleccioneu
la funció desitjada.
CA11
AJUSTAMENT DEL TEMPS DE COCCIÓ
Aquesta funció es pot fer servir per cuinar menjar durant un temps establert, des d'un mínim d'1 minut
al temps màxim permès per la funció seleccionada, després del qual el forn s'apaga automàticament.
1. Una vegada confirmada la temperatura, el símbol parpelleja.
2. Gireu el comandament d'ajustament per mostrar el temps de cocció desitjat.
3. Per confirmar el temps de cocció, premeu el botó .
AJUSTAMENT DE L'HORA DE FINALITZACIÓ DE LA COCCIÓ/INICI DIFERIT
IMPORTANT: L'ajustament d'inici diferit no està disponible per a les següents funcions: “FAST
PREHEATING” (PREESCALFAMENT RÀPID), “BREAD/PIZZA” (PA/PIZZA).
Nota: Amb aquest ajustament, s'arriba a la temperatura seleccionada de manera més progressiva,
per la qual cosa els temps de cocció seran lleugerament més llargs que els indicats al quadre de
coccions.
Podeu definir l'hora de finalització de la cocció diferint l'inici de la cocció fins a un màxim de 23 hores
i 59 minuts. Això només es pot fer una vegada establert el temps de cocció.
Un cop ajustat el temps de cocció, la pantalla mostra l'hora de finalització de la cocció (per exemple,
les 15:45) i el símbol parpelleja.
Per diferir la finalització del temps de cocció, i per tant també l'hora d'inici de la cocció, procediu de la
següent manera:
1. Gireu el comandament d'exploració per mostrar l'hora a la qual desitgeu finalitza la cocció (per
exemple, 16:00).
2. Confirmeu el valor seleccionat prement el botó : els dos punts de la finalització del temps
de cocció parpellegen, indicant que l'ajustament s'ha fet correctament.
3. El forn diferirà automàticament l'inici de la cocció per tal de finalitzar-la a l'hora establerta.
No obstant això, els valors definits (temperatura, ajustament del gratinador, temps de cocció)
poden canviar-se en qualsevol moment prement el botó per tornar enrere, seguit del
comandament de navegació per canviar els valors i del botó per confirmar-los.
TEMPORITZADOR
Aquesta funció es pot fer servir únicament amb el forn apagat i és útil, per exemple, per controlar el temps
de cocció de la pasta. El temps màxim que pot definir-se és 23 hores i 59 minuts.
1. Gireu el comandament de funcions a zero i gireu el comandament d'exploració per mostrar el temps
desitjat.
2. Premeu el botó per iniciar el compte enrere. Un cop transcorregut el temps establert, a la
pantalla apareixerà “END” (FI) i sonarà un senyal acústic. Per anular el so del senyal acústic, premeu
el botó (l'hora del dia apareix a la pantalla).
CA12
BLOQUEIG DE TECLES
Aquesta funció serveix per bloquejar els botons i els comandaments del tauler de control.
Per activar-la, premeu i al mateix temps durant 3 segons com a mínim. Un cop activada, les funcions
associades amb els botons queden bloquejades i la pantalla mostra el símbol d'una clau. Aquesta funció
també es pot activar durant la cocció. Per desactivar-la, repetiu el procediment anterior. Quan la funció de
bloqueig de tecles està activada, el forn pot apagar-se fent girar el comandament a 0 (zero). En aquest cas,
tanmateix, caldrà tornar a definir la funció seleccionada prèviament.
SELECCIÓ DE FUNCIONS ESPECIALS
Gireu el comandament de funcions al símbol per accedir a un menú secundari que conté les funcions
especials.
Per explorar, seleccioneu i inicieu una d'aquestes funcions, procediu de la següent manera:
1. Gireu el comandament de funcions al símbol : a la pantalla apareix “DEFROST” (DESCONGELACIÓ)
juntament amb el símbol corresponent a aquesta funció.
2. Feu girar el comandament de navegació per desplaçar-vos per la llista de funcions: DEFROST, KEEP
WARM, RISING, SLOW COOKING MEAT, SLOW COOKING FISH (DESCONGELACIÓ, MANTENIR CALENT,
LLEVAT, COCCIÓ LENTA DE CARN, COCCIÓ LENTA DE PEIX).
3. Premeu el botó per confirmar.
DAURAT
Al final de la cocció, en el cas d'algunes funcions, la pantalla ofereix l'opció de daurar. Aquesta funció
només es pot fer servir una vegada establert el temps de cocció.
Al final de del temps de cocció, a la pantalla apareix: “PRESS TO BROWN” (PREMEU PER DAURAR). Premeu
el botó perquè el forn iniciï un cicle de daurat de 5 minuts. Aquesta funció es pot seleccionar
consecutivament dues vegades como a màxim.
SELECCIÓ DE FUNCIÓ DE PA/PIZZA
Gireu el comandament de funcions al símbol per accedir a un menú secundari que conté dues
funcions de cocció automàtica de pa i pizza.
Pa
1. Gireu el comandament de funcions al símbol : a la pantalla apareix “BREAD” (PA) i AUTO al costat.
2. Premeu per seleccionar la funció.
3. Gireu el comandament d'exploració per ajustar la temperatura desitjada (entre 180 °C i 220 °C)
i confirmeu amb el botó .
4. Gireu el comandament d'exploració per ajustar la duració de la cocció desitjada i premeu per
iniciar la cocció.
CA13
Pizza
1. Gireu el comandament de funcions al símbol : a la pantalla apareix “BREAD” (PA). Per seleccionar
la funció “PIZZA, procediu de la següent manera:
2. Gireu el comandament d'exploració: apareix “PIZZA” a la pantalla.
3. Premeu per seleccionar la funció.
4. Gireu el comandament d'exploració per ajustar la temperatura desitjada (entre 220 °C i 250 °C)
i confirmeu amb el botó .
5. Gireu el comandament d'exploració per ajustar la duració de la cocció desitjada i premeu per
iniciar la cocció.
AJUSTAMENT
Feu girar el comandament de funcions fins al símbol per accedir a un submenú que conté cinc
ajustaments de pantalla que podeu canviar.
Idioma
1. Feu girar el comandament de navegació fins que es mostri “LANGUAGE” (IDIOMA).
2. Premeu per accedir a l'ajustament.
3. Feu girar el comandament de navegació fins que es mostri l'idioma que vulgueu i premeu el botó de
confirmació .
Rellotge
Feu girar el comandament de navegació fins que es mostri “CLOCK” (RELLOTGE). Per canviar l'hora del dia,
vegeu el paràgraf anterior (AJUSTAMENT DE L'HORA).
Eco
Amb el mode ECO seleccionat (ON), la pantalla s'apaga quan el forn està en espera o 5 minuts després de
la finalització de la cocció. Per veure la informació a la pantalla, només heu de prémer un botó o fer girar
un comandament.
1. Gireu el comandament d'exploració per mostrar “ECO”.
2. Premeu per accedir a l'ajustament (ON/OFF) (ENCÉS/APAGAT).
3. Gireu el comandament d'exploració per seleccionar l'ajustament desitjat i confirmeu prement el botó
.
4. Quan hi ha una funció de cocció en marxa, si el mode “Eco” està activat, la llum de l'interior s'apaga
passat 1 minut de cocció i es torna a encendre cada vegada que l'usuari interacciona amb l'aparell.
Senyal acústic
Per activar o desactivar el senyal acústic, procediu de la següent manera:
1. Gireu el comandament d'exploració per mostrar “SOUND” (SO).
2. Premeu per accedir a l'ajustament (ON/OFF) (ENCÉS/APAGAT).
3. Gireu el comandament d'exploració per seleccionar l'ajustament desitjat i confirmeu prement el botó
.
Lluentor
Per canviar la lluentor de la pantalla, procediu de la següent manera:
1. Gireu el comandament d'exploració per mostrar “BRIGHTNESS” (LLUENTOR).
2. Premeu el botó : apareix el número 1 a la pantalla.
3. Feu girar el comandament de navegació per augmentar o disminuir la brillantor i premeu per
confirmar-la.
CA14
TAULA DE DESCRIPCIÓ DE FUNCIONS
COMANDAMENT SELECTOR DE FUNCIONS
OFF (APAGAT) Per aturar la cocció i apagar el forn.
LLUM Per encendre/apagar la llum interior del forn.
ESPECIAL
DEFROST
(DESCONGELAR)
Per accelerar la descongelació d'aliments. Col·loqueu el menjar al prestatge
del mig. Deixeu el menjar al seu embalatge per evitar que s'assequi l'exterior.
KEEP WARM
(MANTENIR
CALENT)
Per mantenir el menjar acabat de cuinar calent i cruixent (p. ex.: carn, fregits
o flams). Col·loqueu el menjar al prestatge del mig. La funció no s'activarà si
la temperatura del forn és superior als 65 °C.
RISING (LLEVAT)
Per llevar de manera optima les masses dolces o salades. Per preservar la
qualitat del llevat, la funció no s'activarà si la temperatura del forn és
supoerior a 40 °C. Col·loqueu la massa al 2on prestatge. El forn no s'ha de
preescalfar.
SLOW COOKING
MEAT
(COCCIÓ LENTA
DE CARN)
Per a cocció lenta de carn a 90 °C. Aquesta funció ofereix una cocció lenta
que garanteix que el menjar quedi més tendre i suculent. Per costelles
rostides, primer daureu-les a la safata per tal de conservar els sucs
naturals de la carn. Els temps de cocció van de 4 hores per a costelles d'1 Kg
fins a 6-7 hores per a costelles de 3 Kg. Per aconseguir uns resultats òptims,
eviteu d'obrir la porta del forn durant la cocció i feu servir un termòmetre
per a forns per comprovar la temperatura interna de la carn.
SLOW COOKING
FISH
(COCCIÓ LENTA
DE PEIX)
Per cuinar peix de manera suau a 85 °C. Aquesta funció ofereix una cocció
lenta que garanteix que el menjar quedi més tendre i suculent. Gràcies a la
baixa temperatura, el menjar no es daura per fora i el resultat final és similar
al de la cocció al vapor. Els temps de cocció van de 2 hores per a peixos de
300 g fins a 4-5 hores per a peixos de 3 Kg. Per aconseguir uns resultats
òptims, obriu la porta del forn el menys possible durant la cocció per tal
d'evitar que se n'escapi l'escalfor.
CONVENCIONAL
Per cuinar qualsevol plat només a un prestatge. Empreu el 3er prestatge.
Per cuinar pizza, pastissos salats i dolços amb farciment líquid, feu servir
el 1er o 2on prestatge. Preescalfeu el forn abans de posar-hi el menjar.
CONVECTION BAKE
(FORN DE
CONVECCIÓ)
Per enfornar pastissos amb farciment líquid (dolç o salat) a un sol prestatge.
Aquesta funció també es pot fer servir per cuinar en dos prestatges. Canvieu
la posició dels plats per cuinar el menjar de manera més uniforme. Utilitzeu
el tercer prestatge per cuinar només en un prestatge, i el primer i el quart
per cuinar en dos prestatges. Preescalfeu el forn abans de cuinar.
FORN DE
CONVECCIÓ SUAU:
VENTILADOR SUAU
Per coure carn, pastissos farcits (pastís de formatge, strudel, pastís de fruita)
i verdures farcides en només un prestatge. Aquesta funció utilitza un mode
de ventilador suau i discontinu per evitar que s'assequi massa el menjar. Es
recomana utilitzar el segon prestatge. Preescalfeu el forn abans de cuinar.
CA15
GRILL
(GRATINADOR)
Per rostir carn, kebabs i salsitxes; per cuinar verdures gratinades i torrar pa.
Col·loqueu el menjar al 4rt o 5è prestatge. Quan gratineu carn, feu servir la
safata de degoteig per recollir els sucs de la cocció. Col·loqueu-la al tercer o
quart prestatge i afegiu-hi mig litre d'aigua aproximadament. El forn no s'ha
de preescalfar. Durant la cocció la porta de forn ha de romandre tancada.
TURBO GRILL
(GRATINADOR
TURBO)
Per rostir peces grans de carn (cuixes, rosbif, pollastres). Col·loqueu el menjar
als prestatges del mig. Feu servir la safata de degoteig per recollir els sucs de
la cocció. Col·loqueu-la al primer o segon prestatge i afegiu-hi mig litre
d'aigua aproximadament. El forn no s'ha de preescalfar. Durant la cocció la
porta de forn ha de romandre tancada. Amb aquesta funció podeu fer servir
l'ast, si n'hi ha.
CONFIGURACIÓ
Per ajustar les opcions de la pantalla (hora, brillantor, volum del timbre,
estalvi d'energia).
BREAD/PIZZA
(PA/PIZZA)
Per coure pizza i pa de diferents tipus i mides. Aquesta funció conté dos
programes amb valors predefinits. Indiqueu simplement els valors requerits
(temperatura i temps) i el forn s'encarregarà automàticament del cicle de
cocció. Poseu la massa al segon prestatge després de preescalfar el forn.
PREESCALFAMENT
RÀPID
Per preescalfar ràpidament el forn.
COMANDAMENT SELECTOR DE FUNCIONS
CA16
TAULA DE COCCIÓ
Recepta Funció Preescal-
fament
Prestatge
(des de
baix)
Temp.
(°C)
Temps
(min)
Accessoris i observacions
Pastissos amb
llevat
2/3 160-180 30-90 Motlle de pastís a la graella
1-4 160-180 30-90
Prestatge 4: safata al
gratinador (canviar de
prestatge a mitja cocció)
Prestatge 1: motlle de pastís
a la graella
Pastissos farcits
(pastís de formatge,
strudel, pastís de
poma)
SUAU
2 160-200 35-90
Safata de degoteig/safata
d'enfornar o motlle de pastís
a la graella
1-4 160-200 35-90
Prestatge 4: motlle de pastís
a la graella (canviar de
prestatge a mitja cocció)
Prestatge 1: motlle de pastís
a la graella
Galetes/pastissets
3 170-180 15-45
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
1-4 160-170 20-45
Prestatge 4: safata al
gratinador (canviar de
prestatge a mitja cocció)
Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
Pasta choux
3 180-200 30-40
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
1-4 180-190 35-45
Prestatge 4: safata al
gratinador (canviar de
prestatge a mitja cocció)
Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
Merengues
3 90 110-150
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
1-4 90 130-150
Prestatge 4: safata al
gratinador (canviar de
prestatge a mitja cocció)
Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
Pa/Pizza/Focaccia
1/2 190-250 15-50
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
1-4 190-250 25-50
Prestatge 4: safata a la
graella (canviar de prestatge
a mitja cocció)
Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
Pa
(Pa)
2 180-220 30-50
Safata de degoteig/safata
d'enfornar o graella
Pizza
(Pizza)
2 220-250 15-30
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
CA17
Pizzes congelades
3 250 10-15
Prestatge 3: Safata de
degoteig/safata d'enfornar o
graella
1-4 250 10-20
Prestatge 4: safata a la
graella (canviar de prestatge
a mitja cocció)
Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
Pastissos de carn i
patates (pastís de
verdures, quiche)
3 180-190 40-55 Motlle de pastís a la graella
1-4 180-190 40-55
Prestatge 4: motlle de pastís
a la graella (canviar de
prestatge a mitja cocció)
Prestatge 1: motlle de pastís
a la graella
Vols-au-vent/
Galetes de pasta
de full
3 190-200 20-30
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
1-4 180-190 15-40
Prestatge 4: safata al
gratinador (canviar de
prestatge a mitja cocció)
Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
Lasanya/Pasta al
forn/Canelons/
Flams
3 190-200 45-65
Safata de degoteig o safata a
la graella
Xai/Vedella/Bou/
Porc 1 kg
SUAU
2 180-190 80-120
Safata de degoteig o safata a
la graella
Pollastre/conill/
ànec 1 kg
SUAU
3 200-220 50-100
Safata de degoteig o safata a
la graella
Gall dindi/Oca 3 kg 2 190-200 80-130
Safata de degoteig o safata a
la graella
Peix al forn/a la
papillota (filet,
sencer)
3 180-200 40-60
Safata de degoteig o safata a
la graella
Verdures farcides
(tomàquet,
carbassó,
albergínia)
SUAU
2 170-190 30-60 Safata a la graella
Torrades - 5 3 (Alta) 3-6 Graella
Filets de peix/
bistecs
- 4
2
(Mitjana)
20-30
Prestatge 4: graella (tombeu
el menjar durant la cocció)
Prestatge 3: safata de
degoteig amb aigua
Salsitxes/Kebabs/
Costelles/
Hamburgueses
- 5
2-3
(Mitjana-
Alta)
15-30
Prestatge 5: graella (tombeu
el menjar durant la cocció)
Prestatge 4: safata de
degoteig amb aigua
Recepta Funció Preescal-
fament
Prestatge
(des de
baix)
Temp.
(°C)
Temps
(min)
Accessoris i observacions
CA18
* El temps de cocció és aproximat. Podeu treure el menjar del forn abans o després en funció de les
vostres preferències.
Pollastre rostit
1-1,3 kg
- 2
2
(Mitjana)
55-70
Prestatge 2: graella (tombeu
el menjar quan quedi un terç
del temps de cocció)
Prestatge 1: safata de
degoteig amb aigua
- 2 3 (Alta) 80-110
Prestatge 2: mecanisme de
gir de l'ast (si n'hi ha)
Prestatge 1: safata de
degoteig amb aigua
Rosbif poc fet 1 kg - 3
2
(Mitjana)
35-50
Safata a la graella (si cal,
tombeu el menjar quan
quedi un terç del temps de
cocció)
Cuixa de xai/
Braons
- 3
2
(Mitjana)
60-90
Safata de degoteig o safata a
la graella (si cal, tombeu el
menjar quan quedi un terç
del temps de cocció)
Patates rostides - 3
2
(Mitjana)
45-55
Safata de degoteig/safata
d'enfornar (tombeu el
menjar dos terços durant la
cocció si cal)
Verdures
gratinades
- 3 3 (Alta) 10-25
Safata de degoteig o safata a
la graella
Lasanya i carn 1-4 200 50-100*
Prestatge 4: Safata a la
graella (si cal, tombeu el
menjar quan quedi un terç
del temps de cocció)
Prestatge 1: Safata de
degoteig o safata a la graella
Carn i patates 1-4 200 45-100*
Prestatge 4: Safata a la
graella (si cal, tombeu el
menjar quan quedi un terç
del temps de cocció)
Prestatge 1: Safata de
degoteig o safata a la graella
Peix amb verdures 1-4 180 30-50*
Prestatge 4: safata al
gratinador (canviar de
prestatge a mitja cocció)
Prestatge 1: Safata de
degoteig o safata a la graella
Recepta Funció Preescal-
fament
Prestatge
(des de
baix)
Temp.
(°C)
Temps
(min)
Accessoris i observacions
CA19
RECEPTES PROVADES (d'acord amb IEC 60350-1:2011-12 i DIN 3360-12:07:07)
Recepta Funció Preescal-
fament
Prestatge
(des de
baix)
Temp.
(°C)
Temp s
(min)
Accessoris i observacions
IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.2
Galetes de mantega
3 170 15-25
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
1-4 160 25-35
Prestatge 4: safata d'enfornar
Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.3
Pastissets
3 170 20-30
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
1-4 160 25-35
Prestatge 4: safata d'enfornar
Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
IEC 60350-1:2011-12 § 7.6.1
Pa de pessic sense
greix
2 170 30-40 Motlle de pastís a la graella
IEC 60350-1:2011-12 § 7.6.2
Dos pastissos de
poma
2/3 185 55-75 Motlle de pastís a la graella
1-4 175 75-95
Prestatge 4: motlle de pastís
a la graella
Prestatge 1: motlle de pastís
a la graella
IEC 60350-1:2011-12 § 9.2
Torrades** - 5 3 (Alta) 3-6 Graella
IEC 60350-1:2011-12 § 9.3
Hamburgueses** - 5 3 (Alta) 18-30
Prestatge 5: graella (tombeu
el menjar a mitja cocció)
Prestatge 4: safata de
degoteig amb aigua
DIN 3360-12:07 § 6.5.2.3
Pastís de poma, safata
de llevats
3 180 30-40
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
1-4 160 50-60
Prestatge 4: safata d'enfornar
Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
DIN 3360-12:07 § 6.6
Porc rostit - 3 190 150-170
Prestatge 3: graella
Prestatge 2:safata de
degoteig amb aigua (afegiu-
n'hi més si és necessari)
DIN 3360-12:07 annex C
Pastís pla
3 170 35-45
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
1-4 160 40-50
Prestatge 4: safata d'enfornar
Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
CA20
La taula de cocció recomana les funcions i les temperatures ideals per obtenir els millors resultats amb
qualsevol tipus de recepta. Per a la cocció amb aire calent en un sol prestatge, és aconsellable utilitzar el
tercer prestatge i la mateixa temperatura recomanada per a la cocció “CONVECTION BAKE” (FORN DE
CONVECCIÓ) en diversos prestatges.
** Quan feu servir el gratinador, és aconsellable que deixeu un espai d'uns 3-4 cm des de la vora frontal
del gratinador per facilitar-ne l'extracció.
Les indicacions de la taula són aplicables sense les guies lliscants.
Classe d'eficiència energètica (d'acord amb EN 60350-1:2013-07)
Per fer les proves, feu servir la taula corresponent.
CA21
Com llegir la taula de cocció
La taula indica la millor funció a utilitzar per qualsevol menjar, per cuinar-ho en un o més prestatges al
mateix temps. El temps de cocció comencen una vegada col·locat el menjar al forn, sense tenir en compte
el preescalfament (quan calgui). Les temperatures i temps de cocció són només orientatius i dependran de
la quantitat de menjar i del tipus d'accessori utilitzat. Feu servir els valors recomanats més baixos per
començar i, si el menjar no és prou cuit, podeu augmentar els valors. Feu servir els accessoris subministrats
i preferiblement motlles i safates de forn de metall i color fosc. També podeu fer servir estris i accessoris de
pyrex o ceràmica, però tingueu en compte que els temps de cocció seran lleugerament més llargs. Per
obtenir millors resultats, seguiu amb cura els consells del quadre de coccions per triar els accessoris
(subministrats) que s'han de col·locar als diferents prestatges.
Cocció de diferents aliments al mateix temps
Amb la funció “CONVECTION BAKE” (FORN DE CONVECCIÓ), podeu cuinar diferents menjars que
requereixin la mateixa temperatura de cocció al mateix temps (per exemple: peix i verdures), fent servir
diferents prestatges. Retireu els aliments que requereixen menys temps de cocció i deixeu els que
necessiten més temps al forn.
Postres
- Cuineu els postres delicats amb la funció convencional en un sol prestatge. Feu servir motlles de
pastissos de metall i col·loqueu-los sempre sobre la graella subministrada. Per cuinar en més d'un
prestatge, seleccioneu la funció d'aire forçat i repartiu la posició dels motlles de pastissos als
prestatges de manera que permeti una òptima circulació d'aire calent.
- Per comprovar si un pastís que ha de pujar és cuit, inseriu un escuradents de fusta al mig del pastís. Si
l'escuradents surt net, el pastís està fet.
- Si feu servir motlles de pastissos antiadherents, no poseu mantega a les vores perquè potser el pastís
no puja per igual per les vores.
- Si el pastís “s'enfonsa” durant la cocció, ajusteu una temperatura inferior la propera vegada, potser
reduint la quantitat de líquid de la barreja i barrejant més suaument.
- Per dolços amb farciment humit (partís de formatge o pastís de fruites) feu servir la funció de
“CONVECTION BAKE” (FORN DE CONVECCIÓ). Si la base del pastís està humida, abaixeu el prestatge
i repartiu molles de pa o de galetes pel fons del pastís abans d'afegir el farciment.
Carn
- Feu servir qualsevol tipus de safata de forn o plata de pyrex adequada a la grandària de la peça de
carn que s'ha de cuinar. Per costelles rostides, és millor afegir una mica de brou al fons de la plata,
regant la carn durant la cocció per donar-li més sabor. Quan el rostit estigui a punt, deixeu-lo reposar
al forn uns 10-15 minuts més, o emboliqueu-lo amb paper d'alumini.
- Quan vulgueu rostir carn, trieu talls amb un gruix semblant per obtenir uns resultats de cocció
uniformes. Les peces de carn molt gruixudes necessiten més temps de cocció. Per evitar que es cremi
la carn per fora, abaixeu la posició de la graella i mantingueu allunyada la carn del gratinador. Tombeu
la carn dos terços durant la cocció.
Per recollir els sucs de la cocció es recomana col·locar una safata de degoteig amb mig litre d'aigua
directament sota de la graella on està col·locada la carn. Reompliu quan calgui.
Ast (només en alguns models)
Feu servir aquest accessori per rostir uniformement peces de carn y aus. Col·loqueu la carn a l'ast, lligant-la
amb cordill de cuinar si es tracta de pollastre, i comproveu que estigui ben subjecta abans d'inserir l'ast al
forat del mecanisme de la part del fons del forn i fent que descansi sobre el suport corresponent. Per evitar
el fum i recollir els sucs, es recomana col·locar una safata de degoteig amb mig litre d'aigua al primer nivell.
L'ast té un mànec de plàstic que s'ha de treure abans de començar la cocció, i es fa servir al final de la cocció
per evitar cremar-se al treure el menjar del forn.
ÚS RECOMANAT I SUGGERIMENTS
CA22
Pizza
Greixeu lleugerament les safates per assegurar-vos de que la base de la pizza estigui cruixent. Repartiu la
mozzarella per sobre de la pizza quan quedi una tercera part del temps de cocció.
Funció de llevada (només en alguns models)
Sempre es millor cobrir la massa amb un drap humit abans de col·locar-la en el forn. El temps de llevada
amb aquesta funció es redueix aproximadament un terç comparat amb si es fa a temperatura ambient
(20-25 °C). El temps de llevada per a 1 kg de massa de pizza és d'aproximadament una hora.

Transcripción de documentos

INSTRUCCIONS IMPORTANTS DE SEGURETAT LA VOSTRA SEGURETAT I LA DELS ALTRES ÉS FONAMENTAL Aquest manual y el propi aparell proporciona advertències importants de seguretat, que s'han de llegir i seguir en tot moment. Aquest és el símbol de perill, que pertany a seguretat, que avisa als usuaris de riscs potencials per a ells mateixos i per als altres. Totes les advertències de seguretat porten al davant el símbol de perill i els termes següents: PERILL Indica una situació perillosa que, si no s'evita, provocarà lesions greus. ADVERTÈNCIA Indica una situació perillosa que, si no s'evita, pot provocar lesions greus. Totes les advertències de seguretat proporcionen detalls específics del risc potencial present i indiquen com reduir el risc de lesió, danys i descàrrega elèctrica com a conseqüència de l'ús inadequat de l'aparell. Seguiu atentament les instruccions següents: - Feu servir guants de protecció per desembalar l'aparell i instal·lar-lo. - Abans de dur a terme cap feina d'instal·lació, cal desconnectar l'aparell del subministrament elèctric. - La instal·lació i el manteniment ha de realitzar-los un tècnic qualificat, tot respectant les instruccions del fabricant i la normativa local de seguretat. No repareu ni substituïu cap part de l'aparell a menys que s'indiqui expressament al manual de l'usuari. - La substitució del cable d'alimentació l'ha de dur a terme un electricista qualificat. Poseu-vos en contacte amb un centre de servei autoritzat. - La normativa requereix que l'aparell estigui connectat a terra. - El cable d'alimentació ha de ser prou llarg per connectar l'aparell, muntat a la seva ubicació, a la presa de corrent. - Perquè la instal·lació compleixi la normativa de seguretat vigent, s'ha d'utilitzar un interruptor de desconnexió de tots els terminals amb una separació mínima entre contactes de 3 mm. - No utilitzeu adaptadors de múltiples endolls si el forn està equipat amb un endoll. - No utilitzeu allargadors. - No tibeu el cable d'alimentació. - Els components elèctrics han de quedar inaccessibles per a l'usuari després de la instal·lació. CA1 - Si la superfície de la placa d'inducció està esquerdada, no feu servir la placa i desconnecteu l'aparell per evitar la possibilitat de descàrregues elèctriques (només en els models amb funció d'inducció). - No toqueu l'aparell amb cap part del cos humida i no l'utilitzeu amb els peus descalços. - L'aparell s'ha dissenyat exclusivament per a la cocció domèstica d'aliments. No es permet cap altre ús (com ara escalfar habitacions). El fabricant renuncia a tota responsabilitat per l'ús inapropiat o l'ajustament incorrecte dels comandaments. - L'aparell i les seves parts accessibles s'escalfen durant l'ús. S'ha de parar atenció per no tocar els elements escalfadors. Els infants (de 3 a 8 anys) i nens molt petits (de 0 a 3 anys) han de mantenir-se'n allunyats tret que se supervisin contínuament. - Els nens més grans de 8 anys i les persones amb capacitats físiques, sensorials o mentals reduïdes o manca d'experiència i coneixements poden fer servir aquest aparell si estan supervisats o han rebut instruccions sobre l'ús segur de l'aparell i si comprenen els perills als quals s'exposen. Els nens no han de jugar amb l'aparell. Els nens no poden realitzar la neteja ni el manteniment d'usuari sense supervisió. - Durant i després de l'ús, no toqueu els elements escalfadors ni les superfícies interiors de l'aparell, ja que existeix el risc de cremades. No deixeu que l'aparell toqui la roba o altres materials inflamables fins que tots els components s'hagin refredat completament. - Al final de la cocció, tingueu cura en obrir la porta de l'aparell i deixeu sortir gradualment l'aire calent o el vapor abans d'accedir al forn. Quan la porta de l'aparell està tancada, surt aire calent per l'obertura de damunt del tauler de control. No obstruïu les obertures de ventilació. - Feu servir guants per treure les cassoles i accessoris, tenint cura de no tocar els elements escalfadors. - No col·loqueu materials inflamables dins o a prop de l'aparell: pot iniciar-se un foc si l'aparell s'encén sense voler. CA2 - No escalfeu pots hermètics ni recipients de menjar cuinat a l'aparell. La pressió que s'acumula a l'interior pot fer explotar el pot i fer malbé l'aparell. - No feu servir recipients fabricats amb materials sintètics. - Els olis i greixos sobreescalfats s'encenen fàcilment. Estigueu sempre atents quan cuineu aliments rics en greixos i oli. - No deixeu de vigilar l'aparell quan hi assequeu menjar. - Si feu servir begudes alcohòliques per cuinar aliments (com ara rom, conyac o vi), recordeu que l'alcohol s'evapora a molta temperatura. Com a conseqüència, existeix el risc que els vapors que desprèn l'alcohol s'encenguin en entrar en contacte amb l'element escalfador elèctric. - No utilitzeu mai aparells de neteja amb vapor. - No toqueu el forn durant el cicle de piròlisi. Mantingueu els nens lluny del forn durant el cicle de piròlisi. Cal que traieu les restes de menjar de la cavitat del forn abans d'iniciar el cicle de neteja (només en aquells forns amb funció de piròlisi). - Feu servir només la sonda de temperatura recomanada per a aquest forn. - No feu servir netejadors abrasius ni rascadors metàl·lics esmolats per netejar el vidre de la porta del forn, ja que poden ratllar la superfície, la qual cosa pot provocar que el vidre es trenqui. - Assegureu-vos que l'aparell estigui apagat abans de substituir la bombeta per evitar la possibilitat d'una descàrrega elèctrica. - No feu servir paper d'alumini per tapar el menjar al recipient de cocció (només en aquells forns amb els quals se subministra un recipient de cocció). Rebuig d'aparells domèstics - Aquest aparell està fabricat amb materials reciclables o reutilitzables. Elimineu-lo d'acord amb la normativa local d'eliminació de residus. Abans de llençar-lo, talleu el cable d'alimentació. Per a més informació sobre el tractament, la recuperació i el reciclatge d'aparells elèctrics domèstics, contacteu amb l'autoritat local pertinent, amb el servei de recollida de residus domèstics o amb la botiga on el vau comprar. INSTAL·LACIÓ Després de desembalar el forn, assegureu-vos de que no s'ha danyat durant el transport i que la porta del forn tanca correctament. En cas de problemes, contacteu amb el distribuïdor o el servei postvenda més proper. Per evitar qualsevol dany, traieu únicament el forn de la seva base d'escuma de poliestirè en el moment de la instal·lació. CA3 PREPARACIÓ DE LA CARCASSA • • Les unitats de cuina en contacte amb el forn han de ser resistents a la calor (mín. 90 °C). Realitzeu totes les operacions de tall dels armaris abans de muntar el forn i la carcassa, i elimineu amb compte totes les restes de fusta i serradures. Després de la instal·lació, és possible que ja no es pugui accedir a la part inferior del forn. Per un funcionament correcte de l'aparell no obstruïu la separació mínima entre el taulell i la part superior del forn. • • CONNEXIÓ ELÈCTRICA Assegureu-vos que la tensió indicada a la placa de característiques de l'aparell és la mateixa que la del subministrament elèctric. La placa de característiques es troba a la part del davant del forn (visible al obrir la porta). • La substitució del cable d'alimentació (tipus H05 RR-F 3 x 1,5 mm2) l'ha de fer un electricista qualificat. Contacteu amb un centre de servei autoritzat. RECOMANACIONS GENERALS Abans de l'ús: - Retireu les peces protectores de cartró, la pel·lícula de plàstic de protecció i les etiquetes adhesives dels accessoris. Retireu els accessoris del forn i escalfeu-lo a 200 °C durant una hora aproximadament per eliminar l'olor i els vapors del material aïllant i el greix protector. Durant l'ús: - No col·loqueu objectes pesants sobre la porta ja que es podria fer malbé. No us repengeu a la porta ni pengeu res del mànec. No cobriu l'interior del forn amb paper d'alumini. Mai vesseu aigua a dins d'un forn calent; això podria fer malbé el revestiment esmaltat. Mai arrossegueu cassoles ni paelles pel fons del forn perquè es podria fer malbé el revestiment esmaltat. Assegureu-vos que els cables elèctrics d'altres aparells no toquen parts calentes del forn ni queden atrapats amb la porta. No exposeu el forn als agents atmosfèrics. CONSERVACIÓ DEL MEDI AMBIENT Rebuig del material d'embalatge El material d’embalatge és 100% reciclable i ve marcat amb el símbol de reciclatge ( ). Per tant, les diferents parts s'han d'eliminar de manera responsable i complint totalment la normativa de l'autoritat local sobre eliminació de residus. Rebuig de l'aparell - Aquest aparell compleix la Directiva Europea 2002/96/CE sobre Residus d'Aparells Elèctrics i Electrònics (WEEE). En assegurar-vos que aquest producte es rebutja correctament, contribuïu a evitar potencials conseqüències negatives pel medi ambient i la salut humana, que podrien produir-se per la manipulació inadequada del residus d'aquest producte. - El símbol en el producte o la documentació que l'acompanya indica que no s'hauria de tractar com la brossa domèstica sinó que s'hauria de portar a un centre de recollida apropiat per al reciclatge d'aparells elèctrics i electrònics. Estalvi d'energia - Preescalfeu el forn només si així s'indica al quadre de cocció o la vostra recepta. Feu servir motlles de forn lacats o esmaltats, perquè absorbeixen millor l'escalfor. Apagueu el forn 10/15 minuts abans del temps de cocció establert. Els aliments que requereixen una cocció llarga seguiran cuinant-se inclús una vegada apagat el forn. DECLARACIÓ DE CONFORMITAT - Aquest forn, que està preparat per tenir contacte amb aliments, compleix el Reglament Europeu ( ) n.1935/2004 i s'ha dissenyat, fabricat i venut d'acord amb els requisits de seguretat de la directiva de “Baixa Tensió” 2006/95/CE (que substitueix la 73/23/CEE i les subsegüents esmenes) i els requisits de protecció d' “EMC” 2004/108/CE. GUÍA DE RESOLUCIÓ DE PROBLEMES El forn no funciona: • • Comproveu la presència de alimentació elèctrica i si el forn està connectat al subministrament elèctric. Apagueu el forn i torneu-lo a engegar per veure si l'anomalia persisteix. CA4 La porta no s'obre: • • Apagueu el forn i torneu-lo a engegar per veure si l'anomalia persisteix. Important: durant l'autoneteja, la porta del forn no s'obrirà. Espereu a que es desbloquegi automàticament (vegeu el paràgraf “Cicle de neteja dels forns amb funció de piròlisi”). El programador electrònic no funciona: • Si a la pantalla apareix la lletra “ ” i un número a continuació, contacteu amb el servei postvenda més proper. En aquest cas, indiqueu el número que segueix la lletra “ ”. SERVEI POSTVENDA Abans de trucar al Servei Postvenda: 1. Vegeu si podeu resoldre el problema pels vostres mitjans amb l'ajuda dels suggeriments de la “Guia de resolució de problemes”. 2. Apagueu l'aparell i torneu-lo a encendre per veure si l'anomalia persisteix. Si després d'això el problema persisteix, contacteu amb el servei postvenda més proper. Indiqueu sempre: • una breu descripció del tipus d’avaria; • el tipus i model exacte del forn; • el número de servei (el número després de la paraula Service (Servei) a la placa identificativa), que es troba al cantó dret de la cavitat del forn (visible quan la porta del forn és oberta). El número de servei també s'indica al manual de garantía; • la vostra adreça completa; • el vostre número de telèfon. Si cal qualsevol reparació, contacteu un Servei Postvenda autoritzat (per tal de garantir que es faran servir recanvis originals i les reparacions es faran correctament). NETEJA ADVERTÈNCIA - Mai empreu aparells de neteja amb vapor. Netegeu el forn només quan estigui fred al tacte. Desendolleu l'aparell de l'alimentació. Part exterior del forn IMPORTANT: no feu servir detergents corrosius o abrasius. Si qualsevol d’aquests productes entra en contacte sense voler amb l’aparell, netegeu-lo immediatament amb un drap humit de microfibra. • Netegeu les superfícies amb un drap humit de microfibra. Si estan molt brutes, afegiu unes gotes de detergent a l'aigua. Acabeu passant un drap sec. Interior del forn IMPORTANT: no feu servir esponges abrasives ni rascadors o fregalls metàl·lics. Amb el temps, poden fer malbé les superfícies esmaltades i el vidre de la porta del forn. • Després de cada ús, deixeu que es refredi el forn i netegeu-lo preferiblement mentre encara està calent per poder eliminar la brutícia acumulada i les taques pels residus de menjar (com ara menjar amb un alt contingut de sucre). • Feu servir detergents especials per forns i seguiu les instruccions del fabricant al peu de la lletra. • Netegeu el vidre de la porta amb un detergent líquid adient. La porta del forn es pot desmuntar per facilitar la neteja (vegeu MANTENIMENT). • L'element escalfador superior del gratinador (vegeu MANTENIMENT) es pot abaixar (només alguns models) per netejar el sostre del forn. Nota: durant la cocció perllongada d'aliments amb un alt contingut en aigua (com ara pizza, verdures, etc.) es pot formar condensació a l'interior de la porta i al voltant de la junta. Amb el forn fred, assequeu l'interior de la porta amb un drap o esponja. Accessoris: • • Remulleu els accessoris en aigua amb detergent immediatament després de l'ús, manipulant-los amb cura amb guants de forn si encara estan calents. Les restes de menjar es poder eliminar fàcilment amb un fregall o esponja. CA5 MANTENIMENT - ADVERTÈNCIA - Feu servir guants de seguretat. Assegureu-vos de que el forn està fred abans de continuar amb les operacions següents. Desendolleu el forn de la xarxa elèctrica. DESMUNTATGE DE LA PORTA Per desmuntar la porta: 1. 2. 3. Obriu completament la porta. Apugeu els fiadors i empenyeu-los cap endavant fins el màxim (fig. 1). Tanqueu completament la porta (A), apugeu-la (B) i gireu-la (C) fins que es desprengui (D) (fig. 2). Per muntar la porta: 1. 2. 3. 4. Fig. 1 Inseriu les frontisses als seus allotjaments. Obriu completament la porta. Abaixeu els dos fiadors. Tanqueu la porta. Fig. 2 DESPLAÇAMENT DE L'ELEMENT ESCALFADOR SUPERIOR (NOMÉS ALGUNS MODELS) 1. 2. 3. Fig. 3 Desmunteu les graelles laterals de suport dels accessoris (Fig. 3). Traieu lleugerament l'element calefactor (Fig. 4) i abaixeu-lo (Fig. 5). Per tornar a col·locar l'element escalfador, apugeu-lo tirant lleugerament cap a fora i assegureu-vos que es recolza als suports laterals. Fig. 4 Fig. 5 CANVI DE LA LLUM DEL FORN Per canviar la llum posterior (si n'hi ha): 1. Desendolleu el forn de l'alimentació. 2. Descargoleu la tapa del llum (Fig. 6), canvieu-la bombeta (vegeu la nota pel tipus de bombeta) i cargoleu de nou la tapa del llum. 3. Torneu a endollar el forn a l'alimentació. Per canviar la llum lateral (si n'hi ha): 1. Desendolleu el forn de l'alimentació. 2. Desmunteu les graelles laterals de suport dels accessoris, si n'hi ha (Fig. 3). 3. Feu servir un tornavís per fer palanca i extreure la tapa del llum (Fig. 7). 4. Torneu a col·locar el llum (vegeu la nota sobre el tipus de bombeta) (Fig. 8). 5. Torneu a col·locar la tapa del llum, prement fermament fins que encaixi al seu lloc (Fig. 9). 6. Torneu a muntar les graelles laterals de suport dels accessoris. 7. Torneu a endollar el forn a l'alimentació. CA6 Fig. 6 Fig. 7 Fig. 8 Fig. 9 Nota: Empreu només bombetes incandescents 25-40 W/230 V de tipus E-14 i T300 °C o bombetes halògenes 20-40 W/230 V de tipus G9, T300 °C. La bombeta utilitzada en aquest aparell ha estat dissenyada específicament per a aparells elèctrics i no és adequada per a la il·luminació d'espais domèstics (Normativa de la Comissió (CE) núm. 244/2009). Les bombetes estan disponibles al Servei Postvenda. IMPORTANT: Si feu servir bombetes halògenes, no les manipuleu amb les mans descobertes perquè les empremtes poden danyar-les. No feu servir el forn fins que la tapa del llum s'hagi col·locat de nou. CA7 INSTRUCCIONS D'ÚS DEL FORN PER LA CONNEXIÓ ELÈCTRICA, VEGEU LA SECCIÓ D'INSTAL·LACIÓ 1. Tauler de control 2. Element calefactor/gratinador superior 3. Ventilador (no visible) 4. Placa de característiques (no s'ha de treure) 5. Llum 6. Element calefactor circular (no visible) 7. Ventilador 8. Mecanisme de gir de l'ast (si n'hi ha) 9. Element calefactor inferior (no visible) 10. Porta 11. Posició del prestatges (el nombre de prestatges s'indica a la part davantera del forn) 12. Paret posterior Nota: Durant la cocció, es possible que el ventilador es posi en marxa a estones per minimitzar el consum d'energia. Al final de la cocció, una vegada desconnectat el forn, és possible que el ventilador segueixi funcionant uns instants. Si s'obre la porta del forn durant la cocció, els elements calefactors s'apaguen. ACCESSORIS SUBMINISTRATS Fig. A Fig. B A. GRAELLA: La graella es pot fer servir per rostir a la graella o com a suport de cassoles, motlles de pastissos i altres recipients de cocció aptes pel forn. B. SAFATA D'ENFORNAR: La safata d'enfornar es pot fer servir per cuinar pa i productes de pastisseria, així com carn rostida, peix en papillota, etc. El nombre d'accessoris pot variar en funció del model que hàgiu adquirit. ACCESSORIS NO SUBMINISTRATS Podeu comprar altres accessoris per separat a través del servei postvenda. CA8 INTRODUCCIÓ DE LES GRAELLES I ALTRES ACCESSORIS AL FORN 1. 2. Inseriu la graella horitzontalment, amb el vorell “A” mirant amunt (Fig. 1). Els altres accessoris, com la safata de degoteig i la safata d'enfornar, s'insereixen amb el vorell de la part plana “B” mirant amunt (Fig. 2). Fig. 1 Fig. 2 DESCRIPCIÓ DEL TAULER DE CONTROL PROGRAMADOR ELECTRÒNIC 1 PANTALLA DISPLAY 3 4 2 1. COMANDAMENT SELECTOR DE FUNCIONS: Comandament d'encesa/apagada i selector de funcions 2. COMANDAMENT D'EXPLORACIÓ: per explorar el menú i ajustar els valors predeterminats Nota:els dos comandaments son retràctils. Premeu els comandaments al mig i emergiran. 3. BOTÓ : per tornar a la pantalla anterior 4. BOTÓ : per seleccionar i confirmar ajustaments Nota: la pantalla mostra com a indicació en relació al botó . LLISTA DE FUNCIONS Gireu el comandament de “Funcions” a qualsevol posició i el forn s'encén: a la pantalla apareixen les funcions o els menús secundaris relacionats. Per accedir i seleccionar els submenús, feu girar el comandament fins a les funcions “GRILL” (GRATINADOR), “SPECIALS” (ESPECIALS), “SETTINGS” (AJUSTAMENTS), “BREAD/PIZZA” (PA/PIZZA). Nota:per veure la llista i les descripcions de les funcions, consulteu la taula de la pàgina 14. DESCRIPCIÓ DE LA PANTALLA I H G F E A B A. B. C. D. E. F. G. H. I. C D Indicació dels elements escalfadors activats durant les diferents funcions de cocció Símbols de control del temps: temporitzador, temps de cocció, fi del temps de cocció, hora Informació sobre les funcions seleccionades Funció de PA/PIZZA automàtica seleccionada Indicació de porta tancada durant el cicle de neteja automàtica (no disponible en aquests models). Temperatura interna del forn Funció de piròlisi (no disponible en aquests models) Daurat Funcions especials: “Defrost” (Descongelar), “Keep Warm” (Mantenir calent), “Rising” (Llevada), “Slow cooking meat” (Cocció lenta de carn), “Slow cooking fish” (Cocció lenta de peix). CA9 AJUSTAMENT DE L'IDIOMA Quan encengueu el forn per primera vegada, la pantalla mostrarà: “ENGLISH” (ANGLÈS) Feu girar el comandament de navegació fins que aparegui l'idioma que vulgueu i premeu el botó confirmar-lo. per AJUSTAMENT DE L'HORA Després de definir l'idioma, cal que ajusteu el rellotge. Els dos dígits de l'hora parpellegen a la pantalla. 1. Gireu el comandament d'exploració per mostrar l'hora correcta. 2. Premeu el botó per confirmar; els dos dígits dels minuts parpellegen a la pantalla. 3. Gireu el comandament d'exploració per mostrar els minuts correctes. 4. Premeu el botó per confirmar. Per canviar l'hora, per exemple després d'un tall de corrent, vegeu el següent paràgraf (CONFIGURACIÓ). SELECCIÓ DE FUNCIONS DE COCCIÓ 1. 2. Gireu el comandament de funcions a la funció desitjada. Els ajustaments de cocció apareixen a la pantalla. Si els valors que apareixen són els desitjats, premeu . Per canviar-los, procediu com s'indica a continuació. AJUSTAMENT DE LA TEMPERATURA/POTÈNCIA DEL GRATINADOR Per canviar la temperatura o la potència del gratinador, procediu de la següent manera: 1. 2. Gireu el comandament d'exploració per mostrar el valor desitjat. Premeu el botó per confirmar. PREESCALFAMENT RÀPID 1. 2. 3. 4. Gireu el comandament de funcions al símbol per seleccionar la funció de preescalfament ràpid. Confirmeu prement : els ajustaments apareixen a la pantalla. Si la temperatura proposada és la desitjada, premeu el botó . Per canviar la temperatura, procediu com s'indica en els paràgrafs anteriors. El missatge PRE apareix a la pantalla. Quan s'arriba a la temperatura establerta, apareixerà el valor corresponent (p. ex. 200 °C) i sonarà un senyal acústic. En acabar-se el preescalfament, el forn selecciona automàticament la funció convencional . En aquest moment es pot col·locar el menjar al forn per cuinar-lo. Si desitgeu ajustar una funció de cocció diferent, gireu el comandament de funcions i seleccioneu la funció desitjada. CA10 AJUSTAMENT DEL TEMPS DE COCCIÓ Aquesta funció es pot fer servir per cuinar menjar durant un temps establert, des d'un mínim d'1 minut al temps màxim permès per la funció seleccionada, després del qual el forn s'apaga automàticament. 1. 2. 3. Una vegada confirmada la temperatura, el símbol parpelleja. Gireu el comandament d'ajustament per mostrar el temps de cocció desitjat. Per confirmar el temps de cocció, premeu el botó . AJUSTAMENT DE L'HORA DE FINALITZACIÓ DE LA COCCIÓ/INICI DIFERIT IMPORTANT: L'ajustament d'inici diferit no està disponible per a les següents funcions: “FAST PREHEATING” (PREESCALFAMENT RÀPID), “BREAD/PIZZA” (PA/PIZZA). Nota: Amb aquest ajustament, s'arriba a la temperatura seleccionada de manera més progressiva, per la qual cosa els temps de cocció seran lleugerament més llargs que els indicats al quadre de coccions. Podeu definir l'hora de finalització de la cocció diferint l'inici de la cocció fins a un màxim de 23 hores i 59 minuts. Això només es pot fer una vegada establert el temps de cocció. Un cop ajustat el temps de cocció, la pantalla mostra l'hora de finalització de la cocció (per exemple, les 15:45) i el símbol parpelleja. Per diferir la finalització del temps de cocció, i per tant també l'hora d'inici de la cocció, procediu de la següent manera: 1. Gireu el comandament d'exploració per mostrar l'hora a la qual desitgeu finalitza la cocció (per exemple, 16:00). 2. Confirmeu el valor seleccionat prement el botó : els dos punts de la finalització del temps de cocció parpellegen, indicant que l'ajustament s'ha fet correctament. 3. El forn diferirà automàticament l'inici de la cocció per tal de finalitzar-la a l'hora establerta. No obstant això, els valors definits (temperatura, ajustament del gratinador, temps de cocció) poden canviar-se en qualsevol moment prement el botó per tornar enrere, seguit del comandament de navegació per canviar els valors i del botó per confirmar-los. TEMPORITZADOR Aquesta funció es pot fer servir únicament amb el forn apagat i és útil, per exemple, per controlar el temps de cocció de la pasta. El temps màxim que pot definir-se és 23 hores i 59 minuts. 1. Gireu el comandament de funcions a zero i gireu el comandament d'exploració per mostrar el temps desitjat. 2. Premeu el botó per iniciar el compte enrere. Un cop transcorregut el temps establert, a la pantalla apareixerà “END” (FI) i sonarà un senyal acústic. Per anular el so del senyal acústic, premeu el botó (l'hora del dia apareix a la pantalla). CA11 BLOQUEIG DE TECLES Aquesta funció serveix per bloquejar els botons i els comandaments del tauler de control. Per activar-la, premeu i al mateix temps durant 3 segons com a mínim. Un cop activada, les funcions associades amb els botons queden bloquejades i la pantalla mostra el símbol d'una clau. Aquesta funció també es pot activar durant la cocció. Per desactivar-la, repetiu el procediment anterior. Quan la funció de bloqueig de tecles està activada, el forn pot apagar-se fent girar el comandament a 0 (zero). En aquest cas, tanmateix, caldrà tornar a definir la funció seleccionada prèviament. SELECCIÓ DE FUNCIONS ESPECIALS Gireu el comandament de funcions al símbol per accedir a un menú secundari que conté les funcions especials. Per explorar, seleccioneu i inicieu una d'aquestes funcions, procediu de la següent manera: 1. 2. 3. Gireu el comandament de funcions al símbol : a la pantalla apareix “DEFROST” (DESCONGELACIÓ) juntament amb el símbol corresponent a aquesta funció. Feu girar el comandament de navegació per desplaçar-vos per la llista de funcions: DEFROST, KEEP WARM, RISING, SLOW COOKING MEAT, SLOW COOKING FISH (DESCONGELACIÓ, MANTENIR CALENT, LLEVAT, COCCIÓ LENTA DE CARN, COCCIÓ LENTA DE PEIX). Premeu el botó per confirmar. DAURAT Al final de la cocció, en el cas d'algunes funcions, la pantalla ofereix l'opció de daurar. Aquesta funció només es pot fer servir una vegada establert el temps de cocció. Al final de del temps de cocció, a la pantalla apareix: “PRESS TO BROWN” (PREMEU PER DAURAR). Premeu el botó perquè el forn iniciï un cicle de daurat de 5 minuts. Aquesta funció es pot seleccionar consecutivament dues vegades como a màxim. SELECCIÓ DE FUNCIÓ DE PA/PIZZA Gireu el comandament de funcions al símbol funcions de cocció automàtica de pa i pizza. per accedir a un menú secundari que conté dues Pa 1. 2. 3. 4. Gireu el comandament de funcions al símbol : a la pantalla apareix “BREAD” (PA) i AUTO al costat. Premeu per seleccionar la funció. Gireu el comandament d'exploració per ajustar la temperatura desitjada (entre 180 °C i 220 °C) i confirmeu amb el botó . Gireu el comandament d'exploració per ajustar la duració de la cocció desitjada i premeu per iniciar la cocció. CA12 Pizza 1. 2. 3. 4. 5. Gireu el comandament de funcions al símbol : a la pantalla apareix “BREAD” (PA). Per seleccionar la funció “PIZZA”, procediu de la següent manera: Gireu el comandament d'exploració: apareix “PIZZA” a la pantalla. Premeu per seleccionar la funció. Gireu el comandament d'exploració per ajustar la temperatura desitjada (entre 220 °C i 250 °C) i confirmeu amb el botó . Gireu el comandament d'exploració per ajustar la duració de la cocció desitjada i premeu per iniciar la cocció. AJUSTAMENT Feu girar el comandament de funcions fins al símbol ajustaments de pantalla que podeu canviar. per accedir a un submenú que conté cinc Idioma 1. 2. 3. Feu girar el comandament de navegació fins que es mostri “LANGUAGE” (IDIOMA). Premeu per accedir a l'ajustament. Feu girar el comandament de navegació fins que es mostri l'idioma que vulgueu i premeu el botó de confirmació . Rellotge Feu girar el comandament de navegació fins que es mostri “CLOCK” (RELLOTGE). Per canviar l'hora del dia, vegeu el paràgraf anterior (AJUSTAMENT DE L'HORA). Eco Amb el mode ECO seleccionat (ON), la pantalla s'apaga quan el forn està en espera o 5 minuts després de la finalització de la cocció. Per veure la informació a la pantalla, només heu de prémer un botó o fer girar un comandament. 1. Gireu el comandament d'exploració per mostrar “ECO”. 2. Premeu per accedir a l'ajustament (ON/OFF) (ENCÉS/APAGAT). 3. Gireu el comandament d'exploració per seleccionar l'ajustament desitjat i confirmeu prement el botó . 4. Quan hi ha una funció de cocció en marxa, si el mode “Eco” està activat, la llum de l'interior s'apaga passat 1 minut de cocció i es torna a encendre cada vegada que l'usuari interacciona amb l'aparell. Senyal acústic Per activar o desactivar el senyal acústic, procediu de la següent manera: 1. Gireu el comandament d'exploració per mostrar “SOUND” (SO). 2. Premeu per accedir a l'ajustament (ON/OFF) (ENCÉS/APAGAT). 3. Gireu el comandament d'exploració per seleccionar l'ajustament desitjat i confirmeu prement el botó . Lluentor Per canviar la lluentor de la pantalla, procediu de la següent manera: 1. Gireu el comandament d'exploració per mostrar “BRIGHTNESS” (LLUENTOR). 2. Premeu el botó : apareix el número 1 a la pantalla. 3. Feu girar el comandament de navegació per augmentar o disminuir la brillantor i premeu confirmar-la. CA13 per TAULA DE DESCRIPCIÓ DE FUNCIONS COMANDAMENT SELECTOR DE FUNCIONS OFF (APAGAT) LLUM DEFROST (DESCONGELAR) ESPECIAL KEEP WARM (MANTENIR CALENT) RISING (LLEVAT) SLOW COOKING MEAT (COCCIÓ LENTA DE CARN) SLOW COOKING FISH (COCCIÓ LENTA DE PEIX) CONVENCIONAL CONVECTION BAKE (FORN DE CONVECCIÓ) FORN DE CONVECCIÓ SUAU: VENTILADOR SUAU Per aturar la cocció i apagar el forn. Per encendre/apagar la llum interior del forn. Per accelerar la descongelació d'aliments. Col·loqueu el menjar al prestatge del mig. Deixeu el menjar al seu embalatge per evitar que s'assequi l'exterior. Per mantenir el menjar acabat de cuinar calent i cruixent (p. ex.: carn, fregits o flams). Col·loqueu el menjar al prestatge del mig. La funció no s'activarà si la temperatura del forn és superior als 65 °C. Per llevar de manera optima les masses dolces o salades. Per preservar la qualitat del llevat, la funció no s'activarà si la temperatura del forn és supoerior a 40 °C. Col·loqueu la massa al 2on prestatge. El forn no s'ha de preescalfar. Per a cocció lenta de carn a 90 °C. Aquesta funció ofereix una cocció lenta que garanteix que el menjar quedi més tendre i suculent. Per costelles rostides, primer daureu-les a la safata per tal de conservar els sucs naturals de la carn. Els temps de cocció van de 4 hores per a costelles d'1 Kg fins a 6-7 hores per a costelles de 3 Kg. Per aconseguir uns resultats òptims, eviteu d'obrir la porta del forn durant la cocció i feu servir un termòmetre per a forns per comprovar la temperatura interna de la carn. Per cuinar peix de manera suau a 85 °C. Aquesta funció ofereix una cocció lenta que garanteix que el menjar quedi més tendre i suculent. Gràcies a la baixa temperatura, el menjar no es daura per fora i el resultat final és similar al de la cocció al vapor. Els temps de cocció van de 2 hores per a peixos de 300 g fins a 4-5 hores per a peixos de 3 Kg. Per aconseguir uns resultats òptims, obriu la porta del forn el menys possible durant la cocció per tal d'evitar que se n'escapi l'escalfor. Per cuinar qualsevol plat només a un prestatge. Empreu el 3er prestatge. Per cuinar pizza, pastissos salats i dolços amb farciment líquid, feu servir el 1er o 2on prestatge. Preescalfeu el forn abans de posar-hi el menjar. Per enfornar pastissos amb farciment líquid (dolç o salat) a un sol prestatge. Aquesta funció també es pot fer servir per cuinar en dos prestatges. Canvieu la posició dels plats per cuinar el menjar de manera més uniforme. Utilitzeu el tercer prestatge per cuinar només en un prestatge, i el primer i el quart per cuinar en dos prestatges. Preescalfeu el forn abans de cuinar. Per coure carn, pastissos farcits (pastís de formatge, strudel, pastís de fruita) i verdures farcides en només un prestatge. Aquesta funció utilitza un mode de ventilador suau i discontinu per evitar que s'assequi massa el menjar. Es recomana utilitzar el segon prestatge. Preescalfeu el forn abans de cuinar. CA14 GRILL (GRATINADOR) TURBO GRILL (GRATINADOR TURBO) CONFIGURACIÓ BREAD/PIZZA (PA/PIZZA) COMANDAMENT SELECTOR DE FUNCIONS Per rostir carn, kebabs i salsitxes; per cuinar verdures gratinades i torrar pa. Col·loqueu el menjar al 4rt o 5è prestatge. Quan gratineu carn, feu servir la safata de degoteig per recollir els sucs de la cocció. Col·loqueu-la al tercer o quart prestatge i afegiu-hi mig litre d'aigua aproximadament. El forn no s'ha de preescalfar. Durant la cocció la porta de forn ha de romandre tancada. Per rostir peces grans de carn (cuixes, rosbif, pollastres). Col·loqueu el menjar als prestatges del mig. Feu servir la safata de degoteig per recollir els sucs de la cocció. Col·loqueu-la al primer o segon prestatge i afegiu-hi mig litre d'aigua aproximadament. El forn no s'ha de preescalfar. Durant la cocció la porta de forn ha de romandre tancada. Amb aquesta funció podeu fer servir l'ast, si n'hi ha. Per ajustar les opcions de la pantalla (hora, brillantor, volum del timbre, estalvi d'energia). Per coure pizza i pa de diferents tipus i mides. Aquesta funció conté dos programes amb valors predefinits. Indiqueu simplement els valors requerits (temperatura i temps) i el forn s'encarregarà automàticament del cicle de cocció. Poseu la massa al segon prestatge després de preescalfar el forn. PREESCALFAMENT Per preescalfar ràpidament el forn. RÀPID CA15 TAULA DE COCCIÓ Recepta Funció Preescal- Prestatge fament (des de baix) Sí Pastissos amb llevat Pastissos farcits (pastís de formatge, strudel, pastís de poma) 2/3 Temp. (°C) Temps Accessoris i observacions (min) 160-180 30-90 Motlle de pastís a la graella Sí 1-4 160-180 30-90 Sí 2 160-200 35-90 Sí 1-4 160-200 35-90 Sí 3 170-180 15-45 Sí 1-4 160-170 20-45 Sí 3 180-200 30-40 Sí 1-4 180-190 35-45 Sí 3 90 110-150 Sí 1-4 90 130-150 Sí 1/2 190-250 15-50 Sí 1-4 190-250 25-50 Sí 2 180-220 30-50 Safata de degoteig/safata d'enfornar o graella Sí 2 220-250 15-30 Safata de degoteig/safata d'enfornar SUAU Galetes/pastissets Pasta choux Merengues Pa/Pizza/Focaccia Pa Pizza (Pa) (Pizza) Prestatge 4: safata al gratinador (canviar de prestatge a mitja cocció) Prestatge 1: motlle de pastís a la graella Safata de degoteig/safata d'enfornar o motlle de pastís a la graella Prestatge 4: motlle de pastís a la graella (canviar de prestatge a mitja cocció) Prestatge 1: motlle de pastís a la graella Safata de degoteig/safata d'enfornar Prestatge 4: safata al gratinador (canviar de prestatge a mitja cocció) Prestatge 1: safata de degoteig/safata d'enfornar Safata de degoteig/safata d'enfornar Prestatge 4: safata al gratinador (canviar de prestatge a mitja cocció) Prestatge 1: safata de degoteig/safata d'enfornar Safata de degoteig/safata d'enfornar Prestatge 4: safata al gratinador (canviar de prestatge a mitja cocció) Prestatge 1: safata de degoteig/safata d'enfornar Safata de degoteig/safata d'enfornar Prestatge 4: safata a la graella (canviar de prestatge a mitja cocció) Prestatge 1: safata de degoteig/safata d'enfornar CA16 Recepta Funció Preescal- Prestatge fament (des de baix) Temp. (°C) Sí 3 250 Sí 1-4 250 Sí 3 180-190 Pizzes congelades Pastissos de carn i patates (pastís de verdures, quiche) Temps Accessoris i observacions (min) Prestatge 3: Safata de 10-15 degoteig/safata d'enfornar o graella Prestatge 4: safata a la graella (canviar de prestatge 10-20 a mitja cocció) Prestatge 1: safata de degoteig/safata d'enfornar 40-55 Motlle de pastís a la graella Prestatge 4: motlle de pastís a la graella (canviar de 40-55 prestatge a mitja cocció) Prestatge 1: motlle de pastís a la graella Safata de degoteig/safata 20-30 d'enfornar Prestatge 4: safata al gratinador (canviar de 15-40 prestatge a mitja cocció) Prestatge 1: safata de degoteig/safata d'enfornar Sí 1-4 180-190 Sí 3 190-200 Sí 1-4 180-190 Lasanya/Pasta al forn/Canelons/ Flams Sí 3 190-200 45-65 Safata de degoteig o safata a la graella Xai/Vedella/Bou/ Porc 1 kg Sí 2 180-190 80-120 Safata de degoteig o safata a la graella Sí 3 200-220 50-100 Safata de degoteig o safata a la graella Sí 2 190-200 80-130 Safata de degoteig o safata a la graella Sí 3 180-200 40-60 Safata de degoteig o safata a la graella Sí 2 170-190 30-60 Safata a la graella - 5 3 (Alta) 4 2 (Mitjana) 5 2-3 (MitjanaAlta) Vols-au-vent/ Galetes de pasta de full Pollastre/conill/ ànec 1 kg SUAU SUAU Gall dindi/Oca 3 kg Peix al forn/a la papillota (filet, sencer) Verdures farcides (tomàquet, carbassó, albergínia) Torrades Filets de peix/ bistecs Salsitxes/Kebabs/ Costelles/ Hamburgueses SUAU - - CA17 3-6 Graella Prestatge 4: graella (tombeu el menjar durant la cocció) 20-30 Prestatge 3: safata de degoteig amb aigua Prestatge 5: graella (tombeu el menjar durant la cocció) 15-30 Prestatge 4: safata de degoteig amb aigua Recepta Funció Preescal- Prestatge fament (des de baix) Temp. (°C) Temps Accessoris i observacions (min) - 2 2 (Mitjana) 55-70 - 2 3 (Alta) 80-110 Rosbif poc fet 1 kg - 3 2 (Mitjana) 35-50 Cuixa de xai/ Braons - 3 2 (Mitjana) 60-90 Patates rostides - 3 2 (Mitjana) 45-55 Verdures gratinades - 3 3 (Alta) 10-25 Lasanya i carn Sí 1-4 200 50-100* Carn i patates Sí 1-4 200 45-100* Peix amb verdures Sí 1-4 180 30-50* Pollastre rostit 1-1,3 kg * Prestatge 2: graella (tombeu el menjar quan quedi un terç del temps de cocció) Prestatge 1: safata de degoteig amb aigua Prestatge 2: mecanisme de gir de l'ast (si n'hi ha) Prestatge 1: safata de degoteig amb aigua Safata a la graella (si cal, tombeu el menjar quan quedi un terç del temps de cocció) Safata de degoteig o safata a la graella (si cal, tombeu el menjar quan quedi un terç del temps de cocció) Safata de degoteig/safata d'enfornar (tombeu el menjar dos terços durant la cocció si cal) Safata de degoteig o safata a la graella Prestatge 4: Safata a la graella (si cal, tombeu el menjar quan quedi un terç del temps de cocció) Prestatge 1: Safata de degoteig o safata a la graella Prestatge 4: Safata a la graella (si cal, tombeu el menjar quan quedi un terç del temps de cocció) Prestatge 1: Safata de degoteig o safata a la graella Prestatge 4: safata al gratinador (canviar de prestatge a mitja cocció) Prestatge 1: Safata de degoteig o safata a la graella El temps de cocció és aproximat. Podeu treure el menjar del forn abans o després en funció de les vostres preferències. CA18 RECEPTES PROVADES (d'acord amb IEC 60350-1:2011-12 i DIN 3360-12:07:07) Recepta Funció Preescal- Prestatge fament (des de baix) IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.2 Temp. Temps Accessoris i observacions (°C) (min) Safata de degoteig/safata d'enfornar Prestatge 4: safata d'enfornar 25-35 Prestatge 1: safata de degoteig/safata d'enfornar Sí 3 170 Sí 1-4 160 Sí 3 170 Sí 1-4 160 Sí 2 170 30-40 Motlle de pastís a la graella Sí 2/3 185 55-75 Motlle de pastís a la graella Prestatge 4: motlle de pastís a la graella 75-95 Prestatge 1: motlle de pastís a la graella Galetes de mantega 15-25 IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.3 Pastissets IEC 60350-1:2011-12 § 7.6.1 Pa de pessic sense greix IEC 60350-1:2011-12 § 7.6.2 Dos pastissos de poma Sí 1-4 175 - 5 3 (Alta) Safata de degoteig/safata d'enfornar Prestatge 4: safata d'enfornar 25-35 Prestatge 1: safata de degoteig/safata d'enfornar 20-30 IEC 60350-1:2011-12 § 9.2 Torrades** 3-6 Graella IEC 60350-1:2011-12 § 9.3 Hamburgueses** - 5 3 (Alta) Sí 3 180 Sí 1-4 160 Prestatge 5: graella (tombeu el menjar a mitja cocció) 18-30 Prestatge 4: safata de degoteig amb aigua DIN 3360-12:07 § 6.5.2.3 Pastís de poma, safata de llevats Safata de degoteig/safata d'enfornar Prestatge 4: safata d'enfornar 50-60 Prestatge 1: safata de degoteig/safata d'enfornar 30-40 DIN 3360-12:07 § 6.6 Porc rostit - 3 190 Sí 3 170 Sí 1-4 160 Prestatge 3: graella Prestatge 2:safata de 150-170 degoteig amb aigua (afegiun'hi més si és necessari) DIN 3360-12:07 annex C Pastís pla CA19 Safata de degoteig/safata d'enfornar Prestatge 4: safata d'enfornar 40-50 Prestatge 1: safata de degoteig/safata d'enfornar 35-45 La taula de cocció recomana les funcions i les temperatures ideals per obtenir els millors resultats amb qualsevol tipus de recepta. Per a la cocció amb aire calent en un sol prestatge, és aconsellable utilitzar el tercer prestatge i la mateixa temperatura recomanada per a la cocció “CONVECTION BAKE” (FORN DE CONVECCIÓ) en diversos prestatges. ** Quan feu servir el gratinador, és aconsellable que deixeu un espai d'uns 3-4 cm des de la vora frontal del gratinador per facilitar-ne l'extracció. Les indicacions de la taula són aplicables sense les guies lliscants. Classe d'eficiència energètica (d'acord amb EN 60350-1:2013-07) Per fer les proves, feu servir la taula corresponent. CA20 ÚS RECOMANAT I SUGGERIMENTS Com llegir la taula de cocció La taula indica la millor funció a utilitzar per qualsevol menjar, per cuinar-ho en un o més prestatges al mateix temps. El temps de cocció comencen una vegada col·locat el menjar al forn, sense tenir en compte el preescalfament (quan calgui). Les temperatures i temps de cocció són només orientatius i dependran de la quantitat de menjar i del tipus d'accessori utilitzat. Feu servir els valors recomanats més baixos per començar i, si el menjar no és prou cuit, podeu augmentar els valors. Feu servir els accessoris subministrats i preferiblement motlles i safates de forn de metall i color fosc. També podeu fer servir estris i accessoris de pyrex o ceràmica, però tingueu en compte que els temps de cocció seran lleugerament més llargs. Per obtenir millors resultats, seguiu amb cura els consells del quadre de coccions per triar els accessoris (subministrats) que s'han de col·locar als diferents prestatges. Cocció de diferents aliments al mateix temps Amb la funció “CONVECTION BAKE” (FORN DE CONVECCIÓ), podeu cuinar diferents menjars que requereixin la mateixa temperatura de cocció al mateix temps (per exemple: peix i verdures), fent servir diferents prestatges. Retireu els aliments que requereixen menys temps de cocció i deixeu els que necessiten més temps al forn. Postres - - Cuineu els postres delicats amb la funció convencional en un sol prestatge. Feu servir motlles de pastissos de metall i col·loqueu-los sempre sobre la graella subministrada. Per cuinar en més d'un prestatge, seleccioneu la funció d'aire forçat i repartiu la posició dels motlles de pastissos als prestatges de manera que permeti una òptima circulació d'aire calent. Per comprovar si un pastís que ha de pujar és cuit, inseriu un escuradents de fusta al mig del pastís. Si l'escuradents surt net, el pastís està fet. Si feu servir motlles de pastissos antiadherents, no poseu mantega a les vores perquè potser el pastís no puja per igual per les vores. Si el pastís “s'enfonsa” durant la cocció, ajusteu una temperatura inferior la propera vegada, potser reduint la quantitat de líquid de la barreja i barrejant més suaument. Per dolços amb farciment humit (partís de formatge o pastís de fruites) feu servir la funció de “CONVECTION BAKE” (FORN DE CONVECCIÓ). Si la base del pastís està humida, abaixeu el prestatge i repartiu molles de pa o de galetes pel fons del pastís abans d'afegir el farciment. Carn - Feu servir qualsevol tipus de safata de forn o plata de pyrex adequada a la grandària de la peça de carn que s'ha de cuinar. Per costelles rostides, és millor afegir una mica de brou al fons de la plata, regant la carn durant la cocció per donar-li més sabor. Quan el rostit estigui a punt, deixeu-lo reposar al forn uns 10-15 minuts més, o emboliqueu-lo amb paper d'alumini. Quan vulgueu rostir carn, trieu talls amb un gruix semblant per obtenir uns resultats de cocció uniformes. Les peces de carn molt gruixudes necessiten més temps de cocció. Per evitar que es cremi la carn per fora, abaixeu la posició de la graella i mantingueu allunyada la carn del gratinador. Tombeu la carn dos terços durant la cocció. Per recollir els sucs de la cocció es recomana col·locar una safata de degoteig amb mig litre d'aigua directament sota de la graella on està col·locada la carn. Reompliu quan calgui. Ast (només en alguns models) Feu servir aquest accessori per rostir uniformement peces de carn y aus. Col·loqueu la carn a l'ast, lligant-la amb cordill de cuinar si es tracta de pollastre, i comproveu que estigui ben subjecta abans d'inserir l'ast al forat del mecanisme de la part del fons del forn i fent que descansi sobre el suport corresponent. Per evitar el fum i recollir els sucs, es recomana col·locar una safata de degoteig amb mig litre d'aigua al primer nivell. L'ast té un mànec de plàstic que s'ha de treure abans de començar la cocció, i es fa servir al final de la cocció per evitar cremar-se al treure el menjar del forn. CA21 Pizza Greixeu lleugerament les safates per assegurar-vos de que la base de la pizza estigui cruixent. Repartiu la mozzarella per sobre de la pizza quan quedi una tercera part del temps de cocció. Funció de llevada (només en alguns models) Sempre es millor cobrir la massa amb un drap humit abans de col·locar-la en el forn. El temps de llevada amb aquesta funció es redueix aproximadament un terç comparat amb si es fa a temperatura ambient (20-25 °C). El temps de llevada per a 1 kg de massa de pizza és d'aproximadament una hora. CA22
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22

Whirlpool BMVE 8200/IN Guía del usuario

Tipo
Guía del usuario