Transcripción de documentos
INSTRUCCIONS IMPORTANTS DE SEGURETAT
LA VOSTRA SEGURETAT I LA DELS ALTRES ÉS FONAMENTAL
Aquest manual y el propi aparell proporciona advertències importants de seguretat, que s'han de llegir i seguir en tot moment.
Aquest és el símbol de perill, que pertany a seguretat, que avisa als usuaris de riscs potencials per a ells mateixos i per
als altres.
Totes les advertències de seguretat porten al davant el símbol de perill i els termes següents:
PERILL
Indica una situació perillosa que, si no s'evita, provocarà lesions greus.
ADVERTÈNCIA
Indica una situació perillosa que, si no s'evita, pot provocar lesions greus.
Totes les advertències de seguretat proporcionen detalls específics del
risc potencial present i indiquen com reduir el risc de lesió, danys i
descàrrega elèctrica com a conseqüència de l'ús inadequat de l'aparell.
Seguiu amb cura les instruccions següents:
- Abans de dur a terme cap treball d'instal·lació, l'aparell ha d'estar
desconnectat del subministrament elèctric.
- La instal·lació i el manteniment els ha de fer un tècnic qualificat
seguint les instruccions del fabricant i la normativa local en
seguretat. No repareu ni substituïu cap part de l'aparell a menys
que s'indiqui expressament al manual de l'usuari.
- La substitució del cable d'alimentació l'ha de dur a terme un
electricista qualificat. Contacteu amb un centre de servei autoritzat.
- La normativa requereix que l'aparell estigui connectat a terra.
- El cable d'alimentació ha de ser prou llarg per connectar l'aparell,
muntat a la seva ubicació, a la presa de corrent.
- Perquè la instal·lació compleixi la normativa de seguretat vigent,
s'ha d'utilitzar un interruptor de desconnexió de tots els terminals
amb una separació mínima entre contactes de 3 mm.
- No utilitzeu adaptadors de múltiples endolls si el forn està equipat
amb un endoll.
- No utilitzeu allargadors.
- No tibeu el cable d'alimentació.
- Els components elèctrics no han d'estar accessibles per a l'usuari
després de la instal·lació.
- Si la superfície de la placa d'inducció té esquerdes, no la utilitzeu
i apagueu l'aparell per evitar la possibilitat de descàrregues
elèctriques (només els models amb funció d'inducció).
CA1
- No toqueu l'aparell amb cap part del cos humida i no l'utilitzeu amb
els peus descalços.
- L'aparell està dissenyat únicament per al seu ús com aparell
domèstic per cuinar aliments. No és permet cap altre ús (p. ex.:
escalfar habitacions). El fabricant renuncia a tota responsabilitat per
l'ús inapropiat o l'ajustament incorrecte dels comandaments.
- Aquest aparell pot ser utilitzat per nens a partir de 8 anys i persones
amb capacitats físiques, sensorials o mentals reduïdes, o amb una
manca d'experiència i coneixements, si han rebut la supervisió o
instruccions sobre l'ús de l'aparell de manera segura i comprenen
els riscos inherents. Els infants no han de jugar amb l'aparell. La
neteja i el manteniment de l'usuari no l'han de fer nens sense
supervisió.
- Les parts accessibles de l'aparell poden escalfar-se molt durant l'ús.
El nens petits s'han de mantenir lluny de l'aparell i sota vigilància
per tal d'assegurar-se que no juguin amb l'aparell.
- L'aparell i les parts accessibles s'escalfen molt durant l'ús. S'ha de
tenir cura d'evitar tocar els elements escalfadors. Els nens de menys
de 8 anys s'han de mantenir allunyats, a menys que estiguin
contínuament vigilats.
- Durant i després de l'ús, no toqueu els elements escalfadors ni les
superfícies interiors de l'aparell, ja que existeix el risc de cremades.
No deixeu que l'aparell toqui la roba o altres materials inflamables
fins que tots els components s'hagin refredat prou.
- Al final de la cocció, teniu cura en obrir la porta de l'aparell, deixant
sortir gradualment l'aire calent o el vapor abans d'accedir al forn.
Quan la porta de l'aparell està tancada, surt aire calent per
l'obertura de damunt del tauler de control. No obstruïu les
obertures de ventilació.
- Feu servir guants per treure les cassoles i accessoris, tenint cura de
no tocar els elements escalfadors.
- No col·loqueu materials inflamables dins o a prop de l'aparell: pot
iniciar-se un foc si l'aparell s'encén sense voler.
- No escalfeu pots hermètics ni recipients de menjar cuinat a l'aparell.
La pressió que s'acumula a l'interior pot fer explotar el pot i fer
malbé l'aparell.
CA2
- No feu servir recipients fabricats amb materials sintètics.
- Els olis i greixos sobreescalfats s'encenen fàcilment. Estigueu
sempre vigilant quan cuineu aliments rics en greixos i oli.
- Mai deixeu de vigilar l'aparell quan fregiu menjar.
- Si feu servir begudes alcohòliques per cuinar aliments (com ara
rom, conyac o vi), recordeu que l'alcohol s'evapora a molta
temperatura. Com a conseqüència, existeix el risc de que els vapors
que desprèn l'alcohol s'encenguin al entrar en contacte amb
l'element escalfador elèctric.
- Mai empreu aparells de neteja amb vapor.
- No toqueu el forn durant el cicle de piròlisi. Mantingueu els infants
allunyats del forn durant el cicle de piròlisi. Serà necessari netejar
les restes que s’hagin vessat dins la cavitat del forn abans que s’iniciï
el cicle de neteja (només per a forns amb funció de piròlisi).
- Feu servir només la sonda de temperatura recomanada per aquest
forn.
- No feu servir netejadors molt abrasius ni fregalls metàl·lics per netejar
el vidre de la porta del forn perquè poden deixar marques a la
superficie, la qual cosa pot fer malbé el vidre.
- Assegureu-vos de que l'aparell estigui apagat abans de canviar el
llum per evitar la possibilitat de descàrrega elèctrica.
- No cobriu el menjar del recipient de cocció amb paper d'alumini
(només per als forns amb els quals se subministra el recipient de
cocció).
- Utilitzeu guants de protecció en totes les operacions de
desembalatge i instal·lació.
Rebuig d'aparells domèstics
-
Aquest aparell està fabricat amb materials reciclables o reutilitzables. Elimineu-lo d'acord amb la normativa local
d'eliminació de residus. Abans de llençar-lo, talleu el cable d'alimentació.
Per a més informació sobre el tractament, la recuperació i el reciclatge d'aparells elèctrics domèstics, contacteu amb
l'autoritat local pertinent, amb el servei de recollida de residus domèstics o amb la botiga on el vau comprar.
INSTAL·LACIÓ
Després de desembalar el forn, assegureu-vos de que no s'ha danyat durant el transport i que la porta del forn tanca
correctament. En cas de problemes, contacteu amb el distribuïdor o el servei postvenda més proper. Per evitar qualsevol dany,
traieu únicament el forn de la seva base d'escuma de poliestirè en el moment de la instal·lació.
PREPARACIÓ DE LA CARCASSA
•
•
•
•
Les unitats de cuina en contacte amb el forn han de ser resistents a la calor (mín. 90 °C).
Realitzeu totes les operacions de tall dels armaris abans de muntar el forn i la carcassa, i elimineu amb compte totes les
restes de fusta i serradures.
Després de la instal·lació, és possible que ja no es pugui accedir a la part inferior del forn.
Per un funcionament correcte de l'aparell no obstruïu la separació mínima entre el taulell i la part superior del forn.
CA3
CONNEXIÓ ELÈCTRICA
Assegureu-vos que la tensió indicada a la placa de característiques de l'aparell és la mateixa que la del subministrament elèctric.
La placa de característiques es troba a la part del davant del forn (visible al obrir la porta).
•
La substitució del cable d'alimentació (tipus H05 RR-F 3 x 1,5 mm2) l'ha de fer un electricista qualificat. Contacteu amb un
centre de servei autoritzat.
RECOMANACIONS GENERALS
Abans de l'ús:
-
Retireu les peces protectores de cartró, la pel·lícula de plàstic de protecció i les etiquetes adhesives dels accessoris.
Retireu els accessoris del forn i escalfeu-lo a 200 °C durant una hora aproximadament per eliminar l'olor i els vapors del
material aïllant i el greix protector.
Durant l'ús:
-
No col·loqueu objectes pesants sobre la porta ja que es podria fer malbé.
No us repengeu a la porta ni pengeu res del mànec.
No cobriu l'interior del forn amb paper d'alumini.
Mai vesseu aigua a dins d'un forn calent; això podria fer malbé el revestiment esmaltat.
Mai arrossegueu cassoles ni paelles pel fons del forn perquè es podria fer malbé el revestiment esmaltat.
Assegureu-vos que els cables elèctrics d'altres aparells no toquen parts calentes del forn ni queden atrapats amb la porta.
No exposeu el forn als agents atmosfèrics.
CONSERVACIÓ DEL MEDI AMBIENT
Rebuig del material d'embalatge
El material d’embalatge és 100% reciclable i ve marcat amb el símbol de reciclatge ( ). Per tant, les diferents parts s'han
d'eliminar de manera responsable i complint totalment la normativa de l'autoritat local sobre eliminació de residus.
Rebuig de l'aparell
-
Aquest aparell compleix la Directiva Europea 2002/96/CE sobre Residus d'Aparells Elèctrics i Electrònics (WEEE).
En assegurar-vos que aquest producte es rebutja correctament, contribuïu a evitar potencials conseqüències negatives
pel medi ambient i la salut humana, que podrien produir-se per la manipulació inadequada del residus d'aquest producte.
-
El símbol
en el producte o la documentació que l'acompanya indica que no s'hauria de tractar com la brossa
domèstica sinó que s'hauria de portar a un centre de recollida apropiat per al reciclatge d'aparells elèctrics i electrònics.
Estalvi d'energia
-
Preescalfeu el forn només si així s'indica al quadre de cocció o la vostra recepta.
Feu servir motlles de forn lacats o esmaltats, perquè absorbeixen millor l'escalfor.
Apagueu el forn 10/15 minuts abans del temps de cocció establert. Els aliments que requereixen una cocció llarga seguiran
cuinant-se inclús una vegada apagat el forn.
DECLARACIÓ DE CONFORMITAT
-
Aquest forn, que està preparat per tenir contacte amb aliments, compleix el Reglament Europeu ( ) n.1935/2004 i s'ha
dissenyat, fabricat i venut d'acord amb els requisits de seguretat de la directiva de “Baixa Tensió” 2006/95/CE (que
substitueix la 73/23/CEE i les subsegüents esmenes) i els requisits de protecció d' “EMC” 2004/108/CE.
GUÍA DE RESOLUCIÓ DE PROBLEMES
El forn no funciona:
•
•
Comproveu la presència de alimentació elèctrica i si el forn està connectat al subministrament elèctric.
Apagueu el forn i torneu-lo a engegar per veure si l'anomalia persisteix.
La porta no s'obre:
•
•
Apagueu el forn i torneu-lo a engegar per veure si l'anomalia persisteix.
Important: durant l'autoneteja, la porta del forn no s'obrirà. Espereu a que es desbloquegi automàticament (vegeu el
paràgraf “Cicle de neteja dels forns amb funció de piròlisi”).
El programador electrònic no funciona:
•
Si a la pantalla apareix la lletra “ ” i un número a continuació, contacteu amb el servei postvenda més proper. En aquest
cas, indiqueu el número que segueix la lletra “ ”.
CA4
SERVEI POSTVENDA
Abans de trucar al Servei Postvenda:
1.
Vegeu si podeu resoldre el problema pels vostres mitjans amb l'ajuda dels suggeriments de la “Guia de resolució de
problemes”.
2.
Apagueu l'aparell i torneu-lo a encendre per veure si l'anomalia persisteix.
Si després d'això el problema persisteix, contacteu amb el servei postvenda més proper.
Indiqueu sempre:
•
una breu descripció del tipus d’avaria;
•
el tipus i model exacte del forn;
•
el número de servei (el número després de la paraula Service (Servei) a la placa identificativa), que es troba al cantó dret
de la cavitat del forn (visible quan la porta del forn és oberta). El número de servei també s'indica al manual de garantía;
•
la vostra adreça completa;
•
el vostre número de telèfon.
Si cal qualsevol reparació, contacteu un Servei Postvenda autoritzat (per tal de garantir que es faran servir recanvis originals i
les reparacions es faran correctament).
NETEJA
ADVERTÈNCIA
-
Mai empreu aparells de neteja amb vapor.
Netegeu el forn només quan estigui fred al tacte.
Desendolleu l'aparell de l'alimentació.
Part exterior del forn
IMPORTANT: no feu servir detergents corrosius o abrasius. Si qualsevol d’aquests productes entra en contacte sense
voler amb l’aparell, netegeu-lo immediatament amb un drap humit de microfibra.
•
Netegeu les superfícies amb un drap humit de microfibra. Si estan molt brutes, afegiu unes gotes de detergent a l'aigua.
Acabeu passant un drap sec.
Interior del forn
IMPORTANT: no feu servir esponges abrasives ni rascadors o fregalls metàl·lics. Amb el temps, poden fer malbé les
superfícies esmaltades i el vidre de la porta del forn.
•
Després de cada ús, deixeu que es refredi el forn i netegeu-lo preferiblement mentre encara està calent per poder eliminar
la brutícia acumulada i les taques pels residus de menjar (com ara menjar amb un alt contingut de sucre).
•
Feu servir detergents especials per forns i seguiu les instruccions del fabricant al peu de la lletra.
•
Netegeu el vidre de la porta amb un detergent líquid adient. La porta del forn es pot desmuntar per facilitar la neteja
(vegeu MANTENIMENT).
•
L'element escalfador superior del gratinador (vegeu MANTENIMENT) es pot abaixar (només alguns models) per netejar el
sostre del forn.
Nota: durant la cocció perllongada d'aliments amb un alt contingut en aigua (com ara pizza, verdures, etc.) es pot formar
condensació a l'interior de la porta i al voltant de la junta. Amb el forn fred, assequeu l'interior de la porta amb un drap
o esponja.
Accessoris:
•
•
Remulleu els accessoris en aigua amb detergent immediatament després de l'ús, manipulant-los amb cura amb guants de
forn si encara estan calents.
Les restes de menjar es poder eliminar fàcilment amb un fregall o esponja.
Neteja de la paret posterior i dels panels laterals catalítics del forn (si n'hi ha):
IMPORTANT: no empreu detergents corrosius o abrasius, raspalls durs, fregalls per cassoles o esprais per forns que
podrien fer malbé la superfície catalítica i les seves propietats d'autoneteja.
•
Feu funcionar el forn buit amb la funció de ventilador a 200 °C durant una hora.
•
A continuació, deixeu refredar l'aparell abans d'eliminar qualsevol resta de menjar amb una esponja.
CA5
Cicle de neteja de forns amb funció de piròlisi (si n'hi ha):
ADVERTÈNCIA
-
No toqueu el forn durant el cicle de piròlisi.
Manteniu els nens allunyats del forn durant el cicle de piròlisi.
Aquesta funció crema les esquitxades produïdes dins del forn durant la cocció a una temperatura aproximada de 500 °C. A
aquesta temperatura elevada, els dipòsits es converteixen en una cendra lleugera que es pot netejar fàcilment amb un drap
humit, una vegada refredat el forn. No seleccioneu la funció de piròlisi després de cada ús, només quan el forn estigui molt brut
o produeixi fum o vapors durant el preescalfament o la cocció.
•
Si el forn s'instal·la sota d'uns fogons, assegureu-vos de que tots els cremadors o resistències elèctriques estiguen
desconnectats durant l'autoneteja (piròlisi).
•
Retireu tots els accessoris abans d'executar la funció de piròlisi.
•
Per a una neteja òptima de la porta del forn, traieu el gruix de la brutícia amb una esponja humida abans d'utilitzar la
funció pirolítica.
L'aparell està equipat amb 2 funcions de piròlisi:
1.
Cicle d'estalvi d'energia (PYRO EXPRESS/ECO): que consumeix aproximadament un 25% menys d'energia que el cicle
estàndard. Seleccioneu-lo regularment (després de cuinar carn en 2 o 3 ocasions consecutives).
2.
Cicle estàndard (PYRO): adequat per netejar un forn molt brut.
•
En qualsevol cas, després d'una certa quantitat d'usos i depenent de la brutícia del forn, un missatge a la pantalla del forn
avisa que s'ha d'executar un cicle d'autoneteja.
Nota: Durant la funció de piròlisi, la porta del forn no s'obrirà; romandrà bloquejada fins que la temperatura a l'interior
del forn hagi tornat a un nivell de seguretat acceptable.
MANTENIMENT
ADVERTÈNCIA
-
Feu servir guants de seguretat.
Assegureu-vos de que el forn està fred abans de continuar amb les operacions
següents.
Desendolleu el forn de la xarxa elèctrica.
DESMUNTATGE DE LA PORTA
Per desmuntar la porta:
1.
2.
3.
Obriu completament la porta.
Apugeu els fiadors i empenyeu-los cap endavant fins el màxim (fig. 1).
Tanqueu completament la porta (A), apugeu-la (B) i gireu-la (C) fins que es desprengui (D) (fig. 2).
Per muntar la porta:
1.
2.
3.
4.
Fig. 1
Inseriu les frontisses als seus allotjaments.
Obriu completament la porta.
Abaixeu els dos fiadors.
Tanqueu la porta.
Fig. 2
CA6
DESPLAÇAMENT DE L'ELEMENT ESCALFADOR SUPERIOR (NOMÉS ALGUNS MODELS)
1.
2.
3.
Fig. 3
Desmunteu les graelles laterals de suport dels accessoris (Fig. 3).
Traieu lleugerament l'element calefactor (Fig. 4) i abaixeu-lo (Fig. 5).
Per tornar a col·locar l'element escalfador, apugeu-lo tirant lleugerament cap a fora i assegureu-vos que es recolza als
suports laterals.
Fig. 4
Fig. 5
CANVI DE LA LLUM DEL FORN
Per canviar la llum posterior (si n'hi ha):
1.
Desendolleu el forn de l'alimentació.
2.
Descargoleu la tapa del llum (Fig. 6), canvieu-la bombeta (vegeu la nota pel tipus de bombeta) i cargoleu de nou la tapa
del llum.
3.
Torneu a endollar el forn a l'alimentació.
Per canviar la llum lateral (si n'hi ha):
1.
Desendolleu el forn de l'alimentació.
2.
Desmunteu les graelles laterals de suport dels accessoris, si n'hi ha (Fig. 3).
3.
Feu servir un tornavís per fer palanca i extreure la tapa del llum (Fig. 7).
4.
Torneu a col·locar el llum (vegeu la nota sobre el tipus de bombeta) (Fig. 8).
5.
Torneu a col·locar la tapa del llum, prement fermament fins que encaixi al seu lloc (Fig. 9).
6.
Torneu a muntar les graelles laterals de suport dels accessoris.
7.
Torneu a endollar el forn a l'alimentació.
Fig. 6
Fig. 7
Fig. 8
Fig. 9
Nota:
Empreu només bombetes incandescents 25-40 W/230 V de tipus E-14 i T300 °C o bombetes halògenes 20-40 W/230 V de
tipus G9, T300 °C.
La bombeta utilitzada en aquest aparell ha estat dissenyada específicament per a aparells elèctrics i no és adequada per a
la il·luminació d'espais domèstics (Normativa de la Comissió (CE) núm. 244/2009).
Les bombetes estan disponibles al Servei Postvenda.
IMPORTANT:
Si feu servir bombetes halògenes, no les manipuleu amb les mans descobertes perquè les empremtes poden
danyar-les.
No feu servir el forn fins que la tapa del llum s'hagi col·locat de nou.
CA7
INSTRUCCIONS D'ÚS DEL FORN
PER LA CONNEXIÓ ELÈCTRICA, VEGEU LA SECCIÓ D'INSTAL·LACIÓ
1. Tauler de control
2. Element calefactor/gratinador superior
3. Ventilador (no visible)
4. Placa de característiques (no s'ha de treure)
5. Llum
6. Element calefactor circular (no visible)
7. Ventilador
8. Mecanisme de gir de l'ast (si n'hi ha)
9. Element calefactor inferior (no visible)
10. Porta
11. Posició del prestatges (el nombre de prestatges s'indica a la part davantera del forn)
12. Paret posterior
Nota:
Durant la cocció, es possible que el ventilador es posi en marxa a estones per minimitzar el consum
d'energia.
Al final de la cocció, una vegada desconnectat el forn, és possible que el ventilador segueixi
funcionant uns instants.
ACCESSORIS SUBMINISTRATS
Fig. A
Fig. B
A. GRAELLA: La graella es pot fer servir per rostir a la graella o com a suport de cassoles, motlles de
pastissos i altres recipients de cocció aptes pel forn.
B. SAFATA D'ENFORNAR: La safata d'enfornar es pot fer servir per cuinar pa i productes de pastisseria,
així com carn rostida, peix en papillota, etc.
El nombre d'accessoris pot variar en funció del model que hàgiu adquirit.
ACCESSORIS NO SUBMINISTRATS
Podeu comprar altres accessoris per separat a través del servei postvenda.
CA8
INTRODUCCIÓ DE LES GRAELLES I ALTRES ACCESSORIS AL FORN
La graella i els altres accessoris tenen un mecanisme de bloqueig per evitar que puguin extreure's sense
voler.
Fig. 1
1.
2.
Inseriu la graella horitzontalment, amb el vorell “A” mirant amunt (Fig. 1).
Inclineu la graella quan arribi a la posició de bloqueig “B” (Fig. 2).
Fig. 2
Fig. 3
3. Torneu a posar la graella en posició horitzontal i empenyeu-la fins a “C” (Fig. 3).
4. Per treure la graella, invertiu el procés.
Els altres accessoris, com la safata de degoteig i la safata d'enfornar, s'introdueixen exactament de la
mateixa manera. La protuberància de la superfície plana permite bloquejar els accessoris al seu lloc.
DESCRIPCIÓ DEL TAULER DE CONTROL
PROGRAMADOR ELECTRÒNIC
1
3
PANTALLA
4
2
1.
COMANDAMENT SELECTOR DE FUNCIONS: Comandament d'encesa/apagada i selector de
funcions
2. COMANDAMENT D'EXPLORACIÓ: per explorar el menú i ajustar els valors predeterminats
Nota:els dos comandaments son retràctils. Premeu els comandaments al mig i emergiran.
3. BOTÓ : per tornar a la pantalla anterior
4. BOTÓ
: per seleccionar i confirmar ajustaments
Nota: la pantalla mostra com a indicació en relació al botó
.
LLISTA DE FUNCIONS
Gireu el comandament de “Funcions” a qualsevol posició i el forn s'encén: a la pantalla apareixen les
funcions o els menús secundaris relacionats.
Per accedir i seleccionar els submenús, feu girar el comandament fins a les funcions “GRILL” (GRATINADOR),
“SPECIALS” (ESPECIALS), “SETTINGS” (AJUSTAMENTS), “BREAD/PIZZA” (PA/PIZZA).
Nota:per veure la llista i les descripcions de les funcions, consulteu la taula de la pàgina 15.
CA9
DESCRIPCIÓ DE LA PANTALLA
I
H G
F
E
A
B
A.
B.
C.
D.
E.
F.
G.
H.
I.
C
D
Indicació dels elements escalfadors activats durant les diferents funcions de cocció
Símbols de control del temps: temporitzador, temps de cocció, fi del temps de cocció, hora
Informació sobre les funcions seleccionades
Funció de PA/PIZZA automàtica seleccionada
Indicació de porta tancada durant el cicle de neteja automàtica (no disponible en aquests models).
Temperatura interna del forn
Funció de piròlisi (no disponible en aquests models)
Daurat
Funcions especials: “Defrost” (Descongelar), “Keep Warm” (Mantenir calent), “Rising” (Llevada),
“Slow cooking meat” (Cocció lenta de carn), “Slow cooking fish” (Cocció lenta de peix).
ENGEGADA DEL FORN - AJUSTAMENT DE L'IDIOMA
Quan encengueu el forn per primera vegada, la pantalla mostrarà: “ENGLISH” (ANGLÈS)
Feu girar el comandament de navegació fins que aparegui l'idioma que vulgueu i premeu el botó
confirmar-lo.
per
AJUSTAMENT DE L'HORA
Després de definir l'idioma, cal que ajusteu el rellotge. Els dos dígits de l'hora parpellegen a la pantalla.
1. Gireu el comandament d'exploració per mostrar l'hora correcta.
2. Premeu el botó
per confirmar; els dos dígits dels minuts parpellegen a la pantalla.
3. Gireu el comandament d'exploració per mostrar els minuts correctes.
4. Premeu el botó
per confirmar.
Per canviar l'hora, per exemple després d'un tall de corrent, vegeu el següent paràgraf (CONFIGURACIÓ).
SELECCIÓ DE FUNCIONS DE COCCIÓ
1.
2.
Gireu el comandament de funcions a la funció desitjada. Els ajustaments de cocció apareixen a la
pantalla.
Si els valors que apareixen són els desitjats, premeu
. Per canviar-los, procediu com s'indica a
continuació.
AJUSTAMENT DE LA TEMPERATURA/POTÈNCIA DEL GRATINADOR
Per canviar la temperatura o la potència del gratinador, procediu de la següent manera:
1. Gireu el comandament d'exploració per mostrar el valor desitjat.
2. Premeu el botó
per confirmar.
El forn confirma automàticament la vostra selecció 10 segons després de la darrera operació.
CA10
PREESCALFAMENT RÀPID
1.
2.
3.
4.
Gireu el comandament de funcions al símbol per seleccionar la funció de preescalfament ràpid.
Confirmeu prement
: els ajustaments apareixen a la pantalla.
Si la temperatura proposada és la desitjada, premeu el botó
. Per canviar la temperatura,
procediu com s'indica en els paràgrafs anteriors. El missatge PRE apareix a la pantalla. Quan s'arriba
a la temperatura establerta, apareixerà el valor corresponent (p. ex. 200 °C) i sonarà un senyal acústic.
En acabar-se el preescalfament, el forn selecciona automàticament la funció convencional .
En aquest moment es pot col·locar el menjar al forn per cuinar-lo.
Si desitgeu ajustar una funció de cocció diferent, gireu el comandament de funcions i seleccioneu
la funció desitjada.
AJUSTAMENT DEL TEMPS DE COCCIÓ
Aquesta funció es pot fer servir per cuinar menjar durant un temps establert, des d'un mínim d'1 minut
al temps màxim permès per la funció seleccionada, després del qual el forn s'apaga automàticament.
1. Una vegada confirmada la temperatura, el símbol
parpelleja.
2. Gireu el comandament d'ajustament per mostrar el temps de cocció desitjat.
3. Per confirmar el temps de cocció, premeu el botó
.
El forn confirma automàticament la vostra selecció 10 segons després de la darrera operació.
AJUSTAMENT DE L'HORA DE FINALITZACIÓ DE LA COCCIÓ/INICI DIFERIT
IMPORTANT: L'ajustament d'inici diferit no està disponible per a les següents funcions: “FAST
PREHEATING” (PREESCALFAMENT RÀPID), “BREAD/PIZZA” (PA/PIZZA), “GENTLE CONVECTION
BAKE” (FORN DE CONVECCIÓ SUAU).
Nota: Amb aquest ajustament, s'arriba a la temperatura seleccionada de manera més progressiva,
per la qual cosa els temps de cocció seran lleugerament més llargs que els indicats al quadre de
coccions.
Podeu definir l'hora de finalització de la cocció diferint l'inici de la cocció fins a un màxim de 23 hores
i 59 minuts. Això només es pot fer una vegada establert el temps de cocció.
Un cop ajustat el temps de cocció, la pantalla mostra l'hora de finalització de la cocció (per exemple,
les 15:45) i el símbol
parpelleja.
Per diferir la finalització del temps de cocció, i per tant també l'hora d'inici de la cocció, procediu de la
següent manera:
1. Gireu el comandament d'exploració per mostrar l'hora a la qual desitgeu finalitza la cocció (per
exemple, 16:00).
2. Confirmeu el valor seleccionat prement el botó
: els dos punts de la finalització del temps
de cocció parpellegen, indicant que l'ajustament s'ha fet correctament.
3. El forn diferirà automàticament l'inici de la cocció per tal de finalitzar-la a l'hora establerta.
No obstant això, els valors definits (temperatura, ajustament del gratinador, temps de cocció)
poden canviar-se en qualsevol moment prement el botó per tornar enrere, seguit del
comandament de navegació per canviar els valors i del botó
per confirmar-los.
CA11
TEMPORITZADOR
Aquesta funció es pot fer servir únicament amb el forn apagat i és útil, per exemple, per controlar el temps
de cocció de la pasta. El temps màxim que pot definir-se és 23 hores i 59 minuts.
1. Gireu el comandament de funcions a zero i gireu el comandament d'exploració per mostrar el temps
desitjat.
2. Premeu el botó
per iniciar el compte enrere. Un cop transcorregut el temps establert, a la
pantalla apareixerà “00:00:00” i sonarà un senyal acústic. Per anular el so del senyal acústic, premeu
el botó
(l'hora del dia apareix a la pantalla).
BLOQUEIG DE TECLES
Aquesta funció serveix per bloquejar els botons i els comandaments del tauler de control.
Per activar-la, premeu i
al mateix temps durant 3 segons com a mínim. Un cop activada, les funcions
associades amb els botons queden bloquejades i la pantalla mostra el símbol d'una clau. Aquesta funció
també es pot activar durant la cocció. Per desactivar-la, repetiu el procediment anterior. Quan la funció de
bloqueig de tecles està activada, el forn pot apagar-se fent girar el comandament a 0 (zero). En aquest cas,
tanmateix, caldrà tornar a definir la funció seleccionada prèviament.
SELECCIÓ DE FUNCIONS ESPECIALS
Feu girar el comandament de funcions al símbol
per accedir a un submenú que conté tres funcions
especials.
Per explorar, seleccioneu i inicieu una d'aquestes funcions, procediu de la següent manera:
1.
2.
3.
Gireu el comandament de funcions al símbol
: a la pantalla apareix “DEFROST” (DESCONGELACIÓ)
juntament amb el símbol corresponent a aquesta funció.
Feu girar el comandament de navegació per desplaçar-vos per la llista de funcions: DEFROST, KEEP
WARM, RISING, SLOW COOKING MEAT, SLOW COOKING FISH (DESCONGELACIÓ, MANTENIR CALENT,
LLEVAT, COCCIÓ LENTA DE CARN, COCCIÓ LENTA DE PEIX).
Premeu el botó
per confirmar.
DAURAT
Al final de la cocció, en el cas d'algunes funcions, la pantalla ofereix l'opció de daurar. Aquesta funció
només es pot fer servir una vegada establert el temps de cocció.
Al final de del temps de cocció, a la pantalla apareix: “PRESS TO BROWN” (PREMEU PER DAURAR). Premeu
el botó
perquè el forn iniciï un cicle de daurat de 5 minuts. Aquesta funció es pot seleccionar
consecutivament dues vegades como a màxim.
CA12
SELECCIÓ DE FUNCIÓ DE PA/PIZZA
Gireu el comandament de funcions al símbol
funcions de cocció automàtica de pa i pizza.
per accedir a un menú secundari que conté dues
Pa
1.
2.
3.
4.
Gireu el comandament de funcions al símbol
: a la pantalla apareix “BREAD” (PA) i AUTO al costat.
Premeu
per seleccionar la funció.
Gireu el comandament d'exploració per ajustar la temperatura desitjada (entre 180 °C i 220 °C)
i confirmeu amb el botó
.
Gireu el comandament d'exploració per ajustar la duració de la cocció desitjada i premeu
per
iniciar la cocció.
Pizza
1.
2.
3.
4.
5.
Gireu el comandament de funcions al símbol
: a la pantalla apareix “BREAD” (PA). Per seleccionar
la funció “PIZZA”, procediu de la següent manera:
Gireu el comandament d'exploració: apareix “PIZZA” a la pantalla.
Premeu
per seleccionar la funció.
Gireu el comandament d'exploració per ajustar la temperatura desitjada (entre 220 °C i 250 °C)
i confirmeu amb el botó
.
Gireu el comandament d'exploració per ajustar la duració de la cocció desitjada i premeu
per
iniciar la cocció.
AJUSTAMENT
Feu girar el comandament de funcions fins al símbol
ajustaments de pantalla que podeu canviar.
per accedir a un submenú que conté cinc
Idioma
1.
2.
3.
Feu girar el comandament de navegació fins que es mostri “LANGUAGE” (IDIOMA).
Premeu per accedir a l'ajustament.
Feu girar el comandament de navegació fins que es mostri l'idioma que vulgueu i premeu el botó de
confirmació
.
Rellotge
Feu girar el comandament de navegació fins que es mostri “CLOCK” (RELLOTGE). Per canviar l'hora del dia,
vegeu el paràgraf anterior (AJUSTAMENT DE L'HORA).
Eco
Amb el mode ECO seleccionat (ON), la pantalla s'apaga quan el forn està en espera o 5 minuts després de
la finalització de la cocció. Per veure la informació a la pantalla, només heu de prémer un botó o fer girar
un comandament.
1. Gireu el comandament d'exploració per mostrar “ECO”.
2. Premeu
per accedir a l'ajustament (ON/OFF) (ENCÉS/APAGAT).
3. Gireu el comandament d'exploració per seleccionar l'ajustament desitjat i confirmeu prement el botó
.
4. Quan hi ha una funció de cocció en marxa, si el mode “Eco” està activat, la llum de l'interior s'apaga
passat 1 minut de cocció i es torna a encendre cada vegada que l'usuari interacciona amb l'aparell.
CA13
Senyal acústic
Per activar o desactivar el senyal acústic, procediu de la següent manera:
1. Gireu el comandament d'exploració per mostrar “SOUND” (SO).
2. Premeu
per accedir a l'ajustament (ON/OFF) (ENCÉS/APAGAT).
3. Gireu el comandament d'exploració per seleccionar l'ajustament desitjat i confirmeu prement el botó
.
Lluentor
Per canviar la lluentor de la pantalla, procediu de la següent manera:
1. Gireu el comandament d'exploració per mostrar “BRIGHTNESS” (LLUENTOR).
2. Premeu el botó
: apareix el número 1 a la pantalla.
3. Feu girar el comandament de navegació per augmentar o disminuir la brillantor i premeu
confirmar-la.
CA14
per
TAULA DE DESCRIPCIÓ DE FUNCIONS
COMANDAMENT SELECTOR DE FUNCIONS
OFF (APAGAT)
LLUM
DEFROST
(DESCONGELAR)
ESPECIAL
KEEP WARM
(MANTENIR
CALENT)
RISING (LLEVAT)
SLOW COOKING
MEAT
(COCCIÓ LENTA
DE CARN)
SLOW COOKING
FISH
(COCCIÓ LENTA
DE PEIX)
CONVENCIONAL
CONVECTION BAKE
(FORN DE
CONVECCIÓ)
FORN DE
CONVECCIÓ SUAU:
VENTILADOR SUAU
Per aturar la cocció i apagar el forn.
Per encendre/apagar la llum interior del forn.
Per accelerar la descongelació d'aliments. Col·loqueu el menjar al prestatge
del mig. Deixeu el menjar al seu embalatge per evitar que s'assequi l'exterior.
Per mantenir el menjar acabat de cuinar calent i cruixent (p. ex.: carn, fregits
o flams). Col·loqueu el menjar al prestatge del mig. La funció no s'activarà si
la temperatura del forn és superior als 65 °C.
Per llevar de manera optima les masses dolces o salades. Per preservar la
qualitat del llevat, la funció no s'activarà si la temperatura del forn és
supoerior a 40 °C. Col·loqueu la massa al 2on prestatge. El forn no s'ha de
preescalfar.
Per a cocció lenta de carn a 90 °C. Aquesta funció ofereix una cocció lenta
que garanteix que el menjar quedi més tendre i suculent. Per costelles
rostides, primer daureu-les a la safata per tal de conservar els sucs
naturals de la carn. Els temps de cocció van de 4 hores per a costelles d'1 Kg
fins a 6-7 hores per a costelles de 3 Kg. Per aconseguir uns resultats òptims,
eviteu d'obrir la porta del forn durant la cocció i feu servir un termòmetre
per a forns per comprovar la temperatura interna de la carn.
Per cuinar peix de manera suau a 85 °C. Aquesta funció ofereix una cocció
lenta que garanteix que el menjar quedi més tendre i suculent. Gràcies a la
baixa temperatura, el menjar no es daura per fora i el resultat final és similar
al de la cocció al vapor. Els temps de cocció van de 2 hores per a peixos de
300 g fins a 4-5 hores per a peixos de 3 Kg. Per aconseguir uns resultats
òptims, obriu la porta del forn el menys possible durant la cocció per tal
d'evitar que se n'escapi l'escalfor.
Per cuinar qualsevol plat només a un prestatge. Empreu el 3er prestatge.
Per cuinar pizza, pastissos salats i dolços amb farciment líquid, feu servir
el 1er o 2on prestatge. Preescalfeu el forn abans de posar-hi el menjar.
Per enfornar pastissos amb farciment líquid (dolç o salat) a un sol prestatge.
Aquesta funció també es pot fer servir per cuinar en dos prestatges. Canvieu
la posició dels plats per cuinar el menjar de manera més uniforme. Utilitzeu
el tercer prestatge per cuinar només en un prestatge, i el primer i el quart
per cuinar en dos prestatges. Preescalfeu el forn abans de cuinar.
Per coure carn, pastissos farcits (pastís de formatge, strudel, pastís de fruita)
i verdures farcides en només un prestatge. Aquesta funció utilitza un mode
de ventilador suau i discontinu per evitar que s'assequi massa el menjar. Es
recomana utilitzar el segon prestatge. Preescalfeu el forn abans de cuinar.
CA15
GRILL
(GRATINADOR)
TURBO GRILL
(GRATINADOR
TURBO)
CONFIGURACIÓ
BREAD/PIZZA
(PA/PIZZA)
COMANDAMENT SELECTOR DE FUNCIONS
Per rostir carn, kebabs i salsitxes; per cuinar verdures gratinades i torrar pa.
Col·loqueu el menjar al 4rt o 5è prestatge. Quan gratineu carn, feu servir la
safata de degoteig per recollir els sucs de la cocció. Col·loqueu-la al tercer o
quart prestatge i afegiu-hi mig litre d'aigua aproximadament. El forn no s'ha
de preescalfar. Durant la cocció la porta de forn ha de romandre tancada.
Per rostir peces grans de carn (cuixes, rosbif, pollastres). Col·loqueu el menjar
als prestatges del mig. Feu servir la safata de degoteig per recollir els sucs de
la cocció. Col·loqueu-la al primer o segon prestatge i afegiu-hi mig litre
d'aigua aproximadament. El forn no s'ha de preescalfar. Durant la cocció la
porta de forn ha de romandre tancada. Amb aquesta funció podeu fer servir
l'ast, si n'hi ha.
Per ajustar les opcions de la pantalla (hora, brillantor, volum del timbre,
estalvi d'energia).
Per coure pizza i pa de diferents tipus i mides. Aquesta funció conté dos
programes amb valors predefinits. Indiqueu simplement els valors requerits
(temperatura i temps) i el forn s'encarregarà automàticament del cicle de
cocció. Poseu la massa al segon prestatge després de preescalfar el forn.
PREESCALFAMENT
Per preescalfar ràpidament el forn.
RÀPID
CA16
TAULA DE COCCIÓ
Recepta
Funció Preescal- Prestatge
fament
(des de
baix)
Sí
Pastissos amb
llevat
Pastissos farcits
(pastís de formatge,
strudel, pastís de
poma)
2/3
Temp.
(°C)
Temps Accessoris i observacions
(min)
160-180
30-90 Motlle de pastís a la graella
Sí
1-4
160-180
30-90
Sí
2
160-200
30-85
Sí
1-4
160-200
35-90
Sí
3
170-180
15-45
Sí
1-4
160-170
20-45
Sí
3
180-200
30-40
Sí
1-4
180-190
35-45
Sí
3
90
110-150
Sí
1-4
90
130-150
Sí
1/2
190-250
15-50
Sí
1-4
190-250
25-50
Sí
2
180-220
30-50
Safata de degoteig/safata
d'enfornar o graella
Sí
2
220-250
15-30
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
SUAU
Galetes/pastissets
Pasta choux
Merengues
Pa/Pizza/Focaccia
Pa
Pizza
(Pa)
(Pizza)
Prestatge 4: safata al
gratinador (canviar de
prestatge a mitja cocció)
Prestatge 1: motlle de pastís
a la graella
Safata de degoteig/safata
d'enfornar o motlle de pastís
a la graella
Prestatge 4: motlle de pastís
a la graella (canviar de
prestatge a mitja cocció)
Prestatge 1: motlle de pastís
a la graella
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
Prestatge 4: safata al
gratinador (canviar de
prestatge a mitja cocció)
Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
Prestatge 4: safata al
gratinador (canviar de
prestatge a mitja cocció)
Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
Prestatge 4: safata al
gratinador (canviar de
prestatge a mitja cocció)
Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
Prestatge 4: safata a la
graella (canviar de prestatge
a mitja cocció)
Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
CA17
Recepta
Funció Preescal- Prestatge
fament
(des de
baix)
Temp.
(°C)
Sí
3
250
Sí
1-4
250
Sí
3
180-190
Pizzes congelades
Pastissos de carn i
patates (pastís de
verdures, quiche)
Temps Accessoris i observacions
(min)
Prestatge 3: Safata de
10-15 degoteig/safata d'enfornar o
graella
Prestatge 4: safata a la
graella (canviar de prestatge
10-20 a mitja cocció)
Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
40-55 Motlle de pastís a la graella
Prestatge 4: motlle de pastís
a la graella (canviar de
40-55 prestatge a mitja cocció)
Prestatge 1: motlle de pastís
a la graella
Safata de degoteig/safata
20-30
d'enfornar
Prestatge 4: safata al
gratinador (canviar de
15-40 prestatge a mitja cocció)
Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
Sí
1-4
180-190
Sí
3
190-200
Sí
1-4
180-190
Lasanya/Pasta al
forn/Canelons/
Flams
Sí
3
190-200
45-55 Safata a la graella
Xai/Vedella/Bou/
Porc 1 kg
Sí
2
180-190
80-110
Safata de degoteig o safata a
la graella
Sí
3
200-220
50-100
Safata de degoteig o safata a
la graella
Sí
2
190-200
80-130
Safata de degoteig o safata a
la graella
Sí
3
180-200
40-60
Safata de degoteig o safata a
la graella
Sí
2
170-190
30-60 Safata a la graella
-
5
3 (Alta)
4
2
(Mitjana)
5
2-3
(MitjanaAlta)
Vols-au-vent/
Galetes de pasta
de full
Pollastre/conill/
ànec 1 kg
SUAU
SUAU
Gall dindi/Oca 3 kg
Peix al forn/a la
papillota (filet,
sencer)
Verdures farcides
(tomàquet,
carbassó,
albergínia)
Torrades
Filets de peix/
bistecs
Salsitxes/Kebabs/
Costelles/
Hamburgueses
SUAU
-
-
CA18
3-6
Graella
Prestatge 4: graella (tombeu
el menjar durant la cocció)
20-30
Prestatge 3: safata de
degoteig amb aigua
Prestatge 5: graella (tombeu
el menjar durant la cocció)
15-30
Prestatge 4: safata de
degoteig amb aigua
Recepta
Funció Preescal- Prestatge
fament
(des de
baix)
Temp.
(°C)
Temps Accessoris i observacions
(min)
-
2
2
(Mitjana)
55-70
-
2
3 (Alta)
80-110
Rosbif poc fet 1 kg
-
3
2
(Mitjana)
35-45
Cuixa de xai/
Braons
-
3
2
(Mitjana)
60-90
Patates rostides
-
3
2
(Mitjana)
45-55
Verdures
gratinades
-
3
3 (Alta)
Pollastre rostit
1-1,3 kg
Lasanya i carn
Sí
1-4
200
Carn i patates
Sí
1-4
200
Peix amb verdures
Sí
1-4
180
*
Prestatge 2: graella (tombeu
el menjar quan quedi un terç
del temps de cocció)
Prestatge 1: safata de
degoteig amb aigua
Prestatge 2: mecanisme de
gir de l'ast (si n'hi ha)
Prestatge 1: safata de
degoteig amb aigua
Safata a la graella (si cal,
tombeu el menjar quan
quedi un terç del temps de
cocció)
Safata de degoteig o safata a
la graella (si cal, tombeu el
menjar quan quedi un terç
del temps de cocció)
Safata de degoteig/safata
d'enfornar (tombeu el
menjar dos terços durant la
cocció si cal)
10-15 Safata a la graella
Prestatge 4: Safata a la
graella (si cal, tombeu el
menjar quan quedi un terç
50-100*
del temps de cocció)
Prestatge 1: Safata de
degoteig o safata a la graella
Prestatge 4: Safata a la
graella (si cal, tombeu el
menjar quan quedi un terç
45-100*
del temps de cocció)
Prestatge 1: Safata de
degoteig o safata a la graella
Prestatge 4: safata al
gratinador (canviar de
30-50* prestatge a mitja cocció)
Prestatge 1: Safata de
degoteig o safata a la graella
El temps de cocció és aproximat. Podeu treure el menjar del forn abans o després en funció de les
vostres preferències.
CA19
RECEPTES PROVADES (d'acord amb IEC 50304/60350:2009-03 i DIN 3360-12:07:07)
Recepta
Funció Preescal- Prestatge
fament
(des de
baix)
IEC 60350:2009-03 § 8.4.1
Temp. Temps Accessoris i observacions
(°C)
(min)
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
Prestatge 4: safata d'enfornar
25-35 Prestatge 1: safata de
degoteig
Sí
3
170
Sí
1-4
160
Sí
3
170
Sí
1-4
160
Sí
2
170
30-40 Motlle de pastís a la graella
Sí
2/3
185
55-75 Motlle de pastís a la graella
Prestatge 4: motlle de pastís
a la graella
75-95
Prestatge 1: motlle de pastís
a la graella
Galetes de mantega
15-25
IEC 60350:2009-03 § 8.4.2
Pastissets
IEC 60350:2009-03 § 8.5.1
Pa de pessic sense
greix
IEC 60350:2009-03 § 8.5.2
Dos pastissos de
poma
Sí
1-4
175
-
5
3 (Alta)
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
Prestatge 4: safata d'enfornar
25-35 Prestatge 1: safata de
degoteig
20-30
IEC 60350:2009-03 § 9.1.1
Torrades**
3-6
Graella
IEC 60350:2009-03 § 9.2.1
Hamburgueses**
-
5
3 (Alta)
Sí
3
180
Sí
1-4
160
Prestatge 5: graella (tombeu
el menjar a mitja cocció)
18-30
Prestatge 4: safata de
degoteig amb aigua
DIN 3360-12:07 § 6.5.2.3
Pastís de poma, safata
de llevats
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
Prestatge 4: safata d'enfornar
50-60 Prestatge 1: safata de
degoteig
30-40
DIN 3360-12:07 § 6.6
Porc rostit
-
3
190
Sí
3
170
Sí
1-4
160
Prestatge 3: graella
Prestatge 2:safata de
150-170
degoteig amb aigua (afegiun'hi més si és necessari)
DIN 3360-12:07 annex C
Pastís pla
CA20
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
Prestatge 4: safata d'enfornar
40-50 Prestatge 1: safata de
degoteig
35-45
La taula de cocció recomana les funcions i les temperatures ideals per obtenir els millors resultats amb
qualsevol tipus de recepta. Per a la cocció amb aire calent en un sol prestatge, és aconsellable utilitzar el
tercer prestatge i la mateixa temperatura recomanada per a la cocció “CONVECTION BAKE” (FORN DE
CONVECCIÓ) en diversos prestatges.
**
Quan feu servir el gratinador, és aconsellable que deixeu un espai d'uns 3-4 cm des de la vora frontal
del gratinador per facilitar-ne l'extracció.
Les indicacions de la taula són aplicables sense les guies lliscants.
Classe d'eficiència energètica (d'acord amb EN 50304)
Per fer les proves, feu servir la taula corresponent.
CA21
ÚS RECOMANAT I SUGGERIMENTS
Com llegir la taula de cocció
La taula indica la millor funció a utilitzar per qualsevol menjar, per cuinar-ho en un o més prestatges al
mateix temps. El temps de cocció comencen una vegada col·locat el menjar al forn, sense tenir en compte
el preescalfament (quan calgui). Les temperatures i temps de cocció són només orientatius i dependran de
la quantitat de menjar i del tipus d'accessori utilitzat. Feu servir els valors recomanats més baixos per
començar i, si el menjar no és prou cuit, podeu augmentar els valors. Feu servir els accessoris subministrats
i preferiblement motlles i safates de forn de metall i color fosc. També podeu fer servir estris i accessoris de
pyrex o ceràmica, però tingueu en compte que els temps de cocció seran lleugerament més llargs. Per
obtenir millors resultats, seguiu amb cura els consells del quadre de coccions per triar els accessoris
(subministrats) que s'han de col·locar als diferents prestatges.
Cocció de diferents aliments al mateix temps
Amb la funció “CONVECTION BAKE” (FORN DE CONVECCIÓ), podeu cuinar diferents menjars que
requereixin la mateixa temperatura de cocció al mateix temps (per exemple: peix i verdures), fent servir
diferents prestatges. Retireu els aliments que requereixen menys temps de cocció i deixeu els que
necessiten més temps al forn.
Postres
-
-
Cuineu els postres delicats amb la funció convencional en un sol prestatge. Feu servir motlles de
pastissos de metall i col·loqueu-los sempre sobre la graella subministrada. Per cuinar en més d'un
prestatge, seleccioneu la funció d'aire forçat i repartiu la posició dels motlles de pastissos als
prestatges de manera que permeti una òptima circulació d'aire calent.
Per comprovar si un pastís que ha de pujar és cuit, inseriu un escuradents de fusta al mig del pastís. Si
l'escuradents surt net, el pastís està fet.
Si feu servir motlles de pastissos antiadherents, no poseu mantega a les vores perquè potser el pastís
no puja per igual per les vores.
Si el pastís “s'enfonsa” durant la cocció, ajusteu una temperatura inferior la propera vegada, potser
reduint la quantitat de líquid de la barreja i barrejant més suaument.
Per dolços amb farciment humit (partís de formatge o pastís de fruites) feu servir la funció de
“CONVECTION BAKE” (FORN DE CONVECCIÓ). Si la base del pastís està humida, abaixeu el prestatge
i repartiu molles de pa o de galetes pel fons del pastís abans d'afegir el farciment.
Carn
-
Feu servir qualsevol tipus de safata de forn o plata de pyrex adequada a la grandària de la peça de
carn que s'ha de cuinar. Per costelles rostides, és millor afegir una mica de brou al fons de la plata,
regant la carn durant la cocció per donar-li més sabor. Quan el rostit estigui a punt, deixeu-lo reposar
al forn uns 10-15 minuts més, o emboliqueu-lo amb paper d'alumini.
Quan vulgueu rostir carn, trieu talls amb un gruix semblant per obtenir uns resultats de cocció
uniformes. Les peces de carn molt gruixudes necessiten més temps de cocció. Per evitar que es cremi
la carn per fora, abaixeu la posició de la graella i mantingueu allunyada la carn del gratinador. Tombeu
la carn dos terços durant la cocció.
Per recollir els sucs de la cocció es recomana col·locar una safata de degoteig amb mig litre d'aigua
directament sota de la graella on està col·locada la carn. Reompliu quan calgui.
Ast (només en alguns models)
Feu servir aquest accessori per rostir uniformement peces de carn y aus. Col·loqueu la carn a l'ast, lligant-la
amb cordill de cuinar si es tracta de pollastre, i comproveu que estigui ben subjecta abans d'inserir l'ast al
forat del mecanisme de la part del fons del forn i fent que descansi sobre el suport corresponent. Per evitar
el fum i recollir els sucs, es recomana col·locar una safata de degoteig amb mig litre d'aigua al primer nivell.
L'ast té un mànec de plàstic que s'ha de treure abans de començar la cocció, i es fa servir al final de la cocció
per evitar cremar-se al treure el menjar del forn.
CA22
Pizza
Greixeu lleugerament les safates per assegurar-vos de que la base de la pizza estigui cruixent. Repartiu la
mozzarella per sobre de la pizza quan quedi una tercera part del temps de cocció.
Funció de llevada (només en alguns models)
Sempre es millor cobrir la massa amb un drap humit abans de col·locar-la en el forn. El temps de llevada
amb aquesta funció es redueix aproximadament un terç comparat amb si es fa a temperatura ambient
(20-25 °C). El temps de llevada per a 1 kg de massa de pizza és d'aproximadament una hora.
CA23