7
GENERAL
Aquest aparell només s'ha dissenyat per a un ús
domèstic!
L'aparell no s'ha de fer anar sense menjar al forn
quan es fan servir les microones. El funcionament en
aquestes condicions és susceptible de causar danys en
l'aparell.
Si voleu practicar amb la manipulació del forn,
poseu un got d'aigua a l'interior. L'aigua absorbirà
l'energia de les microones i el forn quedarà protegit.
No feu servir la cavitat del forn per a usos
d'emmagatzematge de cap mena.
Traieu els petits filferros tancadors de les bosses
de paper o plàstic abans de col·locar-les al forn.
FREGIDORA
No feu servir el forn de microones per fregir, ja
que no es pot controlar la temperatura de l'oli.
Feu servir agafadors o guants de forn per
evitar cremades a l'hora de tocar recipients, parts
del forn i cassoles després de cuinar.
LÍQUIDS
P. EX. begudes o aigua. Es pot produir un
sobreescalfament del líquid per damunt del punt
d'ebullició sense que el borbolleig sigui evident.
Això pot portar a una ebullició i un vessament
sobtats del líquid calent.
Per tal de prevenir aquesta incidència s'han de
seguir les instruccions següents:
1. Eviteu l'ús de recipients amb costats rectes i coll
estret.
2. Remeneu el líquid abans de col·locar el recipient
al forn i deixeu la cullereta dins del recipient.
3. Després d'escalfar, deixeu reposar un moment i
torneu a remenar abans de retirar amb cura el
recipient del forn.
PRECAUCIONS
Consulteu sempre els llibres de cuina amb
microones per a més informació. Especialment a
l'hora de cuinar o de tornar a escalfar menjar que
contingui alcohol.
Aliments i alcohol. Extremeu les precaucions
quan cuineu o escalfeu menjar que contingui
alcohol. Si afegiu alcohol (per exemple, rom,
conyac, vi, etc.), recordeu que s'evapora fàcilment
a temperatures altes. Per tant, heu de tenir en
compte que el vapors alliberats, en contacte amb
l'element escalfador elèctric, poden entrar en
ignició. Si és possible, hauríeu d'evitar l'ús de
l'alcohol en aquest forn.
Després d'escalfar menjar per a nadons o líquids
en un biberó, remeneu-los sempre i comproveu-ne la
temperatura abans de servir. Així, garantireu la
correcta repartició de la calor i evitareu el risc
d'escaldadures o cremades.
Assegureu-vos d'enretirar el tap i la tetina abans
d'escalfat!
TEMPERATURA DE COCCIÓ
La sonda de temperatura
s'ha d'inserir de manera que
la punta es clavi a la part més
gruixuda del
aliment, atès que és la part que triga
més a escalfar-se.
La punta de la sonda no ha d'entrar
en contacte amb els
ossos que pugui tenir
l'aliment. Eviteu clavar
la sonda en zones
greixoses de l'aliment, ja
que s'escalfen més
ràpidament i podrien provocar confusió amb la
temperatura.
La sonda, si això és possible, hauria de col·locar-se
de manera que l'extrem no toqués les parets o el
fons del recipient de cocció.
La temperatura que mostrés seria més alta que la
temperatura de l'aliment en aquell moment.
No és possible fer servir la sonda en fer dolços,
compota o melmelada, o plats que han de cuinar-se
molt lentament. Això es així perquè la temperatura
més alta que es pot establir és de 90°C.
No submergiu mai la sonda a l'aigua quan la
renteu. Simplement, netegeu-la amb un drap humit
i net o amb paper de cuina després del seu ús.
El forn no ha de funcionar amb la sonda tèrmica
a la cavitat si l'esmentada sonda no és connectada
al forn.
Si feu servir el forn sense respectar el que s'ha
especificat més amunt fareu malbé la sonda.
Feu servir només la sonda que s'inclou o una
de recomanada pel servei tècnic. D'altres marques
que hi ha al mercat podrien no oferir resultats
adients i podrien malmetre el forn.
Precaucions importants