7
• No arrossegueu olles o cassoles per la part inferior del forn, podríeu fer malbé la superfície.
• La condensació residual després de fer servir el forn pot fer malbé, amb el temps, el forn i els mobles
del voltants. Us aconsellem:
- fer servir sempre la temperatura més baixa;
- tapar el menjar;
- retirar el menjar del forn quan estigui cuinat;
- assecar les parts humides del forn fred.
• La pantalla del forn i el mànec de la porta s’escalfen quan l’aparell queda encès durant molt temps a una
temperatura alta.
• No toqueu mai el forn amb una part del cos humida i no el feu servir descalços.
• No estireu de l'aparell ni del cable d'alimentació per desconnectar-lo.
• Mantingueu allunyats els nens de:
- el forn i els seus controls, sobretot durant o just després del seu ús, per evitar lesions;
- material d'embalatge (bosses, poliestirè, parts metàl·liques, etc.)
- el forn quan s'hagi eliminat.
• Comproveu que els cables d’altres aparells en ús a prop del forn no entren en contacte amb les peces
calentes del forn i no queden aixafats a la porta del forn.
• El forn va equipat amb un sistema de refrigeració per evitar que la part frontal del forn i la cavitat
arribin a temperatures excessivament altes.
Atenció: el vapor i el fum es ventilen per una obertura situada entre el plafó de control i la porta del forn.
No obstruïu les obertures del conducte de ventilació.
• No col·loqueu materials inflamables dins o a prop del forn: si l’aparell s’encén per accident, es podria
provocar un incendi.
• Feu servir guants de forn per retirar cassoles i accessoris del forn.
• Si heu d'afegir alcohol (per ex. rom, conyac, vi, etc.) mentre rostiu carns o mentre feu pastissos,
recordeu que l'alcohol s'evapora a temperatures altes. Per tant, hauríeu de tenir en compte que els
vapors que emet l'alcohol es poden encendre quan entren en contacte amb els elements elèctrics
d'escalfament.
• No escalfeu ni cuineu aliments en pots o recipients tancats al forn. La pressió que es crea a l'interior del
recipient podria fer-lo explotar i fer malbé el forn.
• No feu servir recipients de material sintètic per cuinar (excepte els específicament dissenyats per això;
vegeu la informació que ofereix el fabricant). Es podrien fondre a temperatures elevades.
• Vigileu el menjar que esteu cuinant si feu servir molt greix o oli. L’oli i el greix es podrien sobreescalfar i
provocar un incendi!
• No traieu mai safates completament carregades. Aneu amb molta precaució.
Advertencias
• Abans de fer-lo servir, retireu:
- els adhesius de la part frontal del forn i la porta, excepte la placa de característiques.
- la protecció de cartró i el film de plàstic protector de la pantalla de control i altres parts del forn
- totes les etiquetes adhesives dels accessoris (per exemple, sota la safata de degoteig).
• Retireu els accessoris del forn i escalfeu-lo a 200ºC durant aprox. una hora per eliminar les olors i els
fums provocats pel material aïllant i els greixos protectors. Quan ho feu, hauríeu de deixar la finestra
oberta.
Abans de fer servir el forn