3
Emboliqueu el menjar que vulgueu congelar amb paper d'alumini o plàstic o col·loqueu-
lo dins d'un recipient adequat. Etiqueteu els paquets indicant-ne el contingut i la data de
congelació. El compartiment del congelador manté la temperatura d'emmagatzematge durant
aproximadament 15 hores en cas que es produeixi un tall de corrent.
No obstant això, us suggerim que obriu la porta durant aquest temps.
No congeleu begudes amb gas i no consumiu productes com ara gelats de gel massa freds.
Nota: Atesa l'eficiència de la junta de la porta, no sempre és possible obrir la porta del congelador
immediatament després d'haver-la tancat. Espereu uns minuts abans de tornar a intentar obrir-la.
PRODUCCIÓ DE GLAÇONS
Ompliu amb aigua fins a 3/4 les safates de glaçons i col·loqueu-les en el compartiment de baixa
temperatura. Si les safates s'enganxen a la base del compartiment, no les desenganxeu amb
un instrument afilat, ja que podríeu fer malbé l'aparell. Si cal, feu servir el mànec d'una cullera.
Per retirar els glaçons de la safata de plàstic, doblegueu-la lleugerament.
Atenció: No us mengeu els glaçons o els gelats de gel immediatament després de treure'ls del
compartiment de baixa temperatura, ja que poden provocar cremades.
EMMAGATZEMATGE D'ALIMENTS CONGELATS
Quan compreu aliments congelats, us suggerim que feu servir bosses tèrmiques o neveres
portàtils per al seu trasllat. Deixeu-los per al final i emboliqueu-los bé amb paper de diari.
Quan arribeu a casa, emmagatzemeu-los al congelador al més aviat possible. En qualsevol cas,
consumiu els aliments abans de la data de caducitat impresa en el paquet.
DESCONGELACIÓ DELS ALIMENTS
Us presentem un seguit de suggeriments:
Verdures crues: No les descongeleu; poseu-les directament en aigua bullint i cuineu-les com
faríeu amb les verdures fresques.
Carn (trossos grans): Descongeleu-la a la nevera sense desembolicar-la. Abans de cuinar-la,
deixeu-la unes hores a temperatura ambient.
Carn (trossos petits): Descongeleu-la a temperatura ambient o cuineu-la directament.
Peix: Descongeleu-lo a la nevera sense desembolicar-lo o cuineu-lo directament abans que es
descongeli del tot.
Menjar precuinat: Reescalfeu-lo al forn sense treure-li l'embolcall d'alumini.
Fruita: Descongeleu-la a la nevera.
DESCONGELACIÓ
En general, cal que descongeleu el congelador dues o tres vegades a l'any quan la capa de gel
tingui un gruix de 3 mm. Us suggerim que retireu periòdicament el gel de la safata de congelació
amb una rasqueta de plàstic. Eviteu l'ús d'instruments afilats o tallants. Realitzeu la descongelació
quan la quantitat d'aliments congelats sigui mínima. Emboliqueu el menjar congelat amb diverses
capes de paper de diari (o en un recipient amb tapa) i col·loqueu-lo a la nevera o en un lloc
fred. Situeu el termòstat en la posició •, desconnecteu l'aparell de la xarxa elèctrica i deixeu la
porta oberta. Retireu les cistelles estirant-les cap enfora i cap amunt. No feu servir productes de
descongelació comercials, ja que poden contenir componenent perillosos. Quan finalitzi el procés
de descongelació, netegeu i eixugueu bé l'aparell. Torneu a endollar el congelador a l'alimentació.
Torneu a introduir els aliments congelats dins del congelador.