Transcripción de documentos
INSTRUCCIONS IMPORTANTS DE SEGURETAT
LA VOSTRA SEGURETAT I LA DELS ALTRES ÉS FONAMENTAL
Aquest manual y el propi aparell proporciona advertències importants de seguretat, que s'han de llegir i seguir en tot moment.
Aquest és el símbol de perill, que pertany a seguretat, que avisa als usuaris de riscs potencials per a ells mateixos i per
als altres.
Totes les advertències de seguretat porten al davant el símbol de perill i els termes següents:
PERILL
Indica una situació perillosa que, si no s'evita, provocarà lesions greus.
ADVERTÈNCIA
Indica una situació perillosa que, si no s'evita, pot provocar lesions greus.
Totes les advertències de seguretat proporcionen detalls específics del
risc potencial present i indiquen com reduir el risc de lesió, danys i
descàrrega elèctrica com a conseqüència de l'ús inadequat de l'aparell.
Seguiu atentament les instruccions següents:
- Feu servir guants de protecció per desembalar l'aparell i instal·lar-lo.
- Abans de dur a terme cap feina d'instal·lació, cal desconnectar
l'aparell del subministrament elèctric.
- La instal·lació i el manteniment ha de realitzar-los un tècnic
qualificat, tot respectant les instruccions del fabricant i la normativa
local de seguretat. No repareu ni substituïu cap part de l'aparell a
menys que s'indiqui expressament al manual de l'usuari.
- La substitució del cable d'alimentació l'ha de dur a terme un
electricista qualificat. Poseu-vos en contacte amb un centre de
servei autoritzat.
- La normativa requereix que l'aparell estigui connectat a terra.
- El cable d'alimentació ha de ser prou llarg per connectar l'aparell,
muntat a la seva ubicació, a la presa de corrent.
- Perquè la instal·lació compleixi la normativa de seguretat vigent,
s'ha d'utilitzar un interruptor de desconnexió de tots els terminals
amb una separació mínima entre contactes de 3 mm.
- No utilitzeu adaptadors de múltiples endolls si el forn està equipat
amb un endoll.
- No utilitzeu allargadors.
- No tibeu el cable d'alimentació.
- Els components elèctrics han de quedar inaccessibles per a l'usuari
després de la instal·lació.
CA1
- Si la superfície de la placa d'inducció està esquerdada, no feu servir
la placa i desconnecteu l'aparell per evitar la possibilitat de
descàrregues elèctriques (només en els models amb funció
d'inducció).
- No toqueu l'aparell amb cap part del cos humida i no l'utilitzeu amb
els peus descalços.
- L'aparell s'ha dissenyat exclusivament per a la cocció domèstica
d'aliments. No es permet cap altre ús (com ara escalfar habitacions).
El fabricant renuncia a tota responsabilitat per l'ús inapropiat o
l'ajustament incorrecte dels comandaments.
- L'aparell i les seves parts accessibles s'escalfen durant l'ús. S'ha de
parar atenció per no tocar els elements escalfadors. Els infants (de 3
a 8 anys) i nens molt petits (de 0 a 3 anys) han de mantenir-se'n
allunyats tret que se supervisin contínuament.
- Els nens més grans de 8 anys i les persones amb capacitats físiques,
sensorials o mentals reduïdes o manca d'experiència i
coneixements poden fer servir aquest aparell si estan supervisats o
han rebut instruccions sobre l'ús segur de l'aparell i si comprenen
els perills als quals s'exposen. Els nens no han de jugar amb
l'aparell. Els nens no poden realitzar la neteja ni el manteniment
d'usuari sense supervisió.
- Durant i després de l'ús, no toqueu els elements escalfadors ni les
superfícies interiors de l'aparell, ja que existeix el risc de cremades.
No deixeu que l'aparell toqui la roba o altres materials inflamables
fins que tots els components s'hagin refredat completament.
- Al final de la cocció, tingueu cura en obrir la porta de l'aparell i
deixeu sortir gradualment l'aire calent o el vapor abans d'accedir al
forn. Quan la porta de l'aparell està tancada, surt aire calent per
l'obertura de damunt del tauler de control. No obstruïu les
obertures de ventilació.
- Feu servir guants per treure les cassoles i accessoris, tenint cura de
no tocar els elements escalfadors.
- No col·loqueu materials inflamables dins o a prop de l'aparell: pot
iniciar-se un foc si l'aparell s'encén sense voler.
CA2
- No escalfeu pots hermètics ni recipients de menjar cuinat a l'aparell.
La pressió que s'acumula a l'interior pot fer explotar el pot i fer
malbé l'aparell.
- No feu servir recipients fabricats amb materials sintètics.
- Els olis i greixos sobreescalfats s'encenen fàcilment. Estigueu
sempre atents quan cuineu aliments rics en greixos i oli.
- No deixeu de vigilar l'aparell quan hi assequeu menjar.
- Si feu servir begudes alcohòliques per cuinar aliments (com ara
rom, conyac o vi), recordeu que l'alcohol s'evapora a molta
temperatura. Com a conseqüència, existeix el risc que els vapors
que desprèn l'alcohol s'encenguin en entrar en contacte amb
l'element escalfador elèctric.
- No utilitzeu mai aparells de neteja amb vapor.
- No toqueu el forn durant el cicle de piròlisi. Mantingueu els nens
lluny del forn durant el cicle de piròlisi. Cal que traieu les restes de
menjar de la cavitat del forn abans d'iniciar el cicle de neteja
(només en aquells forns amb funció de piròlisi).
- Feu servir només la sonda de temperatura recomanada per a
aquest forn.
- No feu servir netejadors abrasius ni rascadors metàl·lics esmolats
per netejar el vidre de la porta del forn, ja que poden ratllar la
superfície, la qual cosa pot provocar que el vidre es trenqui.
- Assegureu-vos que l'aparell estigui apagat abans de substituir la
bombeta per evitar la possibilitat d'una descàrrega elèctrica.
- No feu servir paper d'alumini per tapar el menjar al recipient de
cocció (només en aquells forns amb els quals se subministra un
recipient de cocció).
Rebuig d'aparells domèstics
-
Aquest aparell està fabricat amb materials reciclables o reutilitzables. Elimineu-lo d'acord amb la normativa local
d'eliminació de residus. Abans de llençar-lo, talleu el cable d'alimentació.
Per a més informació sobre el tractament, la recuperació i el reciclatge d'aparells elèctrics domèstics, contacteu amb
l'autoritat local pertinent, amb el servei de recollida de residus domèstics o amb la botiga on el vau comprar.
INSTAL·LACIÓ
Després de desembalar el forn, assegureu-vos de que no s'ha danyat durant el transport i que la porta del forn tanca
correctament. En cas de problemes, contacteu amb el distribuïdor o el servei postvenda més proper. Per evitar qualsevol dany,
traieu únicament el forn de la seva base d'escuma de poliestirè en el moment de la instal·lació.
PREPARACIÓ DE LA CARCASSA
•
Les unitats de cuina en contacte amb el forn han de ser resistents a la calor (mín. 90 °C).
CA3
•
Realitzeu totes les operacions de tall dels armaris abans de muntar el forn i la carcassa, i elimineu amb compte totes les
restes de fusta i serradures.
Després de la instal·lació, és possible que ja no es pugui accedir a la part inferior del forn.
Per un funcionament correcte de l'aparell no obstruïu la separació mínima entre el taulell i la part superior del forn.
•
•
CONNEXIÓ ELÈCTRICA
Assegureu-vos que la tensió indicada a la placa de característiques de l'aparell és la mateixa que la del subministrament elèctric.
La placa de característiques es troba a la part del davant del forn (visible al obrir la porta).
•
La substitució del cable d'alimentació (tipus H05 RR-F 3 x 1,5 mm2) l'ha de fer un electricista qualificat. Contacteu amb un
centre de servei autoritzat.
RECOMANACIONS GENERALS
Abans de l'ús:
-
Retireu les peces protectores de cartró, la pel·lícula de plàstic de protecció i les etiquetes adhesives dels accessoris.
Retireu els accessoris del forn i escalfeu-lo a 200 °C durant una hora aproximadament per eliminar l'olor i els vapors del
material aïllant i el greix protector.
Durant l'ús:
-
No col·loqueu objectes pesants sobre la porta ja que es podria fer malbé.
No us repengeu a la porta ni pengeu res del mànec.
No cobriu l'interior del forn amb paper d'alumini.
Mai vesseu aigua a dins d'un forn calent; això podria fer malbé el revestiment esmaltat.
Mai arrossegueu cassoles ni paelles pel fons del forn perquè es podria fer malbé el revestiment esmaltat.
Assegureu-vos que els cables elèctrics d'altres aparells no toquen parts calentes del forn ni queden atrapats amb la porta.
No exposeu el forn als agents atmosfèrics.
CONSERVACIÓ DEL MEDI AMBIENT
Rebuig del material d'embalatge
El material d’embalatge és 100% reciclable i ve marcat amb el símbol de reciclatge ( ). Per tant, les diferents parts s'han
d'eliminar de manera responsable i complint totalment la normativa de l'autoritat local sobre eliminació de residus.
Rebuig de l'aparell
-
Aquest aparell compleix la Directiva Europea 2002/96/CE sobre Residus d'Aparells Elèctrics i Electrònics (WEEE).
En assegurar-vos que aquest producte es rebutja correctament, contribuïu a evitar potencials conseqüències negatives
pel medi ambient i la salut humana, que podrien produir-se per la manipulació inadequada del residus d'aquest producte.
-
El símbol
en el producte o la documentació que l'acompanya indica que no s'hauria de tractar com la brossa
domèstica sinó que s'hauria de portar a un centre de recollida apropiat per al reciclatge d'aparells elèctrics i electrònics.
Estalvi d'energia
-
Preescalfeu el forn només si així s'indica al quadre de cocció o la vostra recepta.
Feu servir motlles de forn lacats o esmaltats, perquè absorbeixen millor l'escalfor.
Apagueu el forn 10/15 minuts abans del temps de cocció establert. Els aliments que requereixen una cocció llarga seguiran
cuinant-se inclús una vegada apagat el forn.
DECLARACIÓ DE CONFORMITAT
-
Aquest forn, que està preparat per tenir contacte amb aliments, compleix el Reglament Europeu ( ) n.1935/2004 i s'ha
dissenyat, fabricat i venut d'acord amb els requisits de seguretat de la directiva de "Baixa Tensió" 2006/95/CE (que
substitueix la 73/23/CEE i les subsegüents esmenes) i els requisits de protecció d' "EMC" 2004/108/CE.
GUÍA DE RESOLUCIÓ DE PROBLEMES
El forn no funciona:
•
•
Comproveu la presència de alimentació elèctrica i si el forn està connectat al subministrament elèctric.
Apagueu el forn i torneu-lo a engegar per veure si l'anomalia persisteix.
La porta no s'obre:
•
•
Apagueu el forn i torneu-lo a engegar per veure si l'anomalia persisteix.
Important: durant l'autoneteja, la porta del forn no s'obrirà. Espereu a que es desbloquegi automàticament (vegeu el
paràgraf "Cicle de neteja dels forns amb funció de piròlisi").
CA4
El programador electrònic no funciona:
•
Si a la pantalla apareix la lletra " " i un número a continuació, contacteu amb el servei postvenda més proper. En aquest
cas, indiqueu el número que segueix la lletra " ".
SERVEI POSTVENDA
Abans de trucar al Servei Postvenda:
1.
Vegeu si podeu resoldre el problema pels vostres mitjans amb l'ajuda dels suggeriments de la "Guia de resolució de
problemes".
2.
Apagueu l'aparell i torneu-lo a encendre per veure si l'anomalia persisteix.
Si després d'això el problema persisteix, contacteu amb el servei postvenda més proper.
Indiqueu sempre:
•
una breu descripció del tipus d’avaria;
•
el tipus i model exacte del forn;
•
el número de servei (el número després de la paraula Service (Servei) a la placa identificativa), que es troba al cantó dret
de la cavitat del forn (visible quan la porta del forn és oberta). El número de servei també s'indica al manual de garantía;
•
la vostra adreça completa;
•
el vostre número de telèfon.
Si cal qualsevol reparació, contacteu un Servei Postvenda autoritzat (per tal de garantir que es faran servir recanvis originals i
les reparacions es faran correctament).
NETEJA
ADVERTÈNCIA
-
Mai empreu aparells de neteja amb vapor.
Netegeu el forn només quan estigui fred al tacte.
Desendolleu l'aparell de l'alimentació.
Part exterior del forn
IMPORTANT: no feu servir detergents corrosius o abrasius. Si qualsevol d’aquests productes entra en contacte sense
voler amb l’aparell, netegeu-lo immediatament amb un drap humit de microfibra.
•
Netegeu les superfícies amb un drap humit de microfibra. Si estan molt brutes, afegiu unes gotes de detergent a l'aigua.
Acabeu passant un drap sec.
Interior del forn
IMPORTANT: no feu servir esponges abrasives ni rascadors o fregalls metàl·lics. Amb el temps, poden fer malbé les
superfícies esmaltades i el vidre de la porta del forn.
•
Després de cada ús, deixeu que es refredi el forn i netegeu-lo preferiblement mentre encara està calent per poder eliminar
la brutícia acumulada i les taques pels residus de menjar (com ara menjar amb un alt contingut de sucre).
•
Feu servir detergents especials per forns i seguiu les instruccions del fabricant al peu de la lletra.
•
Netegeu el vidre de la porta amb un detergent líquid adient. La porta del forn es pot desmuntar per facilitar la neteja
(vegeu MANTENIMENT).
•
L'element escalfador superior del gratinador (vegeu MANTENIMENT) es pot abaixar (només alguns models) per netejar el
sostre del forn.
Nota: durant la cocció perllongada d'aliments amb un alt contingut en aigua (com ara pizza, verdures, etc.) es pot formar
condensació a l'interior de la porta i al voltant de la junta. Amb el forn fred, assequeu l'interior de la porta amb un drap
o esponja.
Accessoris:
•
•
Remulleu els accessoris en aigua amb detergent immediatament després de l'ús, manipulant-los amb cura amb guants de
forn si encara estan calents.
Les restes de menjar es poder eliminar fàcilment amb un fregall o esponja.
Neteja de la paret posterior i dels panels laterals catalítics del forn (si n'hi ha):
IMPORTANT: no empreu detergents corrosius o abrasius, raspalls durs, fregalls per cassoles o esprais per forns que
podrien fer malbé la superfície catalítica i les seves propietats d'autoneteja.
•
Feu funcionar el forn buit amb la funció de ventilador a 200 °C durant una hora.
•
A continuació, deixeu refredar l'aparell abans d'eliminar qualsevol resta de menjar amb una esponja.
CA5
Cicle de neteja de forns amb funció de piròlisi (si n'hi ha):
ADVERTÈNCIA
-
No toqueu el forn durant el cicle de piròlisi.
Manteniu els nens allunyats del forn durant el cicle de piròlisi.
Aquesta funció crema les esquitxades produïdes dins del forn durant la cocció a una temperatura aproximada de 500 °C. A
aquesta temperatura elevada, els dipòsits es converteixen en una cendra lleugera que es pot netejar fàcilment amb un drap
humit, una vegada refredat el forn. No seleccioneu la funció de piròlisi després de cada ús, només quan el forn estigui molt brut
o produeixi fum o vapors durant el preescalfament o la cocció.
•
Si el forn s'instal·la sota d'uns fogons, assegureu-vos de que tots els cremadors o resistències elèctriques estiguen
desconnectats durant l'autoneteja (piròlisi).
•
Retireu tots els accessoris abans d'executar la funció de piròlisi.
•
Per a una neteja òptima de la porta del forn, traieu el gruix de la brutícia amb una esponja humida abans d'utilitzar la
funció pirolítica.
L'aparell està equipat amb 2 funcions de piròlisi:
1.
Cicle d'estalvi d'energia (PYRO EXPRESS/ECO): que consumeix aproximadament un 25% menys d'energia que el cicle
estàndard. Seleccioneu-lo regularment (després de cuinar carn en 2 o 3 ocasions consecutives).
2.
Cicle estàndard (PYRO): adequat per netejar un forn molt brut.
•
En qualsevol cas, després d'una certa quantitat d'usos i depenent de la brutícia del forn, un missatge a la pantalla del forn
avisa que s'ha d'executar un cicle d'autoneteja.
Nota: Durant la funció de piròlisi, la porta del forn no s'obrirà; romandrà bloquejada fins que la temperatura a l'interior
del forn hagi tornat a un nivell de seguretat acceptable.
MANTENIMENT
ADVERTÈNCIA
-
Feu servir guants de seguretat.
Assegureu-vos de que el forn està fred abans de continuar amb les operacions següents.
Desendolleu el forn de la xarxa elèctrica.
DESMUNTATGE DE LA PORTA
Per desmuntar la porta:
1.
2.
3.
Obriu completament la porta.
Apugeu els fiadors i empenyeu-los cap endavant fins el màxim (fig. 1).
Tanqueu completament la porta (A), apugeu-la (B) i gireu-la (C) fins que es desprengui (D) (fig. 2).
Per muntar la porta:
1.
2.
3.
4.
Fig. 1
Inseriu les frontisses als seus allotjaments.
Obriu completament la porta.
Abaixeu els dos fiadors.
Tanqueu la porta.
Fig. 2
CA6
DESPLAÇAMENT DE L'ELEMENT ESCALFADOR SUPERIOR (NOMÉS ALGUNS MODELS)
1.
2.
3.
Fig. 3
Desmunteu les graelles laterals de suport dels accessoris (Fig. 3).
Traieu lleugerament l'element calefactor (Fig. 4) i abaixeu-lo (Fig. 5).
Per tornar a col·locar l'element escalfador, apugeu-lo tirant lleugerament cap a fora i assegureu-vos que es recolza als
suports laterals.
Fig. 4
Fig. 5
CANVI DE LA LLUM DEL FORN
Per canviar la llum posterior (si n'hi ha):
1.
Desendolleu el forn de l'alimentació.
2.
Descargoleu la tapa del llum (Fig. 6), canvieu-la bombeta (vegeu la nota pel tipus de bombeta) i cargoleu de nou la tapa
del llum.
3.
Torneu a endollar el forn a l'alimentació.
Per canviar la llum lateral (si n'hi ha):
1.
Desendolleu el forn de l'alimentació.
2.
Desmunteu les graelles laterals de suport dels accessoris, si n'hi ha (Fig. 3).
3.
Feu servir un tornavís per fer palanca i extreure la tapa del llum (Fig. 7).
4.
Torneu a col·locar el llum (vegeu la nota sobre el tipus de bombeta) (Fig. 8).
5.
Torneu a col·locar la tapa del llum, prement fermament fins que encaixi al seu lloc (Fig. 9).
6.
Torneu a muntar les graelles laterals de suport dels accessoris.
7.
Torneu a endollar el forn a l'alimentació.
Fig. 6
Fig. 7
Fig. 8
Fig. 9
Nota:
Empreu només bombetes incandescents 25-40 W/230 V de tipus E-14 i T300 °C o bombetes halògenes 20-40 W/230 V de
tipus G9, T300 °C.
La bombeta utilitzada en aquest aparell ha estat dissenyada específicament per a aparells elèctrics i no és adequada per a
la il·luminació d'espais domèstics (Normativa de la Comissió (CE) núm. 244/2009).
Les bombetes estan disponibles al Servei Postvenda.
IMPORTANT:
Si feu servir bombetes halògenes, no les manipuleu amb les mans descobertes perquè les empremtes poden
danyar-les.
No feu servir el forn fins que la tapa del llum s'hagi col·locat de nou.
CA7
INSTRUCCIONS D'ÚS DEL FORN
PER A LA CONNEXIÓ ELÈCTRICA, VEGEU LA SECCIÓ D'INSTAL·LACIÓ
13
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
-
Tauler de control
Element calefactor/gratinador superior
Ventilador (no visible)
Placa de característiques (no s'ha de treure)
Bombetes
Element calefactor circular (no visible)
Ventilador
Mecanisme de gir de l'ast (si n'hi ha)
Element calefactor inferior (no visible)
Porta
Posició del prestatges (el nombre de prestatges s'indica a la part davantera del forn)
Paret posterior
Connexió de la sonda per a carns
Nota:
Durant la cocció, es possible que el ventilador es posi en marxa a estones per minimitzar el consum
d'energia.
Al final de la cocció, una vegada desconnectat el forn, és possible que el ventilador segueixi
funcionant uns instants.
Si s'obre la porta del forn durant la cocció, els elements calefactors s'apaguen.
ACCESSORIS SUBMINISTRATS
Fig. A
Fig. B
Fig. C
Fig. D
Fig. E
A. GRAELLA: la graella es pot fer servir per rostir a la graella o com a suport de cassoles, motlles de
pastissos i altres recipients de cocció aptes pel forn.
B. SAFATA DE DEGOTEIG: la safata de degoteig està dissenyada per col·locar-la sota la graella i recollir
el greix, o com a safata de forn per cuinar carn, peix, verdures, focaccia, etc.
C. AST: per rostir uniformement peces gran de carn i aus.
D. SONDA PER A CARNS: per prendre la temperatura interior del menjar durant la cocció.
E. GUIES LLISCANTS: per facilitar la inserció i la retirada d'accessoris.
El nombre d'accessoris pot variar en funció del model que hàgiu adquirit.
ACCESSORIS NO SUBMINISTRATS
Podeu comprar altres accessoris per separat a través del servei postvenda.
CA8
INTRODUCCIÓ DE LES GRAELLES I ALTRES ACCESSORIS AL FORN
1.
2.
Inseriu la graella horitzontalment, amb el vorell "A" mirant amunt (Fig. 1).
Els altres accessoris, com la safata de degoteig i la safata d'enfornar, s'insereixen amb el vorell de la
part plana "B" mirant amunt (Fig. 2).
Fig. 1
Fig. 2
DESCRIPCIÓ DEL TAULER DE CONTROL
PROGRAMADOR ELECTRÒNIC
Frozen Food
Defrosting
Warm Keeping
Speacials: For defrosting food
1
1.
2.
3.
4.
3
PANTALLA
DISPLAY
4
2
COMANDAMENT SELECTOR DE FUNCIONS: comandament d'encesa/apagada i selector de funcions
COMANDAMENT D'EXPLORACIÓ: per explorar el menú i ajustar els valors predeterminats
Nota: Els comandaments son retràctils. Premeu els comandaments al mig i emergiran.
BOTÓ : per tornar a la pantalla anterior
BOTÓ : per seleccionar i confirmar ajustaments
LLISTA DE FUNCIONS
Gireu el comandament de "Funcions" a qualsevol posició i el forn s'encén: a la pantalla apareixen les
funcions o els menús secundaris relacionats.
Per accedir i seleccionar els menús secundaris, gireu el comandament fins a les funcions "GRILL"
(GRATINADOR), "SPECIALS" (ESPECIALS), "SETTINGS" (AJUSTAMENTS), "RECIPES" (RECEPTES) i
"SHORTCUTS" (DRECERES).
Frozen Food
A
Defrost
B
Warm Keeping
Specials: For defrosting food
C
D
A.
B.
C.
D.
Símbol de la funció ressaltada
Per seleccionar la funció ressaltada, premeu
Descripció de la funció ressaltada
Altres funcions disponibles i seleccionables.
DETALLS DE LES FUNCIONS
Després de seleccionar la funció que vulgueu, la pantalla mostrarà més opcions i detalls relacionats.
Zone 3
Zone 2
--:--
180°C
TEMPERATURE
Yes
PREHEAT
Cursor
Cursor
Convection Bake
Start
COOK TIME
Zone 4
--:--
Zone 5
END TIME
Zone 1
Per desplaçar-vos per les diferents àrees, gireu el comandament d'exploració: el cursor es trasllada als
valors ajustables, seguint l'ordre que s'indica més amunt. Premeu el botó per seleccionar el valor,
canvieu-lo girant el comandament d'exploració i confirmeu-lo amb el botó .
CA9
ÚS DE L'APARELL PER PRIMER COP - SELECCIÓ DE L'IDIOMA I AJUSTAMENT DE L'HORA
Per a un ús correcte del forn, quan l'engegueu per primera vegada, heu de seleccionar l'idioma que
vulgueu i definir l'hora correcta.
Procediu de la següent manera:
1. Gireu el comandament de funcions fins a qualsevol posició: la pantalla mostrarà la llista dels tres
primers idiomes disponibles.
2. Gireu el comandament d'exploració per desplaçar-vos per la llista.
3. Quan vegeu ressaltat l'idioma que voleu, premeu per seleccionar-lo.
Després de seleccionar l'idioma, a la pantalla parpellejarà 12:00.
4. Ajusteu l'hora girant el comandament d'exploració.
5. Confirmeu l'ajustament prement .
SELECCIÓ DE FUNCIONS DE COCCIÓ
--:--
180°C
TEMPERATURE
Yes
PREHEAT
1.
2.
3.
Start
--:--
180°C
COOK TIME
Convection Bake
TEMPERATURE
--:--
Yes
END TIME
PREHEAT
COOK TIME
Convection Bake
Start
--:--
END TIME
Si el forn està apagat, gireu el comandament de funcions; la pantalla mostrarà les funcions de cocció
o els menús secundaris relacionats.
Nota: per veure la llista i les descripcions de les funcions, consulteu la taula de la pàgina 16 i la
pàgina 17.
Dins els menús secundaris, desplaceu-vos per les diferents opcions disponibles girant el
comandament d'exploració: la funció escollida apareix ressaltada en blanc al mig de la pantalla. Per
seleccionar-la, premeu .
Els ajustaments de cocció es mostren a la pantalla. Si els valors predefinits són els que voleu, gireu el
comandament d'exploració per situar el cursor a "Start" (Inicia) i premeu ; si no, seguiu el
procediment anterior per canviar-los.
AJUSTAMENT DE LA TEMPERATURA/POTÈNCIA DEL GRATINADOR
180°C
TEMPERATURE
No
PREHEAT
Conventional
Start
200°C
TEMPERATURE
No
PREHEAT
--:--
180°C
--:--
No
--:--
200°C
--:--
No
COOK TIME
END TIME
COOK TIME
Conventional
Start
END TIME
--:--
TEMPERATURE
PREHEAT
COOK TIME
Conventional
Start
--:--
TEMPERATURE
PREHEAT
--:--
END TIME
COOK TIME
Conventional
Start
--:--
END TIME
Per canviar la temperatura o la potència del gratinador, procediu de la següent manera:
1. Comproveu que el cursor estigui situat al costat del valor de temperatura (zona 3); premeu el botó
per seleccionar el paràmetre que voleu canviar: el valor de temperatura parpelleja.
2. Definiu el valor que vulgueu girant el comandament d'exploració i premeu per confirmar-lo.
3. Gireu el comandament d'exploració per situar el cursor a "Start" (Inicia) i premeu .
4. La pantalla indica el prestatge al qual heu de col·locar el menjar. Seguiu les instruccions i premeu per
iniciar la cocció.
La temperatura definida també pot canviar-se durant la cocció seguint el mateix procediment.
5. Al final de la cocció, es mostrarà el missatge de finalització de la cocció. Arribat aquest punt, podeu
apagar el forn girant el comandament de funcions fins a 0 (zero) o podeu prolongar la cocció girant el
comandament d'exploració cap a la dreta. Després d'apagar el forn, la pantalla mostra la barra de
refredament, la qual indica la temperatura de l'interior.
PREESCALFAMENT DEL FORN
200°C
TEMPERATURE
No
PREHEAT
Conventional
Start
200°C
TEMPERATURE
Yes
PREHEAT
--:--
200°C
--:--
No
--:--
200°C
--:--
Yes
COOK TIME
END TIME
COOK TIME
Conventional
Start
END TIME
--:--
TEMPERATURE
PREHEAT
COOK TIME
Conventional
Start
--:--
TEMPERATURE
PREHEAT
--:--
END TIME
COOK TIME
Conventional
Start
--:--
END TIME
Si voleu preescalfar el forn abans de posar-hi el menjar, canvieu la selecció predeterminada del forn de la
manera següent:
1. Gireu el comandament d'exploració per situar el cursor a l'opció de preescalfament.
CA10
2.
3.
4.
Premeu el botó per seleccionar l'ajustament: "No" parpelleja a la pantalla.
Canvieu l'ajustament girant el comandament d'exploració. la pantalla mostra "Yes" (Sí).
Per confirmar la selecció, premeu el botó .
PREESCALFAMENT RÀPID
180°C
TEMPERATURE
Frozen Food
Defrost
Warm Keeping
Turn +/- to adjust ...
Specials: For defrosting food
Start
Si voleu preescalfar el forn ràpidament abans de posar-hi el menjar, canvieu la selecció predeterminada del
forn de la manera següent:
1. Gireu el comandament de funcions al símbol "SPECIALS" (ESPECIALS) i seleccioneu "Fast Preheating"
(Preescalfament ràpid) amb el comandament d'exploració.
2. Confirmeu prement : els ajustaments es mostren a la pantalla.
3. Si la temperatura proposada és la que voleu, gireu el comandament d'exploració per situar el cursor a
"Start" (Inicia) i premeu . Per canviar la temperatura, procediu com s'indica als paràgrafs anteriors. Sonarà
un senyal acústic quan el forn hagi arribat a la temperatura definida. En acabar-se el preescalfament, el forn
selecciona automàticament la funció convencional .
En aquest moment es pot col·locar el menjar al forn per cuinar-lo.
4. Si desitgeu ajustar una funció de cocció diferent, gireu el comandament de funcions i seleccioneu la
funció desitjada.
AJUSTAMENT DEL TEMPS DE COCCIÓ
--:--
180°C
TEMPERATURE
No
PREHEAT
COOK TIME
Conventional
Start
180°C
TEMPERATURE
No
PREHEAT
--:--
END TIME
Conventional
Start
TEMPERATURE
No
PREHEAT
00:01
180°C
19:01
No
HH:MM
END TIME
- 00:30
180°C
HH:MM
Conventional
Start
- 00:30
TEMPERATURE
PREHEAT
19:01
END TIME
COOK TIME
Conventional
Start
19:20
END TIME
Aquesta funció es pot fer servir per cuinar menjar durant un temps establert, des d'un mínim d'1 minut al
temps màxim permès per la funció seleccionada, després del qual el forn s'apaga automàticament.
1. Per seleccionar la funció, gireu el comandament d'exploració per situar el cursor a "COOK TIME"
(TEMPS DE COCCIÓ).
2. Premeu el botó per seleccionar l'ajustament; "00:00" parpelleja a la pantalla.
3. Canvieu el valor girant el comandament d'exploració per mostrar el temps de cocció que vulgueu.
4. Confirmeu el valor seleccionat prement el botó .
DAURAT
Al final de la cocció, en el cas d'algunes funcions, la pantalla ofereix l'opció de daurar el menjar que estigueu
cuinant. Aquesta funció només es pot fer servir una vegada establert el temps de cocció.
- 00:05
COOK TIME
Cooking finished at 20:00
+/- to prolong, ✓ to brown
Browning
20:05
Browning finished at 20:05
END TIME
A l'hora de finalització de la cocció, la pantalla mostra "+/- to prolong, to brown" (+/- per prolongar, per
daurar). Premeu el botó i el forn inicia un cicle de daurat de 5 minuts. Aquesta funció només es pot
utilitzar un cop després de la cocció.
CA11
AJUSTAMENT DE L'HORA DE FINALITZACIÓ DE LA COCCIÓ/INICI DIFERIT
Es pot ajustar el temps de finalització de la cocció, diferint l'inici de la cocció fins a un màxim de 23 hores i
59 minuts. Això només es pot fer una vegada establert el temps de cocció. Aquest ajustament només és
possible quan la funció seleccionada no necessita preescalfament.
- 00:30
180°C
TEMPERATURE
No
COOK TIME
Conventional
Start
PREHEAT
- 00:30
180°C
TEMPERATURE
No
COOK TIME
Conventional
Start
PREHEAT
20:10
END TIME
- 00:30
180°C
TEMPERATURE
No
19:20
END TIME
COOK TIME
Conventional
Start
PREHEAT
20:10
END TIME
- 00:30
180°C
TEMPERATURE
COOK TIME
Conventional
No
Start
PREHEAT
19:20
END TIME
- 00:30
180°C
TEMPERATURE
COOK TIME
Conventional
No
Start
PREHEAT
20:10
END TIME
- 00:29
180°C
TEMPERATURE
COOK TIME
Conventional
No
Start
PREHEAT
20:10
END TIME
Un cop ajustat el temps de cocció, la pantalla mostra l'hora de finalització de la cocció (per exemple, les
19:20). Per diferir la finalització del temps de cocció, i per tant també l'hora d'inici de la cocció, procediu de
la següent manera:
1. Gireu el comandament d'exploració per situar el cursor a l'hora de finalització de la cocció.
2. Premeu el botó per seleccionar l'ajustament: l'hora de finalització de la cocció parpelleja.
3. Per retardar l'hora de finalització de la cocció, gireu el comandament d'exploració per definir el valor
que vulgueu.
4. Confirmeu el valor seleccionat prement el botó .
5. Gireu el comandament d'exploració per situar el cursor a START (INICIA) i premeu .
6. La pantalla indica el prestatge al qual heu de col·locar el menjar. Seguiu les instruccions i premeu per
iniciar la cocció. El forn iniciarà la cocció després del període de temps necessari perquè la cocció finalitzi
a l'hora definida (per exemple, en el cas d'un plat que requereixi un temps de cocció de 20 minuts, si
l'hora de finalització de la cocció està definida a les 20:10, el forn començarà la cocció a les 19:50).
Nota: Durant l'interval anterior a l'inici de la cocció, el forn pot engegar-se igualment girant el
comandament d'exploració per situar el cursor a "Start" (Inicia) i prement .
Els valors definits (temperatura, ajustament del gratinador i temps de cocció) poden canviar-se en
qualsevol moment tal com s'explica als paràgrafs anteriors.
TEMPORITZADOR
00 : 00 : 00
(HH)
(MM)
(SS)
Turn +/- to set Timer, ✓ to Start
00 : 30 : 00
(HH)
(MM)
01 : 09 : 00
(SS)
Turn +/- to set Timer, ✓ to Start
Timer
Aquesta funció es pot fer servir únicament amb el forn apagat i és útil, per exemple, per controlar el temps
de cocció de la pasta. El temps màxim que pot definir-se és 1 hora i 30 minuts.
1. Amb el forn apagat, premeu el botó : la pantalla mostrarà "00:00:00".
2. Gireu el comandament d'exploració per seleccionar l'hora que vulgueu.
3. Premeu el botó per iniciar el compte enrere. Un cop transcorregut el temps establert, a la pantalla
apareixerà "00:00:00" i sonarà un senyal acústic. Arribat aquest punt, podeu prolongar el temps,
procedint com s'indica més amunt, o podeu desactivar el temporitzador prement el botó
(apareixerà l'hora a la pantalla).
CA12
RECEPTES
Gràcies a la tecnologia "6th Sense", el forn us ofereix 30 receptes predefinides amb les temperatures de
cocció ideals.
Només heu de seguir la recepta quant als ingredients i al mètode de preparació. Després procediu de la
següent manera:
Dessert
Dessert
Meat
Meat
Fish
Fish
6th Sense: Press ✓ to view recipes
6th Sense: Press ✓ to view recipes
Kebabs
Kebabs
Pork Chops
Pork Chops
Shank of Pork
Shank of Pork
6th Sense: See cookbook for description
Automatic
- 00:32
CONTROL
COOK TIME
Pork Chops
Start
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
6th Sense: See cookbook for description
Insert food on level 3
Press ✓ when done
19:20
END TIME
Seleccioneu "RECIPES" (RECEPTES) girant el comandament de funcions.
Seleccioneu el menjar que vulgueu cuinar de la llista de propostes.
Confirmeu el plat seleccionat amb el botó .
Seleccioneu la recepta que vulgueu girant el comandament d'exploració.
Confirmeu prement : la pantalla mostra el temps de cocció aproximat.
Col·loqueu el menjar al forn i gireu el comandament d'exploració per situar el cursor a "Start" (Inicia) i
premeu .
La pantalla indica el prestatge al qual heu de col·locar el menjar. Seguiu les instruccions i premeu
per iniciar la cocció. Per diferir l'inici de la cocció, vegeu el paràgraf corresponent.
Cooking nearly finished
Please check on food
Please turn food
Cooking Finished at 19:45
Press to Prolong Cooking
Nota: Alguns menjars s'han de tombar o remenar a mitja cocció: el forn emetrà un senyal acústic i la
pantalla indicarà l'acció necessària.
El temps de cocció inicial que es mostra és només orientatiu; pot prolongar-se automàticament durant la
cocció.
Una mica abans que finalitzi el temps de cocció, el forn us avisa perquè comproveu si el menjar ja està fet
segons el vostre gust. Si no, podeu afegir més temps manualment girant el comandament d'exploració.
SONDA PER A CARNS
La sonda per a carns subministrada serveix per mesurar la temperatura interna exacta del menjar mentre
es cuina, entre 0 °C i 100 °C, a fi de garantir una cocció perfecta dels aliments.
Podeu definir la temperatura interna necessària en funció del menjar que cuineu.
És molt important col·locar la sonda de manera correcta per obtenir uns resultats de cocció òptims. Inseriu
tota la sonda a la part més carnosa de la peça tot evitant els ossos i el greix (Fig. 1). En el cas del pollastre,
cal inserir la sonda de costat, al mig del pit, vigilant que la punta no acabi en cap cavitat (Fig. 2).
En el cas de les carns amb un gruix molt poc uniforme, comproveu que estiguin ben cuites abans de treureles del forn. Connecteu l'extrem de la sonda a l'orifici que hi ha a la paret dreta interior del forn.
Fig. 1
Fig. 2
CA13
Receptes amb sonda per a carns
1.
2.
3.
Seleccioneu "Meat probe recipes" (Receptes amb sonda per a carns) girant el comandament de
funcions fins al símbol corresponent.
Seleccioneu el menjar que vulgueu cuinar de la llista de propostes i confirmeu-lo prement el botó
(OK).
Nota: Si seleccioneu "Custom" (Personalitzat), la funció us permet definir tots els paràmetres que
vulgueu. Les altres receptes només us permeten definir-ne alguns.
Connecteu la sonda, col·loqueu el menjar al forn, gireu el comandament d'exploració per situar el
cursor a "Start" (Inicia) i premeu .
Nota: Si no heu connectat la sonda, a la pantalla apareixerà un missatge demanant-vos que la inseriu.
Si no la inseriu, quan premeu , el forn iniciarà un cicle de cocció tradicional sense cap temps
establert.
Traditional
Roast Veal
Meat Probe Recipes
Custom
Specials
Roast Beef
Automatic roasting functions
Insert Meat Probe
or press OK
Automatic roasting functions
Si heu connectat la sonda correctament, la pantalla mostrarà un missatge de confirmació durant tres
segons seguit d'una pantalla amb tots els paràmetres de cocció, incloent-hi la temperatura interna de la
carn que llegeix la sonda.
Quan s'assoleixi la temperatura interna necessària per al menjar que estigueu cuinant, a la pantalla
parpellejarà un missatge durant tres segons per indicar-vos-ho. A l'hora de finalització de la cocció, el forn
ofereix l'opció de prolongar la cocció girant el comandament d'exploració fins a +. Aquesta opció allarga la
cocció amb el mode tradicional sense cap ajustament de temps. Si no seleccioneu aquesta opció, el forn
s'espera 10 minuts i s'apaga, i ja no és possible prolongar el temps de cocció.
150°C
100°C
TEMPERATURE
MEAT PROBE
Cooking
Meat Probe
has been connected
150°C
100°C
TEMPERATURE
MEAT PROBE
Temperature reached
79°C
CURRENT
100°C
CURRENT
La sonda també pot utilitzar-se amb les funcions "CONVENTIONAL" (CONVENCIONAL), "CONVECTION
BAKE" (FORN DE CONVECCIÓ), "FORCED AIR" (AIRE FORÇAT), "TURBO GRILL" (GRATINADOR TURBO) i "MAXI
COOKING" (MAXI COCCIÓ). Si no inseriu la sonda, la cocció s'inicia amb el mode tradicional; si no, la pantalla
us avisa que la sonda no està connectada. El missatge es mostra durant tres segons i, després, el forn
continua com si s'hagués seleccionat la funció "Custom" (Personalitzat) indicada més amunt.
--:--
180°C
TEMPERATURE
No
PREHEAT
150°C
COOK TIME
Conventional
--:-END TIME
100°C
TEMPERATURE
Insert Meat Probe
or press OK
MEAT PROBE
Conventional
AJUSTAMENTS
1.
Per canviar els ajustaments de la pantalla, seleccioneu "SETTINGS" (AJUSTAMENTS) al menú principal
girant del comandament de funcions.
2. Confirmeu prement : la pantalla mostra els ajustaments que poden canviar-se (idioma, volum del
senyal acústic, brillantor de la pantalla, hora i funció d'estalvi d'energia).
3. Seleccioneu l'ajustament que vulgueu canviar girant el comandament d'exploració.
4. Premeu el botó per confirmar.
5. Seguiu les instruccions de la pantalla per canviar els ajustaments.
6. Premeu el botó ; apareixerà un missatge a la pantalla que confirma la vostra selecció.
Nota: Quan el forn s'apaga, si la funció d'estalvi d'energia "ECOMODE" (MODE ECO) està activada (ON), la
pantalla s'apaga passats uns segons i mostra el rellotge. Per veure la informació a la pantalla i encendre el
llum novament, només heu de prémer qualsevol botó o fer girar un dels comandaments. Quan hi ha una
funció de cocció en marxa, si la funció "ECOMODE" (MODE ECO) està activada, la llum de l'interior s'apaga
passat 1 minut de cocció i es torna a encendre cada vegada que l'usuari interacciona amb l'aparell. En
canvi, si la funció no està activada (OFF), la pantalla simplement s'atenua passats uns minuts.
BLOQUEIG DE TECLES
Aquesta funció serveix per bloquejar els botons i els comandaments del tauler de control.
CA14
Per activar-la, premeu i al mateix temps durant 3 segons com a mínim. Si s'activa, les funcions dels
botons es bloquegen i la pantalla mostra un missatge i el símbol . Aquesta funció també es pot activar
durant la cocció. Per desactivar-la, repetiu el procediment anterior. Quan la funció de bloqueig de tecles
està activada, el forn pot apagar-se girant el comandament fins a 0 (zero). Tanmateix, en aquest cas caldrà
que torneu a definir la funció seleccionada prèviament.
AUTOMATIC OVEN CLEANING (NETEJA AUTOMÀTICA DEL FORN)
Per conèixer la descripció d'aquesta funció, vegeu el capítol "NETEJA" i la taula de funcions de la pàgina 16.
- 03:00
Pyro Express
TIME
Pyro
Cleaning
3 hours high temperature cleaning
15:00
END TIME
Per activar el cicle de neteja automàtica del forn (piròlisi), procediu de la següent manera:
1. Utilitzeu el comandament de funcions per seleccionar "Cleaning" (Neteja). La pantalla mostra les
opcions "Pyro Express" (Neteja pirolítica ràpida) i "Pyro" (Neteja pirolítica).
2. Seleccioneu un dels dos cicles amb el comandament d'exploració. Confirmeu prement :
3. Gireu el comandament d'exploració per situar el cursor a START (INICIA) i confirmeu-ho prement el
botó .
4.
1/3
2/3
3/3
Please switch off cooktop
above oven and press ✓
Please remove all accessories
from the oven and press ✓
Remove stains from glass
with moist sponge and press ✓
a la pantalla es mostren les instruccions que cal seguir per iniciar el cicle. Un cop realitzat cadascun
dels passos, confirmeu-lo amb el botó .
- 02:59
TIME
Door will be locked
during cleaning
5.
Cleaning
END TIME
Després de la confirmació final, el forn inicia el cicle de neteja i la porta es bloqueja automàticament:
apareixen una advertència i el símbol a la pantalla durant uns tres segons. Immediatament
després, la pantalla mostra una barra de progrés del cicle de neteja.
Nota: Si s'obre la porta del forn abans que es desbloquegi automàticament, apareix un
missatge d'advertència a la pantalla. Quan es torna a tancar la porta, cal tornar a iniciar el cicle
prement el botó .
- 00:00
TIME
Finished
257°
18:32
15:00
END TIME
6.
Please close door
15:00
Cooling Down
Després del cicle, a la pantalla parpellejarà un missatge indicant-ne la finalització i, tot seguit,
apareixerà la barra de progrés del refredament. La temperatura residual s'indica a la pantalla
juntament amb el símbol . La porta romandrà bloquejada fins que la temperatura de dintre del forn
hagi tornat a un nivell de seguretat acceptable: a la pantalla apareix l'hora.
CA15
TAULA DE DESCRIPCIÓ DE FUNCIONS
COMANDAMENT DE FUNCIONS
OFF (APAGAT)
Per parar la cocció i desconnectar el forn.
Per cuinar qualsevol plat només a un prestatge. Empreu el 3er prestatge. Per
CONVENTIONAL
cuinar pizza, pastissos salats i dolços amb farciment líquid, feu servir el 1er o
(CONVENCIONAL)
2on prestatge. El forn no s'ha de preescalfar.
Per rostir carn, kebabs i salsitxes; per cuinar verdures gratinades i torrar pa.
Col·loqueu el menjar al 4rt o 5è prestatge. Quan gratineu carn, feu servir la
GRILL
safata de degoteig per recollir els sucs de la cocció. Col·loqueu-la al tercer o
(GRATINADOR)
quart prestatge i afegiu-hi mig litre d'aigua aproximadament. El forn no s'ha
de preescalfar. Durant la cocció la porta de forn ha de romandre tancada.
Per rostir peces grans de carn (cuixes, rosbif, pollastres). Col·loqueu el menjar
als prestatges del mig. Feu servir la safata de degoteig per recollir els sucs de
TURBO GRILL
la cocció. Col·loqueu-la al primer o segon prestatge i afegiu-hi mig litre
(GRATINADOR
d'aigua aproximadament. El forn no s'ha de preescalfar. Durant la cocció la
TURBO)
porta de forn ha de romandre tancada. Amb aquesta funció podeu fer servir
l'ast, si n'hi ha.
Per cuinar diferents tipus d'aliments que requereixen la mateixa temperatura
de cocció en diversos prestatges (tres com a màxim) al mateix temps (per
exemple, peix, verdures i pastissos). Aquesta funció es pot fer servir per cuinar
FORCED AIR
diferents aliments sense que les olors es transfereixin d'un menjar a l'altre.
(AIRE FORÇAT)
Utilitzeu el segon prestatge per cuinar només en un prestatge, el primer i el
quart per cuinar en dos prestatges, i el primer, tercer i cinquè per cuinar en
tres prestatges. El forn no s'ha de preescalfar.
Per cremar les esquitxades produïdes durant la cocció amb un cicle de
AUTOMATIC
temperatura extremadament alta (aprox. 500 °C). Hi ha dos cicles
OVEN CLEANING
d'autoneteja disponibles: el cicle més curt "Pyro Express" (Neteja pirolítica
(NETEJA
ràpida) i el cicle complet "Pyro" (Neteja pirolítica). El cicle complet és
AUTOMÀTICA DEL
recomanable només en el cas de forns molt bruts, mentre que el cicle curt
FORN)
s'ha de fer servir a intervals regulars.
CONVECTION
Per cuinar carn i pastissos amb farciment líquid (dolç o salat) en un sol
BAKE (FORN DE
prestatge. Utilitzeu el tercer prestatge. El forn no s'ha de preescalfar.
CONVECCIÓ)
SPECIALS
(ESPECIALS)
Vegeu "FUNCIONS ESPECIALS".
SETTINGS
Per configurar les opcions de la pantalla (idioma, hora, brillantor, volum del
(AJUSTAMENTS) senyal acústic i funció d'estalvi d'energia).
Per seleccionar 30 receptes predefinides diferents (vegeu el fullet de receptes
RECIPES
adjunt). El forn estableix automàticament la temperatura, la funció i el temps
(RECEPTES)
de cocció òptims. És important seguir les instruccions del fullet de receptes
quant a la preparació, als accessoris i al prestatge del forn que cal utilitzar.
Per seleccionar set modes de cocció òptims per a diferents tipus de carn. El
forn ajusta automàticament la temperatura interna final de la carn
seleccionada i la temperatura del forn ideal per a la cocció. Aquests valors
MEAT PROBE
s'especifiquen a la taula de cocció subministrada, però poden canviar-se
RECIPES
manualment dins d'un interval predefinit. Per inserir i utilitzar correctament
(RECEPTES AMB
la sonda, seguiu les instruccions indicades al paràgraf corresponent.
SONDA PER A
Col·loqueu la carn al tercer prestatge utilitzant una safata d'enfornar damunt
CARNS)
la graella o només la safata de degoteig. El forn no s'ha de preescalfar. Podeu
obrir la porta durant la cocció per tal de mirar la carn o d'afegir-hi brou, però
vigileu de no moure la sonda.
CA16
SHORTCUTS
(DRECERES)
Per accedir directament a les 10 funcions més utilitzades Per canviar els
ajustaments de la funció desitjada, vegeu el paràgraf "SELECCIÓ DE
FUNCIONS DE COCCIÓ".
FUNCIONS ESPECIALS
DEFROST
Per accelerar la descongelació d'aliments. Col·loqueu el menjar al prestatge
(DESCONGELAR) del mig. Deixeu el menjar al seu embalatge per evitar que s'assequi l'exterior.
KEEP WARM
(MANTENIR
CALENT)
Per mantenir el menjar acabat de cuinar calent i cruixent (p. ex.: carn, fregits o
flams). Col·loqueu el menjar al prestatge del mig. La funció no s'activarà si la
temperatura del forn és superior als 65 °C.
Per llevar de manera optima les masses dolces o salades. Per preservar la
qualitat del llevat, la funció no s'activarà si la temperatura del forn és
RISING (LLEVADA)
supoerior a 40 °C. Col·loqueu la massa al 2on prestatge. El forn no s'ha de
preescalfar.
Per cuinar plats preparats emmagatzemats a temperatura ambient o en
neveres (galetes, preparats líquids per a pastissos, magdalenes, entrants i
CONVENIENCE
productes de rebosteria). Aquesta funció cou el menjar de manera ràpida i
(PRECUINATS)
delicada; també serveix per reescalfar menjar cuinat. Seguiu les instruccions
de l'envàs del producte. El forn no s'ha de preescalfar.
Per coure porcions grans de carn (de més de 2,5 kg). Utilitzeu el primer o el
segon prestatge, en funció de la mida de la peça. El forn no s'ha de
MAXI COOKING
preescalfar. Es recomana tombar la carn durant la cocció perquè els dos
(MAXI COCCIÓ)
costats es daurin de manera uniforme. És preferible regar la carn amb el seu
suc de tant en tant per evitar que s'assequi massa.
Lasagne
(Lasanya)
Pizza
Strudel
Aquesta funció selecciona automàticament la temperatura i el mode de
FROZEN
French cocció ideals per a 5 tipus diferents d'aliments congelats preparats. Utilitzeu
FOOD
Fries el segon o el tercer prestatge. El forn no s'ha de preescalfar.
(ALI(Patates
MENTS
rosses)
CONGEBread
LATS)
(Pa)
Custom
La temperatura pot definir-se des dels 50 fins als 250 °C per cuinar altres tipus
(Personade productes.
litzat)
FAST PREHEATING
Per preescalfar ràpidament el forn. Per saber com s'utilitza, vegeu el paràgraf
(PREESCALFAcorresponent a les pàgines anteriors.
MENT RÀPID)
Per rostir peces farcides i carn trossejada en un prestatge. Aquesta funció
utilitza un mode de ventilador suau i discontinu per evitar que s'assequi
ECO FORCED AIR massa el menjar. Amb aquesta funció "ECO", la llum roman apagada durant la
(ECO AIRE
cocció i pot encendre's puntualment prement el botó de confirmació. Per tal
FORÇAT)
de maximitzar l'eficiència energètica, és aconsellable no obrir la porta durant
la cocció. Es recomana utilitzar el tercer prestatge. El forn no s'ha de
preescalfar.
CA17
Recepta
Torrades
Funció
Preescalfament
Prestatge
(des de
baix)
Temp.
(°C)
Temps
(min)
-
5
Alta
3-6
Filets de peix/bistecs
-
4
Mitjana
Salsitxes/Kebabs/
Costelles/
Hamburgueses
-
5
MitjanaAlta
-
2
Mitjana
-
2
Alta
Rosbif poc fet 1 kg
-
3
Mitjana
Cuixa de xai/Braons
-
3
Mitjana
Patates al forn
-
3
Mitjana
Verdures gratinades
-
3
Alta
Lasanya i carn
-
1-4
200
Carn amb patates
-
1-4
200
Peix amb verdures
-
1-4
180
Pollastre rostit
1-1,3 kg
CA20
Accessoris i observacions
Prestatge
Prestatge 4: prestatge
(tombeu el menjar a mitja
20-30 cocció)
Prestatge 3: safata de
degoteig amb aigua
Prestatge 5: prestatge
(tombeu el menjar a mitja
15-30 cocció)
Prestatge 4: safata de
degoteig amb aigua
Prestatge 2: prestatge
(tombeu el menjar quan
quedi un terç del temps de
55-70
cocció)
Prestatge 1: safata de
degoteig amb aigua
Prestatge 2: mecanisme de
gir de l'ast (si n'hi ha)
60-80
Prestatge 1: safata de
degoteig amb aigua
Safata al prestatge (tombeu
35-50 el menjar quan quedi un terç
del temps de cocció si cal)
Safata de degoteig o safata
al prestatge (tombeu el
60-90
menjar quan quedi un terç
del temps de cocció si cal)
Safata de degoteig o safata
d'enfornar (tombeu el
45-55
menjar quan quedi un terç
del temps de cocció si cal)
Safata de degoteig o safata
10-25
al prestatge
Prestatge 4: safata al
prestatge
50-100* Prestatge 1: safata de
degoteig o safata al
prestatge
Prestatge 4: safata al
prestatge
45-100* Prestatge 1: safata de
degoteig o safata al
prestatge
Prestatge 4: safata al
prestatge
30-50* Prestatge 1: safata de
degoteig o safata al
prestatge
Recepta
Porc rostit
Vedella rostida
Altres carns
Funció
Automàtica
Automàtica
Automàtica
Preescalfament
Prestatge Temp. Temps Temperatura recomanada
(des de
(°C) (min) de la sonda per a carns (°C)
baix)
-
3
180
70-100
75
-
3
170
60-90
68
-
3
200
-
45-90
CA22
RECEPTES PROVADES d'acord amb IEC 60350-1:2011-12 i DIN 3360-12:07:07
Recepta
Funció
Preescalfament
Prestatge
(des de
baix)
Temp.
(°C)
-
3
170
-
1-4
150
-
3
170
-
1-4
160
-
2
170
-
1-4
160
-
2/3
185
-
1-4
175
-
5
Alta
Temps Accessoris i observacions
(min)
IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.2
Galetes de mantega
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
Prestatge 4: safata d'enfornar
25-40 Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
15-30
IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.3
Pastissets
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
Prestatge 4: safata d'enfornar
30-40 Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
25-35
IEC 60350-1:2011-12 § 7.6.1
Pa de pessic sense greix
30-40 Motlle de pastís al prestatge
Prestatge 4: motlle de pastís
a la graella
35-45
Prestatge 1: motlle de pastís
a la graella
IEC 60350-1:2011-12 § 7.6.2
Dos pastissos de poma
IEC 60350-1:2011-12 § 9.2
Torrades**
IEC 60350-1:2011-12 § 9.3
Hamburgueses**
-
5
Alta
-
3
180
-
1-4
160
-
2
170
-
3
170
-
1-4
160
70-90 Motlle de pastís al prestatge
Prestatge 4: motlle de pastís
al prestatge
75-95
Prestatge 1: motlle de pastís
al prestatge
3-6
Prestatge
Prestatge 5: prestatge
(tombeu el menjar a mitja
18-30 cocció)
Prestatge 4: safata de
degoteig amb aigua
DIN 3360-12:07 § 6.5.2.3
Pastís de poma, safata
de llevats
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
Prestatge 4: safata d'enfornar
55-65 Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
35-45
DIN 3360-12:07 § 6.6
Porc rostit
110-150
Prestatge 2: safata de
degoteig
DIN 3360-12:07 annex C
Pastís pla
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
Prestatge 4: safata d'enfornar
40-50 Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
35-45
El quadre de cocció indica les funcions i les temperatures ideals per garantir els millors resultats amb totes
CA23
les receptes. Si voleu cuinar només en un prestatge amb la funció de ventilador, poseu el menjar al segon
prestatge i seleccioneu la temperatura recomanada per a la funció "FORCED AIR" (AIRE FORÇAT) en més
d'un prestatge.
Les indicacions de la taula són aplicables sense les guies. Feu les proves sense utilitzar les guies.
**
Quan feu servir el gratinador, és aconsellable que deixeu un espai d'uns 3-4 cm des de la vora frontal del
gratinador per facilitar-ne l'extracció.
Classe d'eficiència energètica (d'acord amb EN 60350-1:2013-07)
Per fer la prova, utilitzeu la taula amb indicacions específiques.
Consum energètic i temps de preescalfament
Seleccioneu la funció i feu la prova només amb l'opció "Preheating" (Preescalfament) activada, és a dir,
"Preheating Yes" (Preescalfament Sí).
Prova de precisió de control
Seleccioneu la funció i feu la prova només amb l'opció "Preheating" (Preescalfament) desactivada (amb el
preescalfament activat, el control del forn crea una oscil·lació intencionada del perfil de temperatura).
CA24
ÚS RECOMANAT I SUGGERIMENTS
Com llegir la taula de cocció
La taula indica la millor funció a utilitzar per qualsevol menjar, per cuinar-ho en un o més prestatges al
mateix temps. El temps de cocció comencen una vegada col·locat el menjar al forn, sense tenir en compte
el preescalfament (quan calgui). Les temperatures i temps de cocció són només orientatius i dependran de
la quantitat de menjar i del tipus d'accessori utilitzat. Feu servir els valors recomanats més baixos per
començar i, si el menjar no és prou cuit, podeu augmentar els valors. Feu servir els accessoris subministrats
i preferiblement motlles i safates de forn de metall i color fosc. També podeu fer servir estris i accessoris de
pyrex o ceràmica, però tingueu en compte que els temps de cocció seran lleugerament més llargs. Per
obtenir millors resultats, seguiu amb cura els consells del quadre de coccions per triar els accessoris
(subministrats) que s'han de col·locar als diferents prestatges.
Cocció de diferents aliments al mateix temps
Utilitzant la funció d' "FORCED AIR" (AIRE FORÇAT), podeu cuinar diferents aliments que requereixin la
mateixa temperatura de cocció al mateix temps (per exemple: peix i verdures), fent servir diferents
prestatges. Retireu els aliments que requereixen menys temps de cocció i deixeu els que necessiten més
temps al forn.
Postres
-
-
Cuineu els postres delicats amb la funció convencional en un sol prestatge. Feu servir motlles de
pastissos de metall i col·loqueu-los sempre sobre la graella subministrada. Per cuinar en més d'un
prestatge, seleccioneu la funció d'aire forçat i repartiu la posició dels motlles de pastissos als
prestatges de manera que permeti una òptima circulació d'aire calent.
Per comprovar si un pastís que ha de pujar és cuit, inseriu un escuradents de fusta al mig del pastís. Si
l'escuradents surt net, el pastís està fet.
Si feu servir motlles de pastissos antiadherents, no poseu mantega a les vores perquè potser el pastís
no puja per igual per les vores.
Si el pastís "s'enfonsa" durant la cocció, ajusteu una temperatura inferior la propera vegada, potser
reduint la quantitat de líquid de la barreja i barrejant més suaument.
Per als dolços amb farciments humits (partís de formatge o pastís de fruita), utilitzeu la funció
"CONVECTION BAKE" (FORN DE CONVECCIÓ). Si la base del pastís està humida, abaixeu el prestatge i
repartiu molles de pa o de galetes pel fons del pastís abans d'afegir el farciment.
Carn
-
Feu servir qualsevol tipus de safata de forn o plata de pyrex adequada a la grandària de la peça de
carn que s'ha de cuinar. Per a les peces grans rostides, és millor afegir una mica de brou a la safata i
que regueu la carn durant la cocció per donar-li més sabor. Quan el rostit estigui a punt, deixeu-lo
reposar al forn uns 10-15 minuts més, o emboliqueu-lo amb paper d'alumini.
Quan vulgueu rostir carn, trieu talls amb un gruix semblant per obtenir uns resultats de cocció
uniformes. Les peces de carn molt gruixudes necessiten més temps de cocció. Per evitar que es cremi
la carn per fora, abaixeu la posició de la graella i mantingueu allunyada la carn del gratinador. Tombeu
la carn dos terços durant la cocció.
Per recollir els sucs de la cocció es recomana col·locar una safata de degoteig amb mig litre d'aigua
directament sota de la graella on està col·locada la carn. Reompliu quan calgui.
Ast (només en alguns models)
Feu servir aquest accessori per rostir uniformement peces de carn y aus. Col·loqueu la carn a l'ast, lligant-la
amb cordill de cuinar si es tracta de pollastre, i comproveu que estigui ben subjecta abans d'inserir l'ast al
forat del mecanisme a la part del fons del forn i fent que descansi sobre el suport corresponent. Per evitar
el fum i recollir els sucs, es recomana col·locar una safata de degoteig amb mig litre d'aigua al primer nivell.
L'ast té un mànec de plàstic que s'ha de treure abans de començar la cocció, i es fa servir al final de la cocció
per evitar cremar-se al treure el menjar del forn.
Pizza
Greixeu lleugerament les safates per assegurar-vos de que la base de la pizza estigui cruixent. Repartiu la
mozzarella per sobre de la pizza quan quedi una tercera part del temps de cocció.
Funció de llevada de masses
Sempre es millor cobrir la massa amb un drap humit abans de col·locar-la en el forn. El temps de llevada de
masses amb aquesta funció es redueix aproximadament un terç comparat amb si es fa a temperatura
ambient (20-25 °C). El temps d'augment del volum al doble per 1 kg de massa de pizza és
d'aproximadament una hora.
CA25