Transcripción de documentos
INSTRUCCIONS IMPORTANTS DE SEGURETAT
Aquestes instruccions també estaran disponibles al lloc web: www.whirlpool.eu
LA VOSTRA SEGURETAT I LA DELS ALTRES ÉS FONAMENTAL
Aquest manual y el propi aparell proporciona advertències importants de seguretat, que s'han de llegir i seguir en tot moment.
Aquest és el símbol de perill, que pertany a seguretat, que avisa als usuaris de riscs potencials per a ells mateixos i per
als altres.
Totes les advertències de seguretat porten al davant el símbol de perill i els termes següents:
PERILL
Indica una situació perillosa que, si no s'evita, provocarà lesions greus.
ADVERTÈNCIA
Indica una situació perillosa que, si no s'evita, pot provocar lesions greus.
Totes les advertències de seguretat proporcionen detalls específics del
risc potencial present i indiquen com reduir el risc de lesió, danys i
descàrrega elèctrica com a conseqüència de l'ús inadequat de l'aparell.
Seguiu atentament les instruccions següents:
- Feu servir guants de protecció per desembalar l'aparell i instal·lar-lo.
- Abans de dur a terme cap feina d'instal·lació, cal desconnectar
l'aparell del subministrament elèctric.
- La instal·lació i el manteniment ha de realitzar-los un tècnic
qualificat, tot respectant les instruccions del fabricant i la normativa
local de seguretat. No repareu ni substituïu cap part de l'aparell a
menys que s'indiqui expressament al manual de l'usuari.
- La substitució del cable d'alimentació l'ha de dur a terme un
electricista qualificat. Poseu-vos en contacte amb un centre de
servei autoritzat.
- La normativa requereix que l'aparell estigui connectat a terra.
- El cable d'alimentació ha de ser prou llarg per connectar l'aparell,
muntat a la seva ubicació, a la presa de corrent.
- Perquè la instal·lació compleixi la normativa de seguretat vigent,
s'ha d'utilitzar un interruptor de desconnexió de tots els terminals
amb una separació mínima entre contactes de 3 mm.
- No utilitzeu adaptadors de múltiples endolls si el forn està equipat
amb un endoll.
- No utilitzeu allargadors.
- No tibeu el cable d'alimentació.
- Els components elèctrics han de quedar inaccessibles per a l'usuari
després de la instal·lació.
CA1
- No escalfeu pots hermètics ni recipients de menjar cuinat a l'aparell.
La pressió que s'acumula a l'interior pot fer explotar el pot i fer
malbé l'aparell.
- No feu servir recipients fabricats amb materials sintètics.
- Els olis i greixos sobreescalfats s'encenen fàcilment. Estigueu
sempre atents quan cuineu aliments rics en greixos i oli.
- No deixeu de vigilar l'aparell quan hi assequeu menjar.
- Si feu servir begudes alcohòliques per cuinar aliments (com ara
rom, conyac o vi), recordeu que l'alcohol s'evapora a molta
temperatura. Com a conseqüència, existeix el risc que els vapors
que desprèn l'alcohol s'encenguin en entrar en contacte amb
l'element escalfador elèctric.
- No utilitzeu mai aparells de neteja amb vapor.
- No toqueu el forn durant el cicle de piròlisi. Mantingueu els nens
lluny del forn durant el cicle de piròlisi. Cal que traieu les restes
de menjar de la cavitat del forn abans d'iniciar el cicle de neteja
(només en aquells forns amb funció de piròlisi).
- Feu servir només la sonda de temperatura recomanada per a
aquest forn.
- No feu servir netejadors abrasius ni rascadors metàl·lics esmolats
per netejar el vidre de la porta del forn, ja que poden ratllar la
superfície, la qual cosa pot provocar que el vidre es trenqui.
- Assegureu-vos que l'aparell estigui apagat abans de substituir la
bombeta per evitar la possibilitat d'una descàrrega elèctrica.
- No feu servir paper d'alumini per tapar el menjar al recipient de
cocció (només en aquells forns amb els quals se subministra un
recipient de cocció).
Rebuig d'aparells domèstics
-
Aquest aparell està fabricat amb materials reciclables o reutilitzables. Elimineu-lo d'acord amb la normativa local
d'eliminació de residus. Abans de llençar-lo, talleu el cable d'alimentació.
Per a més informació sobre el tractament, la recuperació i el reciclatge d'aparells elèctrics domèstics, contacteu amb
l'autoritat local pertinent, amb el servei de recollida de residus domèstics o amb la botiga on el vau comprar.
CA3
INSTAL·LACIÓ
Després de desembalar el forn, assegureu-vos de que no s'ha danyat durant el transport i que la porta del forn tanca
correctament. En cas de problemes, contacteu amb el distribuïdor o el servei postvenda més proper. Per evitar qualsevol dany,
traieu únicament el forn de la seva base d'escuma de poliestirè en el moment de la instal·lació.
PREPARACIÓ DE LA CARCASSA
•
•
Les unitats de cuina en contacte amb el forn han de ser resistents a la calor (mín. 90 °C).
Realitzeu totes les operacions de tall dels armaris abans de muntar el forn i la carcassa, i elimineu amb compte totes les
restes de fusta i serradures.
Després de la instal·lació, és possible que ja no es pugui accedir a la part inferior del forn.
Per un funcionament correcte de l'aparell no obstruïu la separació mínima entre el taulell i la part superior del forn.
•
•
CONNEXIÓ ELÈCTRICA
Assegureu-vos que la tensió indicada a la placa de característiques de l'aparell és la mateixa que la del subministrament elèctric.
La placa de característiques es troba a la part del davant del forn (visible al obrir la porta).
•
La substitució del cable d'alimentació (tipus H05 RR-F 3 x 1,5 mm2) l'ha de fer un electricista qualificat. Contacteu amb un
centre de servei autoritzat.
RECOMANACIONS GENERALS
Abans de l'ús:
-
Retireu les peces protectores de cartró, la pel·lícula de plàstic de protecció i les etiquetes adhesives dels accessoris.
Retireu els accessoris del forn i escalfeu-lo a 200 °C durant una hora aproximadament per eliminar l'olor i els vapors del
material aïllant i el greix protector.
Durant l'ús:
-
No col·loqueu objectes pesants sobre la porta ja que es podria fer malbé.
No us repengeu a la porta ni pengeu res del mànec.
No cobriu l'interior del forn amb paper d'alumini.
Mai vesseu aigua a dins d'un forn calent; això podria fer malbé el revestiment esmaltat.
Mai arrossegueu cassoles ni paelles pel fons del forn perquè es podria fer malbé el revestiment esmaltat.
Assegureu-vos que els cables elèctrics d'altres aparells no toquen parts calentes del forn ni queden atrapats amb la porta.
No exposeu el forn als agents atmosfèrics.
CONSERVACIÓ DEL MEDI AMBIENT
Rebuig del material d'embalatge
El material d’embalatge és 100% reciclable i ve marcat amb el símbol de reciclatge ( ). Per tant, les diferents parts s'han
d'eliminar de manera responsable i complint totalment la normativa de l'autoritat local sobre eliminació de residus.
Rebuig de l'aparell
-
Aquest aparell compleix la Directiva Europea 2012/19/CE sobre Residus d'Aparells Elèctrics i Electrònics (WEEE).
En assegurar-vos que aquest producte es rebutja correctament, contribuïu a evitar potencials conseqüències negatives
pel medi ambient i la salut humana, que podrien produir-se per la manipulació inadequada del residus d'aquest producte.
-
El símbol
en el producte o la documentació que l'acompanya indica que no s'hauria de tractar com la brossa
domèstica sinó que s'hauria de portar a un centre de recollida apropiat per al reciclatge d'aparells elèctrics i electrònics.
Consells per a l’estalvi d’energia
-
Preescalfeu el forn només si així s'indica al quadre de cocció o la vostra recepta.
Feu servir motlles de forn lacats o esmaltats, perquè absorbeixen millor l'escalfor.
Apagueu el forn 10/15 minuts abans del temps de cocció establert. Els aliments que requereixen una cocció llarga seguiran
cuinant-se inclús una vegada apagat el forn.
Aquest aparell compleix els requisits de disseny ecològic dels reglaments europeus núm. 65/2014 i núm. 66/2014 de
conformitat amb la Norma europea EN 60350-1.
DECLARACIÓ DE CONFORMITAT
-
Aquest forn, que està preparat per tenir contacte amb aliments, compleix el Reglament Europeu ( ) n.1935/2004 i s'ha
dissenyat, fabricat i venut d'acord amb els requisits de seguretat de la directiva de "Baixa Tensió" 2006/95/CE (que
substitueix la 73/23/CEE i les subsegüents esmenes) i els requisits de protecció d' "EMC" 2004/108/CE.
CA4
GUÍA DE RESOLUCIÓ DE PROBLEMES
El forn no funciona:
•
•
Comproveu la presència de alimentació elèctrica i si el forn està connectat al subministrament elèctric.
Apagueu el forn i torneu-lo a engegar per veure si l'anomalia persisteix.
La porta no s'obre:
•
•
Apagueu el forn i torneu-lo a engegar per veure si l'anomalia persisteix.
Important: durant l'autoneteja, la porta del forn no s'obrirà. Espereu a que es desbloquegi automàticament (vegeu el
paràgraf "Cicle de neteja dels forns amb funció de piròlisi").
El programador electrònic no funciona:
•
Si a la pantalla apareix la lletra " " i un número a continuació, contacteu amb el servei postvenda més proper. En aquest
cas, indiqueu el número que segueix la lletra " ".
SERVEI POSTVENDA
Abans de trucar al Servei Postvenda:
1.
Vegeu si podeu resoldre el problema pels vostres mitjans amb l'ajuda dels suggeriments de la "Guia de resolució de
problemes".
2.
Apagueu l'aparell i torneu-lo a encendre per veure si l'anomalia persisteix.
Si després d'això el problema persisteix, contacteu amb el servei postvenda més proper.
Indiqueu sempre:
•
una breu descripció del tipus d’avaria;
•
el tipus i model exacte del forn;
•
el número de servei (el número després de la paraula Service (Servei) a la placa identificativa), que es troba al cantó dret
de la cavitat del forn (visible quan la porta del forn és oberta). El número de servei també s'indica al manual de garantía;
•
la vostra adreça completa;
•
el vostre número de telèfon.
Si cal qualsevol reparació, contacteu un Servei Postvenda autoritzat (per tal de garantir que es faran servir recanvis originals i
les reparacions es faran correctament).
NETEJA
ADVERTÈNCIA
-
Mai empreu aparells de neteja amb vapor.
Netegeu el forn només quan estigui fred al tacte.
Desendolleu l'aparell de l'alimentació.
Part exterior del forn
IMPORTANT: no feu servir detergents corrosius o abrasius. Si qualsevol d’aquests productes entra en contacte sense
voler amb l’aparell, netegeu-lo immediatament amb un drap humit de microfibra.
•
Netegeu les superfícies amb un drap humit de microfibra. Si estan molt brutes, afegiu unes gotes de detergent a l'aigua.
Acabeu passant un drap sec.
Interior del forn
IMPORTANT: no feu servir esponges abrasives ni rascadors o fregalls metàl·lics. Amb el temps, poden fer malbé les
superfícies esmaltades i el vidre de la porta del forn.
•
Després de cada ús, deixeu que es refredi el forn i netegeu-lo preferiblement mentre encara està calent per poder eliminar
la brutícia acumulada i les taques pels residus de menjar (com ara menjar amb un alt contingut de sucre).
•
Feu servir detergents especials per forns i seguiu les instruccions del fabricant al peu de la lletra.
•
Netegeu el vidre de la porta amb un detergent líquid adient. La porta del forn es pot desmuntar per facilitar la neteja
(vegeu MANTENIMENT).
•
L'element escalfador superior del gratinador (vegeu MANTENIMENT) es pot abaixar (només alguns models) per netejar el
sostre del forn.
Nota: durant la cocció perllongada d'aliments amb un alt contingut en aigua (com ara pizza, verdures, etc.) es pot formar
condensació a l'interior de la porta i al voltant de la junta. Amb el forn fred, assequeu l'interior de la porta amb un drap
o esponja.
CA5
Accessoris:
•
Remulleu els accessoris en aigua amb detergent immediatament després de l'ús, manipulant-los amb cura amb guants de
forn si encara estan calents.
Les restes de menjar es poder eliminar fàcilment amb un fregall o esponja.
•
Neteja de la paret posterior i dels panels laterals catalítics del forn (si n'hi ha):
IMPORTANT: no empreu detergents corrosius o abrasius, raspalls durs, fregalls per cassoles o esprais per forns que
podrien fer malbé la superfície catalítica i les seves propietats d'autoneteja.
•
Feu funcionar el forn buit amb la funció de ventilador a 200 °C durant una hora.
•
A continuació, deixeu refredar l'aparell abans d'eliminar qualsevol resta de menjar amb una esponja.
MANTENIMENT
-
ADVERTÈNCIA
-
Feu servir guants de seguretat.
Assegureu-vos de que el forn està fred abans de continuar amb les operacions
següents.
Desendolleu el forn de la xarxa elèctrica.
DESMUNTATGE DE LA PORTA
Per desmuntar la porta:
1.
2.
3.
Obriu completament la porta.
Apugeu els fiadors i empenyeu-los cap endavant fins el màxim (fig. 1).
Tanqueu completament la porta (A), apugeu-la (B) i gireu-la (C) fins que es desprengui (D) (fig. 2).
Per muntar la porta:
1.
2.
3.
4.
Fig. 1
Inseriu les frontisses als seus allotjaments.
Obriu completament la porta.
Abaixeu els dos fiadors.
Tanqueu la porta.
Fig. 2
COM EXTREURE LES REIXETES LATERALS
En alguns modeles les reixetes laterals opcionals van equipades amb cargols de subjecció (Fig. 3) per a una estabilitat òptima.
1.
Extraieu els cargols i les seves respectives làmines dels costats drets i esquerre amb una moneda o un estri (Fig. 4).
2.
Per extreure les reixetes, alceu-les (1) i gireu-les (2) tal com mostra la Fig. 5.
Fig. 3
Fig. 4
Fig. 5
CA6
DESPLAÇAMENT DE L'ELEMENT ESCALFADOR SUPERIOR (NOMÉS ALGUNS MODELS)
1.
2.
3.
Fig. 6
Desmunteu les graelles laterals de suport dels accessoris.
Traieu lleugerament l'element calefactor (Fig. 6) i abaixeu-lo (Fig. 7).
Per tornar a col·locar l'element escalfador, apugeu-lo tirant lleugerament cap a fora i assegureu-vos que es recolza als
suports laterals.
Fig. 7
CANVI DE LA LLUM DEL FORN
Per canviar la llum posterior (si n'hi ha):
1.
Desendolleu el forn de l'alimentació.
2.
Descargoleu la tapa del llum (Fig. 8), canvieu-la bombeta (vegeu la nota pel tipus de bombeta) i cargoleu de nou la tapa
del llum.
3.
Torneu a endollar el forn a l'alimentació.
Per canviar la llum lateral (si n'hi ha):
1.
Desendolleu el forn de l'alimentació.
2.
Desmunteu les graelles laterals de suport dels accessoris, si n'hi ha.
3.
Feu servir un tornavís per fer palanca i extreure la tapa del llum (Fig. 9).
4.
Torneu a col·locar el llum (vegeu la nota sobre el tipus de bombeta) (Fig. 10).
5.
Torneu a col·locar la tapa del llum, prement fermament fins que encaixi al seu lloc (Fig. 11).
6.
Torneu a muntar les graelles laterals de suport dels accessoris.
7.
Torneu a endollar el forn a l'alimentació.
Fig. 8
Fig. 9
Fig. 10
Fig. 11
Nota:
Empreu només bombetes incandescents 25-40 W/230 V de tipus E-14 i T300 °C o bombetes halògenes 20-40 W/230 V de
tipus G9, T300 °C.
La bombeta utilitzada en aquest aparell ha estat dissenyada específicament per a aparells elèctrics i no és adequada per a
la il·luminació d'espais domèstics (Normativa de la Comissió (CE) núm. 244/2009).
Les bombetes estan disponibles al Servei Postvenda.
IMPORTANT:
Si feu servir bombetes halògenes, no les manipuleu amb les mans descobertes perquè les empremtes poden
danyar-les.
No feu servir el forn fins que la tapa del llum s'hagi col·locat de nou.
CA7
INSTRUCCIONS D'ÚS DEL FORN
PER A LA CONNEXIÓ ELÈCTRICA, VEGEU LA SECCIÓ D'INSTAL·LACIÓ
1. Tauler de control
2. Element calefactor/gratinador superior
3. Ventilador (no visible)
4. Placa de característiques (no s'ha de treure)
5. Llum
6. Ventilador
7. Mecanisme de gir de l'ast (si n'hi ha)
8. Element calefactor inferior (ocult)
9. Porta
10. Posició del prestatges (el nombre de prestatges s'indica a la part davantera del forn)
11. Paret posterior
Nota:
Durant la cocció, es possible que el ventilador es posi en marxa a estones per minimitzar el consum
d'energia.
Al final de la cocció, una vegada desconnectat el forn, és possible que el ventilador segueixi
funcionant uns instants.
Si s'obre la porta del forn durant la cocció, els elements calefactors s'apaguen.
ACCESSORIS SUBMINISTRATS
Fig. A
Fig. B
A. GRAELLA: La graella es pot fer servir per rostir a la graella o com a suport de cassoles, motlles de
pastissos i altres recipients de cocció aptes pel forn.
B. SAFATA DE DEGOTEIG: La safata de degoteig està dissenyada per col·locar-la sota la graella i recollir
el greix, o com a safata de forn per cuinar carn, peix, verdures, focaccia, etc.
El nombre d'accessoris pot variar en funció del model que hàgiu adquirit.
ACCESSORIS NO SUBMINISTRATS
Podeu comprar altres accessoris per separat a través del servei postvenda.
CA8
INTRODUCCIÓ DE LES GRAELLES I ALTRES ACCESSORIS AL FORN
1.
2.
Inseriu la graella horitzontalment, amb el vorell "A" mirant amunt (Fig. 1).
Els altres accessoris, com la safata de degoteig i la safata d'enfornar, s'insereixen amb el vorell de la
part plana "B" mirant amunt (Fig. 2).
Fig. 1
Fig. 2
DESCRIPCIÓ DEL TAULER DE CONTROL
PROGRAMADOR ELECTRÒNIC
PANTALLA
1.
COMANDAMENT SELECTOR DE FUNCIONS: Comandament d'encesa/apagada i selector de
funcions
2. COMANDAMENT D'EXPLORACIÓ: per explorar el menú i ajustar els valors predeterminats
Nota: Els dos comandaments són retràctils. Premeu els comandaments al mig i emergiran.
3. BOTÓ : per tornar a la pantalla anterior
4. BOTÓ : per seleccionar i confirmar ajustaments
LLISTA DE FUNCIONS
Gireu el comandament de "Funcions" a qualsevol posició i el forn s'encén: a la pantalla apareixen les
funcions o els menús secundaris relacionats.
Per accedir i seleccionar els menús secundaris, gireu el comandament fins a les funcions "GRILL"
(GRATINADOR), "SPECIALS" (ESPECIALS), "SETTINGS" (AJUSTAMENTS), "BREAD/PIZZA" (PA/PIZZA).
Nota: Per la llista i descripció de les funcions, vegeu el quadre corresponent a la pàgina 14.
DESCRIPCIÓ DE LA PANTALLA
I
H G
F
E
A
B
A.
B.
C.
D.
E.
F.
G.
H.
I.
C
D
Indicació dels elements escalfadors activats durant les diferents funcions de cocció
Símbols de control del temps: temporitzador, temps de cocció, fi del temps de cocció, hora
Informació sobre les funcions seleccionades
Funció "BREAD/PIZZA" (PA/PIZZA) automàtica seleccionada
Indicació de porta tancada durant el cicle de neteja automàtica (no disponible en aquests models)
Temperatura interna del forn
Funció de neteja pirolítica (no disponible en aquests models)
Daurat
Funcions especials: Defrost ("Descongelació"), Keep Warm ("Manteniment en calent"), Rising ("Llevat")
CA9
ENCESA DEL FORN - CONFIGURACIÓ DE L'IDIOMA
En encendre el forn per primer cop, la pantalla mostra ENGLISH.
Gireu el comandament d'exploració fins que es mostri l'idioma que desitgeu i, a continuació, premeu el
botó per confirmar-ne l'elecció.
AJUSTAMENT DE L'HORA
Després d'ajustar l'idioma caldrà que ajusteu l'hora actual. Els dos dígits de l'hora parpellegen a la pantalla.
1. Gireu el comandament d'exploració per mostrar l'hora correcta.
2. Premeu el botó per confirmar; els dos dígits dels minuts parpellegen a la pantalla.
3. Gireu el comandament d'exploració per mostrar els minuts correctes.
4. Premeu el botó per confirmar.
Per canviar l'hora, per exemple després d'un tall de corrent, vegeu el següent paràgraf (CONFIGURACIÓ).
SELECCIÓ DE FUNCIONS DE COCCIÓ
1.
2.
Gireu el comandament de funcions a la funció desitjada. Els ajustaments de cocció apareixen a la
pantalla.
Si els valors que apareixen són els desitjats, premeu . Per canviar-los, procediu com s'indica a
continuació.
AJUSTAMENT DE LA TEMPERATURA/POTÈNCIA DEL GRATINADOR
Per canviar la temperatura o la potència del gratinador, procediu de la següent manera:
1.
2.
Gireu el comandament d'exploració per mostrar el valor desitjat.
Premeu el botó per confirmar.
FAST PREHEATING (PREESCALFAMENT RÀPID)
1.
2.
3.
4.
Gireu el comandament de funcions al símbol per seleccionar la funció de preescalfament ràpid.
Confirmeu prement : els ajustaments apareixen a la pantalla.
Si la temperatura proposada és la desitjada, premeu el botó . Per canviar la temperatura, procediu com
s'indica als paràgrafs anteriors. El missatge PRE apareix a la pantalla. En arribar a la temperatura establerta,
apareixerà el valor corresponent (p. ex. 200 °C) a la pantalla i sonarà un senyal acústic. En acabar-se el
preescalfament, el forn selecciona automàticament la funció convencional .
En aquest moment es pot col·locar el menjar al forn per cuinar-lo.
Si desitgeu ajustar una funció de cocció diferent, gireu el comandament de funcions i seleccioneu la
funció desitjada.
CA10
AJUSTAMENT DEL TEMPS DE COCCIÓ
Aquesta funció es pot fer servir per cuinar menjar durant un temps establert, des d'un mínim d'1 minut al
temps màxim permès per la funció seleccionada, després del qual el forn s'apaga automàticament.
1. Una vegada confirmada la temperatura, el símbol
parpelleja.
2. Gireu el comandament d'ajustament per mostrar el temps de cocció desitjat.
3. Per confirmar el temps de cocció, premeu el botó .
El forn confirma automàticament la vostra selecció 10 segons després de la darrera operació.
AJUSTAMENT DE LA FI DEL TEMPS DE COCCIÓ/INICI DIFERIT
IMPORTANT: L'ajustament d'inici diferit no està disponible per a les següents funcions: FAST
PREHEATING (PREESCALFAMENT RÀPID), BREAD/PIZZA (PA/PIZZA).
Nota: Amb aquest ajustament, s'arriba a la temperatura seleccionada de manera més progressiva,
per la qual cosa els temps de cocció seran lleugerament més llargs que els indicats al quadre de
coccions.
Es pot ajustar el temps de finalització de la cocció, diferint l'inici de la cocció fins a un màxim de 23 hores i
59 minuts. Això només es pot fer una vegada establert el temps de cocció.
Després d'ajustar el temps de cocció, a la pantalla apareix l'hora de finalització de la cocció (per exemple,
parpelleja.
15:45) i el símbol
Per diferir la finalització del temps de cocció, i per tant també l'hora d'inici de la cocció, procediu de la
següent manera:
1. Gireu el comandament d'exploració per mostrar l'hora a la qual desitgeu finalitza la cocció (per
exemple, 16:00).
2. Confirmeu el valor seleccionat prement el botó : els dos punts de la finalització del temps de cocció
parpellegen, indicant que l'ajustament s'ha fet correctament.
3. El forn diferirà automàticament l'inici de la cocció per tal de finalitzar-la a l'hora establerta.
Els valors definits (temperatura, ajustament del gratinador i temps de cocció) poden canviar-se en
qualsevol moment mitjançant el botó per tornar enrere, seguit del comandament d'exploració
per canviar els valors i el botó per confirmar els canvis.
TEMPORITZADOR
Aquesta funció es pot fer servir únicament amb el forn apagat i és útil, per exemple, per controlar el temps
de cocció de la pasta. El temps màxim que es pot ajustar és de 23 hores i 59 minuts.
1. Gireu el comandament de funcions a zero i gireu el comandament d'exploració per mostrar el temps
desitjat.
2. Premeu el botó per iniciar el compte enrere. Un cop transcorregut el temps establert, a la pantalla
apareixerà "END" (FI) i sonarà un senyal acústic. Per anular el so del senyal acústic, premeu el botó
(l'hora del dia apareix a la pantalla).
CA11
BLOQUEIG DE TECLES
Aquesta funció serveix per bloquejar els botons i els comandaments del tauler de control.
Per activar-la, premeu alhora i durant 3 segons com a mínim. Un cop activada, les funcions associades
amb els botons es bloquegen i la pantalla mostra el símbol d'una clau. Aquesta funció també es pot activar
durant la cocció. Per desactivar-la, repetiu el procediment anterior. Quan la funció de bloqueig de tecles
està activada, el forn pot apagar-se girant el comandament fins a 0 (zero). Tanmateix, en aquest cas caldrà
que torneu a definir la funció seleccionada prèviament.
SELECCIÓ DE FUNCIONS ESPECIALS
Gireu el comandament de funcions al símbol
per accedir a un menú secundari que conté tres funcions
especials.
Per explorar, seleccioneu i inicieu una d'aquestes funcions, procediu de la següent manera:
1.
2.
3.
Gireu el comandament de funcions al símbol
: la pantalla mostra "DEFROST" (Descongelació)
juntament amb el símbol que correspon a aquesta funció.
Gireu el comandament d'exploració per desplaçar-vos per la llista de funcions: DEFROST
("DESCONGELACIÓ"), KEEP WARM ("MANTENIMENT EN CALENT"), RISING ("LLEVAT").
Premeu el botó per confirmar.
DAURAT
Al final de la cocció, amb algunes funcions, a la pantalla apareix la possibilitat d'un daurat. Aquesta funció
només es pot fer servir una vegada establert el temps de cocció.
Al final de del temps de cocció, a la pantalla apareix: "PRESS TO BROWN" ("PREMEU PER DAURAR").
Premeu el botó i el forn inicia un cicle de daurat de 5 minuts. Aquesta funció es pot seleccionar
consecutivament dues vegades como a màxim.
SELECCIÓ DE LA FUNCIÓ "BREAD/PIZZA" (PA/PIZZA)
Gireu el comandament de funcions al símbol
de cocció automàtica de pa i pizza.
per accedir a un menú secundari que conté les funcions
Bread (Pa)
1.
2.
3.
4.
Gireu el comandament de funcions al símbol
: la pantalla mostra "BREAD" ("PA") i AUTO l'una al
costat de l'altra.
Premeu per seleccionar la funció.
Gireu el comandament d'exploració per ajustar la temperatura desitjada (entre 180 °C i 220 °C) i
confirmeu-la amb el botó .
Gireu el comandament d'exploració per ajustar la duració de la cocció desitjada i premeu per
iniciar la cocció.
CA12
Pizza
1.
2.
3.
4.
5.
Gireu el comandament de funcions al símbol
: la pantalla mostra "BREAD" ("PA"). Per seleccionar la
funció "PIZZA", procediu de la següent manera:
Gireu el comandament d'exploració: apareix "PIZZA" a la pantalla.
Premeu per seleccionar la funció.
Gireu el comandament d'exploració per ajustar la temperatura desitjada (entre 220 °C i 250 °C) i
confirmeu-la amb el botó .
Gireu el comandament d'exploració per ajustar la duració de la cocció desitjada i premeu per
iniciar la cocció.
AJUSTAMENT
Gireu el comandament de funcions al símbol
de configuració que es poden canviar.
per accedir a un menú secundari que conté cinc valors
Idioma
1.
2.
3.
Gireu el comandament d'exploració per mostrar LANGUAGE (IDIOMA).
Premeu per accedir a la configuració.
Gireu el comandament d'exploració fins que es mostri l'idioma que desitgeu i, a continuació, premeu
el botó de confirmació .
Rellotge
Gireu el comandament d'exploració per mostrar CLOCK (RELLOTGE). Per canviar l'hora del dia, vegeu el
paràgraf anterior (AJUSTAMENT DE L'HORA).
Eco
Amb el mode ECO seleccionat (ON), la pantalla redueix la lluentor i mostra el rellotge quan el forn és en
posició d'espera durant 3 minuts. Per veure la informació a la pantalla, només cal que premeu un botó o
gireu el comandament.
1. Gireu el comandament d'exploració per mostrar "ECO".
2. Premeu per accedir a la configuració d'encesa/apagada (ON/OFF).
3. Gireu el comandament d'exploració per seleccionar l'ajustament desitjat i confirmeu-lo prement el
botó.
Quan hi ha una funció de cocció en marxa, si la funció "Eco Mode" ("Mode ECO") està activada, la llum de
l'interior s'apaga després d' 1 minut de cocció i es torna a encendre cada vegada que l'usuari interactua
amb l'aparell.
Senyal acústic
Per activar o desactivar el senyal acústic, procediu de la següent manera:
1. Gireu el comandament d'exploració per mostrar "SOUND" ("SO").
2. Premeu per accedir a la configuració d'encesa/apagada (ON/OFF).
3. Gireu el comandament d'exploració per seleccionar l'ajustament desitjat i confirmeu prement el botó
.
Lluentor
Per canviar la lluentor de la pantalla, procediu de la següent manera:
1. Gireu el comandament d'exploració per mostrar "BRIGHTNESS" ("LLUENTOR").
2. Premeu el botó : apareix el número 1 a la pantalla.
3. Gireu el comandament d'exploració per augmentar o disminuir la lluentor i confirmeu prement
CA13
.
TAULA DE DESCRIPCIÓ DE FUNCIONS
SPECIALS (ESPECIALS)
COMANDAMENT SELECTOR DE FUNCIONS
OFF (APAGAT)
Per aturar la cocció i desconnectar el forn.
LAMP (LLUM)
Per encendre/apagar la llum del forn.
DEFROST
(DESCONGELAR)
KEEP WARM
(MANTENIR
CALENT)
Per accelerar la descongelació d'aliments. Col·loqueu el menjar al
prestatge del mig. Us recomanem que deixeu el menjar al seu embalatge
per evitar que s'assequi l'exterior.
Per mantenir calent i cruixent el menjar acabat de cuinar, com ara la carn,
el menjar fregit, els flams, etc. Us recomanem que col·loqueu el menjar a la
safata del mig. La funció no s'activarà si la temperatura del compartiment
és superior als 65 °C.
Per comprovar de manera òptima les masses dolces o salades. Per
preservar la qualitat del llevat, la funció no s'activarà si la temperatura del
RISING
compartiment és superior a 40 °C. Col·loqueu la massa al 2on prestatge.
(LLEVADA)
El forn no s'ha de preescalfar.
Per cuinar qualsevol plat només a un prestatge. Empreu el 3er prestatge.
CONVENTIONAL
Per coure pizzes, pastissos salats i dolços amb farciment líquid, feu servir el
(CONVENCIONAL)
1er o 2on prestatge. Preescalfeu el forn abans de col·locar menjar dins.
Per coure pastissos amb farciment líquid (dolç o salat) en un sol prestatge.
CONVECTION BAKE Aquesta funció també es pot fer servir per coure en dos prestatges.
(FORN DE
Canvieu la posició dels menjars perquè es cuinin de manera més uniforme.
CONVECCIÓ)
Utilitzeu el 3er prestatge per cuinar només en un prestatge, i el 1er i el 4rt
per cuinar en dos prestatges. Preescalfeu el forn abans de cuinar.
GENTLE
Per cuinar carn, pastissos farcits (como ara pastissos de formatge, strudels
CONVECTION BAKE o pastissos de fruites) i verdures farcides en només un prestatge. Aquesta
GENTLE FAN (FORN
funció utilitza un mode de ventilador suau i discontinu per evitar que
DE CONVECCIÓ
s'assequi massa el menjar. Us recomanem que fer servir el 2on prestatge.
SUAU - VENTILADOR
Preescalfeu el forn abans de cuinar.
SUAU)
Per rostir carn, kebabs i salsitxes; per gratinar verdures i torrar pa.
Col·loqueu el menjar al 4rt o 5è prestatge. Us recomanem que, quan
GRILL
gratineu carn, feu servir la safata de degoteig per recollir els sucs de la
(GRATINADOR)
cocció. Col·loqueu-la al 3er / 4rt prestatge i afegiu-hi mig litre d'aigua
aproximadament. El forn no s'ha de preescalfar. Durant la cocció la porta
de forn ha de romandre tancada.
Per rostir peces grans de carn (cuixes, rosbif, pollastres). Col·loqueu el
menjar al prestatge del mig. Us recomanem que feu servir la safata de
TURBO GRILL
degoteig per recollir els sucs de la cocció. Col·loqueu-la al 1er/2on
(GRATINADOR
prestatge i afegiu-hi mig litre d'aigua aproximadament. El forn no s'ha de
preescalfar. Durant la cocció, la porta del forn ha de romandre tancada.
TURBO)
Aquesta funció permet fer servir l'ast, sempre que us hàgim subministrat
l'accessori adient.
CA14
COMANDAMENT SELECTOR DE FUNCIONS
SETTINGS
(AJUSTAMENTS)
BREAD/PIZZA
(PA/PIZZA)
Per ajustar les opcions de la pantalla (idioma, hora, brillantor, volum del
timbre, estalvi d'energia).
Per enfornar diferents tipus i mides de pa i pizza. Aquesta funció conté dos
programes amb valors predefinits. Indiqueu simplement els valors
requerits (temperatura i temps) i el forn s'encarregarà automàticament de
gestionar un cicle òptim de cocció. Col·loqueu la massa al 2on prestatge
després de preescalfar el forn.
FAST PREHEATING
(PREESCALFAMENT Per preescalfar ràpidament el forn.
RÀPID)
CA15
TAULA DE COCCIÓ
Recepta
Funció Preescal- Prestatge
fament
(des de
baix)
Sí
Pastissos amb
llevat
Pastissos farcits
(pastís de
formatge, strudel,
pastís de poma)
2/3
Temp.
(°C)
Temps Accessoris i observacions
(min)
160-180
30-90 Motlle de pastís a la graella
Sí
1-4
160-180
30-90
Sí
2
160-200
35-90
Sí
1-4
160-200
35-90
Sí
3
170-180
15-45
Sí
1-4
160-170
20-45
Sí
3
180-200
30-40
Sí
1-4
180-190
35-45
Sí
3
90
110-150
Sí
1-4
90
130-150
Sí
1/2
190-250
15-50
Sí
1-4
190-250
25-50
Sí
2
180-220
30-50
Safata de degoteig/safata
d'enfornar o graella
Sí
2
220-250
15-30
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
SUAU
Galetes/pastissets
Pasta choux
Merengues
Pa/Pizza/Focaccia
Bread (Pa)
Pizza
Bread
(Pa)
(Pizza)
Prestatge 4: motlle de pastís
a la graella
Prestatge 4: motlle de pastís
a la graella (canviar de
prestatge a mitja cocció)
Safata de degoteig/safata
d'enfornar o motlle de pastís
a la graella
Prestatge 4: motlle de pastís
a la graella (canviar de
prestatge a mitja cocció)
Prestatge 1: motlle de pastís
a la graella
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
Prestatge 4: motlle de pastís
a la graella (canviar de
prestatge a mitja cocció)
Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
Prestatge 4: motlle de pastís
a la graella (canviar de
prestatge a mitja cocció)
Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
Prestatge 4: motlle de pastís
a la graella (canviar de
prestatge a mitja cocció)
Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
Prestatge 4: Safata a la
graella (canviar de prestatge
a mitja cocció)
Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
CA16
Recepta
Funció Preescal- Prestatge
fament
(des de
baix)
Temp.
(°C)
Sí
3
250
Sí
1-4
250
Sí
3
180-190
Pizzes congelades
Pastissos salats
(pastís de verdures,
quiche)
Vols-au-vent/
Galetes de pasta de
full
Lasanya/Pasta al
forn/Canelons/
Flams
Xai / Vedella / Bou /
Porc 1 kg
Pollastre / Conill /
Ànec 1 kg
Gall dindi /
Oca 3 kg
Peix al forn/a la
papillota (filet,
sencer)
Verdures farcides
(tomàquet,
carbassó,
albergínia)
Torrades
Temps Accessoris i observacions
(min)
Prestatge 3: safata de
10-15 degoteig/safata d'enfornar o
graella
Prestatge 4: Safata a la
graella (canviar de prestatge
10-20 a mitja cocció)
Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
40-55 Motlle de pastís a la graella
Prestatge 4: motlle de pastís
a la graella (canviar de
40-55 prestatge a mitja cocció)
Prestatge 1: motlle de pastís
a la graella
Safata de degoteig/safata
20-30
d'enfornar
Prestatge 4: motlle de pastís
a la graella (canviar de
15-40 prestatge a mitja cocció)
Prestatge 1: safata de
degoteig/safata d'enfornar
Sí
1-4
180-190
Sí
3
190-200
Sí
1-4
180-190
Sí
3
190-200
45-65 Safata de degoteig o graella
Sí
2
180-190
80-120 Safata de degoteig o graella
Sí
3
200-220
50-100 Safata de degoteig o graella
Sí
2
190-200
80-130 Safata de degoteig o graella
Sí
3
180-200
40-60 Safata de degoteig o graella
Sí
2
170-190
30-60 Safata a la graella
-
5
3 (alt)
SUAU
SUAU
SUAU
Filets de peix/
bistecs
-
4
2 (mitjà)
Salsitxes/Kebabs/
Costelles/
Hamburgueses
-
5
2-3
(MitjanaAlta)
CA17
3-6
Graella
Prestatge 4: graella (tombeu
el menjar durant la cocció)
20-30
Prestatge 3: safata de
degoteig amb aigua
Prestatge 5: graella (tombeu
el menjar durant la cocció)
15-30
Prestatge 4: safata de
degoteig amb aigua
Recepta
Funció Preescal- Prestatge
fament
(des de
baix)
Temp.
(°C)
Temps Accessoris i observacions
(min)
-
2
2 (mitjà)
55-70
-
2
3 (alt)
80-110
Rosbif poc fet 1 kg
-
3
2 (mitjà)
35-50
Cuixa de xai /
Braons
-
3
2 (mitjà)
60-90
Patates rostides
-
3
2 (mitjà)
45-55
Verdures
gratinades
-
3
3 (alt)
Pollastre rostit
1-1,3 kg
Lasanya i carn
Sí
1-4
200
Carn i patates
Sí
1-4
200
Peix amb verdures
Sí
1-4
180
*
Prestatge 2: graella (tombeu
el menjar dos terços durant
la cocció si cal)
Prestatge 1: safata de
degoteig amb aigua
Prestatge 2: mecanisme de
gir de l'ast (si n'hi ha)
Prestatge 1: safata de
degoteig amb aigua
Safata a la graella (tombeu el
menjar dos terços durant la
cocció, si cal)
Safata de degoteig o safata a
la graella (tombeu el menjar
dos terços durant la cocció,
si cal)
Safata de degoteig/safata
d'enfornar (tombeu el
menjar dos terços durant la
cocció si cal)
10-25 Safata de degoteig o graella
Prestatge 4: Safata a la
graella (tombeu el menjar
dos terços durant la cocció,
50-100*
si cal)
Prestatge 1: Safata de
degoteig o safata a la graella
Prestatge 4: Safata a la
graella (tombeu el menjar
dos terços durant la cocció,
45-100*
si cal)
Prestatge 1: Safata de
degoteig o safata a la graella
Prestatge 4: motlle de pastís
a la graella (canviar de
30-50* prestatge a mitja cocció)
Prestatge 1: Safata de
degoteig o safata a la graella
El temps de cocció és aproximat. Podeu treure el menjar del forn abans o després en funció de les
vostres preferències
CA18
Taula de receptes provades (d'acord amb les normatives IEC 60350-1:2011-12 i DIN 3360-12:07:07).
Recepta
Funció Preescal- Prestatge
fament
(des de
baix)
IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.2
Temp. Temps Accessoris i
(°C)
(min) observacions
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
Prestatge 4: Safata
d'enfornar (canviar de
prestatge a mitja cocció)
25-35
Prestatge 1: Safata de
degoteig/safata
d'enfornar
Sí
3
170
Sí
1-4
160
Sí
3
170
Sí
1-4
160
Sí
2
170
30-40
Sí
2/3
185
55-75
Sí
1-4
175
-
5
3 (alt)
Galetes de mantega
15-25
IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.3
Pastissets
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
Prestatge 4: Safata
d'enfornar (canviar de
prestatge a mitja cocció)
25-35
Prestatge 1: Safata de
degoteig/safata
d'enfornar
20-30
IEC 60350-1:2011-12 § 7.6.1
Pa de pessic sense greix
Motlle de pastís a la
graella
IEC 60350-1:2011-12 § 7.6.2
Dos pastissos de poma
Motlle de pastís a la
graella
Prestatge 4: motlle de
pastís a la graella (canviar
de prestatge a mitja
75-95
cocció)
Prestatge 1: motlle de
pastís a la graella
IEC 60350-1:2011-12 § 9,2
Torrades**
3-6
Graella
IEC 60350-1:2011-12 § 9.3
Hamburgueses**
-
5
3 (alt)
Sí
3
180
Sí
1-4
160
Prestatge 5: graella
(tombeu el menjar durant
18-30 la cocció)
Prestatge 4: safata de
degoteig amb aigua
DIN 3360-12:07 § 6.5.2.3
Pastís de poma, safata de
llevats
CA19
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
Prestatge 4: Safata
d'enfornar (canviar de
prestatge a mitja cocció)
50-60
Prestatge 1: Safata de
degoteig/safata
d'enfornar
30-40
Recepta
Funció Preescal- Prestatge
fament
(des de
baix)
Temp. Temps Accessoris i
(°C)
(min) observacions
DIN 3360-12:07 § 6.6
Porc rostit
-
3
190
Sí
3
170
Sí
1-4
160
Prestatge 3: graella
Prestatge 2: Safata de
150-170
degoteig amb aigua
(reompliu quan calgui)
DIN 3360-12:07 annex C
Pastís pla
Safata de degoteig/safata
d'enfornar
Prestatge 4: Safata
d'enfornar (canviar de
prestatge a mitja cocció)
40-50
Prestatge 1: Safata de
degoteig/safata
d'enfornar
35-45
La taula de cocció recomana les funcions i les temperatures ideals per obtenir els millors resultats amb
qualsevol tipus de recepta. Per a la cocció amb aire calent en un sol prestatge, és aconsellable utilitzar el
tercer prestatge i la mateixa temperatura recomanada per a la cocció "CONVECTION BAKE" (FORN DE
CONVECCIÓ) en diversos prestatges.
**
Quan feu servir el gratinador, és aconsellable que deixeu un espai d'uns 3-4 cm des de la vora frontal
del gratinador per facilitar-ne l'extracció.
Les indicacions de la taula són aplicables sense les guies lliscants.
Classe d'eficiència energètica (d'acord amb EN 60350-1:2013-07).
Per fer les proves, feu servir la taula corresponent.
CA20
ÚS RECOMANAT I SUGGERIMENTS
Com llegir la taula de cocció
La taula indica la millor funció a utilitzar per qualsevol menjar, per cuinar-ho en un o més prestatges al
mateix temps. El temps de cocció comencen una vegada col·locat el menjar al forn, sense tenir en compte
el preescalfament (quan calgui). Les temperatures i temps de cocció són només orientatius i dependran de
la quantitat de menjar i del tipus d'accessori utilitzat. Feu servir els valors recomanats més baixos per
començar i, si el menjar no és prou cuit, podeu augmentar els valors. Feu servir els accessoris subministrats
i preferiblement motlles i safates de forn de metall i color fosc. També podeu fer servir estris i accessoris de
pyrex o ceràmica, però tingueu en compte que els temps de cocció seran lleugerament més llargs. Per
obtenir millors resultats, seguiu amb cura els consells del quadre de coccions per triar els accessoris
(subministrats) que s'han de col·locar als diferents prestatges.
Cocció de diferents aliments al mateix temps
Si fer servir la funció "CONVECTION BAKE" (FORN DE CONVECCIÓ), podreu cuinar diferents aliments que
requereixin la mateixa temperatura de cocció al mateix temps (per exemple: peix i verdures), fent servir
diferents prestatges. Retireu els aliments que requereixen menys temps de cocció i deixeu els que
necessiten més temps al forn.
Postres
-
-
Cuineu els postres delicats amb la funció convencional en un sol prestatge. Feu servir motlles de
pastissos de metall i col·loqueu-los sempre sobre la graella subministrada. Per cuinar en més d'un
prestatge, seleccioneu la funció d'aire forçat i repartiu la posició dels motlles de pastissos als
prestatges de manera que permeti una òptima circulació d'aire calent.
Per comprovar si un pastís que ha de pujar és cuit, inseriu un escuradents de fusta al mig del pastís. Si
l'escuradents surt net, el pastís està fet.
Si feu servir motlles de pastissos antiadherents, no poseu mantega a les vores perquè potser el pastís
no puja per igual per les vores.
Si el pastís "s'enfonsa" durant la cocció, ajusteu una temperatura inferior la propera vegada, potser
reduint la quantitat de líquid de la barreja i barrejant més suaument.
Per als dolços amb farciments humits (partís de formatge o pastís de fruita), utilitzeu la funció
"CONVECTION BAKE" (FORN DE CONVECCIÓ). Si la base del pastís està humida, abaixeu el prestatge i
repartiu molles de pa o de galetes pel fons del pastís abans d'afegir el farciment.
Carn
-
Feu servir qualsevol tipus de safata de forn o plata de pyrex adequada a la grandària de la peça de
carn que s'ha de cuinar. Per a les peces grans rostides, és millor afegir una mica de brou a la safata i
que regueu la carn durant la cocció per donar-li més sabor. Quan el rostit estigui a punt, deixeu-lo
reposar al forn uns 10-15 minuts més, o emboliqueu-lo amb paper d'alumini.
Quan vulgueu rostir carn, trieu talls amb un gruix semblant per obtenir uns resultats de cocció
uniformes. Les peces de carn molt gruixudes necessiten més temps de cocció. Per evitar que es cremi
la carn per fora, abaixeu la posició de la graella i mantingueu allunyada la carn del gratinador. Tombeu
la carn dos terços durant la cocció.
Per recollir els sucs de la cocció es recomana col·locar una safata de degoteig amb mig litre d'aigua
directament sota de la graella on està col·locada la carn. Reompliu quan calgui.
Ast (només en alguns models)
Feu servir aquest accessori per rostir uniformement peces de carn y aus. Col·loqueu la carn a l'ast, lligant-la
amb cordill de cuinar si es tracta de pollastre, i comproveu que estigui ben subjecta abans d'inserir l'ast al
forat del mecanisme a la part del fons del forn i fent que descansi sobre el suport corresponent. Per evitar
el fum i recollir els sucs, es recomana col·locar una safata de degoteig amb mig litre d'aigua al primer nivell.
L'ast té un mànec de plàstic que s'ha de treure abans de començar la cocció, i es fa servir al final de la cocció
per evitar cremar-se al treure el menjar del forn.
Pizza
Greixeu lleugerament les safates per assegurar-vos de que la base de la pizza estigui cruixent. Repartiu la
mozzarella per sobre de la pizza quan quedi una tercera part del temps de cocció.
CA21
Funció de llevada de masses (només en alguns models)
Sempre es millor cobrir la massa amb un drap humit abans de col·locar-la en el forn. El temps de llevada de
masses amb aquesta funció es redueix aproximadament un terç comparat amb si es fa a temperatura
ambient (20-25 °C). El temps d'augment del volum al doble per 1 kg de massa de pizza és
d'aproximadament una hora.
CA22