Uniflame B2154T El manual del propietario

Categoría
Barbacoas
Tipo
El manual del propietario
WARNING
FOR YOUR SAFETY:
For Outdoor Use Only
(outside any enclosure)
Solamente Para Uso En Exteriores
(fuera de cual quier recinto)
Owner’s
Owner’s
Manual
Manual
Model No. B2154T
Model No. B2154T
1
Owner’s manual: model B2154T outdoor charcoal grill 2/10/03
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DANGER
DO NOT use charcoal
briquettes for indoor
cooking or heating. TOXIC
carbon monoxide fumes
can accumulate and cause
asphyxiation. Live hot
briquettes can crate a fire
hazard. NOT to be used in
or on boats or recreational
vehicles.
WARNING
FOR YOUR SAFETY:
Do not use gasoline, kerosene,
or alcohol for lighting charcoal
briquettes.
Always open charcoal grill lid
carefully and slowly as heat and
steam trapped within grill can
severely burn you.
Always place the charcoal grill on
a hard, level surface far away from
combustibles and children.
This is not a tabletop grill!
Therefore, do not place this grill on
any type of tabletop surface.
Do not attempt to move the grill
once the charcoal briquettes have
been lit.
Do not leave a lit grill unattended,
especially around children and pets.
Do not touch metal parts of grill
until it has completely cooled, to
avoid burns, unless you are wearing
protective gear (Potholders, gloves,
BBQ mittens, hot pads & etc.).
Do not remove the ashes until all
briquettes are completely and fully
extinguished.
Do not place charcoal briquettes
directly into bottom of grill. Place
the charcoal only in the charcoal
pan.
Do not place a hot lid onto grass or
deck, hang the lid on side of grill.
Keep all electrical cords away from a
hot grill.
Do not use grill in high winds.
Do not use the grill unless it is
completely assembled and all parts
are securely fastened and tightened.
2
Manual de usuario: parrilla de carbón vegetal para exteriores, modelo B2154T 2/10/03
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PELIGRO
NO utilice briquetas de
carbón vegetal para cocinar
o calentar en interiores.
Los gases TÓXICOS de
monóxido de carbono
pueden acumularse y
provocar la asfixia. Las
briquetas de carbón vegetal
calientes y encendidas
pueden provocar un
incendio. NO utilizar en
embarcaciones o vehículos
de recreo.
ADVERTENCIA
PARA SU SEGURIDAD:
No utilice gasolina, queroseno o alcohol para
encender las briquetas de carbón vegetal.
Abra siempre la tapa de la parrilla de carbón
vegetal con cuidado y lentamente, ya que el calor
y el vapor atrapados dentro de la parrilla podrían
producirle quemaduras graves.
Coloque siempre la parrilla de carbón vegetal
sobre una superficie firme y nivelada, alejada de
productos combustibles y de los niños.
¡No es una parrilla de sobremesa! Por lo tanto,
no coloque esta parrilla sobre ningún tipo de
superficie de sobremesa
No intente mover la parrilla una vez haya
encendido las briquetas de carbón vegetal.
No deje una parrilla encendida sin vigilancia,
especialmente si hay niños o mascotas presentes.
No toque las piezas metálicas de la parrilla hasta
que ésta se haya enfriado por completo para
evitar quemaduras. A menos que utilice prendas
protectoras (Agarradores, guantes, mitones para
barbacoas, manoplas, etc.).
No quite las cenizas hasta que todas las briquetas
de carbón vegetal se hayan apagado por completo.
No coloque las briquetas de carbón vegetal
directamente en la parte inferior de la parrilla.
Coloque el carbón vegetal únicamente en la
bandeja destinada a este uso.
No coloque una tapa caliente sobre el césped o en
el suelo, cuelgue la tapa en el lateral de la parrilla.
Mantenga cualquier cable eléctrico lejos de una
parrilla caliente
No utilice la parrilla si hace mucho viento.
No utilice la parrilla a menos que esté
completamente montada y que todas las piezas
estén bien fijadas y apretadas.
3
Owner’s manual: model B2154T outdoor charcoal grill 2/10/03
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Table of contents
Important Safeguards . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1
Detailed Parts List & Hardware . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Assembly Instructions
Step 1 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Step 2 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Step 3 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Step 4 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Step 5 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Operating Your Grill . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Cleaning and Care . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Warranty . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Award-Winning Barbecue Recipes . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Save these instructions for future reference. If you are
assembling this unit for someone else, give this manual
to him or her to save for future reference.
4
Manual de usuario: parrilla de carbón vegetal para exteriores, modelo B2154T 2/10/03
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Indice
Advertencias y Precauciones . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2
Lista Detallada de Piezas y Elementos de Ferretería . . . . . . . . 5
Instrucciones de Montaje
Paso 1 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Paso 2 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Paso 3 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Paso 4 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Paso 5 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Funcionamiento de su Parrilla . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Limpieza y Cuidados . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Garantía . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Recetas Premiadas para Barbacoa . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Conserve estas instrucciones para futuras consultas.
Si está montando esta unidad para otra persona,
entréguele este manual para futuras consultas.
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Owner’s manual: model B2154T outdoor charcoal grill / Manual de usuario: parrilla de carbón vegetal para exteriores, modelo B2154T 2/10/03
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Detailed Parts List / Lista detallada de piezas
1. Lid . . . . . . . . . . . . . 1 pc
Reorder number 55-13-143
1.Tapa .............................(1)
Número de pedido 55-13-143
2. Bottom Bowl. . . . . 1 pc
Reorder number 55-13-144
2. Cubeta inferior ............(1)
Número de pedido 55-13-144
3.Front Legs . . . . . . . 2 pc
Reorder number 55-13-145
3. Patas delanteras...........(2)
Número de pedido 55-13-145
4. Wheel Legs . . . . . . 2 pc
Reorder number 55-13-146
4. Patas con ruedas............(2)
Número de pedido 55-13-146
5.Cooking Grid . . . . . 1 pc
Reorder number 55-13-147
5. Rejilla de cocinar ........(1)
Número de pedido 55-13-147
6. Charcoal Pan . . . . 1 pc
Reorder number 55-13-148
6. Bandeja para carbón ..(1)
Número de pedido 55-13-148
7. Support Rack . . . . 1 pc
Reorder number 55-13-149
7. Estante de soporte .....(1)
Número de pedido 55-13-149
8. Lid Air Damper . . 1 set
Reorder number 55-13-150
8. Regulador de aire de
la tapa .................1 conjunto
Número de pedido 55-13-150
9. Bottom Bowl Air
Damper . . . . . . . . . . . 2 pc
Reorder number 55-13-151
9. Regulador de aire de la
cubeta inferior..................(2)
Número de pedido 55-13-151
10. Wheel . . . . . . . . . 2 pc
Reorder number 55-13-152
10. Rueda .......................(2)
Número de pedido 55-13-152
11. Leg Support Cups4 pc
Reorder number 55-13-153
11. Cazoletas de soporte de
las patas .........................(4)
Número de pedido 55-13-153
12. Long Hinge Pieces. .
2 pc
Reorder number 55-13-154
12. Piezas abisagradas
largas ..............................(2)
Número de pedido 55-13-154
13. Short Hinge Pieces2 pc
Reorder number 55-13-155
13. Piezas abisagradas
cortas ..............................(2)
Número de pedido 55-13-155
14. Support Clips for
Cooking Grid . . . . . . 4 pc
Reorder number 55-13-156
14. Grapas de soporte para
la Rejilla de cocinar .......(4)
Número de pedido 55-13-156
15. Wooden Handles &
Spacers . . . . . . . . . 2 sets
Reorder number 55-13-157
15. Asas de madera y
espaciadores ....2 conjuntos
Número de pedido 55-13-157
16. Side Shelf . . . . . 1 pc
Reorder number 55-13-158
16. Estante lateral............(1)
Número de pedido 55-13-158
6
Owner’s manual: model B2154T outdoor charcoal grill / Manual de usuario: parrilla de carbón vegetal para exteriores, modelo B2154T 2/10/03
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Hardware / Ferretería
A
Large Bolts 4 pcs.
Reorder number 55-13-159
Tornillos grandes (4)
Número de pedido 55-13-159
B
Medium Bolts 4 pcs.
Reorder number 55-13-160
Tornillos medianos (4)
Número de pedido 55-13-160
C
Small Bolts 4 pcs.
Reorder number 55-13-161
Tornillos pequeños (4)
Número de pedido 55-13-161
D
Small Air Damper Bolt 1 pcs.
Reorder number 55-13-162
Tornillo pequeño del regul. de aire (1)
Número de pedido 55-13-162
E
Large Nuts 2 pcs.
Reorder number 55-13-163
Tuercas grandes (2)
Número de pedido 55-13-163
F
Large Wing Nut 6 pcs.
Reorder number 55-13-164
Tuercas de aletas grandes (6)
Número de pedido 55-13-164
G
Medium Wing Nuts 4 pcs.
Reorder number 55-13-165
Tuercas de aletas medianas (4)
Número de pedido 55-13-165
H
Small Wing Nuts 1 pcs.
Reorder number 55-13-166
Tuercas de aletas pequeñas (1)
Número de pedido 55-13-166
I
Black Heat Resistant Washers 4 pcs.
Reorder number 55-13-167
Arandelas negras resistentes al calor (4)
Número de pedido 55-13-167
J
Extra Large Washers 4 pcs.
Reorder number 55-13-168
Arandelas extragrandes (4)
Número de pedido 55-13-168
K
Large Washers 6 pcs.
Reorder number 55-13-169
Arandelas grandes (6)
Número de pedido 55-13-169
L
Large Lock Washers 4 pcs.
Reorder number 55-13-170
Arandelas de bloqueo grandes (4)
Número de pedido 55-13-170
M
Small Lock Washers 1 pcs.
Reorder number 55-13-171
Arandelas de bloqueo pequeñas (1)
Número de pedido 55-13-171
N
Wrench 1 pcs.
Reorder number 55-13-172
Llave (1)
Número de pedido 55-13-172
O
Screwdriver 1 pcs.
Reorder number 55-13-173
Destornillador (1)
Número de pedido 55-13-173
P
Small Nuts 2 pcs.
Reorder number 55-13-174
Tuercas pequeñas (2)
Número de pedido 55-13-174
Q
Side Shelf Bolts 2 pcs.
Reorder number 55-13-175
Tuercas del estante lateral (2)
Número de pedido 55-13-175
R
Small Flat Washers 2 pcs.
Reorder number 55-13-176
Arandelas pequeñas (2)
Número de pedido 55-13-176
S
Small Bolts for Hinges 4 pcs.
Reorder number 55-13-177
Pernos pequeños
para las bisagras (4)
Número de pedido 55-13-177
T
Medium Wing Nuts
for Hinges 4 pcs.
Reorder number 55-13-178
Tuercas de ala medias
para las bisagras (4)
Número de pedido 55-13-178
7
Owner’s manual: model B2154T outdoor charcoal grill / Manual de usuario: parrilla de carbón vegetal para exteriores, modelo B2154T 2/10/03
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Step 1
Attach lid air damper (8), to lid (1) using small air damper bolt (D),
small lock washer (M), and small wing nut (H). Then attach one
wooden handle with spacers (15) to front of lid, as shown, using
large bolts (A), heat resistant washers (I), large washers (K), large
lock washers (L), and large wing nuts (F).
Paso 1
Acople el regulador de aire de la tapa (8) a la misma (1) utilizando
un tornillo pequeño para el regulador de aire (D), una arandela de
bloqueo pequeña (M) una tuerca de aletas pequeña (H). A continución,
acople una de las asas de madera con los espaciadores (15) a la parte
delantera de la tapa, tal y como se muestra, utilizando los tornillos
grandes (A), las arandelas resistentes al calor (I), las arandelas grandes
(K), las arandelas de bloqueo grandes (L) y las tuercas de aletas
grandes (F).
Assembly Instructions
For Best Results
Remove all contents from packaging, and make sure all parts are present before attempting to
assemble! Tighten all bolt connections by hand first, then when the grill is fully assembled, go
back and tighten.
A
15
I
K
L
F
M
H
8
D
1
Instrucciones de montaje
Para obtener los mejores resultados
¡Saque todos los componentes del embalaje y asegúrese de que todas las piezas están presentes
antes de iniciar el montaje! Apriete primero todas las conexiones de tornillos a mano, a continuación,
cuando la parrilla esté completamente montada, acabe de apretar las conexiones.
8
Owner’s manual: model B2154T outdoor charcoal grill / Manual de usuario: parrilla de carbón vegetal para exteriores, modelo B2154T 2/10/03
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Step 2
Attach one bottom bowl air damper (9), to front of bottom bowl
(2), using small bolts (C) and medium wing nuts (G), as shown
in diagram. Repeat for second bottom bowl air damper on back
side of bottom bowl. Then attach remaining wooden handle with
spacers (15) to bottom bowl using large bolts (A), heat resistant
washers (I), large washers (K), large lock washers (L), and large
wing nuts (F).
Note: Lid hinges (12 & 13) are pre assembled.
Paso 2
Acople un regulador de aire para la cubeta inferior (9) en la parte frontal
de la cubeta inferior (2), utilizando tornillos pequeños (C) y tuercas de
aletas medianas (G), tal y como se muestra en el diagrama. Repita
la operación con el segundo regulador de aire para la cubeta inferior
en la parte trasera de la cubeta inferior. A continuación, acople el asa
de madera restante con los espaciadores (15) a la cubeta inferior,
utilizando tornillos grandes (A), arandelas resistentes al calor (I),
arandelas grandes (K), arandelas de bloqueo grandes (L) y tuercas de
aletas grandes (F).
9
A
15
I
13
2
C
12
K
F
L
G
Step 3
Attach two front legs (3) to front of bottom bowl (2), by inserting
ends of legs through leg support cups (11) and securing leg to bowl
with medium bolts (B) and extra large washers (J). Note: assure
that capped end of front legs are away from bottom bowl. Repeat
process with two wheel legs (4).
Next attach support rack (17) to bottoms of legs by inserting wire
extensions through holes in all four legs. Attach rack to front legs
using large washers (K) and large wing nuts (F). Secure rack to
wheel legs by inserting one wheel (10) onto each wire extension
and securing each with one large nut (E). See diagram.
Paso 3
Acople las dos patas delanteras (3) a la parte delantera de la cubeta
inferior (2), insertando los extremos de las patas a través de las
cazoletas de soporte de las patas (11) y fijando las patas a la cubeta
con tornillos medianos (B) y arandelas extragrandes (J). Nota:
asegúrese de que el extremo cubierto de las patas delanteras sea el
más alejado de la cubeta inferior. Repita el proceso con las dos patas
con ruedas (4).
A continuación, acople el estante a la parte inferior de las patas
insertando extensiones de cable a través de los orificios de las cuatro
patas. Acople el estante a las patas delanteras utilizando arandelas
grandes (K) y tuercas de aletas grandes (F). Asegure el estante a
las patas con ruedas insertando una rueda (10) en cada una de las
extensiones de cable y fijándolas con una tuerca grande (E). Véase el
diagrama.
F
K
E
10
4
3
B
J
11
7
9
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Final
Step 5
Insert charcoal pan (6) into bottom bowl (2). Next, insert four
cooking grid support clips (14) into four slots in bottom bowl, and
set cooking grid (5) into support clips. Attach lid (1) to hinges in
bottom bowl using small bolts (S) and medium wing nuts (T). See
diagram and insert.
Paso 5
Inserte la bandeja del carbón vegetal (6) en la cubeta inferior (2). A
continuación, inserte cuatro grapas de soporte (14) para la rejilla de
cocinarr en los cuatro orificios de la cubeta inferior y ajuste la rejilla de
cocinarr (5) en las grapas de soporte. Acople la tapa (1) a las bisagras
de la cubeta inferior utilizando tornillos pequeños (S) y tuercas de
aletas medianas (T). Véase el diagrama y el cuadro.
14
5
T
6
S
16
Q
R
M
P
Step 4
Attach side shelf (16) to bottom bowl (2) using side shelf bolts (Q)
small flat washers (R), small lockwashers (M), and small nuts (P).
See diagram.
Paso 4
Acople el estante lateral (16) a la cubeta inferior (2) utilizando los
tornillos para estante lateral (Q) Arandelas pequeñas (R) arandelas de
bloqueo pequeñas (M) y tuercas pequeñas (P). Véase el diagrama.
10
Owner’s manual: model B2154T outdoor charcoal grill 2/10/03
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Operating your grill
Lighting your grill
1. Make sure lid and vents all are open.
2. Remove the cooking grid. Pile 2-3 pounds of charcoal in the center of
the charcoal grid, and shape into a pyramid. (See figure 1.)
3. If you are using regular charcoal and intend to use lighter fluid, apply
fluid according to the instructions on the container. Allow lighter fluid
to soak in for approximately 1 minute before carefully lighting. If you
are using an electric fire starter, do not add any lighter fluid, and light
charcoal according to the instructions from the manufacturer of the fire
starter. If you are using instant-light charcoal, do not use any extra
lighting methods, carefully light charcoal.
4. Allow charcoal to burn for approximately 15-20 minutes, or until all
coals are lightly coated in gray ash.
Cooking styles
1. Direct grilling: When the coals have ashed over, using a long-handled
cooking utensil and wearing protective cooking mitts, spread the coals
evenly over the charcoal grid. Place the cooking grid back onto the
grill and arrange food on cooking grid. You can cook food with lid open
or closed. (See figure 2.)
2. Indirect grilling: When the coals have ashed over, using a long-
handled cooking utensil and wearing protective cooking mitts, arrange
charcoal in a donut shape, leaving an open space in the center. In the
center opening, put a small drip pan (not included) to catch drippings.
Place food on the cooking grid directly above the drip pan. Cook with
lid open or closed. (See figure 3.)
3. Smoking: soak any fragrant wood chips in water over night so they will
not burn when you put them on the charcoal. After spreading the coals
per the direct cooking method, above, place wood chips on charcoal.
Cook with lid closed and cooking grid, if adjustable, set to it’s highest
(away from coals) setting.
General Helpful Hints for Successful Charcoal Cooking
1. Store your charcoal in a dry place. If storing outside, seal charcoal in a
waterproof container.
2. When removing lid during cooking, if your lid is not hinged, lift to one
side instead of straight up. As lifting straight up will create a vacuum
within the grill sucking up the ash into the food.
When cleaning your grill DO NOT use abrasive cleaners, for it will
damage the parts of this product. Clean all grids and pans with mild
detergent. Rinse clean with water. Remove all ash and dispose properly.
Figure 1:
Pile 2-3 pounds of charcoal in the center of
the charcoal grid to light.
Figure 2:
To cook directly, spread the coals evenly
over the charcoal grid after they ash over.
Figure 3:
To cook indirectly, put a small drip pan in the
center of the grill, surrounded by charcoal,
and place meat cirectly above the drip pan.
11
Manual de usuario: parrilla de carbón vegetal para exteriores, modelo B2154T 2/10/03
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Funcionamiento de su Parrilla
Encendido de su parrilla
1. Asegúrese que la tapa y las aberturas de ventilación están abiertas.
2. Desmonte la rejilla de cocinarr. Apile 0,9 a 1,3 kg. de carbón vegetal en el
centro de la rejilla para carbón y colóquelo en forma de pirámide. (Véase la
figura 1)
3. Si utiliza carbón vegetal normal y quiere usar líquido encendedor, aplique
el líquido según las instrucciones que aparezcan en su envase. Deje que el
líquido encendedor empape el carbón durante aproximadamente 1 min. antes
de encender con cuidado. Si utiliza un encendedor eléctrico, no añada líquido
encendedor y encienda el carbón vegetal según las instrucciones del fabricante
del encendedor eléctrico. Si utiliza carbón vegetal de encendido rápido, no
utilice ningún método extra de encendido y encienda el carbón con cuidado.
4. Deje que el carbón vegetal arda durante aproximadamente 15-20 minutos, o
hasta que los trozos de carbón estén ligeramente cubiertos por una capa de
ceniza gris.
Estilos de cocina
1. Parrilla directa: Una vez los fragmentos de carbón están cubiertos por ceniza,
utilizando un utensilio de cocina de mango largo y manoplas protectoras de
cocina, esparza los fragmentos de carbón sobre la rejilla para carbón. Coloque
de nuevo la rejilla de cocinar sobre la parrilla y disponga la comida sobre ella.
Puede cocinar la comida con la tapa abierta o cerrada. (Véase la figura 2)
2. Parrilla indirecta: Una vez los que los fragmentos de carbón están recubiertos
por ceniza, utilizando un utensilio de cocina de mango largo y manoplas
protectoras de cocina, disponga el carbón vegetal en forma de anillo, dejando
un espacio libre en el centro. En ese espacio central, coloque un recipiente
para gotas (no incluido) para recoger las gotas de líquido que caigan.
Coloque la comida en la rejilla de cocinar directamente sobre el recipiente para
gotas. Cocine con la tapa abierta o cerrada (Véase la figura 3).
3. Ahumado: empape en agua astillas de madera aromática durante to da la
noche, de manera que no ardan cuando las coloque sobre el carbón vegetal
encendido. Tras esparcir los fragmentos de carbón tal y como se señalaba en
el método de cocina directa, coloque las astillas de madera sobre el carbón
vegetal endendido.
Cocine con la tapa cerrada y con la rejilla de cocinar, en el caso de que sea
ajustable, en la posición más alta (alejada del carbón).
Consejos útiles generales a la hora de cocinar
con carbón vegetal
1. Almacene el carbón vegetal en un lugar seco. Si lo almacena en el
exterior, conserve el carbón en un contenedor estanco.
2. Cuando quite la tapa durante el proceso de cocinado, si su tapa no tiene
bisagras, elévela de un único lado, en lugar de toda de golpe. Al levantarla de
golpe se creará un vacío dentro de la parrilla, haciendo que la comida quede
envuelta en ceniza.
Cuando limpie su parrilla, NO utilice productos de limpieza abrasivos, ya que
éstos dañarían las piezas del producto. Limpie todas las rejillas y bandejas
con detergente suave. Enjuague con agua. Quite toda la ceniza y elimínela de
forma adecuada.
Figura 1:
Apile 0,9 a 1,3 kg. de carbón vegetal
en el centro de la rejilla para carbón
para encenderlo.
Figura 2:
Para cocinar directamente, esparza
los fragmentos de carbón de forma
uniforme sobre la rejilla para carbón
una vez estén recubiertos de ceniza.
Figura 3:
Para cocinar de forma indirecta,
coloque un pequeño recipiente para
gotas en el centro de la parrilla,
rodeado por carbón vegetal, y coloque
la carne directamente sobre el
recipiente para gotas.
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Do not return to place of purchase.
Cleaning and care
Burning-off the grill after every use (approx. 15 minutes) will keep
excessive food residue from building up.
Recommended cleaning materials
Mild dishwashing liquid detergent Hot water
Nylon cleaning pad Wire brush
Paper clip Putty knife/scraper
Compressed air
DO NOT use cleaners that contain acid, mineral spirits or xylene.
Outside surfaces
The grill lid should be handled with care not to chip. Use mild dishwashing
detergent or baking soda and hot water solution. Non abrasive scouring
powder can be used on stubborn stains, then rinse with water.
If the inside surface of the grill lid has the appearance of peeling paint,
baked on grease buildup has turned to carbon and is flaking off. Clean
thoroughly with strong solution of detergent and hot water. Rinse with
water and allow to completely dry. NEVER USE OVEN CLEANER.
Interior of grill bottom
Remove residue using brush, scraper and/or cleaning pad, then wash with
dishwashing detergent and hot water solution. Rinse with water and let
thoroughly dry.
Plastic surfaces
Wash with a soft cloth and dishwashing detergent and hot water solution.
Rinse with water. Do not use abrasive cleaners, degreasers or a
concentrated grill cleaner on plastic parts.
Cooking Grid
Use mild dishwashing detergent and hot water solution. Non abrasive
scouring powder can be used on stubborn stains, then rinse with water.
Heat Plate
The porcelain finish has a glass-like composition that should be handled
with care not to chip. Clean residue with wire brush and wash with soapy
water, then rinse with water.
Drip pan
Periodically empty the grease pane and clean with dishwashing detergent
and hot water solution.
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No devuelva el artículo al lugar de compra.
Limpieza y cuidado
Si deja quemar la parrilla después de cada uso (aprox. unos 15 minutos),
evitará que se acumulen restos de comida en la misma.
Productos de limpieza recomendados
Lavaplatos líquido suave Agua caliente
Manopla de limpieza de nylon Un cepillo de alambre
Un clip de papel Espátula/rascador
Aire comprimido
NO utilice productos de limpieza que contengan ácido, alcoholes minerales
o xyleno.
Superficies exteriores
El acabado en porcelana de la tapa de la parrilla tiene una composición
similar al vidrio, que debe tratarse con cuidado para que no se astille.
Utilice un producto lavaplatos o una solución de bicarbonato sódico y
agua caliente. Puede utilizarse un limpiador en polvo no abrasivo para las
manchas resistentes, a continuación, enjuague con agua.
Si la superficie interior de la tapa de la parrilla da la impresión de estar
perdiendo la capa de pintura, la acumulación de grasa se ha convertido
en carbón y se está desmenuzando. Limpie a conciencia con una
solución fuerte de detergente y agua caliente. Enjuague con agua y
deje que se seque por completo. NO UTILICE NUNCA PRODUCTOS
LIMPIAHORNOS.
Interior de la parte inferior de la parrilla
Elimine cualquier residuo utilizando el cepillo, el rascador y/o la manopla
de limpieza, a continuación, lave con una solución de producto lavaplatos
y agua caliente. Enjuague con agua y deje secar por completo.
Superficies plásticas
Lave con un trapo suave y con una solución de producto lavaplatos y agua
caliente.
Enjuague con agua. No utilice productos de limpieza abrasivos,
desengrasantes o productos concentrados para la limpieza de parrillas
sobre las piezas de plástico.
Rejilla de cocinar
Utilice una solución con un producto lavaplatos suave y agua caliente.
Puede utilizarse un limpiador en polvo no abrasivo para las manchas
resistentes, a continuación, enjuague con agua.
Placa de calentamiento
El acabado en porcelana tiene una composición similar al vidrio, que debe
tratarse con cuidado para que no se astille. Limpie los residuos con un
cepillo de alambre y lave con agua jabonosa, a continuación, enjuague
con agua limpia.
Recipiente para gotas
Periódicamente, vacíe la bandeja de grasa y limpie con una solución de
producto lavaplatos y agua caliente.
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1 YEAR LIMITED WARRANTY
Blue Rhino Global Sourcing warrants to the original retail purchaser of this grill that if it is
assembled and operated in accordance with the printed instructions accompanying it then
for a period of one (l) year from the date of purchase. All parts shall be free from defects in
material and workmanship. Blue Rhino Global Sourcing may require reasonable proof of your
date of purchase. Therefore, you should retain your sales slip or invoice.
This Limited Warranty shall be limited to the repair or replacement of parts, which prove
defective under normal use and service and which on examination, shall indicate, to Blue
Rhino Global Sourcing’s satisfaction, they are defective. Before returning any parts, contact
Blue Rhino Global Sourcing’s Customer Service Department. If Blue Rhino Global Sourcing
confirms the defect and approves the claim, Blue Rhino Global Sourcing will elect to replace
such parts without charge. If you are required to return defective parts, transportation
charges must be prepaid. Blue Rhino Global Sourcing will return parts to the purchaser,
freight or postage prepaid.
This Limited Warranty does not cover any failures or operating difficulties due to accident,
abuse, misuse, alteration, misapplication, improper installation or improper maintenance
or service, or failure to perform normal and routine maintenance, as set out in this owners
manual. There are no other express warrants except as set forth herein and any applicable
implied warranties of merchantability and fitness are limited in duration to the period of
coverage of this express written Limited Warranty. Some states do not allow limitation on
how long an implied warranty lasts, so this limitation may not apply to you.
Blue Rhino Global Sourcing is not liable for any special, indirect or consequential damages.
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other obligation or liability in connection with the sale, installation, use, removal, return, or
replacement of its equipment, and no such representations are binding on Blue Rhino Global
Sourcing.
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24 Hour Fax: (336) 659-6743
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GARANTIA LIMITADA DE UN AÑO
Blue Rhino Global Sourcing garantiza al comprador original, al detal, de esta unidad que si
ésta se arma y opera de acuerdo con las instrucciones impresas que la acompañan y por
un período de un año a partir de la fecha de compra. Todas las piezas estarán libres de
defectos en material y mano de obra. Blue Rhino Global Sourcing podrá requerir prueba
razonable de la fecha de compra. Por lo tanto, usted debe conservar el recibo de venta o la
factura.
Esta Garantía Limitada estará limitada a la reparación o reemplazo de las piezas que
resulten defectuosas en condiciones de servicio y uso normal y las que un examen indique,
a satisfacción de Blue Rhino Global Sourcing, que están defectuosas. Antes de devolver
cualquier pieza, comuníquese con el Departamento de Servicio al Cliente de Blue Rhino
Global Sourcing. Si Blue Rhino Global Sourcing confirma el defecto y aprueba el reclamo,
Blue Rhino Global Sourcing decidirá reemplazar tales partes sin costo alguno. Si se le pide
que devuelva las partes defectuosas, los costos de transporte deberán ser prepagados.
Blue Rhino Global Sourcing devolverá las partes al cliente con costo de transporte o envío
prepagados.
Esta Garantía Limitada no cubre fallas o dificultades de operación debidas a accidente,
abuso, mal uso, alteración, empleo en usos inapropiados, instalación defectuosa o
mantenimiento o servicio inapropiado o falla en la realización de mantenimiento normal y
rutinario como se prescribe en este manual del usuario. No existen otras garantías expresas
excepto las aquí descritas y cualquier garantía implícita de comerciabilidad y aptitud están
limitadas en duración al período cubierto expresamente en esta garantía escrita. Ciertos
estados no permiten limitaciones en cuanto a la duración de una garantía implícita, de
manera que esta limitación puede no ser aplicable a usted.
Blue Rhino Global Sourcing no asume responsabilidad por daños especiales, indirectos
o consecuenciales. Algunos estados no permiten la exclusión o limitación de daños
incidentales o consecuenciales, de manera que esta limitación o exclusión puede no ser
aplicable a usted.
Blue Rhino Global Sourcing no autoriza a ninguna persona o compañía para asumir por
Blue Rhino Global Sourcing cualquier otra obligación a responsabilidad relacionada con
la venta, instalación, uso, remoción, devolución o reemplazo de este equipo y cualquier
representación de esta naturaleza no obliga a Blue Rhino Global Sourcing.
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Award-Winning Barbecue Recipes
Never-fail barbecue sauce
Ingredients:
1/4 cup finely chopped onion
2 tablespoons butter or margarine
1/4 cup brown sugar, firmly packed
1 tablespoon Worcestershire Sauce
1/4 teaspoon hot pepper sauce
1 clove garlic, finely chopped
1 cup catsup
1/4 cup lemon juice
1 teaspoon prepared mustard
Prepare:
Cook onion and garlic in margarine until tender. Add remaining
ingredients and bring to a boil. Simmer uncovered 15 to 20 minutes.
Refrigerate leftovers after using.
Mamma’s Marinated Chicken
Ingredients:
1/4 cup Dijon mustard
2 tablespoons fresh lemon juice
1 1/2 teaspoons Worcestershire Sauce
1/2 teaspoon dried tarragon
1/4 teaspoon freshly ground black pepper
4 boneless skinless chicken breast halves
Prepare:
Combine ingredients, mixing well. Marinade chicken for several hours.
Grill uncovered, over medium heat, for 10 to 15 minutes or to taste.
Barbecued Honey Steak
Ingredients:
5 pounds beef sirloin steak
2 tablespoons red pepper -- crushed
1 teaspoon black pepper
2 garlic cloves -- crushed
1 large onion
1 cup honey
Prepare:
Combine all ingredients and marinate steak for 7-8 hours. Remove meat
from marinade and grill over very high heat. Heat leftover marinade and
pour over grilled steak to serve.
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Recetas Premiadas para Barbacoa
Salsa barbacoa que nunca falla
Ingredientes:
1/4 de taza de cebolla cortada muy fina
2 cucharadas soperas de mantequilla o margarina
1/4 de taza de azúcar moreno apretado
1 cucharada sopera de Salsa Worcestershire
1/4 de cucharada de salsa de pimiento picante
1 diente de ajo cortado muy fino
1 taza de ketchup
1/4 de taza de jugo de limón
1 cucharada de mostaza preparada
Preparación:
Cocine la cebolla y el ajo en margarina hasta que queden tiernos. Añada
el resto de ingredientes y deje que vuelva a romper el hervor. Hierva a
fuego lento sin tapar durante 15 ó 20 minutos.
Después de su uso, guarde lo que sobre en la nevera.
Pollo adobado de la Mamma
Ingredientes:
1/4 de taza de mostaza de Dijon
2 cucharadas soperas de jugo de limón fresco
Una cucharada y media de Salsa Worcestershire
Media cucharada de estragón seco
1/4 de cucharada de pimienta negra fresca
4 mitades de pechuga de pollo deshuesada y sin piel
Preparación:
Mezcle bien los ingredientes. Adobe el pollo durante varias horas.
Cocine con la parrilla sin tapar, a medio fuego, durante 10 ó 15 minutos,
o a su gusto.
Bistec con miel a la barbacoa
Ingredientes:
2 ½ kg. de bistec de solomillo de ternera
2 cucharadas soperas de pimentón molido
1 cucharadita de pimienta negra
2 dientes de ajo molido
1 cebolla grande
1 taza de miel
Preparación:
Mezcle bien todos los ingredientes y adobe el bistec durante 7-8 horas.
Quite el adobo de la carne y cocine en la parrilla a temperatura muy alta.
Caliente los restos de adobo y viértalo sobre el bistec antes de servirlo.
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Hardcore Grilled Trout
Ingredients:
1/4 cup lemon or lime juice
2 tablespoons melted butter
2 tablespoons vegetable oil
2 tablespoons chopped parsley
1 tablespoon hot sauce
1/2 teaspoon ground ginger
1/2 teaspoon salt
4 brook trout -- about 1 pound each
Prepare:
Combine lemon juice, margarine, oil, parsley, sesame seeds, hot sauce,
ginger and salt. Mix well. Pierce skin of fish in several places. Roll fish
in juice mixture to coat inside and out. Cover. Refrigerate 30 minutes to 1
hour, turning occasionally. Remove fish from marinade. Place fish on grill;
brush fish with marinade while grilling. Cook over high heat for 5 minutes.
Turn; brush with marinade, cook 5 minutes longer. Fish is done when it
flakes easily with fork – Cook to taste.
Grilled Veggies
Ingredients:
3/4 cup olive oil
1/4 cup red wine vinegar
1 teaspoon fresh rosemary
1 teaspoon fresh thyme leaves
1 teaspoon fresh basil; chopped
1 teaspoon fresh oregano; chopped
1 tablespoon minced garlic
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon ground black pepper
2 pound sorted vegetables, chopped or whole, according to taste.
Prepare
Combine all ingredients in a small bowl. Marinade vegetables with sauce,
and cover and refrigerate for 2 hrs. Grill vegetables over medium heat until
tender, brushing them with marinade while they cook. Cooking times will
vary according to the vegetables chosen.
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Trucha a la parrilla
Ingredientes:
1/4 de taza de jugo de limón o de lima
2 cucharadas soperas de mantequilla derretida
2 cucharadas soperas de aceite vegetal
2 cucharadas soperas de perejil troceado
1 cucharada sopera de salsa picante
Media cucharada de jengibre del terreno
Media cucharada de sal
4 truchas de arroyo, de medio kilogramo cada una
Preparación:
Mezcle el jugo de limón, la margarina, el aceite, el perejil, las semillas de
sésamo, la salsa picante, el jengibre y la sal. Mezcle bien. Corte la piel
del pescado en varios sitios. Ruede el pescado en la mezcla con jugo
para cubrir la parte interior y exterior. Cúbralo. Métalo en la nevera de 30
minutos a 1 hora, girando de vez en cuando. Quite el adobo del pescado.
Coloque el pescado sobre la parrilla, vierta el adobo sobre el pescado
mientras lo cocina. Cocine a temperatura alta durante 5 minutos.
Gírelo, vierta más adobo, cocine durante 5 minutos más. El pescado está
acabado cuando puede retirarse la piel fácilmente con el tenedor. Cocina
hasta que quede a su gusto.
Verduras a la parrilla
Ingredientes:
3/4 de taza de aceite de oliva
1/4 de taza de vinagre de vino rojo
1 cucharada de romero fresco
1 cucharada de hojas de tomillo fresco
1 cucharada de albahaca fresca cortada
1 cucharada de orégano fresco cortado
1 cucharada sopera de ajo molido
Media cucharada de sal
1/2 de cucharada de pimienta negra molida
1 kg. de verduras variadas, cortadas o enteras, según gustos.
Preparación:
Mezcle todos los ingredientes en un cuenco pequeño. Adobe las verduras
con salsa, cúbralas y métalas en la nevera durante 2 horas. Cocine las
verduras en la parrilla a fuego medio hasta que queden tiernas, vierta el
adobo sobre ellas mientras las cocina. El tiempo de cocinado variará según
las verduras escogidas.
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Barbacoas
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