Plastic wall hanger
Gancho plástico de pared
SERVICE/INSPECTION RECORD TAG
(REQUIRED FOR UL LISTING)
MODEL NO.:
SERIAL NO.:
MFG. DATE:
REPLACE IMMEDIATELY AFTER USE
FOR PRODUCT INFORMATION
CALL 1-800-880-6788
DO NOT REMOVE OR ALTER THIS TAG
TEAR ALONG PERFORATIONS AND REMOVE
IMPORTANT: To insure re extinguisher
will be ready when needed follow inspection
and maintenance instructions in manual and
familiarize yourself with operating instructions
on the nameplate.
Protect tag and extinguisher if exposed
to weather.
How To Use Your
Kidde Extinguisher
Follow instructions shown on the
front label of your fire extinguisher.
After the fire is out and cooktop has
cooled, clean up dry chemical powder.
Special purpose kitchen range fire
extinguishers are recommended only
for cooking oil fires contained in cook-
ing vessels such as pots, skillets and
griddles. Use the correct type ABC or
BC fire extinguishers for other com-
mon types of fire.
WARNING: Special use residential
kitchen range re extinguishers are
not suitable for applications requir-
ing a Class K commercial sized re
extinguisher.
CAUTION: The agent contained in
this extinguisher is not toxic, but as
with any exposure to nuisance dusts,
may cause some temporary irritation.
Avoid inhaling the dry chemical agent.
In case of contact, ush aected area
with clean, cool water. If irritation
persists, contact a physician imme -
diately. Chemical name of agent is
printed on extinguisher label.
For more information on fire fighting,
contact your local fire department
or the U.S. Coast Guard. Additional
information on extinguishers can be
found in the National Fire Protection
Association (NFPA) pamphlet No. 10,
“Portable Fire Extinguishers.”
Mounting Your Extinguisher
Your extinguisher should be mounted
so that it is easy to reach and not hid-
den or obstructed.
Fasten the bracket that was supplied
with your fire extinguisher securely
to a wall stud. Install and secure fire
extinguisher properly into hanger.
21008383B
Directions for Use:
Super heated cooking media contain-
ing animal or vegetable fats and oils
has the unique ability to retain heat
and re-flash after extinguishment. The
dry chemical formulation contained
within this fire extinguisher has the
ability to not only extinguish these
fires, but also mix with the hot combus-
tible cooking media and form a blan-
ket to inhibit potential re-flash when
properly applied.
• Pull and remove locking tab.
• Start 5ft back from stove top fire.
• Aim extinguisher into cooking vessel.
• Squeeze and fully depress operat-
ing lever to initiate extinguishing
agent discharge (approximate total
discharge time 8 to 12 seconds).
• Empty the entire contents of the
extinguisher. Sweep only as nec-
essary to cover the inside of the
cooking vessel.
• IMMEDIATELY AFTER
DISCHARGING EXTINGUISHER,
TURN OFF APPLIANCE TO REMOVE
SOURCE OF HEAT.
• Once the extinguisher is empty,
evacuate the home and ensure the
fire department has been called.
• Never attempt to carry, move or
disturb the extinguishing agent
layer until it has properly cooled.
Cooking media can sometimes
retain enough heat to reignite for
up to 15 minutes.
Cómo utilizar su Extintor Kidde
Siga las instrucciones indicadas en la
etiqueta frontal de su extintor.
Después de extinguir el fuego y que el
tope de la cocina se enfríe, limpie con un
polvo químico seco.
Los extintores especiales para cocinas se
recomiendan únicamente para llamas
causadas por aceites de cocinar con-
tenidos en los recipientes de cocinar,
tales como las ollas, sartenes y planchas.
Utilice el tipo correcto de extintores ABC
o BC para los demás tipos comunes de
incendios.
ADVERTENCIA: Los extintores especiales
para cocinas de uso residencial no son
apropiados para aplicaciones que requi-
eran un extintor comercial Clase K.
PRECAUCIÓN: El agente contenido en
este extintor no es tóxico, pero al igual
que ocurre con cualquier exposición a
polvos inertes, puede causar alguna irri-
tación temporal. Evite inhalar el agente
químico seco. En caso de contacto,
enjuague el área afectada con agua
limpia y fresca. Si la irritación persiste,
comuníquese con un médico inmediata-
mente. El nombre del agente químico
está impreso en la etiqueta del extintor.
Para obtener más información sobre la
extinción de incendios, comuníquese
con su departamento local de bomberos
o con la Guardia Costera de EE.UU.
Puede encontrar información adicional
sobre los extintores en el folleto No. 10,
“Extintores portátiles” de la Asociación
Nacional de Protección contra Incendios
(NFPA).
Montaje de su extintor
Su extintor debe montarse de manera
que sea fácil alcanzarlo y no debe estar
oculto ni tener obstrucciones.
Fije el soporte que se proporciona con su
extintor de manera segura en un mon-
tante de pared. Instale y fije el extintor
de manera adecuada en el gancho.
Instrucciones de uso:
Los elementos para cocinar súper calientes
que contengan aceites y grasas animales
o vegetales tienen la capacidad única de
retener el calor y de volverse a encender
después de extinguir la llama. La fórmula
química seca contenida en este extintor
tiene la capacidad no sólo de extinguir
las llamas, sino también de mezclarse con
el elemento de cocinar del combustible
caliente y formar una capa para inhibir
el potencial de que se vuelva a encender,
cuando se aplica de manera apropiada.
• Hale y remueva la lengüeta de bloqueo.
• Comience a 5 pies del fuego de la
cocina.
• Apunte el extintor al recipiente de
cocina.
• Apriete y presione completamente la
palanca de operación para iniciar la
descarga del agente extintor (el tiempo
total de descarga aproximado es de 8 a
12 segundos).
• Vacíe el contenido completo del extin-
tor. Esparza sólo lo necesario para
cubrir la parte interna del recipiente
de cocinar.
• INMEDIATAMENTE DESPUÉS DE
DESCARGAR EL EXTINTOR, APAGUE
EL ARTEFACTO PARA ELIMINAR LA
FUENTE DE CALOR.
• Una vez que el extintor está vacío,
salga de la vivienda y asegúrese de
haber llamado al departamento de
bomberos.
• Nunca intente transportar, mover o
alterar la capa del agente extintor
hasta que se haya enfriado apropiada-
mente. Algunas veces, los elementos
para cocinar pueden retener el calor
suficiente para volverse a encender por
hasta 15 minutos.