Kidde Kitchen Fire Extinguisher Manual de usuario

Tipo
Manual de usuario

Este manual también es adecuado para

Plastic wall hanger
Gancho plástico de pared
SERVICE/INSPECTION RECORD TAG
(REQUIRED FOR UL LISTING)
MODEL NO.:
SERIAL NO.:
MFG. DATE:
REPLACE IMMEDIATELY AFTER USE
FOR PRODUCT INFORMATION
CALL 1-800-880-6788
DO NOT REMOVE OR ALTER THIS TAG
TEAR ALONG PERFORATIONS AND REMOVE
IMPORTANT: To insure re extinguisher
will be ready when needed follow inspection
and maintenance instructions in manual and
familiarize yourself with operating instructions
on the nameplate.
Protect tag and extinguisher if exposed
to weather.
How To Use Your
Kidde Extinguisher
Follow instructions shown on the
front label of your fire extinguisher.
After the fire is out and cooktop has
cooled, clean up dry chemical powder.
Special purpose kitchen range fire
extinguishers are recommended only
for cooking oil fires contained in cook-
ing vessels such as pots, skillets and
griddles. Use the correct type ABC or
BC fire extinguishers for other com-
mon types of fire.
WARNING: Special use residential
kitchen range re extinguishers are
not suitable for applications requir-
ing a Class K commercial sized re
extinguisher.
CAUTION: The agent contained in
this extinguisher is not toxic, but as
with any exposure to nuisance dusts,
may cause some temporary irritation.
Avoid inhaling the dry chemical agent.
In case of contact, ush aected area
with clean, cool water. If irritation
persists, contact a physician imme -
diately. Chemical name of agent is
printed on extinguisher label.
For more information on fire fighting,
contact your local fire department
or the U.S. Coast Guard. Additional
information on extinguishers can be
found in the National Fire Protection
Association (NFPA) pamphlet No. 10,
“Portable Fire Extinguishers.”
Mounting Your Extinguisher
Your extinguisher should be mounted
so that it is easy to reach and not hid-
den or obstructed.
Fasten the bracket that was supplied
with your fire extinguisher securely
to a wall stud. Install and secure fire
extinguisher properly into hanger.
21008383B
Directions for Use:
Super heated cooking media contain-
ing animal or vegetable fats and oils
has the unique ability to retain heat
and re-flash after extinguishment. The
dry chemical formulation contained
within this fire extinguisher has the
ability to not only extinguish these
fires, but also mix with the hot combus-
tible cooking media and form a blan-
ket to inhibit potential re-flash when
properly applied.
• Pull and remove locking tab.
• Start 5ft back from stove top fire.
• Aim extinguisher into cooking vessel.
• Squeeze and fully depress operat-
ing lever to initiate extinguishing
agent discharge (approximate total
discharge time 8 to 12 seconds).
• Empty the entire contents of the
extinguisher. Sweep only as nec-
essary to cover the inside of the
cooking vessel.
• IMMEDIATELY AFTER
DISCHARGING EXTINGUISHER,
TURN OFF APPLIANCE TO REMOVE
SOURCE OF HEAT.
• Once the extinguisher is empty,
evacuate the home and ensure the
fire department has been called.
• Never attempt to carry, move or
disturb the extinguishing agent
layer until it has properly cooled.
Cooking media can sometimes
retain enough heat to reignite for
up to 15 minutes.
Cómo utilizar su Extintor Kidde
Siga las instrucciones indicadas en la
etiqueta frontal de su extintor.
Después de extinguir el fuego y que el
tope de la cocina se enfríe, limpie con un
polvo químico seco.
Los extintores especiales para cocinas se
recomiendan únicamente para llamas
causadas por aceites de cocinar con-
tenidos en los recipientes de cocinar,
tales como las ollas, sartenes y planchas.
Utilice el tipo correcto de extintores ABC
o BC para los demás tipos comunes de
incendios.
ADVERTENCIA: Los extintores especiales
para cocinas de uso residencial no son
apropiados para aplicaciones que requi-
eran un extintor comercial Clase K.
PRECAUCIÓN: El agente contenido en
este extintor no es tóxico, pero al igual
que ocurre con cualquier exposición a
polvos inertes, puede causar alguna irri-
tación temporal. Evite inhalar el agente
químico seco. En caso de contacto,
enjuague el área afectada con agua
limpia y fresca. Si la irritación persiste,
comuníquese con un médico inmediata-
mente. El nombre del agente químico
está impreso en la etiqueta del extintor.
Para obtener más información sobre la
extinción de incendios, comuníquese
con su departamento local de bomberos
o con la Guardia Costera de EE.UU.
Puede encontrar información adicional
sobre los extintores en el folleto No. 10,
“Extintores portátiles” de la Asociación
Nacional de Protección contra Incendios
(NFPA).
Montaje de su extintor
Su extintor debe montarse de manera
que sea fácil alcanzarlo y no debe estar
oculto ni tener obstrucciones.
Fije el soporte que se proporciona con su
extintor de manera segura en un mon-
tante de pared. Instale y fije el extintor
de manera adecuada en el gancho.
Instrucciones de uso:
Los elementos para cocinar súper calientes
que contengan aceites y grasas animales
o vegetales tienen la capacidad única de
retener el calor y de volverse a encender
después de extinguir la llama. La fórmula
química seca contenida en este extintor
tiene la capacidad no sólo de extinguir
las llamas, sino también de mezclarse con
el elemento de cocinar del combustible
caliente y formar una capa para inhibir
el potencial de que se vuelva a encender,
cuando se aplica de manera apropiada.
• Hale y remueva la lengüeta de bloqueo.
• Comience a 5 pies del fuego de la
cocina.
• Apunte el extintor al recipiente de
cocina.
• Apriete y presione completamente la
palanca de operación para iniciar la
descarga del agente extintor (el tiempo
total de descarga aproximado es de 8 a
12 segundos).
• Vacíe el contenido completo del extin-
tor. Esparza sólo lo necesario para
cubrir la parte interna del recipiente
de cocinar.
• INMEDIATAMENTE DESPUÉS DE
DESCARGAR EL EXTINTOR, APAGUE
EL ARTEFACTO PARA ELIMINAR LA
FUENTE DE CALOR.
• Una vez que el extintor está vacío,
salga de la vivienda y asegúrese de
haber llamado al departamento de
bomberos.
• Nunca intente transportar, mover o
alterar la capa del agente extintor
hasta que se haya enfriado apropiada-
mente. Algunas veces, los elementos
para cocinar pueden retener el calor
suficiente para volverse a encender por
hasta 15 minutos.
Date By Pressure Weight
Physical
Condition
Owner’s Manual
Read fire extinguisher label
completely before you read
this owner’s manual.
Which Extinguisher To Use
There are several different types of fire
extinguishers. Type ABC extinguishers
fight wood, paper and cloth fires, plus
flammable liquid and electrical fires.
Type BC extinguishers are for
flammable liquids and electrical fires.
Residential kitchen range fire extin-
guishers are for small contained cook-
ing oil fires such as pots, skillets and
griddles. These are special use fire
extinguishers and are not identified
by a common fire class (ABC or BC).
To determine which class or special use
your extinguisher is designed to fight,
refer to the front extinguisher label.
Using the wrong extinguisher on a fire
could do more harm than good. Be
sure you understand which extinguisher
is appropriate for each class of fire.
For protection against ALL COMMON
CLASSES OF FIRES except kitchen
range fires, you must choose a type
ABC extinguisher.
Inspection And Maintenance
To insure that your fire extinguisher
will be ready when needed:
Read and follow all instructions on
label and in owner’s manual.
Inspect the extinguisher AT LEAST
once a month-more frequently
if exposed to weather or possible
tampering.
Check that extinguisher is charged.
Pointer on pressure indicator MUST
be in green section. If pointer is in
red or white section, extinguisher
is NOT ready for use.
Be sure the lock pin is firmly in place.
Keep the extinguisher clean. Check
for dents, scratches, corrosion or any
other damage.
Check the discharge nozzle.
Make sure it is clean and free
of obstructions.
DO NOT TEST BY PARTIALLY
DISCHARGING. LOSS OF
PRESSURE WILL OCCUR.
Twelve Year Limited Warranty
For twelve (12) years from date of
manufacture, KIDDE will repair or
replace this product, model RESSP to
the original owner free of charge, if
defective in material or workmanship.
This warranty does not apply to
damage resulting from accident,
alteration, abuse or failure to follow
instructions supplied.
KIDDE, at its option, may refund the
purchase price in lieu of replacement
or repair. ANY AND ALL IMPLIED
WARRANTIES, INCLUDING ANY
WARRANTY OF MERCHANTABILITY
OR FITNESS FOR A PARTICULAR
PURPOSE SHALL BE LIMITED TO A
PERIOD OF SIX (6) YEARS FROM DATE
OF PURCHASE. KIDDE, its dealers and
distributors shall not be responsible
or in any way liable for any incidental
special or consequential damages.
Manual del propietario
Lea las etiqueta del extintor
completamente antes de leer
este Manual del propietario.
Cuál extintor debe utilizar
Hay varios tipos diferentes de extin-
tores. Los extintores Tipo ABC sirven
para los incendios con madera, papel y
telas, además de los incendios por líqui-
dos inflamables y electricidad. Los extin-
tores Tipo BC son para los incendios por
líquidos inflamables y electricidad.
Los extintores para cocinas residenciales
son para los incendios pequeños que
contienen aceites de cocinar, tales como
en las ollas, sartenes y planchas. Son
extintores de uso especial y no están
identificados por una clase común de
incendio (ABC o BC).
Para determinar la clase o uso especial
para el cual su extintor está diseñado,
consulte la etiqueta frontal del extintor.
Utilizar el extintor incorrecto en un
incendio puede hacer más daño que
bien. Asegúrese de comprender cuál
extintor es apropiado para cada clase
de incendio. Para tener protección
contra TODAS LAS CLASES COMUNES
DE INCENDIOS, excepto los incendios
en cocinas, debe escoger un extintor
del tipo ABC.
Inspección y mantenimiento
Para asegurarse de que su extintor esté
listo cuando lo necesite:
• Lea y siga todas las instrucciones de la
etiqueta y del Manual del propietario.
• Inspeccione el extintor AL MENOS una
vez al mes; y más frecuentemente, si
está expuesto al clima o a una posible
manipulación.
• Revise si el extintor está cargado.
La aguja del indicador de la presión
DEBE estar en la sección verde. Si el
indicador está en la sección roja o
blanca, el extintor NO está listo
para utilizarlo.
• Asegúrese que la clavija del pasador
esté firmemente en su lugar.
• Mantenga el extintor limpio. Revise
si tiene abolladuras, rayas, corrosión
o cualquier otro daño.
• Revise la boquilla de descarga.
Asegúrese que esté limpia y libre
de obstrucciones..
NO REALICE PRUEBAS AL DESCARGARLO
PARCIALMENTE. OCURRIRÁ LA PÉRDIDA
DE LA PRESIÓN.
Garantía limitada de doce años
Durante doce (12) años después de la
fecha de fabricación, KIDDE reparará
o reemplazará este producto, modelo
RESSP, para el propietario original sin
cargo alguno, en caso de estar defec-
tuoso en los materiales o la fabricación.
Esta garantía no se aplica a los daños
resultantes de accidentes, alteración,
abuso o incumplimiento de las instruc-
ciones suministradas.
KIDDE, a su opción, puede reem-
bolsar el precio de compra en lugar
de su reemplazo o reparación.
TODAS LAS GARANTÍAS IMPLÍCITAS,
INCLUIDA CUALQUIER GARANTÍA DE
COMERCIABILIDAD O IDONEIDAD PARA
UN PROPÓSITO PARTICULAR, DEBERÁN
ESTAR LIMITADAS A UN PERÍODO DE
SEIS (6) AÑOS CONTADOS A PARTIR
DE LA FECHA DE COMPRA. KIDDE,
sus comerciantes y distribuidores
no serán responsables en ninguna
manera por daños y perjuicios
indirectos o especiales.
1016 Corporate Park Drive
Mebane, NC 27302
FASTEN TAG TO EXTINGUISHER
BEFORE MOUNTING UNIT
DO NOT REMOVE THIS TAG
INSPECTION RECORD
5
1,5m

Transcripción de documentos

How To Use Your Kidde Extinguisher Follow instructions shown on the front label of your fire extinguisher. After the fire is out and cooktop has cooled, clean up dry chemical powder. Special purpose kitchen range fire extinguishers are recommended only for cooking oil fires contained in cooking vessels such as pots, skillets and griddles. Use the correct type ABC or BC fire extinguishers for other common types of fire. WARNING: Special use residential kitchen range fire extinguishers are not suitable for applications requiring a Class K commercial sized fire extinguisher. CAUTION: The agent contained in this extinguisher is not toxic, but as with any exposure to nuisance dusts, may cause some temporary irritation. Avoid inhaling the dry chemical agent. In case of contact, flush affected area with clean, cool water. If irritation persists, contact a physician imme diately. Chemical name of agent is printed on extinguisher label. For more information on fire fighting, contact your local fire department or the U.S. Coast Guard. Additional information on extinguishers can be found in the National Fire Protection Association (NFPA) pamphlet No. 10, “Portable Fire Extinguishers.” Mounting Your Extinguisher Your extinguisher should be mounted so that it is easy to reach and not hidden or obstructed. Fasten the bracket that was supplied with your fire extinguisher securely to a wall stud. Install and secure fire extinguisher properly into hanger. Plastic wall hanger Gancho plástico de pared Directions for Use: Super heated cooking media containing animal or vegetable fats and oils has the unique ability to retain heat and re-flash after extinguishment. The dry chemical formulation contained within this fire extinguisher has the ability to not only extinguish these fires, but also mix with the hot combustible cooking media and form a blanket to inhibit potential re-flash when properly applied. • Pull and remove locking tab. • Start 5ft back from stove top fire. • Aim extinguisher into cooking vessel. • Squeeze and fully depress operating lever to initiate extinguishing agent discharge (approximate total discharge time 8 to 12 seconds). • Empty the entire contents of the extinguisher. Sweep only as necessary to cover the inside of the cooking vessel. • IMMEDIATELY AFTER DISCHARGING EXTINGUISHER, TURN OFF APPLIANCE TO REMOVE SOURCE OF HEAT. • Once the extinguisher is empty, evacuate the home and ensure the fire department has been called. • Never attempt to carry, move or disturb the extinguishing agent layer until it has properly cooled. Cooking media can sometimes retain enough heat to reignite for up to 15 minutes. Cómo utilizar su Extintor Kidde Siga las instrucciones indicadas en la etiqueta frontal de su extintor. Después de extinguir el fuego y que el tope de la cocina se enfríe, limpie con un polvo químico seco. Los extintores especiales para cocinas se recomiendan únicamente para llamas causadas por aceites de cocinar contenidos en los recipientes de cocinar, tales como las ollas, sartenes y planchas. Utilice el tipo correcto de extintores ABC o BC para los demás tipos comunes de incendios. ADVERTENCIA: Los extintores especiales para cocinas de uso residencial no son apropiados para aplicaciones que requieran un extintor comercial Clase K. PRECAUCIÓN: El agente contenido en este extintor no es tóxico, pero al igual que ocurre con cualquier exposición a polvos inertes, puede causar alguna irritación temporal. Evite inhalar el agente químico seco. En caso de contacto, enjuague el área afectada con agua limpia y fresca. Si la irritación persiste, comuníquese con un médico inmediatamente. El nombre del agente químico está impreso en la etiqueta del extintor. Para obtener más información sobre la extinción de incendios, comuníquese con su departamento local de bomberos o con la Guardia Costera de EE.UU. Puede encontrar información adicional sobre los extintores en el folleto No. 10, “Extintores portátiles” de la Asociación Nacional de Protección contra Incendios (NFPA). Montaje de su extintor Su extintor debe montarse de manera que sea fácil alcanzarlo y no debe estar oculto ni tener obstrucciones. Fije el soporte que se proporciona con su extintor de manera segura en un montante de pared. Instale y fije el extintor de manera adecuada en el gancho. Instrucciones de uso: Los elementos para cocinar súper calientes que contengan aceites y grasas animales o vegetales tienen la capacidad única de retener el calor y de volverse a encender después de extinguir la llama. La fórmula química seca contenida en este extintor tiene la capacidad no sólo de extinguir las llamas, sino también de mezclarse con el elemento de cocinar del combustible caliente y formar una capa para inhibir el potencial de que se vuelva a encender, cuando se aplica de manera apropiada. • Hale y remueva la lengüeta de bloqueo. • Comience a 5 pies del fuego de la cocina. • Apunte el extintor al recipiente de cocina. • Apriete y presione completamente la palanca de operación para iniciar la descarga del agente extintor (el tiempo total de descarga aproximado es de 8 a 12 segundos). • Vacíe el contenido completo del extintor. Esparza sólo lo necesario para cubrir la parte interna del recipiente de cocinar. • INMEDIATAMENTE DESPUÉS DE DESCARGAR EL EXTINTOR, APAGUE EL ARTEFACTO PARA ELIMINAR LA FUENTE DE CALOR. • Una vez que el extintor está vacío, salga de la vivienda y asegúrese de haber llamado al departamento de bomberos. • Nunca intente transportar, mover o alterar la capa del agente extintor hasta que se haya enfriado apropiadamente. Algunas veces, los elementos para cocinar pueden retener el calor suficiente para volverse a encender por hasta 15 minutos. DO NOT REMOVE OR ALTER THIS TAG TEAR ALONG PERFORATIONS AND REMOVE Protect tag and extinguisher if exposed to weather. IMPORTANT: To insure fire extinguisher will be ready when needed follow inspection and maintenance instructions in manual and familiarize yourself with operating instructions on the nameplate. FOR PRODUCT INFORMATION CALL 1-800-880-6788 REPLACE IMMEDIATELY AFTER USE MODEL NO.: SERIAL NO.: MFG. DATE: SERVICE/INSPECTION RECORD TAG (REQUIRED FOR UL LISTING) 21008383B Owner’s Manual Manual del propietario Read fire extinguisher label completely before you read this owner’s manual. Lea las etiqueta del extintor completamente antes de leer este Manual del propietario. Which Extinguisher To Use Cuál extintor debe utilizar There are several different types of fire extinguishers. Type ABC extinguishers fight wood, paper and cloth fires, plus flammable liquid and electrical fires. Type BC extinguishers are for flammable liquids and electrical fires. Hay varios tipos diferentes de extintores. Los extintores Tipo ABC sirven para los incendios con madera, papel y telas, además de los incendios por líquidos inflamables y electricidad. Los extintores Tipo BC son para los incendios por líquidos inflamables y electricidad. Residential kitchen range fire extinguishers are for small contained cooking oil fires such as pots, skillets and griddles. These are special use fire extinguishers and are not identified by a common fire class (ABC or BC). To determine which class or special use your extinguisher is designed to fight, refer to the front extinguisher label. Using the wrong extinguisher on a fire could do more harm than good. Be sure you understand which extinguisher is appropriate for each class of fire. For protection against ALL COMMON CLASSES OF FIRES except kitchen range fires, you must choose a type ABC extinguisher. Inspection And Maintenance To insure that your fire extinguisher will be ready when needed: • Read and follow all instructions on label and in owner’s manual. • Inspect the extinguisher AT LEAST once a month-more frequently if exposed to weather or possible tampering. • Check that extinguisher is charged. Pointer on pressure indicator MUST be in green section. If pointer is in red or white section, extinguisher is NOT ready for use. • Be sure the lock pin is firmly in place. • Keep the extinguisher clean. Check for dents, scratches, corrosion or any other damage. • Check the discharge nozzle. Make sure it is clean and free of obstructions. DO NOT TEST BY PARTIALLY DISCHARGING. LOSS OF PRESSURE WILL OCCUR. Twelve Year Limited Warranty For twelve (12) years from date of manufacture, KIDDE will repair or replace this product, model RESSP to the original owner free of charge, if defective in material or workmanship. This warranty does not apply to damage resulting from accident, alteration, abuse or failure to follow instructions supplied. KIDDE, at its option, may refund the purchase price in lieu of replacement or repair. ANY AND ALL IMPLIED WARRANTIES, INCLUDING ANY WARRANTY OF MERCHANTABILITY OR FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE SHALL BE LIMITED TO A PERIOD OF SIX (6) YEARS FROM DATE OF PURCHASE. KIDDE, its dealers and distributors shall not be responsible or in any way liable for any incidental special or consequential damages. Los extintores para cocinas residenciales son para los incendios pequeños que contienen aceites de cocinar, tales como en las ollas, sartenes y planchas. Son extintores de uso especial y no están identificados por una clase común de incendio (ABC o BC). Para determinar la clase o uso especial para el cual su extintor está diseñado, consulte la etiqueta frontal del extintor. Utilizar el extintor incorrecto en un incendio puede hacer más daño que bien. Asegúrese de comprender cuál extintor es apropiado para cada clase de incendio. Para tener protección contra TODAS LAS CLASES COMUNES DE INCENDIOS, excepto los incendios en cocinas, debe escoger un extintor del tipo ABC. Inspección y mantenimiento Para asegurarse de que su extintor esté listo cuando lo necesite: • Lea y siga todas las instrucciones de la etiqueta y del Manual del propietario. • Inspeccione el extintor AL MENOS una vez al mes; y más frecuentemente, si está expuesto al clima o a una posible manipulación. • Revise si el extintor está cargado. La aguja del indicador de la presión DEBE estar en la sección verde. Si el indicador está en la sección roja o blanca, el extintor NO está listo para utilizarlo. • Asegúrese que la clavija del pasador esté firmemente en su lugar. • Mantenga el extintor limpio. Revise si tiene abolladuras, rayas, corrosión o cualquier otro daño. • Revise la boquilla de descarga. Asegúrese que esté limpia y libre de obstrucciones.. NO REALICE PRUEBAS AL DESCARGARLO PARCIALMENTE. OCURRIRÁ LA PÉRDIDA DE LA PRESIÓN. Garantía limitada de doce años Durante doce (12) años después de la fecha de fabricación, KIDDE reparará o reemplazará este producto, modelo RESSP, para el propietario original sin cargo alguno, en caso de estar defectuoso en los materiales o la fabricación. Esta garantía no se aplica a los daños resultantes de accidentes, alteración, abuso o incumplimiento de las instrucciones suministradas. KIDDE, a su opción, puede reembolsar el precio de compra en lugar de su reemplazo o reparación. TODAS LAS GARANTÍAS IMPLÍCITAS, INCLUIDA CUALQUIER GARANTÍA DE COMERCIABILIDAD O IDONEIDAD PARA UN PROPÓSITO PARTICULAR, DEBERÁN ESTAR LIMITADAS A UN PERÍODO DE SEIS (6) AÑOS CONTADOS A PARTIR DE LA FECHA DE COMPRA. KIDDE, sus comerciantes y distribuidores no serán responsables en ninguna manera por daños y perjuicios indirectos o especiales. 5 1,5m Date Weight Physical Condition FASTEN TAG TO EXTINGUISHER BEFORE MOUNTING UNIT Pressure DO NOT REMOVE THIS TAG INSPECTION RECORD By 1016 Corporate Park Drive Mebane, NC 27302
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Kidde Kitchen Fire Extinguisher Manual de usuario

Tipo
Manual de usuario
Este manual también es adecuado para