CA
5
COM LLEGIR LA TAULA DE COCCIÓ
La taula indica la millor funció que es pot fer servir
amb diferents tipus d'aliments cuinats a un sol
prestatge. El temps de cocció comença quan s’ha
ficat el menjar al forn, sense tenir en compte el
preescalfament (quan calgui). Les temperatures i els
temps de cocció són només orientatius i dependran
de la quantitat de menjar i del tipus d'accessori
utilitzat. Feu servir els valors recomanats més baixos
per començar i, si l’aliment no és prou cuit, podeu
augmentar els valors. Feu servir els accessoris
subministrats i preferiblement motllos i safates de
forn de metall i color fosc. També podeu fer servir
estris i accessoris de pírex o ceràmica, però tingueu en
compte que els temps de cocció seran lleugerament
més llargs. Per obtenir un bon resultat, us recomanem
que seguiu les recomanacions de la taula de cocció
al peu de la lletra quan seleccioneu els accessoris
subministrats per col·locar-los als prestatges.
POSTRES
Feu servir safates de forn de metall de color fosc i
col·loqueu-les sempre sobre la graella subministrada.
Per comprovar si un bescuit és cuit, introduïu un
escuradents de fusta al mig del pastís. Si l’escuradents
en surt net, el pastís està fet.
Si feu servir safates de forn antiadherents, no poseu
mantega a les vores perquè pot ser que el pastís no
pugi uniformement per les vores.
Si el producte s’infla durant la cocció, feu servir una
temperatura més baixa el proper cop i reduïu la
quantitat de líquid que hi afegiu o remeneu la barreja
amb més suavitat.
CARN
Feu servir qualsevol tipus de safata de forn o plata de
pyrex adequada a la grandària de la peça de carn que
s'ha de cuinar. Per peces grosses rostides, és millor
afegir una mica de brou al fons de la plata, regant la
carn durant la cocció per donar-li més sabor. Tingueu
en compte que durant l’operació es generarà vapor.
Quan el rostit estigui a punt, deixeu-lo reposar al
forn 10-15 minuts més, o emboliqueu-lo amb paper
d’alumini.
Quan vulgueu rostir carn, trieu talls amb un gruix
semblant per obtenir uns resultats de cocció
uniformes. Les peces de carn molt gruixudes
necessiten més temps de cocció. Per evitar que es
cremi la carn per fora, abaixeu la posició de la graella i
mantingueu allunyada la carn del grill. Tombeu la carn
quan hagin transcorregut dos terços del temps de
cocció. Vigileu amb el vapor quan obriu la porta.
Per recollir els sucs de la cocció, es recomana col·locar
una safata de degoteig amb mig litre d’aigua
directament a sota la graella on es col·loquen els
aliments. Reompliu quan calgui.
CONSELLS ÚTILS
Descarregueu-vos la Guia d’ús i cura a
docs . indesit . eu per a més informació
WWW