Transcripción de documentos
INSTRUCCIONS IMPORTANTS DE SEGURETAT
Aquestes instruccions també estaran disponibles al lloc web: www.whirlpool.eu
LA VOSTRA SEGURETAT I LA DELS ALTRES ÉS MOLT IMPORTANT
Aquest manual i el propi aparell proporcionen advertències importants de seguretat, que s'han de llegir i seguir en tot moment.
Aquest és el símbol de perill, que pertany a la seguretat, que avisa els usuaris de riscs potencials per a ells mateixos i per
als altres.
Totes les advertències de seguretat porten al davant el símbol de perill i els termes següents:
PERILL
Indica una situació perillosa que, si no s'evita, provocarà lesions greus.
ADVERTÈNCIA
Indica una situació perillosa que, si no s'evita, pot provocar lesions greus.
Totes les advertències de seguretat proporcionen detalls específics del
risc potencial present i indiquen com reduir el risc de lesió, danys i
descàrrega elèctrica com a conseqüència de l'ús inadequat de l'aparell.
Seguiu amb cura les instruccions següents:
- Feu servir guants de protecció per desembalar l'aparell
i instal·lar-lo.
- Abans de dur a terme cap feina d'instal·lació, cal desconnectar
l'aparell del subministrament elèctric.
- La instal·lació i el manteniment ha de realitzar-los un tècnic
qualificat, tot respectant les instruccions del fabricant i la normativa
local de seguretat. No repareu ni substituïu cap part de l'aparell a
menys que s'indiqui expressament al manual de l'usuari.
- La substitució del cable d'alimentació l'ha de dur a terme un
electricista qualificat. Contacteu amb un centre de servei autoritzat.
- Segons la normativa, és obligatori que l'aparell estigui connectat a
terra.
- El cable d'alimentació ha de ser prou llarg per connectar l'aparell,
muntat a la seva ubicació, a la presa de corrent.
- Perquè la instal·lació compleixi la normativa de seguretat vigent,
s'ha d'utilitzar un interruptor de desconnexió de tots els terminals
amb una separació mínima entre contactes de 3 mm.
- No utilitzeu adaptadors de múltiples endolls si el forn està equipat
amb un endoll.
- No utilitzeu allargadors.
- No tibeu el cable d'alimentació.
- Els components elèctrics han de quedar inaccessibles per a l'usuari
després de la instal·lació.
CA1
- Si la superfície de la placa d'inducció està esquerdada, no feu servir
la placa i desconnecteu l'aparell per evitar la possibilitat de
descàrregues elèctriques (només en els models amb funció
d'inducció).
- No toqueu l'aparell amb cap part del cos humida i no l'utilitzeu amb
els peus descalços.
- L'aparell està dissenyat únicament per al seu ús com a aparell
domèstic per cuinar aliments. No es permet cap altre ús (com ara
escalfar habitacions). El fabricant renuncia a tota responsabilitat per
l'ús inapropiat o l'ajustament incorrecte dels comandaments.
- El dispositiu i les seves parts accessibles s'escalfen durant l'ús. S'ha
de parar atenció per no tocar els elements escalfadors. Els infants
(de 3 a 8 anys) i nens molt petits (de 0 a 3 anys) han de mantenirse'n allunyats tret que se supervisin contínuament.
- Els nens més grans de 8 anys i les persones amb capacitats físiques,
sensorials o mentals reduïdes o manca d'experiència i
coneixements poden fer servir aquest aparell si estan supervisats o
han rebut instruccions sobre l'ús segur de l'aparell i si comprenen
els perills als quals s'exposen. Els nens no poden jugar amb el
dispositiu. Els nens no poden realitzar la neteja ni el manteniment
d'usuari sense supervisió.
- Durant i després de l'ús, no toqueu els elements escalfadors ni les
superfícies interiors de l'aparell, ja que existeix el risc de cremades.
No deixeu que l'aparell toqui la roba o altres materials inflamables
fins que tots els components s'hagin refredat completament.
- Al final de la cocció, teniu cura en obrir la porta de l'aparell, deixant
sortir gradualment l'aire calent o el vapor abans d'accedir al forn.
Quan la porta de l'aparell està tancada, surt aire calent per
l'obertura de damunt del tauler de control. No obstruïu les
obertures de ventilació.
- Feu servir guants per treure les cassoles i accessoris, tenint cura de
no tocar els elements escalfadors.
- No col·loqueu materials inflamables dins o a prop de l'aparell: pot
iniciar-se un foc si l'aparell s'encén sense voler.
CA2
- No escalfeu pots hermètics ni recipients de menjar cuinat a l'aparell.
La pressió que s'acumula a l'interior pot fer explotar el pot i fer
malbé l'aparell.
- No feu servir recipients fabricats amb materials sintètics.
- Els olis i greixos sobreescalfats s'encenen fàcilment. Estigueu
sempre vigilant quan cuineu aliments rics en greixos i oli.
- Mai deixeu de vigilar l'aparell quan fregiu menjar.
- Si feu servir begudes alcohòliques per cuinar aliments (com ara
rom, conyac o vi), recordeu que l'alcohol s'evapora a molta
temperatura. Com a conseqüència, existeix el risc que els vapors
que desprèn l'alcohol s'encenguin en entrar en contacte amb
l'element escalfador elèctric.
- No utilitzeu mai aparells de neteja amb vapor.
- No toqueu el forn durant el cicle de piròlisi. Mantingueu els nens
lluny del forn durant el cicle de piròlisi. Cal que traieu les restes de
menjar de la cavitat del forn abans d'iniciar el cicle de neteja
(només en aquells forns amb funció de piròlisi).
- Feu servir només la sonda de temperatura recomanada per a
aquest forn.
- No feu servir netejadors abrasius ni rascadors metàl·lics esmolats
per netejar el vidre de la porta del forn, ja que poden ratllar la
superfície, la qual cosa pot provocar que el vidre es trenqui.
- Assegureu-vos que l'aparell estigui apagat abans de substituir la
bombeta per evitar la possibilitat d'una descàrrega elèctrica.
- No feu servir paper d'alumini per tapar el menjar al recipient de
cocció (només en aquells forns amb els quals se subministra un
recipient de cocció).
Rebuig d'aparells domèstics
-
Aquest aparell està fabricant amb materials reciclables o reutilitzables. Elimineu-lo d'acord amb la normativa local
d'eliminació de residus. Abans de llençar-lo, talleu el cable d'alimentació.
Per a més informació sobre el tractament, la recuperació i el reciclatge d'aparells elèctrics domèstics, contacteu amb
l'autoritat local pertinent, amb el servei de recollida de residus domèstics o amb la botiga on el vau comprar.
INSTAL·LACIÓ
Després de desembalar el forn, assegureu-vos que no s'ha danyat durant el transport i que la porta del forn tanca correctament.
En cas de problemes, poseu-vos en contacte amb el distribuïdor o el servei postvenda més proper. Per evitar qualsevol dany,
traieu únicament el forn de la seva base d'escuma de poliestirè en el moment de la instal·lació.
CA3
PREPARACIÓ DE LA CARCASSA
•
•
Les unitats de cuina en contacte amb el forn han de ser resistents a la calor (mín. 90 °C).
Realitzeu totes les operacions de tall dels armaris abans de muntar el forn i la carcassa, i elimineu amb compte totes les
restes de fusta i serradures.
Després de la instal·lació, és possible que ja no es pugui accedir a la part inferior del forn.
Per a un funcionament correcte de l'aparell no obstruïu la separació mínima entre el taulell i la part superior del forn.
•
•
CONNEXIÓ ELÈCTRICA
Assegureu-vos que la tensió indicada a la placa de característiques de l'aparell és la mateixa que la de la xarxa. La placa de
característiques es troba a la part del davant del forn (visible en obrir la porta).
•
La substitució del cable d'alimentació (tipus H05 RR-F 3 x 1,5 mm2) l'ha de dur a terme un electricista qualificat. Contacteu
amb un centre de servei autoritzat.
RECOMANACIONS GENERALS
Abans de l'ús:
-
Retireu les peces protectores de cartró, la pel·lícula de plàstic de protecció i les etiquetes adhesives dels accessoris.
Retireu els accessoris del forn i escalfeu-lo a 200 °C durant una hora aproximadament per eliminar l'olor i els vapors del
material aïllant i el greix protector.
Durant l'ús:
-
No col·loqueu objectes pesants sobre la porta ja que es podria fer malbé.
No us repengeu a la porta ni pengeu res del mànec.
No cobriu l'interior del forn amb paper d'alumini.
No vesseu aigua dins d'un forn calent; això podria fer malbé el revestiment esmaltat.
Mai no arrossegueu cassoles ni paelles pel fons del forn perquè es podria fer malbé el revestiment esmaltat.
Assegureu-vos que els cables elèctrics d'altres aparells no toquen parts calentes del forn ni queden atrapats amb la porta.
No exposeu el forn als agents atmosfèrics.
CONSERVACIÓ DEL MEDI AMBIENT
Eliminació del material d'embalatge
El material d'embalatge és 100% reciclable i està marcat amb el símbol de reciclatge ( ). Per tant, cal que elimineu les diferents
parts de manera responsable i estrictament d'acord amb la normativa d'eliminació de residus vigent a la vostra zona.
Desballestament de l'aparell
-
Aquest aparell està marcat d'acord amb la Directiva europea 2012/19/CE sobre residus d'aparells elèctrics i electrònics
(WEEE).
En desfer-vos d'aquest producte correctament, contribuïu a evitar potencials conseqüències negatives per al medi
ambient i la salut humana que podrien produir-se a causa de la manipulació inadequada dels residus d'aquest producte.
El símbol
que apareix al producte o a la documentació que l'acompanya indica que no s'ha de tractar com a brossa
domèstica, sinó que s'ha de dur a un centre de recollida apropiat per al reciclatge d'aparells elèctrics i electrònics.
Consells per a l'estalvi d'energia
-
Preescalfeu el forn només si així s'indica al quadre de cocció o la vostra recepta.
Feu servir motlles de forn lacats o esmaltats, perquè absorbeixen millor l'escalfor.
Apagueu el forn 10/15 minuts abans del temps de cocció establert. Els aliments que requereixen una cocció llarga seguiran
cuinant-se inclús una vegada apagat el forn.
DECLARACIÓ DE CONFORMITAT
-
-
Aquest forn, que està preparat per tenir contacte amb aliments, compleix el Reglament Europeu ( ) n.1935/2004 i s'ha
dissenyat, fabricat i venut d'acord amb els requisits de seguretat de la directiva de "Baixa Tensió" 2006/95/CE
(que substitueix la 73/23/CEE i les subsegüents esmenes) i els requisits de protecció d' "EMC" 2004/108/CE.
Aquest aparell satisfà els Reglaments Europeus de disseny ecològic n. 65/2014 i n. 66/2014 tal com indica la norma
europea EN 60350-1.
GUIA DE RESOLUCIÓ DE PROBLEMES
El forn no funciona:
•
•
Comproveu la presència d'alimentació elèctrica i si el forn està connectat al subministrament elèctric.
Apagueu el forn i torneu-lo a engegar per veure si l'anomalia persisteix.
CA4
SERVEI POSTVENDA
Abans de trucar al Servei Postvenda:
1.
Vegeu si podeu resoldre el problema pels vostres mitjans amb l'ajuda dels suggeriments de la "Guia de resolució de
problemes".
2.
Apagueu l'aparell i torneu-lo a encendre per veure si l'anomalia persisteix.
Si després d'això el problema persisteix, contacteu amb el servei postvenda més proper.
Indiqueu sempre:
•
una breu descripció del tipus d'avaria;
•
el tipus i model exacte del forn;
•
el número de servei (el número després de la paraula Service (Servei) a la placa identificativa), que es troba al cantó dret
de la cavitat del forn (visible quan la porta del forn és oberta). El número de servei també s'indica al manual de garantia;
•
la vostra adreça completa;
•
el vostre número de telèfon.
Si cal qualsevol reparació, contacteu un Servei Postvenda autoritzat (per tal de garantir que es faran servir recanvis originals
i les reparacions es faran correctament).
NETEJA
ADVERTÈNCIA
-
No utilitzeu mai aparells de neteja amb vapor.
Netegeu el forn només quan ja s'ha refredat i és segur tocar-lo amb les mans.
Desconnecteu l'aparell de la xarxa elèctrica.
Exterior del forn
IMPORTANT: no feu servir detergents corrosius o abrasius. Si qualsevol d'aquests productes entra accidentalment en
contacte amb l'aparell, netegeu-lo immediatament amb un drap de microfibra humit.
•
Netegeu les superfícies amb un drap de microfibra humit. Si estan molt brutes, afegiu unes gotes de detergent a l'aigua.
Acabeu passant un drap sec.
Interior del forn
IMPORTANT: no feu servir esponges abrasives ni rascadors o fregalls metàl·lics. Amb el temps, poden fer malbé les
superfícies esmaltades i el vidre de la porta del forn.
•
Després de cada ús, deixeu que es refredi el forn i netegeu-lo preferiblement mentre encara està calent per poder eliminar
la brutícia acumulada i les taques produïdes pels residus de menjar (com ara menjar amb un alt contingut de sucre).
•
Feu servir detergents especials per a forns i seguiu les instruccions del fabricant al peu de la lletra.
•
Netegeu el vidre de la porta amb un detergent líquid adient. La porta del forn es pot desmuntar per facilitar la neteja
(vegeu MANTENIMENT).
•
L'element escalfador superior del gratinador (vegeu MANTENIMENT) es pot abaixar (només alguns models) per netejar el
sostre del forn.
Nota: durant la cocció perllongada d'aliments amb un alt contingut en aigua (com ara pizza, verdures, etc.) es pot formar
condensació a l'interior de la porta i al voltant de la junta. Amb el forn fred, assequeu l'interior de la porta amb un drap
o una esponja.
Accessoris:
•
•
Remulleu els accessoris en aigua amb detergent immediatament després de l'ús, manipulant-los amb cura amb guants de
forn si encara estan calents.
Les restes de menjar es poder eliminar fàcilment amb un fregall o una esponja.
Neteja de la paret posterior i dels panells laterals catalítics del forn (si n'hi ha):
IMPORTANT: no empreu detergents corrosius o abrasius, raspalls durs, fregalls per cassoles o esprais per a forns que
podrien fer malbé la superfície catalítica i les seves propietats d'autoneteja.
•
Feu funcionar el forn buit amb la funció de ventilador a 200 °C durant una hora
•
A continuació, deixeu refredar l'aparell abans d'eliminar qualsevol resta de menjar amb una esponja.
CA5
CANVI DEL LLUM DEL FORN
Per canviar el llum posterior (si n'hi ha):
1.
Desendolleu el forn de l'alimentació.
2.
Descargoleu la tapa del llum (Fig. 6), canvieu la bombeta (vegeu la nota pel tipus de bombeta) i torneu a cargolar la tapa
del llum.
Torneu a endollar el forn a l'alimentació.
3.
Per canviar el llum posterior (si n'hi ha):
1.
Desendolleu el forn de l'alimentació.
2.
Desmunteu les graelles laterals de suport dels accessoris, si n'hi ha (Fig. 3).
3.
Feu servir un tornavís per fer palanca i treure la tapa del llum (Fig. 7).
4.
Canvieu la bombeta (vegeu la nota pel tipus de bombeta) (Fig. 8).
5.
Torneu a muntar la tapa del llum prement-la fermament fins que encaixi a la seva posició (Fig. 9).
6.
Torneu a muntar les graelles laterals de suport dels accessoris.
7.
Torneu a endollar el forn a l'alimentació.
Fig. 6
Fig. 7
Fig. 8
Fig. 9
Nota:
Feu servir només bombetes incandescents de 25-40 W/230 V del tipus E-14, T300 °C o bombetes halògenes de
20-40 W/230 V del tipus G9, T300 °C.
La bombeta que es fa servir al dispositiu s'ha dissenyat específicament per a dispositius elèctrics i no és adequada per a
la il·luminació domèstica (Normativa de la Comissió (CE) Núm. 244/2009).
Les bombetes estan disponibles al Servei Postvenda.
IMPORTANT:
Si feu servir bombetes halògenes, no les manipuleu amb les mans nues, ja que les empremtes digitals les poden
malmetre.
No feu servir el forn fins que la tapa del llum s'hagi col·locat de nou.
CA7
INSTRUCCIONS D'ÚS DEL FORN
PER A LA CONNEXIÓ ELÈCTRICA, VEGEU LA SECCIÓ D'INSTAL·LACIÓ
1.
Tauler de control
2.
Element calefactor/gratinador superior
3.
Ventilador (no visible)
4.
Placa de característiques (no s'ha de treure)
5.
Llum
6.
Ventilador
7.
Mecanisme de gir de l'ast (si n'hi ha)
8.
Element calefactor inferior (ocult)
9.
Porta
10. Posició del prestatges (el nombre de prestatges s'indica a la part davantera del forn)
11. Paret posterior
Nota:
Durant la cocció, és possible que el ventilador es posi en marxa a estones per minimitzar el consum d'energia.
Al final de la cocció, una vegada desconnectat el forn, és possible que el ventilador continuï funcionant una estona.
Si s'obre la porta del forn durant la cocció, els elements calefactors s'apaguen.
ACCESSORIS SUBMINISTRATS
Fig. A
Fig. B
A.
GRAELLA: La graella es pot fer servir per rostir a la graella o com a suport de cassoles, motlles de pastissos i altres
recipients de cocció aptes per al forn.
B. SAFATA DE DEGOTEIG: La safata de degoteig està dissenyada per col·locar-se sota la graella i recollir el greix, o com a
safata de forn per cuinar carn, peix, verdures, focaccia, etc.
El nombre d'accessoris pot variar en funció del model que hàgiu adquirit.
ACCESSORIS NO SUBMINISTRATS
Podeu comprar altres accessoris per separat a través del servei postvenda.
CA8
INTRODUCCIÓ DE LES GRAELLES I ALTRES ACCESSORIS AL FORN
1.
2.
Inseriu la graella horitzontalment, amb el vorell "A" mirant amunt (Fig. 1).
Els altres accessoris, com la safata de degoteig i la safata d'enfornar, s'insereixen amb el vorell de la
part plana "B" mirant amunt (Fig. 2).
A
Fig. 1
B
Fig. 2
DESCRIPCIÓ DEL TAULER DE CONTROL
1
2
3
4
1.
Comandament selector de funcions
2.
Comandament de temps de cocció
3.
Comandament del termòstat
Nota: Els comandaments son retràctils. Empenyeu els comandaments pel mig i emergiran.
4.
LED del termòstat
COM FER SERVIR EL FORN
•
Gireu el comandament selector a la funció requerida.
El llum del forn s'encén.
•
Gireu el comandament del termòstat a la dreta fins a la temperatura desitjada.
El LED del termòstat s'encén i s'apaga una altra vegada quan el forn arriba a la temperatura seleccionada.
Al final de la cocció, gireu els comandaments a la posició "0".
SELECTOR DEL TEMPS DE COCCIÓ
Aquest selector es pot fer servir per ajustar el temps de cocció entre 1 i 120 minuts.
Per ajustar el temps de cocció, després de seleccionar la funció de cocció, gireu el comandament
totalment cap a la dreta i tot seguit torneu-lo a girar en la direcció contrària fins a la durada de cocció
desitjada. Quan arribi al final del temps de cocció, el forn s'apaga i el selector roman en la posició "0".
Per fer servir el forn en mode manual, és a dir, sense ajustar-hi cap temps de cocció, assegureu-vos que el
selector de programes es trobi a la posició del símbol .
PRECAUCIÓ: Quan el selector es trobi a la posició "0", el forn no s'encendrà.
Per encendre el forn, col·loqueu el selector a la posició del símbol o definiu un temps de cocció.
CA9
TAULA DE DESCRIPCIÓ DE FUNCIONS
COMANDAMENT DE FUNCIONS
APAGAT
LLUM
Per aturar la cocció i desconnectar el forn.
Per encendre/apagar el llum del forn.
CONVENCIONAL
Per cuinar qualsevol plat només a un prestatge. Empreu el 2on prestatge. Preescalfeu el forn a la
temperatura necessària. El LED del termòstat s'apaga quan el forn està preparat i s'hi pot introduir
el menjar per coure'l.
FORN DE
CONVECCIÓ
Per cuinar carn i pastissos amb farciment líquid (dolç o salat) a un sol prestatge. Aquesta funció cou
la base i la part de sobre fins a deixar-les totes dues daurades i cruixents. Utilitzeu el tercer
prestatge. Preescalfeu el forn abans de cuinar.
GRATINADOR
Per rostir carn, broquetes i salsitxes; per cuinar verdures gratinades i torrar pa. Col·loqueu el menjar
al 4rt prestatge. Quan gratineu carn, feu servir la safata de degoteig per recollir els sucs de la
cocció. Col·loqueu-la al 3er prestatge i afegiu-hi mig litre d'aigua aproximadament. Preescalfeu el
forn durant 3-5 minuts. Durant la cocció, la porta del forn haurà d'estar tancada.
GRATINADOR
TURBO
Per rostir peces grans de carn (cuixes, rosbif, pollastres). Col·loqueu el menjar als prestatges del
mig. Feu servir la safata de degoteig per recollir els sucs de la cocció. Col·loqueu-la al primer o
segon prestatge i afegiu-hi mig litre d'aigua aproximadament. Es recomana tombar la carn durant
la cocció per aconseguir un millor daurat. El forn no s'ha de preescalfar. Durant la cocció la porta
del forn ha de romandre tancada.
DESCONGELAR
Per accelerar la descongelació d'aliments. Col·loqueu el menjar al prestatge del mig. Deixeu el
menjar al seu embalatge per evitar que s'assequi l'exterior.
Feu servir aquesta funció després d'haver cuit el menjar per daurar la part inferior del plat.
Us recomanem que col·loqueu el menjar al primer/segon prestatge. Aquesta funció també es pot
ESCALFOR INFERIOR
fer servir per coure menjar lentament, com ara guisats de carn i verdures. En aquest cas, feu servir
el 2on prestatge. El forn no s'ha de preescalfar.
AIRE FORÇAT
Per cuinar diferents aliments que requereixen la mateixa temperatura de cocció en un màxim de
dos prestatges al mateix temps (per exemple, peix, verdures i pastissos). Aquesta funció es pot fer
servir per cuinar diferents aliments sense que les olors es transfereixin d'un menjar a l'altre.
Utilitzeu el tercer prestatge per cuinar només en un prestatge. Per cuinar en dos prestatges,
utilitzeu el primer i el quart prestatge. Preescalfeu el forn abans de cuinar.
Funció per coure pizza casolana. Utilitzeu el tercer prestatge. Gireu el comandament de
ESPECIALS
temperatura a la icona
per preescalfar el forn; poseu-hi el menjar quan s'assoleixi la
temperatura ajustada.
Funció per coure pa casolà. Utilitzeu el tercer prestatge. Gireu el comandament de temperatura
a la icona
ajustada.
per preescalfar el forn; poseu-hi el menjar quan s'assoleixi la temperatura
Funció ideal per mantenir calent i cruixent el menjar acabat de cuinar, com ara la carn, el menjar
fregit, els flams, etc. Gireu el comandament de temperatura a la icona
CA10
.
TAULA DE COCCIÓ
Recepta
Funció
Preescalfament
Prestatge
(des de baix)
Temperatura
(°C)
Temps Accessoris
(min)
Sí
3
150-175
35-90
Sí
1-4
150-170
30-90
Pastissos amb llevat
Motlle de pastís a la graella
Prestatge 4: motlle de pastís a la graella
Prestatge 1: motlle de pastís a la graella
Pastissos farcits
(pastís de formatge,
strudel, pastís de
poma)
Sí
3
150-190
30-85
Sí
1-4
150-190
35-90
Safata de degoteig/safata d'enfornar o
motlle de pastís a la graella
Prestatge 4: motlle de pastís a la graella
Prestatge 1: motlle de pastís a la graella
Sí
3
160-175
20-45
Sí
1-4
150-175
20-45
Prestatge 1: safata de degoteig/safata
d'enfornar
Sí
3
175-200
30-40
Safata de degoteig/safata d'enfornar
35-45
Prestatge 4: safata d'enfornar sobre la
graella
Prestatge 1: safata de degoteig/safata
d'enfornar
Galetes/pastissets
Safata de degoteig/safata d'enfornar
Prestatge 4: graella
Lioneses
Sí
1-4
170-190
Sí
3
100
Merengues
110-150 Safata de degoteig/safata d'enfornar
Prestatge 4: safata d'enfornar sobre la
graella
130-150
Prestatge 1: safata de degoteig/safata
d'enfornar
Prestatge 4: safata d'enfornar sobre la
graella
20-50
Prestatge 1: safata de degoteig/safata
d'enfornar
Sí
1-4
100
Pa/Pizza/Focaccia
Sí
1-4
190-250
Pizza
Sí
3
250
10-30
Prestatge 3: safata de degoteig/safata
d'enfornar
Pa
Sí
3
200
25-55
Prestatge 3: safata de degoteig/safata
d'enfornar
Sí
3
250
10-15
Sí
1-4
250
10-20
Sí
3
175-200
35-55
Sí
1-4
175-190
45-60
Pizza congelada
Pastissos salats
(pastís de verdures,
quiche)
Prestatge 3: Safata de degoteig/safata
d'enfornar o graella
Prestatge 4: safata d'enfornar sobre la
graella
Prestatge 1: safata de degoteig/safata
d'enfornar
Motlle de pastís a la graella
Prestatge 4: motlle de pastís a la graella
Prestatge 1: motlle de pastís a la graella
Sí
Vols-au-vent/Galetes
de pasta de full
Lasanya/Pasta al
forn/Canelons/Flams
3
175-200
20-30
Sí
1-4
175-200
25-45
Sí
3
200
45-65
CA11
Safata de degoteig/safata d'enfornar
Prestatge 4: safata d'enfornar sobre la
graella
Prestatge 1: safata de degoteig/safata
d'enfornar
Safata de degoteig o safata d'enfornar
sobre la graella
Recepta
Preescalfament
Prestatge
(des de baix)
Temperatura
(°C)
Xai/Vedella/Bou/
Porc 1 kg
Sí
3
200
80-110
Safata de degoteig o safata d'enfornar
sobre la graella
Pollastre/Conill/
Ànec 1 kg
Sí
3
200
50-100
Safata de degoteig o safata d'enfornar
sobre la graella
Gall dindi/Oca 3 kg
Sí
2
200
80-130
Safata de degoteig o safata d'enfornar
sobre la graella
Sí
3
175-200
40-60
Safata de degoteig o safata d'enfornar
sobre la graella
Sí
2
175-200
50-60
Safata d'enfornar sobre la graella
Sí
5
200
2-5
Peix al forn/a la
papillota (filet,
sencer)
Verdures farcides
(tomàquet, carbassó,
albergínia)
Torrades
Funció
Temps Accessoris
(min)
Filets de peix/bistecs
Sí
5
200
20-30
Salsitxes/Kebabs/
Costelles/
Hamburgueses
Sí
5
200
30-40
Pollastre rostit
1-1,3 kg
-
2
200
55-70
Pollastre rostit
1-1,3 kg
-
2
200
60-80
Rosbif poc fet 1 kg
-
3
200
35-45
Cuixa de xai/Braons
-
3
200
60-90
Patates rostides
-
3
200
45-55
Verdures gratinades
-
3
200
20-30
Lasanya i carn
Sí
1-4
200
50-100*
Graella
Prestatge 4: graella (tombeu el menjar
durant la cocció)
Prestatge 3: safata de degoteig amb
aigua
Prestatge 5: graella (tombeu el menjar
durant la cocció)
Prestatge 4: safata de degoteig amb
aigua
Prestatge 2: graella (tombeu el menjar
dos terços durant la cocció si cal)
Prestatge 1: safata de degoteig amb
aigua
Prestatge 2: mecanisme de gir de l'ast
(si n'hi ha)
Prestatge 1: safata de degoteig amb
aigua
Safata d'enfornar sobre la graella
(tombeu el menjar dos terços durant la
cocció si cal)
Safata de degoteig o safata d'enfornar
sobre la graella (tombeu el menjar dos
terços durant la cocció si cal)
Safata de degoteig/safata d'enfornar
(tombeu el menjar dos terços durant la
cocció si cal)
Safata d'enfornar sobre la graella
Prestatge 4: safata d'enfornar sobre la
graella
Prestatge 1: safata de degoteig o safata
d'enfornar sobre la graella
Carn amb patates
Sí
1-4
200
45-100*
Prestatge 4: safata d'enfornar sobre la
graella
Prestatge 1: safata de degoteig o safata
d'enfornar sobre la graella
Peix amb verdures
Sí
1-4
175
30-50*
Prestatge 4: safata d'enfornar sobre la
graella
Prestatge 1: safata de degoteig o safata
d'enfornar sobre la graella
*
El temps de cocció és aproximat. Podeu treure el menjar del forn abans o després en funció de les vostres preferències
CA12
ÚS RECOMANAT I SUGGERIMENTS
Com llegir la taula de cocció
La taula indica la millor funció a utilitzar per qualsevol menjar, per cuinar-lo en un o més prestatges al mateix temps. El temps
de cocció comencen una vegada col·locat el menjar al forn, sense tenir en compte el preescalfament (quan calgui).
Les temperatures i els temps de cocció són només orientatius i dependran de la quantitat de menjar i del tipus d'accessori
utilitzat. Feu servir els valors recomanats més baixos per començar i, si el menjar no és prou cuit, podeu augmentar els valors.
Feu servir els accessoris subministrats i preferiblement motlles i safates de forn de metall i color fosc. També podeu fer servir
estris i accessoris de pyrex o ceràmica, però tingueu en compte que els temps de cocció seran lleugerament més llargs.
Per obtenir millors resultats, seguiu amb cura els consells de la taula de cocció per triar els accessoris (subministrats) que heu
de col·locar als diferents prestatges.
Cocció de diferents aliments al mateix temps
Si feu servir la funció d'"AIRE FORÇAT", podeu cuinar diferents aliments que requereixin la mateixa temperatura de cocció al
mateix temps (per exemple: peix i verdures), fent servir diferents prestatges. Retireu els aliments que requereixen menys temps
de cocció i deixeu els que necessiten més temps al forn.
Postres
-
Feu servir motlles de pastissos de metall i col·loqueu-los sempre sobre la graella subministrada.
Per comprovar si un pastís que ha de pujar és cuit, inseriu un escuradents de fusta al mig del pastís. Si l'escuradents surt
net, el pastís està fet.
Si feu servir motlles de pastissos antiadherents, no poseu mantega a les vores perquè potser el pastís no pujarà per igual
per les vores.
Si el pastís "s'enfonsa" durant la cocció, ajusteu una temperatura inferior la propera vegada, reduïu la quantitat de líquid
de la barreja i barregeu més suaument.
Per als dolços amb farciments humits (partís de formatge o pastís de fruita), utilitzeu la funció "FORN DE CONVECCIÓ". Si la
base del pastís està humida, abaixeu el prestatge i repartiu molles de pa o de galetes pel fons del pastís abans d'afegir el
farciment.
Carn
-
Feu servir qualsevol tipus de safata de forn o plata de pyrex adequada a la grandària de la peça de carn que s'ha de cuinar.
Per costelles rostides, és millor afegir una mica de brou al fons de la plata, regant la carn durant la cocció per donar-li més
sabor. Quan el rostit estigui a punt, deixeu-lo reposar al forn uns altres 10-15 minuts, o emboliqueu-lo amb paper
d'alumini.
Quan vulgueu rostir carn, trieu talls amb un gruix semblant per obtenir uns resultats de cocció uniformes. Les peces de
carn molt gruixudes necessiten més temps de cocció. Per evitar que es cremi la carn per fora, abaixeu la posició de la
graella i mantingueu allunyada la carn del gratinador. Tombeu la carn quan hagin transcorregut dos terços del temps de
cocció.
Per recollir els sucs de la cocció es recomana col·locar una safata de degoteig amb mig litre d'aigua directament sota la graella
on està col·locada la carn. Reompliu quan calgui.
Ast (només en alguns models)
Feu servir aquest accessori per rostir uniformement peces de carn i aus. Col·loqueu la carn a l'ast, lligant-la amb cordill de cuinar
si es tracta de pollastre, i comproveu que estigui ben subjecta abans d'inserir l'ast al forat del mecanisme a la part del fons del
forn i fent que descansi sobre el suport corresponent. Per evitar el fum i recollir els sucs, us recomanem que col·loqueu una safata
de degoteig amb mig litre d'aigua al primer nivell. L'ast té un mànec de plàstic que s'ha de treure abans de començar la cocció,
i es fa servir al final de la cocció per evitar cremades en treure el menjar del forn.
Pizza
Greixeu lleugerament les safates per assegurar-vos que la base de la pizza estigui cruixent. Repartiu la mozzarella per sobre de
la pizza quan quedi una tercera part del temps de cocció.
CA13