Uniflame EG360 Manual de usuario

Categoría
Barbacoas
Tipo
Manual de usuario

Este manual también es adecuado para

WARNING
FOR YOUR SAFETY:
For Outdoor Use Only
(outside any enclosure)
Solamente Para Uso En Exteriores
(fuera de cual quier recinto)
Owner’s Manual
Model No. EG360
1
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
WARNING
FOR YOUR SAFETY:
If you smell gas -
1. Shut off gas to
appliance.
2. Extinguish any open
flame.
3. Open lid.
4. If odor continues,
immediately call your
gas supplier or your
local fire department.
WARNING
FOR YOUR SAFETY:
1. Do not store or use
gasoline or other
flammable vapors or
liquids in the vicinity
of this or any other
appliance.
2. When cooking with oil/
grease do not allow the
oil/grease to exceed
350ºF (176.5ºC). Do
not store or use extra
cooking oil in the vicinity
of this or any other
appliance.
3. An LP Cylinder not
connected for use shall
not be stored in the
vicinity of this or any
other appliance.
WARNING
FOR YOUR SAFETY:
1. Gas leaks may cause a fire
or explosion which can
cause serious bodily injury
or death, or damage to
property.
2. You must follow all leak-
checking procedures
before operating this unit.
3. Never use an open flame to
check for leaks.
WARNING
California Proposition 65:
Chemicals Known To The
State Of California To Cause
Cancer, Birth Defects, Or
Other Reproductive Harm Are
Created By The Combustion
Of Propane.
WARNING
FOR YOUR SAFETY:
1. Do not store spare LP
cylinder within 10 feet
(3.05m) of this appliance
2. Do not store or use
gasoline or other
flammable liquids or
vapors within 25 feet
(7.62m) of this appliance
3. When cooking with oil/
grease, do not allow
the oil/grease to exceed
350°F (176.5°C).
4. Do not leave oil/grease
unattended.
WARNING
FOR YOUR SAFETY:
Improper installation,
adjustment, alteration,
service or maintenance can
cause injury or property
damage.
Read the installation,
operation, and maintenance
instructions thoroughly
before installing or
servicing this equipment.
Failure to follow these
instructions could result
in fire or explosion, which
could cause property
damage, personal injury,
or death.
DANGER
DO NOT use gas grill
for indoor cooking or
heating. TOXIC fumes can
accumulate and cause
asphyxiation. NOT to be
used in or on boats or
recreational vehicles.
2
Manual de usuario: parrilla de gas para exteriores, modelo EG360 2/25/03
Si necesita ayuda llame al 1-800-762-1142
No devuelva el artículo al lugar de compra.
ADVERTENCIA
PARA SU SEGURIDAD:
1. No almacene ni utilice
gasolina, ni cualquier
otro gas o líquido
inflamable cerca de
éste o de cualquier otro
aparato.
2. Siempre que cocine
con aceite/mantequilla,
no deje que el aceite/
mantequilla pase de
los 176.5º C (350º F).
No almacene aceite de
cocinar junto a éste o
cualquier otro aparato.
3. Una botella de PL que
no esté conectada para
su uso no se debe
almacenar cerca de éste
o cualquier otro aparato.
ADVERTENCIA
PARA SU SEGURIDAD:
1. Las fugas de gas pueden
provocar un fuego o una
explosión, que pueden
causar heridas personales
de gravedad o la muerte, así
como daños a la propiedad.
2. Debe seguir todos los
procedimientos de
comprobación de fugas
antes de utilizar esta unidad.
3. No utilice nunca una llama
abierta para comprobar si
hay fugas.
PELIGRO
NO utilice briquetas de
carbón vegetal para cocinar
o calentar en interiores.
Los gases TÓXICOS de
monóxido de carbono pueden
acumularse y provocar la
asfixia. Las briquetas de
carbón vegetal calientes y
encendidas pueden provocar
un incendio. NO utilizar en
embarcaciones o vehículos
de recreo.
ADVERTENCIA
Proposición del estado de
California Nº 65:
Existen productos químicos
que el Estado de California
reconoce como causantes de
Cáncer, Defectos Congénitos
o cualquier otro Daño durante
la Reproducción Creados por
la Combustión del Propano.
ADVERTENCIA
PARA SU SEGURIDAD:
1. No almacene las botellas
PL de repuesto en un
radio inferior a 3.05
metros de este aparato.
2. No almacene o use
gasolina ni cualquier
otro gas o líquido
inflamable en un radio
inferior a 7.62 metros de
este aparato.
3. Cuando utilice aceite/
mantequilla para cocinar
procuré que ésta no
supere los 176.5ºC.
4. Vigile siempre el aceite/
mantequilla.
ADVERTENCIA
PARA SU SEGURIDAD:
Una instalación, ajuste,
alteración, reparación
o mantenimiento inade-
cuados puede causar
lesiones o daños a la
propiedad.
Lea atentamente las
instrucciones de instala-
ción, funcionamiento y
mantenimiento del equipo
antes de instalarlo o
ponerlo en marcha.
El no seguir estas
instrucciones puede
ocasionar un incendio o
una explosión, con sus
consecuentes daños a
la propiedad, lesiones
personales y hasta
accidentes fatales.
ADVERTENCIA
PARA SU SEGURIDAD:
Si huele a gas -
1. Cierre la entrada de gas
al aparato.
2. Apague cualquier llama
activa.
3. Abra la tapa.
4. Si el olor persiste,
llame inmediamente a
su proveedor de gas
o al departamento de
bomberos.
3
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
Table of contents
Important Safeguards . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1
Detailed Parts List & Hardware . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Safety First . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Assembly Instructions
Step 1 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Step 2 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Step 3 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Step 4 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Step 5 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Step 6 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Step 7 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Step 8 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Step 9 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Step 10 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Step 11 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Step 12 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Operating Your Grill . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Check for Leaks . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Lighting your Grill . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Cleaning and Care . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Troubleshooting . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
Warranty . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
Award-Winning Barbecue Recipes . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
The use and installation of this product must conform to local
codes. In absence of local codes, use the National Fuel and Gas
Code, ANSI Z223.1/NFPA 54, Storage and Handling of Liquefied
Petroleum Gases, ANSI/NFPA 58 or CSA B149.1, Natural Gas and
Propane Installation Code.
Save these instructions for future
reference. If you are assembling
this unit for someone else, give
this manual to the user for
future reference.
4
Manual de usuario: parrilla de gas para exteriores, modelo EG360 2/25/03
Si necesita ayuda llame al 1-800-762-1142
No devuelva el artículo al lugar de compra.
Indice
Advertencias y Precauciones . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2
Lista Detallada de Piezas y Elementos de Ferretería . . . . . . . . . 5
La Seguridad Ante Todo . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Instrucciones de Montaje
Paso 1 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Paso 2 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Paso 3 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Paso 4 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Paso 5 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Paso 6 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Paso 7 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Paso 8 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Paso 9 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Paso 10 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Paso 11 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Paso 12 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Funcionamiento de su Parrilla . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Comprobar si Hay Fugas . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Encendido de la Parrilla . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Limpieza y Cuidado . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
Resolución de Problemas . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
Garantía . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Recetas Premiadas para Barbacoa . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
El uso e instalación de este producto debe obedecer todos los
códigos locales. Si no existen códigos locales, use los siguientes:
Código Nacional para Gas y Combustibles, ANSI Z223.1/NFPA 54,
Manejo y Almacenamiento de Gases Licuados de Petróleo, ANSI/
NFPA 58 o CSA B149.1, Código de Instalación de Propano y Gas
Natural.
Excepto estas instrucciones para
la referencia futura. Si usted está
montando esta unidad para algún
otro, dé este manual al usuario
para la referencia futura.
5
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill / Manual de usuario: parrilla de gas para exteriores, modelo EG360 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
Si necesita ayuda llame al 1-800-762-1142
No devuelva el artículo al lugar de compra.
Detailed Parts List / Lista Detallada de Piezas
1. Body . . . . . . . . . . . 1 pc
Reorder number 55-12-628
1. Cuerpo de la unidad . (1)
No. de pedido 55-12-628
2. Lid . . . . . . . . . . . . . 1 pc
Reorder number 55-12-633
2. Tapa . . . . . . . . . . . . . . (1)
No. de pedido 55-12-633
3. Leg Cover A . . . . . 2 pc
Reorder number 55-12-638
3. Cubierta de pata A. . . (2)
No. de pedido 55-12-638
4. Leg Cover B . . . . . 2 pc
Reorder number 55-12-643
4. Cubierta de pata B. . . (2)
No. de pedido 55-12-643
5. Leg Assembly. . . . 1 pc
Reorder number 55-12-629
5. Conjunto de la patas . (1)
No. de pedido 55-12-629
6. Thermometer . . . . 1 pc
Reorder number 55-13-246
6. Termómetro . . . . . . . . (1)
No. de pedido 55-13-246
7. Heat Reflector Plate1 pc
Reorder number 55-12-644
7. Placa reflectora de calor
(1)
No. de pedido 55-12-644
8. Lockable Casters . 4 pc
Reorder number 55-12-630
8. Rodajas inmovilizables (4)
No. de pedido 55-12-630
9. Handle . . . . . . . . . . 1 pc
Reorder number 55-12-635
9. Manija . . . . . . . . . . . . (1)
No. de pedido 55-12-635
10. Control Knobs . . 2 pc
Reorder number 55-12-640
10. Botones de control. . (2)
No. de pedido 55-12-640
11. Oil Cup . . . . . . . . 1 pc
Reorder number 55-13-249
11. Recuperador de grasa
(1)
No. de pedido 55-13-249
12. Warming Rack . . 1 pc
Reorder number 55-12-631
12. Rejilla de conservación
al calor . . . . . . . . . . . . . . (1)
No. de pedido 55-12-631
13. Cooking Grid . . . 1 pc
Reorder number 55-12-636
13. Rejilla de cocinar . . . (1)
No. de pedido 55-12-636
14. Heating Plate . . . 1 pc
Reorder number 55-12-641
14. Placa de calentamiento
(1)
No. de pedido 55-12-641
15. Side Shelf . . . . . . 2 pc
Reorder number 55-12-646
15. Repisa lateral . . . . . . (2)
No. de pedido 55-12-646
16. Lighting Hook. . . 1 pc
Reorder number 55-12-647
16. Gracho de ignición (1)
No. de pedido 55-12-647
6
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill / Manual de usuario: parrilla de gas para exteriores, modelo EG360 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
Si necesita ayuda llame al 1-800-762-1142
No devuelva el artículo al lugar de compra.
Hardware / Elementos de Ferretería
A
Flat Washers 18 pcs.
Reorder number 55-13-251
Arandelas planas (18)
No. de pedido 55-13-251
B
Heat Resistant Washers 2 pcs.
Reorder number 55-13-257
Arandelas resistentes al calor (2)
No. de pedido 55-13-257
C
Lock Washers 18 pcs.
Reorder number 55-13-252
Arandelas de bloqueo (18)
No. de pedido 55-13-252
D
Pins and Cotter Pins 2 sets
Reorder number 55-13-258
Pasadores y
pasadores de horquilla 2 jgos
No. de pedido 55-13-258
E
Wing Nuts 2 pcs.
Reorder number 55-13-253
Tuercas de mariposa (2)
No. de pedido 55-13-253
F
Short Bolts 8 pcs.
Reorder number 55-13-259
Pernos cortos (8)
No. de pedido 55-13-259
G
Long Bolts 8 pcs.
Reorder number 55-13-254
Pernos grandes (8)
No. de pedido 55-13-254
H
Screw Driver 1 pc.
Reorder number 55-13-260
Destornillador (1)
No. de pedido 55-13-260
G
Wrench 1 pcs.
Reorder number 55-13-255
Llave (1)
No. de pedido 55-13-255
7
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
Safety First
DANGER
To prevent fire or explosion hazard when testing for a leak:
1. Always perform “leak test” before lighting the grill, each time the
cylinder is connected for use.
2. No smoking. Do not use or permit sources of ignition in the area
while conducting a leak test.
3. Conduct the leak test outdoors in a well-ventilated area.
4. Do not use matches, lighters, or a flame to check for leaks.
5. Do not use grill until any and all leaks are corrected. If you are
unable to stop a leak, disconnect the propane supply. Call a gas
appliance serviceman or your local propane gas supplier.
Caution: Liquid propane (LP) gas is flammable and hazardous if
handled improperly. Become aware of the characteristics before
using any LP product.
LP Characteristics: Flammable, explosive under pressure, heavier than
air, and settles and pools in low areas.
In its natural state propane has no odor. For your safety, an odorant is
added that smells like rotten cabbage.
• Contact with LP can cause freeze burns to skin.
• This grill is shipped from the factory for LP gas use Only.
• Never use an LP cylinder with a damaged body, valve, collar, or footing.
Dented or rusted LP cylinders may be hazardous and should be
checked by your LP gas supplier
Caution: It is essential to keep the grill’s valve compartment,
burners, and circulating air passages clean. Inspect grill before
each use.
DANGER
1. Do not touch metal parts of
grill until it has completely
cooled (about 45 min.) to
avoid burns, unless you
are wearing protective gear
(potholders, gloves, BBQ
mittens, etc.).
2. Do not use in an explosive
atmosphere. Keep grill
area clear and free from
combustible materials,
gasoline and other flammable
vapors and liquids.
3. Do not alter grill in any
manner
4. Clean and inspect the
hose before each use of
the appliance. If there is
evidence of abrasion, wear,
cuts, or leaks, the hose
must be replaced prior
to the appliance being
put into operation. The
replacement hose assembly
shall be that specified by the
manufacturer.
5. Move gas hoses as far away
as possible from hot surfaces
and dripping hot grease.
6. Never keep a filled container
in a hot car or car trunk. Heat
will cause the gas pressure to
increase, which may open the
relief valve and allow gas to
escape.
8
Manual de usuario: parrilla de gas para exteriores, modelo EG360 2/25/03
Si necesita ayuda llame al 1-800-762-1142
No devuelva el artículo al lugar de compra.
PELIGRO
1. No toque las piezas metálicas
de la parrilla hasta que se
haya enfriado por completo
(unos 45 minutos) para
evitar quemaduras, a menos
que lleve puestas prendas
protectoras (agarradores,
guantes, mitones para
barbacoas, etc.).
2. No utilice el equipo en
una atmósfera explosiva.
Mantenga la zona de la
parrilla libre de materiales
combustibles, gasolina y
cualquier otro vapor o líquido
inflamable.
3. No altere la parrilla de
ninguna forma.
4. Limpie y revise la manguera
antes de cada uso del equipo.
Si detecta alguna señal de
abrasión, desgaste, cortes
o fugas, deberá sustituir la
manguera antes poner en
marcha el equipo. El conjunto
de manguera de repuesto
será el especificado por el
fabricante.
5. Retire las mangueras de gas
lo más lejos posible de las
superficies calientes y de
las zonas donde gotee grasa
caliente.
6. No ponga nunca un
contenedor lleno en un carro
o camioneta calientes. El
calor podría hacer que la
presión del gas aumentase,
lo que abriría la válvula de
seguridad y haría que se
escapase el gas.
La Seguridad Ante Todo
PELIGRO
Para evitar cualquier riesgo de explosión al comprobar si hay fugas:
1. Compruebe siempre si hay fugas antes de encender la parrilla,
cada vez que la bombona de gas está conectada.
2. No fume. No use o permita fuentes de ignición en el área al
comprobar si hay fugas.
3. Siempre compruebe si hay fugas en exteriores donde hay una
buena ventilación.
4. No use cerrillas o fósforos, encendedores o una llama para
comprobar si hay fugas.
5. No use la parrilla hasta que todas la fugas hayan sido reparadas.
Si no puede parar una fuga, desconecte la bombona. Llame a un
técnico o a su proveedor de propano local.
Precaución: El propano líquido (PL) es inflamable y resulta peligroso
si se manipula inadecuadamente. Antes de utilizar cualquier
producto que emplee PL, estudie detenidamente sus características.
Características del PL – Inflamable, explosivo bajo presión, más pesado
que el aire, se almacena en estanques en zonas bajas.
En su estado natural, el propano no tiene ningún olor. Para su
seguridad, se añade una esencia odorífera que huele a col podrida.
El contacto directo con PL puede causar quemaduras frías en la piel.
Este calentador sale de fábrica únicamente para su uso con gas PL.
No utilice nunca una bombona de PL si el cuerpo, la válvula, el collar o
el anillo inferior presentan algún daño.
Las bombonas de PL abolladas u oxidadas pueden ser peligrosas y
deberían ser revisadas por su proveedor de gas PL.
Precaución: Es fundamental mantener limpio el compartimiento de
la válvula del calentador, los quemadores y los conductos de aire
circulante. Inspeccione la parrilla antes de cada uso.
9
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
Caution
1. Do not touch metal parts of grill until it has completely cooled
(about 45 minutes) to avoid burns, unless you are wearing
protective gear (potholders, gloves, BBQ mittens, etc.).
2. Do not use in an explosive atmosphere. Keep grill area clear and
free from combustible materials, gasoline and other flammable
vapors and liquids.
3. Do not alter grill in any manner.
4. Clean and inspect the hose before each use of the appliance. If
there is any evidence of abrasion, wear, cuts, or leaks, the hose
must be replaced prior operation. The replacement hose assembly
shall be as specified by the manufacturer.
5. Move gas hoses as far away as possible from hot surfaces and
hot greases. (Pay specific attention to dripping grease).
6. Never keep a filled container in a hot car or car trunk. Heat will
cause the gas pressure to increase, which may open the relief
valve and allow gas to escape.
LP Characteristics: Flammable, explosive under pressure, heavier
than air, and settles and pools in low areas.
In its natural state, propane has no color. For your safety, an
odorant is added that smells like rotten cabbage.
Contact with LP can cause freeze burns to skin.
The grill is shipped from the factory for LP gas use ONLY
.
Never use an LP cylinder with a damaged body, valve, collar, or
footing.
Dented or rusted LP cylinders may be hazardous and should be
checked by your LP gas supplier.
GENERAL INFORMATION:
1. PROPANE GAS CYLINDER NEEDED TO OPERATE.
2. This gas grill is NOT for commercial use!
Caution
Liquid propane (LP) gas is
flammable and hazardous if
handled improperly. Become
aware of the characteristics
before using any LP product.
Caution
It is essential to keep the grill’s
valve compartment, burners,
and circulating air passages
clean. Inspect grill before
each use.
10
Manual de usuario: parrilla de gas para exteriores, modelo EG360 2/25/03
Si necesita ayuda llame al 1-800-762-1142
No devuelva el artículo al lugar de compra.
Precaución
El propano líquido es
inflamable y peligroso si lo
maneja inadecuadamente.
Familiaricese con las
características antes de uti lizar
cualquier producto de propano.
Precaución
Debe mantener el
compartimiento de la válcula,
los quemadores y los pasos de
aire circulante absolutamente
limpios. Verifique el asador
antes de cada uso.
Precaución
1. No toque las piezas metálicas del asador, hasta que se haya
enfriado completamente (45 minutos approx.) para evitar
quemaduras, a menos que Ud. esté equipado con protectores
como : guantes para el asador o cualquier otro tipo de equipo
protector apropiado, etc.
2. No lo utilice en un lugar que tenga un ambiente explosivo.
Mantenga el assador lejos de las zonas donde se guardan o se
utilizan gasolina, liquidos / vapores o materiales inflamables.
3. No modifique el calefactor de ninguna manera.
4. Limpie y verifique la manguera, cada vez, antes de utilizar el
aparato. Verifique si hay presencia de abrasión, desgaste,
cortaduras o de escapes; en cualquier caso, debo reemplazar
la manguera, antes de proceder con el funcionamiento del
aparato. El ensamble de manguera debe ser el mismo, que está
especificado por el fabricante.
5. Coloque las mangueras de gas tan lejos como sea posible de
todas superficies calientes o de grasa caliente quo gotee.
6. Nunca guarde un tanque lleno dentro de un automóvil o de su
cajuela. El calor puede aumentar la presión, soltar la válvula de
descompresión y provocar un escape de gas.
Characterísticas del propano : Inflamable, explosico, más pesado
que el aire - se asienta en superficies bajas.
En su estado natural, el propano no tiene olor. Para su seguridad,
añada una substancia odorífica que apeste como col podrida.
El contacto con el propano líquido puede causar quemaduras a
la piel.
El asador es enviado de la fábrica para ser utilizado solamente
con
propano.
Nunca utilice una bombona de propano que tenga una estructura,
válvula, collar o pie dañado.
Las bombonas abolladas u oxidadas de gas propano pueden
ser peligrosas ; deben estar verificadas por su proveedor de gas
propano.
GENERAL INFORMATION:
1. SE REQUIERE UNA BOMBONA DE GAS PROPANO PARA
HACERLO FUNCIONAR.
2. ¡ Este asador NO está diseñado para uso comercial !
11
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
WARNING
FOR YOUR SAFETY:
1. This grill is for outdoor use only, and shall not be used in a
building, garage, or any other enclosed area.
2. This grill is for use with propane gas only (propane gas cylinder
not included).
3. Never attempt to attach this grill to the self-contained propane
system of a camper trailer, motor home, or house.
4. Never use charcoal or lighter fluid.
5. The use of alcohol, or prescription or non-prescription drugs
may impair the consumer’s ability to properly assemble or safely
operate the appliance.
6. Do not use gasoline, kerosene, or alcohol for lighting! The LP-gas
supply cylinder must be constructed and marked in accordance
with the Specifications for LP-gas Cylinders of the U.S. Department
of Transportation (DOT) or the National Standard of Canada, CAN/
CSA-B339, Cylinders, Spheres and Tubes for the Transportation of
Dangerous Goods; and Commission.
7. Always open grill lid carefully and slowly as heat and steam
trapped within grill can severely burn you.
8. Always place your grill on a hard, level surface far away from
combustibles. An asphalt or blacktop surface may not be
acceptable for this purpose
9. Do not attempt to move appliance when in use. Allow the working
vessel to cool before moving or storing.
10. Do not leave a lit grill unattended, especially
keep children and
pets away from grill at all times.
11. This is not a tabletop grill. Therefore, do not place this grill on
any type of tabletop surface.
12. Do not use grill in high winds.
13. Do not use the grill unless it is COMPLETELY
assembled and all
parts are securely fastened and tightened.
14. This appliance is not intended for commercial use.
Keep all combustible items and surfaces at least 21 inches
(53 cm)
away from the grill at all times. DO NOT use this gas grill or any gas
product under any overhead or near any unprotected combustible
constructions.
12
Manual de usuario: parrilla de gas para exteriores, modelo EG360 2/25/03
Si necesita ayuda llame al 1-800-762-1142
No devuelva el artículo al lugar de compra.
ADVERTENCIA
PARA SU SEGURIDAD:
1. Esta parrilla es sólo para uso en exteriores y no debería utilizarse en un
edificio, garaje, o cualquier otro lugar cerrado.
2. Esta parrilla utiliza únicamente gas propano como combustible (bombona
de gas propano no incluida).
3 . No intente nunca acoplar esta parrilla al sistema de propano de una
caravana, un motor doméstico o una casa.
4. No utilice nunca carbón vegetal o líquido encendedor.
5. El uso de alcohol o de fármacos con o sin receta puede afectar a la
capacidad del consumidor para montar o hacer funcionar de forma
adecuada el aparato.
6. No utilice gasolina, queroseno o alcohol para encender. La botella de gas
LP debe estar fabricada y comercializada según las especificaciones para
botellas de gas LP del Departamento de Transporte (DON) de EE.UU., o del
Estándar nacional de Canadá, CAN/CSA-B339, Botellas, Esferas y Tubos
para el transporte de mercancías peligrosas; y la Comisión.
7. Abra siempre la tapa de la parrilla con cuidado y lentamente, ya que
el calor y el vapor atrapados dentro de la parrilla podrían producirle
quemaduras graves.
8. Coloque siempre la parrilla sobre una superficie firme y nivelada, alejada
de productos combustibles y de los niños. Una superficie de asfalto o de
pavimento puede que no sea adecuada para este propósito.
9. No trate de mover esta unidad mientras la esté usando. Deje que la unida
se enfríe antes de moverlo o guardarlo.
10. No deje una parrilla encendida sin vigilancia, especialmente
, mantenga los
niños y las mascotas lejos de la parrilla en todo momento.
11. No es una parrilla de sobremesa. Por lo tanto, no coloque esta parrilla
sobre ningún tipo de superficie de sobremesa.
12. No utilice la parrilla si hace mucho viento.
13. No utilice la parrilla a menos que esté COMPLETAMENTE
montada y que
todas las piezas estén bien fijadas y apretadas.
14. Esta unidad no ha sido diseñada para uso comercial.
Mantenga todos los elementos de combustible y las superficies a un mínimo
de 53 cm. de la parrilla en todo momento. NO utilice esta parrilla de gas o
cualquier otro producto de gas por encima o junto a cualquier construcción
de combustible no protegida.
13
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill / Manual de usuario: parrilla de gas para exteriores, modelo EG360 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
Si necesita ayuda llame al 1-800-762-1142
No devuelva el artículo al lugar de compra.
Step 1
Flip over the body, as shown in illustration. Attach body (1) to leg
assembly (5) using bolts (F), lock washers (C), and washers (A).
Paso 1
Coloque el cuerpo de la unidad boca abajo como se muestra en la
ilustración. Fije el conjunto de las patas (5) al cuerpo de la unidad (1)
usando pernos cortos (F), arandelas de cierre (C ) y arandelas
planas (A).
Assembly Instructions
For Best Results
After removing outer carton, place inner packaging on its side before cutting straps.
Remove all contents from packaging, and make sure all parts are present before attempting to
assemble! Tighten all bolt connections by hand first, then when the grill is fully assembled, go
back and tighten.
Instrucciones de Montaje
Para obtener los mejores resultados
Después de quitar el cartón externo, ponga el empaquetado interno en su lado antes de correas del
corte.
¡Saque todos los componentes del embalaje y asegúrese de que todas las piezas están presentes
antes de iniciar el montaje! Apriete primero todas las conexiones de tornillos a mano, a continuación,
cuando la parrilla esté completamente montada, acabe de apretar las conexiones.
A
C
5
1
F
Step 2
Attach A and B leg covers (3, 4) to leg assembly as shown in
illustration.
Paso 2
Coloque las cubiertas de las patas, A y B (3, 4), sobre el conjunto de
las patas en la forma que se muestra en la ilustración.
3
3
4
4
14
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill / Manual de usuario: parrilla de gas para exteriores, modelo EG360 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
Si necesita ayuda llame al 1-800-762-1142
No devuelva el artículo al lugar de compra.
Step 3
Each leg cover will be secured at two points. Note from the diagram
that two different length bolts will secure each leg cover. Secure leg
covers using long bolts (G), lock washers (c) and flat washers (A).
Then, use short bolts (F), lock washers (C) and flat washers (A) to
secure leg covers nearest to the body base.
Paso 3
Cada cubierta de la pierna será asegurada en dos puntas. Nota del
diagrama que dos diversos pernos de la longitud asegurarán cada
cubierta de la pierna. Asegure las cubiertas de la pierna usando los
pernos largos (g), las arandelas de bloqueo (c) y las arandelas planas
(a). Entonces, utilice los pernos cortos (f), las arandelas de bloqueo (c) y
las arandelas planas (a) para asegurar las cubiertas de la pierna lo más
cerca posible a la base del cuerpo.
A
C
G
A
C
F
°ßŒ®™fl1
Step 4
Attach four lockable casters (8) to body / leg assembly and secure
by screwing casters clockwise into leg assembly.
Paso 4
Coloque las 4 rodajas inmovilizables (8) en el conjunto de patas y
cuerpo de la unidad y asegúrelas atornillando las rodajas en la dirección
de las manecillas de reloj, en el conjunto de la pata.
8
Step 5
Flip the grill upright, as shown in illustration. Attach two side
shelves (15), to body (1) by inserting tabs in shelves into slots in
body, and press downward, as shown in illustration. Then secure
shelves using bolts (F), lock washers (C), and washers (A).
Optional: Secure the lighting hook (16) to the area under the right
side of the grill adjacent to the vent holes.
Paso 5
Esté parado el cuerpo de la unidad vertical según lo demostrado en
la ilustración. Fije las dos repisas laterales (15) en el cuerpo de la
unidad (1), insertando las lengüetas de las repisas en las aberturas del
cuerpo de la unidad y presionándolas hacia abajo como se muestra
en la ilustración. Luego, asegure las repisas usando pernos cortos (F),
arandelas de cierre (C ) y arandelas planas (A).
Opcional: Asegure el gancho de la iluminación (16) al área bajo derecho
de la parrilla adyacente a los agujeros de respiradero.
G
C
A
15
16
Optional/Opcional
15
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill / Manual de usuario: parrilla de gas para exteriores, modelo EG360 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
Si necesita ayuda llame al 1-800-762-1142
No devuelva el artículo al lugar de compra.
B
A
C
E
9
7
2
Step 6
Attach handle (9) and heat reflector plate (7) to lid (2) using wing
nuts (E), lock washers (C), small washers (A), and heat-resistant
washers (B), as shown.
Paso 6
Fije la manija (9) y la placa reflectora de calor (7) a la tapa (2), usando
tuercas de mariposa (E), arandelas de cierre (C ), arandelas planas (A)
y arandelas resistentes al calor (B), como se ilustra.
6
D
Unscrew
Step 7
Attach thermometer (6) to lid (2) by unscrewing back of
thermometer, assemble and secure to lid. Then attach lid to
assembled grill body by securing at hinges with pins and cotter
pins (D).
Paso 7
Fije el termómetro (6) a la tapa (2). Luego fije la tapa al cuerpo de la
parrilla, asegurándola en las bisagras con pasadores y pasadores de
horquilla (D).
12
Step 8
Attach warming rack (12) to assembled grill by inserting extended
wire ends into holes in grill. See diagram.
Paso 8
Coloque la rejilla de conservación al calor (12) en la unidad armada,
insertando los extremos de los alambres de extensión en las
perforaciones de la unidad. Vea el diagrama.
16
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill / Manual de usuario: parrilla de gas para exteriores, modelo EG360 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
Si necesita ayuda llame al 1-800-762-1142
No devuelva el artículo al lugar de compra.
Step 9
Install heating plate (14), and cooking grid (13) into assembled grill,
as shown.
Paso 9
Instale el plato de calentamiento (14) y la rejilla de cocinar (13) en la
unidad armada, como se ilustra.
14
13
Step 10
Install two control knobs (10) by inserting stems in assembled grill
into sleeve in knob, and pushing straight in.
Paso 10
Instale dos botones de control (10) insertando las espigas en la unidad
armada por la manga del botón y presionándolos hacia adentro.
10
Step 11
Slide oil cup (11) into place in back of grill as shown.
Paso 11
Coloque la receptor de grasa (11) en su lugar, en la parte trasera de la
unidad, como se ilustra.
11
°
ߌ®™fl1
MAT.
MAT.
17
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill / Manual de usuario: parrilla de gas para exteriores, modelo EG360 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
Si necesita ayuda llame al 1-800-762-1142
No devuelva el artículo al lugar de compra.
Step 12
Place a full 20-lb. propane tank in back of grill body. Then attach
regulator valve to grill valve by turning knob clockwise until
regulator is fully seated. Refer to connecting gas cylinder section,
page 12.
Paso 12
Coloque una botella de propano de 9 kg en la parte trasera de unidad.
Luego, coloque la válvula del regulador en la válvula de la unidad,
haciendo girar la perilla en la dirección de las manecillas de reloj hasta
que el regulador quede firmemente asentado. Consulte la sección
relativa a la conexión de la botella de gas en la página 12.
Final
18
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
Operating Your Grill
USE ONLY THE REGULATOR PROVIDED!
If a replacement is necessary, please call our customer
service center. The use of unauthorized parts can create an
unsafe conditions and environment
Connecting Gas Cylinder:
The LP-gas supply cylinder to be used must be constructed
and marked in accordance with the Specifications for LP-gas
Cylinders of the U.S. Department of Transportation (DOT) or
the National Standard of Canada, CAN/CSA-B339, Cylinders,
Spheres, and Tubes for the Transportation of Dangerous
Goods; and Commission. Only cylinders with a listed
overfilling prevention device (OPD) and marked “propane”
may be used. Cylinders with an OPD will have valve handles
with three “lobes” (prongs). Only use 20-pound cylinders
equipped with a cylinder connection device compatible with
the connection for outdoor cooking appliances. The cylinder
must include a collar to protect the cylinder valve. Blue
Rhino 20-pound cylinders meet these requirements. The
gas cylinder should not be dropped or handled roughly! If
the appliance is not in use, the gas cylinder must be turned
off. Storage of an appliance indoors is permissible only if the
cylinder is disconnected and removed from the appliance.
Cylinders must be stored outdoors out of the reach of children
and must not be stored in a building, garage, or any other
enclosed area. Your cylinder must never be stored where
temperatures can reach over 125°F! Before connection, be
sure that there is no debris caught in the head of the gas
cylinder, head of the regulator valve, or in the head of the
burner and burner ports. Connect regulator valve and hand-
tighten firmly. DO NOT obstruct the flow of combustion air
and ventilation air to the grill.
DANGER
Do not store spare LP-gas
cylinder within under or near
this grill.
Never fill the cylinder beyond
80 percent full.
A fire causing deaths or serious
injury may occur if the above is
not followed exactly.
Caution
Cylinder supply system must be
arranged for vapor withdrawl.
19
Manual de usuario: parrilla de gas para exteriores, modelo EG360 2/25/03
Si necesita ayuda llame al 1-800-762-1142
No devuelva el artículo al lugar de compra.
Funcionamiento de su Parrilla
UTILICE ÚNICAMENTE EL REGULADOR INCLUIDO
Si necesita un recambio, póngase en contacto con nuestro servicio
de atención al cliente. El uso de pieza no autorizadas puede provocar
situaciones de riesgo y baja seguridad.
Conexión de la botella de gas:
La botella de gas LP que se utilice ha de estar fabricada y comercializada
según las especificaciones para botellas de gas LP del Departamento
de Transporte de EE.UU. o el Estándar Nacional de Canadá, CAN/
CSA-B339, Botellas, Esferas y Tubos para el transporte de mercancías
peligrosas; y la Comisión. Sólo se podrán utilizar botellas con un
dispositivo de prevención de sobrellenado listado (OPD) y que se indique
"propano". Este tipo de botellas tienen las manivelas de la válvula
con tres "lóbulos" (dientes). Utilice únicamente botellas de 10 kilos
equipadas con un dispositivo de conexión de la botella compatible con
la conexión de aparatos de cocina para exteriores. La botella debe llevar
un collar para proteger la válvula de la misma. Las botellas Blue Rhino
de 9 kilos cumplen estos requisitos. La botella debe de manejarse con
cuidado y evitar que se caiga. Si no se está utilizando el aparato, se
recomienda desconectar la botella. El almacenamiento del aparato en
un espacio cerrado sólo está permitido si la botella está desconectada y
desmontada del aparato. Las botellas deben almacenarse en un lugar al
aire libre siempre fuera del alcance de los niños y nunca en un garaje,
edificio o espacio cerrado. Nunca almacene las botellas en un lugar en
el que la temperatura supere los 51,5 ºC. Antes de conectar la botella,
asegúrese de que tanto la cabeza de la misma como la del regulador de
la válvula, así como la del quemador y las bocas del quemador, están
libres de cualquier suciedad. Conecte la válvula del regulador y apriétela
manualmente con firmeza. Desconecte la botella de gas propano de la
válvula del regulador cuando la parrilla no se esté utilizando. No obstruya
el flujo de aire de combustión ni el aire de ventilación de la parrilla.
PELIGRO
Nunda guarde un tanque
adicional de propano
debajo o cerca de esta
parrilla.
Nunca llene la botella
a más del 80% de su
capacidad.
Si no sigue exactamente
estas indicaciones, puede
provocar un incendio que
origine heridas personales
de gravedad o la muerte.
Precaución
El sistema de suministro
con botella de gas debe ser
aprobado para extracción
de vapor.
20
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill / Manual de usuario: parrilla de gas para exteriores, modelo EG360 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
Si necesita ayuda llame al 1-800-762-1142
No devuelva el artículo al lugar de compra.
Check for Leaks
Check for leaks. Make sure the regulator valve is securely fastened to
the burner and the cylinder.
Make 2-3 oz. of leak solution by mixing one part liquid dishwashing soap
with three parts water.
• Make sure control knobs are off.
Spoon several drops of solution, or use squirt bottle, at the tank valve
to regulator connection, and grill valve connection.
Inspect the solution at the connections, looking for bubbles. If NO
bubbles appear, the connections are secure. If bubbles appear, you
have a leak.
Loosen and retighten this connection, making sure the connection is
secure.
Retest with solution. If you continue to see bubbles after several
attempts, disconnect propane source and call 1-800-762-1142.
If your unit was assembled at the store, visually check the connection
between the burner pipe and ori ce. Make sure the burner pipe rests
ush with the ori ce. Failure to inspect this connection or follow these
instructions could cause a re or an explosion which can cause death,
serious bodily injury, or damage to property. Please refer to diagram
for proper installation. If the burner pipe does not rest ush to the
ori ce, please call our customer service department.
Comprobar si Hay Fugas
Compruebe si hay fugas. Asegúrese de conectar adecuadamente la válvula
del regulador al quemador y la bombona.
Prepare unos 80 ml de solución para comprobar si hay fugas mezclando una
parte de jabón líquido para lavar platos y tres partes de agua.
Asegúrese de que los botones de control están en la posición “OFF”
(apagado).
Vierta varias gotas de la solución con una cuchara o una botella de exprimir
en la conexión del regulador y del depósito así como todas las conexiones
de la manguera.
Revise la solución en la conexión en busca de burbujas. Si NO aparecen
burbujas, la conexión es segura. Si aparecen burbujas, hay una fuga.
Afloje la conexión y vuelva a apretarla dejando segura la conexión.
Haga otra prueba con la solución. Si sigue observando burbujas después de
varios intentos, llame al número de teléfono 1-800-762-1142 para solicitar
asistencia técnica.
Si su unidad fue montada en el almacén, compruebe visualmente la
conexión entre la pipa de la hornilla y el ori cio. Este seguro los restos de
la pipa de la hornilla a ras del ori cio. La falta de examinar esta conexión o
de seguir estas instrucciones podría causar un fuego o una explosión que
puede causar muerte, lesión corporal seria, o un daño a los bienes. Re era
por favor al diagrama para la instalación apropiada. Si la pipa de la hornilla
no se reclina a ras al ori cio, llame por favor nuestro departamento de
servicio de cliente.
CAUTION
Your grill has been checked
at all factory connections for
leaks. Recheck all connections,
as movement in shipping can
loosen connections. Check
for leaks even if your unit was
assembled for you at the store.
PRECAUCIÓN
Su parrilla ha sido comprobada
en fábrica y no se detectaron
fugas. Vuelva a comprobar
todas las conexiones, ya que
el movimiento generado por
el transporte puede aflojar las
conexiones. Compruebe si
hay fugas incluso si su unidad
fue montada para usted en la
tienda.
21
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
Lighting Your Grill
Danger:
1. Open lid before lighting burners
Attempting to light the burner with the lid closed may cause an explosion!
Make sure there are no obstructions of airflow to the gas unit. Spiders
and insects can nest within and clog the burner / venturi tube at the
orifice. A clogged burner tube can lead to a fire beneath the appliance.
2. All valves must be in the OFF position
3. Turn on gas at cylinder
4. Push and turn LEFT control knob to HIGH
5. Press the red ignitor button 3 to 4 times to light burner
6. If ignition does not occur in five seconds, turn burner control knob
off, wait five minutes, and repeat lighting procedure. Use a match
through hole located in the side of the grill if ignitor does not light
burner.
Important: Light LEFT burner FIRST! Once the LEFT burner is lit the
RIGHT burner will light by turning the control knob to HIGH. Never light
the RIGHT burner unless the LEFT burner is lit.
After lighting, please observe the burner flame, make sure all burner
ports are lighted
If burner flame goes out during operation, immediately turn the gas “off”
and open lid to let the gas clear for about 5 minutes before re-lighting.
Before cooking on this grill for the first time, operate the grill for about
15 minutes with the lid closed and the gas turned on “high.” This will
“heat clean” the internal parts and dissipate odor from the manufacturing
processes and painted finish.
Clean your grill after each use, DO NOT use abrasive or flammable
cleaners, as it will damage the parts of this product and may start a fire.
If electronic ignition fails, use the lighting hook provided (see drawing on
bottom left hand corner).
DANGER
Failure to open lid while igniting
the barbecue’s burners, or not
waiting 5 minutes to allow the
gas to clear if the barbecue
does not light, may result in an
explosive flame-up, which can
cause serious bodily injury or
death.
Caution
If BBQ is not in use, the gas
must be turned off at the supply
cylinder.
LOW
OFF
HIGH
PUSH
22
Manual de usuario: parrilla de gas para exteriores, modelo EG360 2/25/03
Si necesita ayuda llame al 1-800-762-1142
No devuelva el artículo al lugar de compra.
Encendido de la Parrilla
Peligro:
1. Abra la tapa antes de encender los quemadores.
Si intenta encender el quemador con la tapa cerrada puede provocar una
explosión.
Asegúrese de que no hay nada que obstruya el flujo de aire en la unidad
de gas. Arañas y otros insectos pueden formar sus nidos dentro y
obstruir los orificios del quemador/tubo de venturi. Un tubo de quemador
obstruido puede provocar un incendio debajo del aparato.
2. Todas las válvula tienen que estar en la posición OFF.
3. Abra el gas desde la botella.
4. Apriete y gire el botón de control hacia la izquierda para situarlo en la
posición high.
5. Apriete 3 ó 4 veces el botón rojo del dispositivo de encendido para
encender el quemador.
6. Si pasados cinco segundos no se enciende, gire el botón de control
del quemador a la posición off, espere cinco minutos y repita el
procedimiento de encendido. Si el dispositivo de encendido no
enciende el quemador, acerque una cerilla al orificio situado en la parte
delantera de la parrilla.
Importante: ¡Encienda PRIMERO el quemador IZQUIERDO! Una vez
encendido, el quemador DERECHO se encenderá girando el botón de
control a la posición HIGH.
Nunca encienda el quemador DERECHO a menos que antes haya
encendido el IZQUIERDO. Después del encendido, por favor observe la
llama del quemador, asegúrese de que todas las bocas del quemador
están encendidas.
Si la llama del quemador se apaga durante el funcionamiento, cierre el
gas inmediatamente y abra la tapa durante 5 minutos para dejar que la
zona quede despejada de gas antes de volver a encenderlo.
Antes de cocinar en la parrilla por primera vez, póngala en
funcionamiento durante 15 minutos con la tapa cerrada y el regulador de
gas en la posición “high”. De esta manera se limpiarán mediante el calor
las piezas internas y se eliminará el olor del proceso de fabricación y la
pintura de acabado.
Limpie la parrilla después de cada uso. No use productos de limpieza
abrasivos o inflamables, ya que éstos pueden dañar las piezas del
aparato y provocar un incendio.
Si la ignición electrónica falla, utilice el gancho de la iluminación
proporcionado (véase el dibujo en la esquina derecha inferior).
PELIGRO
Si no abre la tapa durante el
encendido de los quemadores
de la barbacoa o si no espera
5 minutos a que la zona
quede despejada de gas si la
barbacoa no se enciende, puede
causar una llamarada cuyas
consecuencias pueden ser la
muerte o heridas personales
graves.
Precaución
Si la parrilla no se está usando,
el gas debe cerrarse a la salida
de la botella de gas.
LOW
OFF
HIGH
PUSH
23
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
Caution
All cleaning and maintenance
should be done when grill is
cool and with the fuel supply
turned off at the LP cylinder.
DO NOT clean any grill part in a
self cleaning oven. The extreme
heat will damage the finish.
Cleaning and care
Burning-off the grill after every use (approx. 15 minutes) will keep
excessive food residue from building up.
Recommended cleaning materials
Mild dishwashing liquid detergent Hot water
Nylon cleaning pad Wire brush
Paper clip Putty knife/scraper
Compressed air
DO NOT use cleaners that contain acid, mineral spirits or xylene.
Outside surfaces
The porcelain finish of the grill lid has a glass-like composition that should
be handled with care not to chip. Use mild dishwashing detergent or
baking soda and hot water solution. Non abrasive scouring powder can be
used on stubborn stains, then rinse with water.
If the inside surface of the grill lid has the appearance of peeling paint,
baked on grease buildup has turned to carbon and is flaking off. Clean
thoroughly with strong solution of detergent and hot water. Rinse with
water and allow to completely dry. NEVER USE OVEN CLEANER.
Interior of grill bottom
Remove residue using brush, scraper and/or cleaning pad, then wash with
dishwashing detergent and hot water solution. Rinse with water and let
thoroughly dry.
Plastic surfaces
Wash with a soft cloth and dishwashing detergent and hot water solution.
Rinse with water. Do not use abrasive cleaners, degreasers or a
concentrated grill cleaner on plastic parts.
Cooking Grid
Use mild dishwashing detergent and hot water solution. Non abrasive
scouring powder can be used on stubborn stains, then rinse with water.
Heat Plate
The porcelain finish has a glass-like composition that should be handled
with care not to chip. Clean residue with wire brush and wash with soapy
water, then rinse with water.
Drip pan
Periodically empty the grease pane and clean with dishwashing detergent
and hot water solution.
24
Manual de usuario: parrilla de gas para exteriores, modelo EG360 2/25/03
Si necesita ayuda llame al 1-800-762-1142
No devuelva el artículo al lugar de compra.
PRECAUCIÓN
Todas las operaciones de
limpieza y mantenimiento
deben realizarse con
la parrilla fría y con el
suministro de combustible
de la botella PL cerrado.
NO limpie ninguna pieza
de la parrilla en un horno
con autolimpieza. Las altas
temperaturas pueden causar
daños en el acabado.
Limpieza y Cuidado
Si deja quemar la parrilla después de cada uso (aprox. unos 15 minutos),
evitará que se acumulen restos de comida en la misma.
Productos de limpieza recomendados
Lavaplatos líquido suave Agua caliente
Manopla de limpieza de nylon Un cepillo de alambre
Un clip de papel Espátula/rascador
Aire comprimido
NO utilice productos de limpieza que contengan ácido, alcoholes
minerales o xyleno.
Superficies exteriores
Utilice un producto lavaplatos o una solución de bicarbonato sódico y
agua caliente. Puede utilizarse un limpiador en polvo no abrasivo para las
manchas resistentes, a continuación, enjuague con agua.
Si la superficie interior de la tapa de la parrilla da la impresión de estar
perdiendo la capa de pintura, la acumulación de grasa se ha convertido
en carbón y se está desmenuzando. Limpie a conciencia con una
solución fuerte de detergente y agua caliente. Enjuague con agua y
deje que se seque por completo. NO UTILICE NUNCA PRODUCTOS
LIMPIAHORNOS.
Interior de la parte inferior de la parrilla
Elimine cualquier residuo utilizando el cepillo, el rascador y/o la manopla
de limpieza, a continuación, lave con una solución de producto lavaplatos
y agua caliente. Enjuague con agua y deje secar por completo.
Superficies plásticas
Lave con un trapo suave y con una solución de producto lavaplatos
y agua caliente. Enjuague con agua. No utilice productos de limpieza
abrasivos, desengrasantes o productos concentrados para la limpieza de
parrillas sobre las piezas de plástico.
Rejilla de cocinar
Utilice una solución con un producto lavaplatos suave y agua caliente.
Puede utilizarse un limpiador en polvo no abrasivo para las manchas
resistentes, a continuación, enjuague con agua.
Placa de calentamiento
El acabado en porcelana tiene una composición similar al vidrio, que debe
tratarse con cuidado para que no se astille. Limpie los residuos con un
cepillo de alambre y lave con agua jabonosa, a continuación, enjuague
con agua limpia.
Recipiente para gotas
Periódicamente, vacíe la bandeja de grasa y limpie con una solución de
producto lavaplatos y agua caliente.
25
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill / Manual de usuario: parrilla de gas para exteriores, modelo EG360 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
Si necesita ayuda llame al 1-800-762-1142
No devuelva el artículo al lugar de compra.
Cleaning the burner assembly
1. Turn gas off at the control knobs and LP tank.
2. Remove cooking grate and heat plate.
3. Remove grease cup.
4. Disconnect wire from spark electrode.
5. Remove burner by removing the three fasteners securing the
burner to the grill bottom.
6. Lift burner up and away from gas valve orifice.
7. Clean inlet (venturi) of burner with small bottle brush or
compressed air.
8. Remove all food residue and dirt on burner surface.
9. Clean any clogged ports with a stiff wire (such as an opened paper
clip)
10. Inspect burner for any damage (cracks or holes). If damage is
found, replace with new burner.
Reinstall burner, check to insure that gas valve orifices are correctly
positioned inside burner inlet (venturi). Also check position of spark
electrode.
Limpieza del conjunto del quemador
1. Desconecte la entrada de gas con los mandos de control y el depósito
LP.
2. Quite la rejilla de cocinar y la placa de calentamiento.
3. Retire la cubeta de la grasa.
4. Desconecte el cable del encendedor de chispa.
5. Desmonte el quemador quitando los tres dispositivos de sujeción que
fijan el quemador a la parte inferior de la parrilla.
6. Eleve el quemador y retírelo del orificio de la válvula de gas.
7. Limpie la entrada (venturi) del quemador con un cepillo pequeño para
botellas o con aire comprimido.
8. Elimine todos los restos de comida y suciedad de la superficie del
quemador.
9. Limpie todas las bocas obstruidas con un cable rígido (como un clip para
papeles abierto)
10. Revise el quemador por si presentase algún daño (grietas u orificios).
Si estuviese dañado, sustitúyalo por un quemador nuevo.
Vuelva a montar el quemador, compruebe que los orificios de la válvula
de gas están colocados de forma correcta en el interior de la entrada del
quemador (venturi). Compruebe también la posición del encendedor de
chispa.
26
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
Problem
Problem
Possible Cause
Possible Cause
Prevention/Cure
Prevention/Cure
Burner will not light using
ignitor
Wires/or electrode covered with cooking
residue.
Electrode and burners are wet.
Electrode cracked or broken - sparks at
crack.
Wire loose or disconnected.
Wire is shorting (sparking) between ignitor
and electrode.
Bad ignitor.
Clean wire and/or electrode with rubbing
alcohol.
Wipe dry with cloth.
Replace electrode.
Reconnect wire or replace electrode/wire
assembly.
Replace ignitor wire/electrode assembly.
Replace ignitor.
Burner will not light with
match
No gas flow.
Coupling nut and regulator not fully
connected.
Obstruction of gas flow.
Disengagement of burner to valve.
Spider webs or insect nest in venturi.
Burner ports clogged or blocked.
Check if LP tank is empty. If LP tank is not
empty, refer to “Sudden drop in gas flow
(reduced flame height). If empty, replace or
refill.
Turning the coupling nut about one-half
to three quarters additional turn until solid
stop. Tighten by hand only-do not use
tools.
Clear burner tubes. Check for bent or
kinked hose.
Reengage burner and valve.
Clean venturi.
Clean burner ports.
Sudden drop in gas flow
or reduced flame height
Out of gas.
Excess flow safety device may have been
activated.
Check for gas in the LP tank.
Turn off knobs, wait 30 seconds and light
grill. If flames are still too low Reset the
excessive flow safety device by turning
off knobs and LP tank valve. Disconnect
regulator. Turn burner control knobs to
HIGH. Wait 1 minute. Turn burner control
knobs off. Reconnect regulator and leak
check connections. Turn LP tank valve on
slowly, wait 30 seconds and then light grill.
Irregular flame pattern,
flame does not run the full
length of burner.
Burner ports are clogged or blocked. Clean burner ports.
Frequently Asked Questions
27
Manual de usuario: parrilla de gas para exteriores, modelo EG360 2/25/03
Si necesita ayuda llame al 1-800-762-1142
No devuelva el artículo al lugar de compra.
Resolución de Problemas
Problema
Problema
Causa Posible
Causa Posible
Prevención/Solución
Prevención/Solución
El quemador no se
enciende utilizando el
dispositivo de e ncendido
Cables/o electrodos están cubiertos con
restos de alimentos.
Los electrodos y los quemadores están
mojados.
Electrodo agrietado o roto; chispas en las
grietas.
Cable suelto o desconectado.
El cable tiene un cortocircuito (chispeo)
entre el dispositivo de encendido y el
electrodo.
Dispositivo de encendido defectuoso.
Limpie el cable/o electrodo frotando.
Séquelo con un paño.
Sustituya el electrodo.
Vuelva a conectar el cable o sustituya el
conjunto electrodo/cable.
Sustituya el conjunto cable del dispositivo
del encendido/electrodo.
Sustituya el dispositivo de encendido
El quemador no se
enciende con una cerilla
No hay flujo de gas.
Tuerca de acoplamiento no están
conectados por completo.
Obstrucción del flujo de gas.
Desacoplamiento del quemador a la
válvula.
Telarañas o nidos de insectos en el venturi.
Bocas del quemador atascadas u
obstruidas.
Comprebe si el depósito LP está vacío.
Si el depósito LP no está vacío consulte
la sección "Caída repentina del flujo de
gas (tamaño de llama insuficiente). Si está
vacío, sustitúyalo o vuelva a llenarlo.
Gire la tuerca de acoplamiento entre media
vuelta y tres cuartos de vuelta hasta que
haga tope con firmeza. Apriete únicamente
a mano, sin utilizar ninguna herramienta.
Quite los tubos del quemador. Compruebe
si la manguera está doblada o enroscada.
Vuelva a conectar el quemador y la
válvula.
Limpie el tubo de venturi.
Limpie las bocas del quemador.
Caída repentina del flujo
de gas o altura de la llama
insuficiente
Sin gas.
Puede que se haya activado el dispositivo
de seguridad de exceso de flujo.
Compruebe si hay gas en el depósito LP.
Gire los botones a la posición off, espere
30 segundos y encienda la parrilla. Si
las llamas continúan siendo demasiado
bajas reinicie el dispositivo de seguridad
de flujo excesivo girando las botones a la
posición off y la válvula del depósito LP.
Desconecte el regulador. Gire los botones
de control del quemador a la posición
HIGH. Espere 1 minuto. Gire los botones
de control del quemador a la posición
off. Vuelva a conectar las conexiones
del regulador y del dispositivo de
comprobación de fugas. Abra lentamente
la válvula del depósito LP, espere 30
segundos y, a continuación, encienda la
parrilla.
Falta de uniformidad
en la llama, la llama no
cubre toda la longitud del
quemador.
Las bocas del quemador están atascadas
u obstruidas.
Limpie las bocas del quemador.
28
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
Frequently Asked Questions (con’t)
Problem
Problem
Possible Cause
Possible Cause
Prevention/Cure
Prevention/Cure
Flame is yellow or orange. New burner may have residual
manufacturing oils.
Spider webs or insect nest in venturi.
Food residue, grease or seasoning salt on
burner.
Poor alignment of valve to burner venturi.
Burn grill for 15 minutes with the lid closed.
Clean venturi.
Clean burner.
Assure burner venturi is properly engaged
with valve.
Flame blow out High or gusting winds.
Low on LP Gas
Excess flow valve tripped
Turn front of grill to face wind or increase
flame height.
Flare-up Grease buildup.
Excess fat in meat.
Excessive cooking temperature.
Clean grill.
Trim fat from meat before grilling.
Adjust (lower) temperature accordingly.
Persistent grease fire. Grease trapped by food buildup around
burner system.
Turn knobs to OFF. Turn gas off at LP
tank. Leave lid in closed position and let
fir eburn out. After grill cools, remove and
clean all parts.
Flashback (fire in burner
tube(s))
Burner and/or burner rubes are blocked. Clean burner and/or burner tubes.
Inside of lid is peeling-like
paint peeling
The lid is porcelain coated, not paint. Baked on grease buildup has turned to
carbon and is flaking off. Clean thoroughly.
29
Manual de usuario: parrilla de gas para exteriores, modelo EG360 2/25/03
Si necesita ayuda llame al 1-800-762-1142
No devuelva el artículo al lugar de compra.
Resolución de Problemas (Continuación)
Problema
Problema
Causa Posible
Causa Posible
Prevención/Solución
Prevención/Solución
La llama es de color
amarillo o naranja.
Puede que el nuevo quemador tenga
aceites residuales del proceso de
fabricación.
Telarañas o nidos de insectos en el venturi
Restos de alimentos, grasa o sal para
condimentar en el quemador.
Alineación incorrecta entre la válvula y el
quemador de venturi.
Queme la parrilla durante 15 minutos con
la tapa cerrada.
Limpie el venturi.
Limpie el quemador.
Asegúrese de que el quemador venturi
está conectado adecuadamente a la
válvula
La llama se apaga Vientos fuertes o racheados
Nivel de gas del PL bajo
Válvula de exceso de flujo obstruida
Gire la parte delantera de la parrilla para
proteger del viento o aumentar la altura de
la llama
Fogonazo Formaciones de grasa.
Carne con exceso de grasa.
Se está utilizando una temperatura
excesiva para cocinar.
Limpie la parrilla.
Retire la grasa de la carne antes de
ponerla en la parrilla.
Ajuste (baje) la temperatura según
corresponda.
La grasa provoca un fuego
persistente
Grasa atascada por la acumulación
de comida alrededor del sistema de
quemadores
Gire los botones a la posición OFF. Cierre
el gas del depósito LP. Deje la tapa
cerrada y deje que el fuego se consuma.
Una vez se haya enfriado la parrilla, quite
y limpie todas las piezas.
Centelleos (hay fuego
en el(los) tubo(s) del
quemador)
El quemador y/o juegos de quemadores
están bloqueados.
Limpie el quemador y/o los tubos del
quemador
El interior de la tapa se
está pelando; igual que
cuando se pela la pintura.
La tapa está recubierta de porcelana, no
pintada.
La acumulación de grasa se ha convertido
en carbón y se está desmenuzando.
Limpiéla a conciencia.
30
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
1 YEAR LIMITED WARRANTY
Blue Rhino Global Sourcing warrants to the original retail purchaser of this grill that if it is
assembled and operated in accordance with the printed instructions accompanying it then for a
period of one (l) year from the date of purchase. All parts shall be free from defects in material
and workmanship. Blue Rhino Global Sourcing may require reasonable proof of your date of
purchase. Therefore, you should retain your sales slip or invoice.
This Limited Warranty shall be limited to the repair or replacement of parts, which prove
defective under normal use and service and which on examination, shall indicate, to Blue
Rhino Global Sourcing’s satisfaction, they are defective. Before returning any parts, contact
Blue Rhino Global Sourcing’s Customer Service Department. If Blue Rhino Global Sourcing
confirms the defect and approves the claim, Blue Rhino Global Sourcing will elect to replace
such parts without charge. If you are required to return defective parts, transportation charges
must be prepaid. Blue Rhino Global Sourcing will return parts to the purchaser, freight or
postage prepaid.
This Limited Warranty does not cover any failures or operating difficulties due to accident,
abuse, misuse, alteration, misapplication, improper installation or improper maintenance or
service, or failure to perform normal and routine maintenance, as set out in this owners manual.
There are no other express warrants except as set forth herein and any applicable implied
warranties of merchantability and fitness are limited in duration to the period of coverage of this
express written Limited Warranty. Some states do not allow limitation on how long an implied
warranty lasts, so this limitation may not apply to you.
Blue Rhino Global Sourcing is not liable for any special, indirect or consequential damages.
Some states do not allow the exclusion or limitation of incidental or consequential damages,
so this limitation or exclusion may not apply to you.
Blue Rhino Global Sourcing does not authorize any person or company to assume for it any
other obligation or liability in connection with the sale, installation, use, removal, return, or
replacement of its equipment, and no such representations are binding on Blue Rhino Global
Sourcing.
Blue Rhino Global Sourcing
104 Cambridge Plaza Drive
Winston-Salem, North Carolina 27104,USA
(800) 762-1142
24 Hour Fax: (336) 659-6743
31
Manual de usuario: parrilla de gas para exteriores, modelo EG360 2/25/03
Si necesita ayuda llame al 1-800-762-1142
No devuelva el artículo al lugar de compra.
GARANTIA LIMITADA DE UN AÑO
Blue Rhino Global Sourcing garantiza al comprador original, al detal, de esta unidad que si
ésta se arma y opera de acuerdo con las instrucciones impresas que la acompañan y por
un período de un año a partir de la fecha de compra. Todas las piezas estarán libres de
defectos en material y mano de obra. Blue Rhino Global Sourcing podrá requerir prueba
razonable de la fecha de compra. Por lo tanto, usted debe conservar el recibo de venta o la
factura.
Esta Garantía Limitada estará limitada a la reparación o reemplazo de las piezas que
resulten defectuosas en condiciones de servicio y uso normal y las que un examen indique,
a satisfacción de Blue Rhino Global Sourcing, que están defectuosas. Antes de devolver
cualquier pieza, comuníquese con el Departamento de Servicio al Cliente de Blue Rhino
Global Sourcing. Si Blue Rhino Global Sourcing confirma el defecto y aprueba el reclamo,
Blue Rhino Global Sourcing decidirá reemplazar tales partes sin costo alguno. Si se le pide
que devuelva las partes defectuosas, los costos de transporte deberán ser prepagados.
Blue Rhino Global Sourcing devolverá las partes al cliente con costo de transporte o envío
prepagados.
Esta Garantía Limitada no cubre fallas o dificultades de operación debidas a accidente,
abuso, mal uso, alteración, empleo en usos inapropiados, instalación defectuosa o
mantenimiento o servicio inapropiado o falla en la realización de mantenimiento normal y
rutinario como se prescribe en este manual del usuario. No existen otras garantías expresas
excepto las aquí descritas y cualquier garantía implícita de comerciabilidad y aptitud están
limitadas en duración al período cubierto expresamente en esta garantía escrita. Ciertos
estados no permiten limitaciones en cuanto a la duración de una garantía implícita, de
manera que esta limitación puede no ser aplicable a usted.
Blue Rhino Global Sourcing no asume responsabilidad por daños especiales, indirectos
o consecuenciales. Algunos estados no permiten la exclusión o limitación de daños
incidentales o consecuenciales, de manera que esta limitación o exclusión puede no ser
aplicable a usted.
Blue Rhino Global Sourcing no autoriza a ninguna persona o compañía para asumir por
Blue Rhino Global Sourcing cualquier otra obligación a responsabilidad relacionada con
la venta, instalación, uso, remoción, devolución o reemplazo de este equipo y cualquier
representación de esta naturaleza no obliga a Blue Rhino Global Sourcing.
Blue Rhino Global Sourcing
104 Cambride Plaza Drive
Winston-Salem, North Carolina 27104, EE.UU.
Teléfono 800-762-1142
Fax las 24 horas: (336) 659-6743
32
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
Award-Winning Barbecue Recipes
Never-fail barbecue sauce
Ingredients:
1/4 cup finely chopped onion
2 tablespoons butter or margarine
1/4 cup brown sugar, firmly packed
1 tablespoon Worcestershire Sauce
1/4 teaspoon hot pepper sauce
1 clove garlic, finely chopped
1 cup catsup
1/4 cup lemon juice
1 teaspoon prepared mustard
Prepare:
Cook onion and garlic in margarine until tender. Add remaining
ingredients and bring to a boil. Simmer uncovered 15 to 20 minutes.
Refrigerate leftovers after using.
Mamma’s Marinated Chicken
Ingredients:
1/4 cup Dijon mustard
2 tablespoons fresh lemon juice
1 1/2 teaspoons Worcestershire Sauce
1/2 teaspoon dried tarragon
1/4 teaspoon freshly ground black pepper
4 boneless skinless chicken breast halves
Prepare:
Combine ingredients, mixing well. Marinade chicken for several hours.
Grill uncovered, over medium heat, for 10 to 15 minutes or to taste.
Barbecued Honey Steak
Ingredients:
5 pounds beef sirloin steak
2 tablespoons red pepper -- crushed
1 teaspoon black pepper
2 garlic cloves -- crushed
1 large onion
1 cup honey
Prepare:
Combine all ingredients and marinate steak for 7-8 hours. Remove meat
from marinade and grill over very high heat. Heat leftover marinade and
pour over grilled steak to serve.
33
Manual de usuario: parrilla de gas para exteriores, modelo EG360 2/25/03
Si necesita ayuda llame al 1-800-762-1142
No devuelva el artículo al lugar de compra.
Recetas Premiadas para Barbacoa
Salsa barbacoa que nunca falla
Ingredientes:
1/4 de taza de cebolla cortada muy fina
2 cucharadas soperas de mantequilla o margarina
1/4 de taza de azúcar moreno apretado
1 cucharada sopera de Salsa Worcestershire
1/4 de cucharada de salsa de pimiento picante
1 diente de ajo cortado muy fino
1 taza de ketchup
1/4 de taza de jugo de limón
1 cucharada de mostaza preparada
Preparación:
Cocine la cebolla y el ajo en margarina hasta que queden tiernos. Añada
el resto de ingredientes y deje que vuelva a romper el hervor. Hierva a
fuego lento sin tapar durante 15 ó 20 minutos.
Después de su uso, guarde lo que sobre en la nevera.
Pollo Adobado de la Mamma
Ingredientes:
1/4 de taza de mostaza de Dijon
2 cucharadas soperas de jugo de limón fresco
Una cucharada y media de Salsa Worcestershire
Media cucharada de estragón seco
1/4 de cucharada de pimienta negra fresca
4 mitades de pechuga de pollo deshuesada y sin piel
Preparación:
Mezcle bien los ingredientes. Adobe el pollo durante varias horas.
Cocine con la parrilla sin tapar, a medio fuego, durante 10 ó 15 minutos,
o a su gusto.
Bistec con Miel a la Barbacoa
Ingredientes:
2 ½ kg. de bistec de solomillo de ternera
2 cucharadas soperas de pimentón molido
1 cucharadita de pimienta negra
2 dientes de ajo molido
1 cebolla grande
1 taza de miel
Preparación:
Mezcle bien todos los ingredientes y adobe el bistec durante 7-8 horas.
Quite el adobo de la carne y cocine en la parrilla a temperatura muy alta.
Caliente los restos de adobo y viértalo sobre el bistec antes de servirlo.
34
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
Spicy Grilled Trout
Ingredients:
1/4 cup lemon or lime juice
2 tablespoons melted butter
2 tablespoons vegetable oil
2 tablespoons chopped parsley
1 tablespoon hot sauce
1/2 teaspoon ground ginger
1/2 teaspoon salt
4 brook trout -- about 1 pound each
Prepare:
Combine lemon juice, margarine, oil, parsley, sesame seeds, hot sauce,
ginger and salt. Mix well. Pierce skin of fish in several places. Roll fish
in juice mixture to coat inside and out. Cover. Refrigerate 30 minutes to 1
hour, turning occasionally. Remove fish from marinade. Place fish on grill;
brush fish with marinade while grilling. Cook over high heat for 5 minutes.
Turn; brush with marinade, cook 5 minutes longer. Fish is done when it
flakes easily with fork – Cook to taste.
Grilled Veggies
Ingredients:
3/4 cup olive oil
1/4 cup red wine vinegar
1 teaspoon fresh rosemary
1 teaspoon fresh thyme leaves
1 teaspoon fresh basil; chopped
1 teaspoon fresh oregano; chopped
1 tablespoon minced garlic
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon ground black pepper
2 pound ssorted vegetables, chopped or whole, according to taste.
Prepare
Combine all ingredients in a small bowl. Marinade vegetables with sauce,
and cover and refrigerate for 2 hrs. Grill vegetables over medium heat until
tender, brushing them with marinade while they cook. Cooking times will
vary according to the vegetables chosen.
35
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
Trucha Asada a la parilla Picante
Ingredientes:
1/4 de taza de jugo de limón o de lima
2 cucharadas soperas de mantequilla derretida
2 cucharadas soperas de aceite vegetal
2 cucharadas soperas de perejil troceado
1 cucharada sopera de salsa picante
Media cucharada de jengibre del terreno
Media cucharada de sal
4 truchas de arroyo, de medio kilogramo cada una
Preparación:
Mezcle el jugo de limón, la margarina, el aceite, el perejil, las semillas de
sésamo, la salsa picante, el jengibre y la sal. Mezcle bien. Corte la piel
del pescado en varios sitios. Ruede el pescado en la mezcla con jugo
para cubrir la parte interior y exterior. Cúbralo. Métalo en la nevera de 30
minutos a 1 hora, girando de vez en cuando. Quite el adobo del pescado.
Coloque el pescado sobre la parrilla, vierta el adobo sobre el pescado
mientras lo cocina. Cocine a temperatura alta durante 5 minutos.
Gírelo, vierta más adobo, cocine durante 5 minutos más. El pescado está
acabado cuando puede retirarse la piel fácilmente con el tenedor. Cocina
hasta que quede a su gusto.
Verduras a la Parrilla
Ingredientes:
3/4 de taza de aceite de oliva
1/4 de taza de vinagre de vino rojo
1 cucharada de romero fresco
1 cucharada de hojas de tomillo fresco
1 cucharada de albahaca fresca cortada
1 cucharada de orégano fresco cortado
1 cucharada sopera de ajo molido
Media cucharada de sal
1/2 de cucharada de pimienta negra molida
1 kg. de verduras variadas, cortadas o enteras, según gustos.
Preparación:
Mezcle todos los ingredientes en un cuenco pequeño. Adobe las verduras
con salsa, cúbralas y métalas en la nevera durante 2 horas. Cocine las
verduras en la parrilla a fuego medio hasta que queden tiernas, vierta el
adobo sobre ellas mientras las cocina. El tiempo de cocinado variará según
las verduras escogidas.
36
Manual de usuario: parrilla de gas para exteriores, modelo EG360 2/25/03
Si necesita ayuda llame al 1-800-762-1142
No devuelva el artículo al lugar de compra.
37
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill / Manual de usuario: parrilla de gas para exteriores, modelo EG360 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
Si necesita ayuda llame al 1-800-762-1142
No devuelva el artículo al lugar de compra.
38
Owner’s manual: model EG360 outdoor gas grill / Manual de usuario: parrilla de gas para exteriores, modelo EG360 2/25/03
Contact 1-800-762-1142 for assistance.
Do not return to place of purchase.
Si necesita ayuda llame al 1-800-762-1142
No devuelva el artículo al lugar de compra.
EG360-OM-103
Blue Rhino Global Sourcing
A wholly owned subsidiary of Blue Rhino Corporation (NASDAQ-RINO)
104 Cambridge Plaza Drive, Winston-Salem, NC 27104 USA
1.800.762.1142, www.bluerhino.com
© 2003 CPD Associates, All Rights Reserved
Made in China
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40

Uniflame EG360 Manual de usuario

Categoría
Barbacoas
Tipo
Manual de usuario
Este manual también es adecuado para

En otros idiomas